murb 403 Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, Mgła napisał: Nie dostanie bo nie ma rozwodów. Ale jest unieważnienie małżeństwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDxDxDxD 360 Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, Mgła napisał: Nie dostanie bo nie ma rozwodów. Jakiś czas temu czytałam o tym w jakich przypadkach można dostać rozwód kościelny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 35 Napisano 9 godzin temu 2 minuty temu, Mgła napisał: Nie dostanie bo nie ma rozwodów. Nie masz racji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mgła 244 Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, xDxDxDxD napisał: Jakiś czas temu czytałam o tym w jakich przypadkach można dostać rozwód kościelny. Stwierdzenie nieważności małżeństwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kocopoł 110 Napisano 9 godzin temu Urodziłaby jakieś niestandardowe dziecko albo chore albo przypominajace jakaś koorwe ze szkółki niedzielnej to by kociokwiku dostała i nie wiadomo co zrobila, w sumie niech się rozmnażaja panie madralinskie jak to srraczki dostaje jak ktoś źle literkę postawi xd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 357 Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, murb napisał: Ja mam czas. Ja po czekam. Dwieście lat to gratuluję poczucia humoru. No chyba że też jesteś nie z tej ziemi i wysłali Cię po coś może żeby infiltrować homo sapiens. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDxDxDxD 360 Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, Mgła napisał: Stwierdzenie nieważności małżeństwa. Unieważnienie małżeństwa, no ale na jedno wychodzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 403 Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, Get Out napisał: Dwieście lat to gratuluję poczucia humoru. No chyba że też jesteś nie z tej ziemi i wysłali Cię po coś może żeby infiltrować homo sapiens. Nie potwierdzę, nie zaprzeczę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 357 Napisano 9 godzin temu 5 minut temu, murb napisał: Przyznaję - zbyt ładne nie jest ale nie ma co wybrzydzać. Z czego ono słynie broniarze, radomiaki , fabryka broni i nowy zakład karny oraz śledczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 357 Napisano 9 godzin temu 2 minuty temu, murb napisał: Nie potwierdzę, nie zaprzeczę. To tym bardziej wskazana jest czujność. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzysio Kupa 6 Napisano 9 godzin temu 2 minuty temu, Get Out napisał: Z czego ono słynie broniarze, radomiaki , fabryka broni i nowy zakład karny oraz śledczy. Tatuś już się pucował jak wyglądają cele, że taki podjarany? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 298 Napisano 9 godzin temu 35 minut temu, murb napisał: Czasy sie zmieniły i teraz w domu to się nawet kapusty nie kisi. Ilość szatkowanej kapusty, która znajduje nabywców w mojej okolicy świadczy o tym, że wielbiciele kiszenia mają się dobrze 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 298 Napisano 9 godzin temu 11 minut temu, xDxDxDxD napisał: Unieważnienie małżeństwa, no ale na jedno wychodzi. Unieważnienie nie znaczy to samo co stwierdzenie nieważności. Nie można unieważnić czegoś czego nie ma, jeśli już się bawimy w precyzję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kocopoł 110 Napisano 9 godzin temu (edytowany) 13 minut temu, Krzysio Kupa napisał: Tatuś już się pucował jak wyglądają cele, że taki podjarany? uh salowa aż tak nie lata skwierczac i jazgoczac że jesteś jej ukochanym to teraz z Widmo ale to błędne koło, nie polecam, to nie są ludzie tylko puste skorupy symulujące człowieka, może to walic łbem o szyby i inne rzeczy jak dymanie się z ojczymem i nic to nie czuje, brzydzę się, można się zarazić to są gady tam nie ma głębszych uczuc ja wolę unikac jednak przerazajace stwory bez duszy Edytowano 9 godzin temu przez Kocopoł 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDxDxDxD 360 Napisano 9 godzin temu 3 minuty temu, caryca rzeczywistości tak napisał: Unieważnienie nie znaczy to samo co stwierdzenie nieważności. Nie można unieważnić czegoś czego nie ma, jeśli już się bawimy w precyzję. Ja pierdykam, chodziło mi o to ze jest to możliwe wziąć drugi raz ślub kościelny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 357 Napisano 9 godzin temu 3 minuty temu, Kocopoł napisał: uh teraz salowa aż tak nie lata skwierczac i jazgoczac że jesteś jej ukochanym to teraz z Widmo ale to błędne koło, nie polecam, to nie są ludzie tylko puste skorupy symulujące człowieka, może to walic łbem o szyby i inne rzeczy jak dymanie się z ojczymem i nic to nie czuje, brzydzę się, można się zarazić to są gady tam nie ma głębszych uczuc ja wolę unikac jednak Dokładnie ja tylko udaje gatunek ludzki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 357 Napisano 9 godzin temu 13 minut temu, Krzysio Kupa napisał: Tatuś już się pucował jak wyglądają cele, że taki podjarany? Dowiesz się jak nie wiesz no właśnie płaczku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 357 Napisano 9 godzin temu 3 minuty temu, xDxDxDxD napisał: Ja pierdykam, chodziło mi o to ze jest to możliwe wziąć drugi raz ślub kościelny. Ale to karkołomne będzie i kosztowne więc skórka za wyprawkę niezbyt opłacalna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 298 Napisano 9 godzin temu 4 minuty temu, xDxDxDxD napisał: Ja pierdykam, chodziło mi o to ze jest to możliwe wziąć drugi raz ślub kościelny. Tak, wszyscy wiedzą o co ci chodzi, ale będzie miło jak nie będziesz przekręcać tego co ci ktoś wyjaśnił. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WychodzeNaChwile 973 Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, caryca rzeczywistości tak napisał: Tak, wszyscy wiedzą o co ci chodzi, ale będzie miło jak nie będziesz przekręcać tego co ci ktoś wyjaśnił. co w tym dziwnego, że większa połowa woli iść po najmniejszej linii oporu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieTakiKróliczekZły... 30 Napisano 9 godzin temu Najlepsze, że wystarczy odpowiednia kasa i koneksje, by stwierdzenie nieważności było faktem. Mamy przykłady ludzi tego typu, na przykład polityków, którzy uzyskali nieważność 20-letnich małżeństw i dzieci z tych związków zostały uczynione dziećmi nieślubnymi (Libed na przykład pewnie poda nazwiska od strzału). A wszystko po to, by wziąć drugi ślub kościelny z młodszą du.perą. Pewnie gdyby mojemu mężowi i jego 1 żonie na tym zależało i sypnąłby kasą, to mógłby to uzyskać. I wtedy już wszystko byłoby cacuś. I zdewociała przedstawicielka tak skorumpowanej instytucji mówi mi, czy moja rodzina jest prawdziwa i moje małżeństwo. Cóż, nie będę traktować córeczki mojego męża jak obcej, bo dewota wzięła i się zes...a Diabeł jej zatruł serduszko, a ona myśli, że to Bóg Biedna kobieta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDxDxDxD 360 Napisano 9 godzin temu 9 minut temu, Get Out napisał: Ale to karkołomne będzie i kosztowne więc skórka za wyprawkę niezbyt opłacalna. Wiem ale chodziło tylko o to że jest to możliwe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDxDxDxD 360 Napisano 8 godzin temu 11 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał: Tak, wszyscy wiedzą o co ci chodzi, ale będzie miło jak nie będziesz przekręcać tego co ci ktoś wyjaśnił. 9 minut temu, WychodzeNaChwile napisał: co w tym dziwnego, że większa połowa woli iść po najmniejszej linii oporu? Nie wiem o co teraz chodzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WychodzeNaChwile 973 Napisano 8 godzin temu Przed chwilą, xDxDxDxD napisał: Nie wiem o co teraz chodzi. unieważnienie małżeństwa - małżeństwo zostało zawarte ale teraz je unieważniamy stwierdzenie nieważności - stwierdzamy, że tego małżeństwa nigdy nie było, ono nie istniało a ja to sobie tak tylko troluję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka w Polonezie 506 Napisano 8 godzin temu 3 minuty temu, NieTakiKróliczekZły... napisał: Najlepsze, że wystarczy odpowiednia kasa i koneksje, by stwierdzenie nieważności było faktem. Mamy przykłady ludzi tego typu, na przykład polityków, którzy uzyskali nieważność 20-letnich małżeństw i dzieci z tych związków zostały uczynione dziećmi nieślubnymi (Libed na przykład pewnie poda nazwiska od strzału). A wszystko po to, by wziąć drugi ślub kościelny z młodszą du.perą. Pewnie gdyby mojemu mężowi i jego 1 żonie na tym zależało i sypnąłby kasą, to mógłby to uzyskać. I wtedy już wszystko byłoby cacuś. I zdewociała przedstawicielka tak skorumpowanej instytucji mówi mi, czy moja rodzina jest prawdziwa i moje małżeństwo. Cóż, nie będę traktować córeczki mojego męża jak obcej, bo dewota wzięła i się zes...a Diabeł jej zatruł serduszko, a ona myśli, że to Bóg Biedna kobieta Nie ma sensu tłumaczyć się ułomom. Ktoś minimalnie rozgarnięty rozumie różne sytuacje, tym bardziej że wasza nie jest jakaś wyjątkowa. A resztę obśmiewaj jak klasycznych de.bi.li. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDxDxDxD 360 Napisano 8 godzin temu 2 minuty temu, WychodzeNaChwile napisał: unieważnienie małżeństwa - małżeństwo zostało zawarte ale teraz je unieważniamy stwierdzenie nieważności - stwierdzamy, że tego małżeństwa nigdy nie było, ono nie istniało a ja to sobie tak tylko troluję W sumie lata mi to obojętną marchewką, chodziło tylko o to że można wziąć drugi raz ślub kościelny. Tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 403 Napisano 8 godzin temu 30 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał: Ilość szatkowanej kapusty, która znajduje nabywców w mojej okolicy świadczy o tym, że wielbiciele kiszenia mają się dobrze O matko. To była tylko taka figura stylistyczna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 403 Napisano 8 godzin temu 37 minut temu, Get Out napisał: To tym bardziej wskazana jest czujność. Zawsze! Nigdy nie należy opuszczać gardy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 357 Napisano 8 godzin temu 6 minut temu, xDxDxDxD napisał: Wiem ale chodziło tylko o to że jest to możliwe. Kościół ma swoich adwokatów i mogą stwierdzić nieważność jak znajdą że sakrament nie został spełniony, bo strona zataiła jakieś fakty które zabraniały kościelnego. Wtedy to tak jakby tego ślubu nie było. A unieważnić to cywilny można, czyli według urzędu ślub był ale się skończył. W obu przypadkach wtedy można brać kolejny ślub. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kocopoł 110 Napisano 8 godzin temu 1 minutę temu, xDxDxDxD napisał: W sumie lata mi to obojętną marchewką, chodziło tylko o to że można wziąć drugi raz ślub kościelny. Tyle. Precyzja jest ok nawet jak fajniej się gada o ślubach, ciążach i dildosach wy babofony huh Tez se troluje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach