Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
WychodzeNaChwile

Życie towarzyskie i uczuciowe młodych Polaków

Polecane posty

8 minut temu, murb napisał:

Może teraz się to robi w sposób bardziej profesjonalny. Znam bardzo dobrze kogoś kto się upiera, że badania są rzetelne. 😁 Wierzę, że tak jest. 

Bo są, też w to wierzę 😁 

1 minutę temu, murb napisał:

Aaaa. 

(To czym się różni konto prawdziwe od podszywanego. Obrazek chyba jest ten sam 🤔)

Podszyw nie ma "punktów" reakcji na koncie. Wszystko inne skopiował 😉

Przed chwilą, Pokraka napisał:

Bo są, też w to wierzę 😁 

Nie będę się upierała przy swoim bo w sumie to mój brak wiary opiera się na moich fantazjach jak różne rzeczy można obchodzić. 

Sama też czasem robię różne raporty. Jak są głupie to hmmm... No coś tam robię żeby je ubarwić. 😁

1 minutę temu, Pokraka napisał:

Podszyw nie ma "punktów" reakcji na koncie. Wszystko inne skopiował 😉

👍

4 minuty temu, stаra_głupia_baba napisał:

Bez obaw.

Ja bym nie była taka pewna. 

Słyszałeś wcześniej o Dudzie? Ja nie. Wprawdzie się nie przykładałam bardzo do tego, żeby wiedzieć ale jednak. 

Edytowano przez murb

1 minutę temu, stary_głupi_chłop napisał:

No... różnie to bywa.

Wiem kim jesteś!

9 minut temu, Baba napisał:

To nie mój  kontekst 😜

Za późno zauważyłam. 😛

8 minut temu, murb napisał:

To jak Libed - on też zawsze kogoś zna. 😁

Sporadycznie powołuję się na znajomych, a tutaj to chyba pierwszy raz mi sie zdarzyło, no ale przynajmniej masz się do czego przyczepić.😏

• Haha 1

Zdradził Cię obraz! Pamiętam kto się znał na malarstwie. 💪

5 minut temu, BabkaBożaBeware napisał:

I co z tego wynika mianowicie?

mianowicie sam komunikat z badań ma 23 strony - można chwilę poświecić na przeczytanie

wczoraj trafiłem na rozmowę, w której gość twierdził, że połowa mężczyzn wchodzących teraz w dorosłość nigdy nie będzie miała dzieci

chciałem poszukać jakichś danych i tak trafiłem na to badanie CBOS

Przed chwilą, salix napisał:

Za późno zauważyłam. 😛

Sporadycznie powołuję się na znajomych, a tutaj to chyba pierwszy raz mi sie zdarzyło, no ale przynajmniej masz się do czego przyczepić.😏

To był żart. Nie czepiam się. 

Przed chwilą, stary_głupi_chłop napisał:

Och, nie!

Tak! Wiem!

1 minutę temu, salix napisał:

Za późno zauważyłam. 😛

Sporadycznie powołuję się na znajomych, a tutaj to chyba pierwszy raz mi się zdarzyło, no ale przynajmniej masz się do czego przyczepić.😏

poratuj koleżankę numerem telefonu do dupczyciela, a nie tak tylko drażnisz 😄 

• Haha 2

2 minuty temu, Pokraka napisał:

Niestety żadne przepisy prawa nie regulują kto może prowadzić taka firmę, więc w sumie każdy może, co nie znaczy, że wszyscy są tacy. 

To prawda. Wystarczy zarejestrować firmę, zrobić piękne portfolio w necie, wynająć biuro i można kraść miliony. Ale... jeśli w prowadzonej rozmowie telefonicznej dochodzi do transakcji finansowej i zatajony jest fakt nagrywania  rozmowy, na to już są paragrafy. To samo wypłata za szkolenie. Jeśli pracownik odbył szkolenia bez podpisania umowy, pracodawca musi wypłacić za to wynagrodzenie. 

Nieważne. Było minęło. Uśmiecham się tylko sama to siebie, gdy widzę w jakimś punkcie usług, sklepie czy biurze wywieszony certyfikat Firma godna zaufania 😁

Przed chwilą, Baba napisał:

To prawda. Wystarczy zarejestrować firmę, zrobić piękne portfolio w necie, wynająć biuro i można kraść miliony. Ale... jeśli w prowadzonej rozmowie telefonicznej dochodzi do transakcji finansowej i zatajony jest fakt nagrywania  rozmowy, na to już są paragrafy. To samo wypłata za szkolenie. Jeśli pracownik odbył szkolenia bez podpisania umowy, pracodawca musi wypłacić za to wynagrodzenie. 

Nieważne. Było minęło. Uśmiecham się tylko sama to siebie, gdy widzę w jakimś punkcie usług, sklepie czy biurze wywieszony certyfikat Firma godna zaufania 😁

Ograniczone zaufanie jest wskazane. 😉

2 minuty temu, WychodzeNaChwile napisał:

mianowicie sam komunikat z badań ma 23 strony - można chwilę poświecić na przeczytanie

wczoraj trafiłem na rozmowę, w której gość twierdził, że połowa mężczyzn wchodzących teraz w dorosłość nigdy nie będzie miała dzieci

Bardzo mnie nudzą takie dane. Za dużo liczb. Ludzie wyszli już z myślenia, że muszą się koniecznie rozmnożyć. Młode pokolenia mają w dupje to, co nasi starzy musieli wypełnić. Chyba, że jakaś inna przyczyna w wywiadzie. Słabe geny.

3 minuty temu, WychodzeNaChwile napisał:

A ten ktoś powiedział dlaczego połowa  nie będzie miała dzieci?

9 minut temu, murb napisał:

Ludzie uczciwi są potrzebni. 

Też tak uważam. Gdy już wiedziałam, że nie chce tam pracować, zapytałam kilku dziewczyn czy łatwo im przychodzi takie zarabianie. Patrzyły na mnie jak na zło największe. Nie oceniam. Może im ta kasa była bardziej potrzebna niż wyrzuty sumienia. Potem trafiłam do fundacji. To samo. Liczył się zysk dla prezesa, nie te chore dzieciaczki... Na szczęście znalazłam uczciwą pracę i tam tylko mnie prezes okradał 😜

2 minuty temu, sebix libedowski napisał:

dokladnie wszystko zalezy od tego kto wnioski wyciaga jak zadane pytanie przez ankietera i ogolnie jak brzmi to pytanie

Oprócz właściwych pytań badawczych i narzędzi badawczych trzeba pamiętać o właściwym doborze próby.  

Przepraszam ale to tylko próba bo mi chyba posty nie przechodzą. 

Przed chwilą, sebix libedowski napisał:

bardzo prosze mnie do tego pajaca nie porownywac 😄

W pierwszej wersji mej wypowiedzi był Nawrocki. 

7 minut temu, Pokraka napisał:

Ograniczone zaufanie jest wskazane. 😉

O tym stale piszę. Kieruję się swoją intuicją, jakimś doświadczeniem życiowym. Nigdy nie byłam w większości. Takie ze mnie przekorne ciele. Nie twierdzę, że tak ma być. 

Uważam, że jest dobre dla mnie.

3 minuty temu, murb napisał:

A ten ktoś powiedział dlaczego połowa  nie będzie miała dzieci?

kanał 'czasem czuły, czasem barbarzyńca' na YT rozmowa z prof. Tomaszem Szlendakiem

jednego powodu nie ma ale jeden z nich był dla mnie odkrywczy

Kiedyś facet żeby zająć odpowiednie stanowisko po prostu musiał mieć rodzinę i dzieci.

Najpierw 'zarządź' swoją rodziną, a potem możesz zająć jakieś stanowisko jak już za kogoś w swoim życiu odpowiadasz.

Raz się spotkałem z takim podejściem w swojej karierze.

1 minutę temu, WychodzeNaChwile napisał:

kanał 'czasem czuły, czasem barbarzyńca' na YT rozmowa z prof. Tomaszem Szlendakiem

jednego powodu nie ma ale jeden z nich był dla mnie odkrywczy

Kiedyś facet żeby zająć odpowiednie stanowisko po prostu musiał mieć rodzinę i dzieci.

Najpierw 'zarządź' swoją rodziną, a potem możesz zająć jakieś stanowisko jak już za kogoś w swoim życiu odpowiadasz.

Raz się spotkałem z takim podejściem w swojej karierze.

Ale to kiedyś to musiało być bardzo kiedyś. Aktualnie to się służbowo człowieka nie pyta o życie prywatne bo to grozi karą. Prawie śmierci. 

11 minut temu, sebix libedowski napisał:

to chyba ta pisowska kadra badala

coś na zasadzie 'pisowskie buty mnie uwierają' i 'brzuch mnie boli po tym pisowskim kebabie'?

• Thanks 1
  • Haha 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się