Pieprz w moździerzu 101 Napisano 8 godzin temu 1 minutę temu, Baba napisał: I tu się mylisz. W tym temacie wspomniałam o niedawno przeczytanym wywiadzie z położną. Wspomniała między innymi o wzroście narodzin z chwilą wypłacenia 500+ A to była położna szpitalna czy środowiskowa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBożaBeware 33 Napisano 8 godzin temu 1 minutę temu, Baba napisał: I tu się mylisz. W tym temacie wspomniałam o niedawno przeczytanym wywiadzie z położną. Wspomniała między innymi o wzroście narodzin z chwilą wypłacenia 500+ A jak ona to liczy? Każda pacjentkę zapisuje e kajecie? To tylko jej prywatne spostrzeżenia w gruncie rzeczy a nie badania zakrojone na większą skalę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sebix libedowski 4 Napisano 8 godzin temu 14 minut temu, Baba napisał: Dziecko w wakacjach nie przeszkadza. oczywiscie ze przeszkadza nie pojedizesz z dzieckiem do jakiegos dzikiego kraju teraz uszczesliwie pieprza i miecza i napisze ze moja znajoma zawsze jezdzila na wakacje a od kiedy ma dzieci to od 4 lat nie byla i mowila ze przez najblizsze 4 czy 5 nie pojedzie na takei wakacje jak zawsze moj znajomy np. raz powiedzial swojej lasce ze on nie chce dzieci bo nie ma czasu i woli wolny czas jezdzic na rowerze itd. a tak nie bedzie mial czasu bo to wie bo juz ma jedno dziecko ale po pol roku znudzilo mu sie zycie malzensklie . rozne ludzie maja podejscie jakos nie stal sie odpowiedzialny no chyba ze mowienie ze nie chce kolejnego bo woli rower to ta odpowiedzialnosc ciazowa hormonalna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 319 Napisano 8 godzin temu 4 minuty temu, murb napisał: Możesz dokonywać selekcji ale im więcej informacji z różnych źródeł tym lepiej. Nie musisz się zgadzać z tym co czytasz, słyszysz, widzisz ale wiedzieć możesz. Teraz cię zaskoczę. Robię tak często i nie chodzi tylko o 10 sposobów na dobrą jajecznicę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pieprz w moździerzu 101 Napisano 8 godzin temu Przed chwilą, BabkaBożaBeware napisał: A jak ona to liczy? Każda pacjentkę zapisuje e kajecie? To tylko jej prywatne spostrzeżenia w gruncie rzeczy a nie badania zakrojone na większą skalę. Wystarczy, że była uprzedzona do pisu i magicznie jej się w oczy rzucały patole. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 165 Napisano 8 godzin temu (edytowany) W stadzie są samice jest rywalizacja, jak odrzucony jest poza stadem czyli incel. Incel podąża za stadem ale w stadzie nie jest. Jak jest więcej inceli poza stadem, między sobą jak poszczęści spikną tworzą rodzinę wyrzutkòw . Na przykład jedna samica i dwa incele i 3 incel wujek, wtedy wrócą do stada. Edytowano 8 godzin temu przez Fifofa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 497 Napisano 8 godzin temu 2 minuty temu, murb napisał: Ok, przyjmuje to co napisałaś. Ale powiedz mi, uważasz że dziecko na świecie nie może spowodować zmiany priorytetów? Priorytetów może, ale dziecko nie zmienia fundamentalnych cech ani sposobu myślenia. Jeśli ktoś wcześniej był naprawdę ‘wariatem’, dziecko samo w sobie go nie odmieni dalej będzie wariatem, tyle że z dzieckiem lub zapatrzonym w dziecko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sebix libedowski 4 Napisano 8 godzin temu ja tez nie rozumiem po co ludzie sobei sami dodatkowego garba biora skoro wygodniej sie zyje bez dzieic to po co je miec ja jestem np. zbyt leniwy. wole wakacje i rower i wiele innych rzeczy niz bawic sie z dzieckiem lalkami. ludzi ciesza rozne rzeczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBożaBeware 33 Napisano 8 godzin temu Przed chwilą, Pieprz w moździerzu napisał: Wystarczy, że była uprzedzona do pisu i magicznie jej się w oczy rzucały patole. A to bardzo prawdopodobne. To są ludzie bezmyslni bez wlasnych przemyśleń potwierdzonych zdobyta wiedza. Pjerdola to co inni żeby nie wyjść na patole właśnie. Taka klasa poniżej średniej która aspiruje do bycia inteligentem a że w tym środowisku wypada piac jak reszta to mamy co mamy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pieprz w moździerzu 101 Napisano 8 godzin temu 1 minutę temu, sebix libedowski napisał: oczywiscie ze przeszkadza nie pojedizesz z dzieckiem do jakiegos dzikiego kraju Moi znajomi ze studiów pojechali do dzikusów z dzieciakiem w chuście. Łazili gdzieś po górach i slamsach a wszyscy chcieli macać to białe dziecko na szczęście. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Еlciаа 22 Napisano 8 godzin temu 3 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał: Na wódeczkę oczywiście. Czyli karmia dzieci chlebem z masłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1264 Napisano 8 godzin temu (edytowany) 12 minut temu, Baba napisał: A skąd to bogactwo u młodzieży? Rodzice dają. Zresztą kieszonkowe to 500 zl minimum mają teraz i dużo ma iphony i applewatch. Edytowano 8 godzin temu przez Onaaaa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBożaBeware 33 Napisano 8 godzin temu 1 minutę temu, sebix libedowski napisał: ja tez nie rozumiem po co ludzie sobei sami dodatkowego garba biora skoro wygodniej sie zyje bez dzieic to po co je miec ja jestem np. zbyt leniwy. wole wakacje i rower i wiele innych rzeczy niz bawic sie z dzieckiem lalkami. ludzi ciesza rozne rzeczy. No ale to ty. I po co się dziwować ze inni wola je mieć. Każdy woli co innego w życiu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 513 Napisano 8 godzin temu 1 minutę temu, Baba napisał: Teraz cię zaskoczę. Robię tak często i nie chodzi tylko o 10 sposobów na dobrą jajecznicę Nie jestem zdziwiona. Każdy rozsądny człowiek tak robi. A Ciebie uważam za rozsądną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sebix libedowski 4 Napisano 8 godzin temu 18 minut temu, BabkaBożaBeware napisał: Błagam...tępy i bogaty to często się wyklucza jednak. bzdura to sie w ogole nie wyklucza mylisz cwanego z madrym mozna dealrem narko byc i zarabiac hajs albo kibolem ze stadionu madrosci zero a kasa jest albo alfonsem przeciez byle kierowca tira popracuje troche kupi 2,3 tira i juz sie robi bogaty nie musi byc madry o rolnikach nie wpsomne sprzeda hektar po dziadku pod hipermarket i juz ma 10 milionow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pieprz w moździerzu 101 Napisano 8 godzin temu 1 minutę temu, Еlciаа napisał: Czyli karmia dzieci chlebem z masłem. A to burżuje jak ich na masło stać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1264 Napisano 8 godzin temu 17 minut temu, Fifofa napisał: Na satelitę jest program Love Nature. Zobaczyła życie Szympansòw, społeczeństwo hierarchiCzy jesteś łuskana, czy nie,.oraz rywalizacja z grupy stada i odrzucenie czyli incele przegrywy. Bardzo lubię ten kanał jest w 4k i za darmo. Czasem ogladam takie jak sie biją o samice ale czlowiek to nie zwierze to nie wygrywa silniejszy a często bogatszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 513 Napisano 8 godzin temu 3 minuty temu, salix napisał: Priorytetów może, ale dziecko nie zmienia fundamentalnych cech ani sposobu myślenia. Jeśli ktoś wcześniej był naprawdę ‘wariatem’, dziecko samo w sobie go nie odmieni dalej będzie wariatem, tyle że z dzieckiem lub zapatrzonym w dziecko. Tak, nasz rację. Ja się mylę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 165 Napisano 8 godzin temu 8 minut temu, sebix libedowski napisał: jakei zycie takie cele ludzie maja ale biedny nie znaczy patologia ja pisalem ze nie rozumiem dlaczego biedny ma dzieci. ja nie utożsamiam biedy z patologia on czesto jakby nie mial tyle dzieci to nie bylby taki biedny. patola czesto nie jest biedna zwykle jest oblatana w zasilkach roszczeniowa etc. albo jacys kryminalisci albo myslenie jak ogor to patologia. biedny nie zawsze jest patologiczny czy uposledzony po prostu wiele determinuje pierwsza praca mial kiepska cos mu nie wyszlo i jest biedny Obejrzyj film co wstawiłem innym temacie wszystko zrozumiesz. Love Nature jest na satelicie w języku Polskim, nawet na YT można przestawić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBożaBeware 33 Napisano 8 godzin temu Przed chwilą, sebix libedowski napisał: bzdura to sie w ogole nie wyklucza mylisz cwanego z madrym mozna dealrem narko byc i zarabiac hajs albo kibolem ze stadionu madrosci zero a kasa jest albo alfonsem przeciez byle kierowca tira popracuje troche kupi 2,3 tira i juz sie robi bogaty nie musi byc madry o rolnikach nie wpsomne sprzeda hektar po dziadku pod hipermarket i juz ma 10 milionow Napisalam czasami czego oczywiście nie raczyłeś zakodować tylko znowu lecisz skrajna patola. Bo dilerzy i przestępcy to jednak margines. Nie będziesz biznesmenem gdy jesteś idjota. Obudź się bo pjerdolisz jak potłuczony już xD ty chyba jesteś bardzo zaiwstny ogólnie bo każdego w każdej dziedzinie próbujesz zawsze zdeprecjonować. Bogaty kradnie matka to patola z kamienicy pisior to tępak. Wszystko be. Ja to doskonale widzę i wiem że jesteś zazdrosny a dwa zwyczajnie mało myslisz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 319 Napisano 8 godzin temu 1 minutę temu, Pieprz w moździerzu napisał: A to była położna szpitalna czy środowiskowa? Szpitalna. Ten artykuł czytałam kilka dni temu na wp.pl. On gdzieś tam nadal jest, tylko nie mam czasu na szukanie. I nie chodziło w nim tylko o wzrost narodzin w tym okresie. W sumie idealnie by pasował do tego tematu: jak zachowują się ludzie po narodzinach dziecka. Celowo napisałam ludzie, bo o zachowaniu facetów/ojców też była mowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1264 Napisano 8 godzin temu 5 minut temu, sebix libedowski napisał: ja tez nie rozumiem po co ludzie sobei sami dodatkowego garba biora skoro wygodniej sie zyje bez dzieic to po co je miec ja jestem np. zbyt leniwy. wole wakacje i rower i wiele innych rzeczy niz bawic sie z dzieckiem lalkami. ludzi ciesza rozne rzeczy. Myślisz jak nastolatek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sebix libedowski 4 Napisano 8 godzin temu 18 minut temu, BabkaBożaBeware napisał: Siur też był anty zawsze i mu się zmieniło wiec skoncz wierzyć w baśnie ze ludzi dziecko nie zmieni. To się dzieje po prostu. Zwłaszcza w przypadku kobiet. Jeśli chlop jest ogarnięty to też się dostosuje. No ale pjotery nie ma szans a to jest margines i fawela totalna spoleczenstwa mzoe mu sie zmienilo a moze co ma napisac ? poza tym on chyba nie pisal nigdy ze nie chce miec dzieci wiec nic mu sie nie zmienilo ? z kobiet tez bym mogl pdoac jakies przyoklady z kafeterii obrazujace ze jednak madrosci i odpowiedzialnosci im nie przybywa po porodzie 19 minut temu, BabkaBożaBeware napisał: Idz stara łuskać cokolwiek to oznacza. Prawdopodobnie iskanie masz na myśli. Idz bo może jom pluskwy obsiadły w waszej izbie iskać raczej o to ci chodzi 18 minut temu, Onaaaa napisał: Młodzież coraz bogatsza ale dużo mówi wprost ja się nie ożenię i żadnych dzieci. Niektórzy z nich potrafią kochać swoje iPhony. kazde nastepne pokolenie jest madrzejsze od porpzedniego 17 minut temu, Еlciаа napisał: Libed zawsze się odpala na rozmowy o dzieciach, ciekawe dlaczego... bo zwykle sie odpalam na glupote ludzka czy to w tematach o wielodzietnosci czy polityce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 497 Napisano 8 godzin temu (edytowany) 9 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał: Moi znajomi ze studiów pojechali do dzikusów z dzieciakiem w chuście. Łazili gdzieś po górach i slamsach a wszyscy chcieli macać to białe dziecko na szczęście. A myślisz że to 'macanie' jest takie fajne dla dziecka szczególnie? Ja akurat nie uważam że dziecko jakoś strasznie ogranicza, ale jak ktoś ma parcie na zwiedzanie slumsów to jednak tak. Edytowano 8 godzin temu przez salix Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 165 Napisano 8 godzin temu 2 minuty temu, Onaaaa napisał: Czasem ogladam takie jak sie biją o samice ale czlowiek to nie zwierze to nie wygrywa silniejszy a często bogatszy. Pochodzisz od Szympansa niestety, nawet masz kość ogonową. Szympansy mają bardzo podobną hierarchię jak i ludzi i rywalizację. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBożaBeware 33 Napisano 8 godzin temu A no i jeszcze każdy wykształcony znalazł dyplom w lejsach xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 497 Napisano 8 godzin temu 2 minuty temu, murb napisał: Tak, nasz rację. Ja się mylę. Zgadzam się z tobą mieczu co do joty. *uwaga to zart. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 319 Napisano 8 godzin temu 8 minut temu, BabkaBożaBeware napisał: A jak ona to liczy? Każda pacjentkę zapisuje e kajecie? To tylko jej prywatne spostrzeżenia w gruncie rzeczy a nie badania zakrojone na większą skalę. Pracowała tam długo, porównała liczbę narodzin w tych latach. Wiesz, że mój syn na porodówce był "sławny"? Przez 7 dni rodziły się tylko dziewczynki. On to przerwał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sebix libedowski 4 Napisano 8 godzin temu 18 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał: To się nie zgadza z rozkładem normalnym. rozklad normalny czego ? iq? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBożaBeware 33 Napisano 8 godzin temu Przed chwilą, Baba napisał: Pracowała tam długo, porównała liczbę narodzin w tych latach. Wiesz, że mój syn na porodówce był "sławny"? Przez 7 dni rodziły się tylko dziewczynki. On to przerwał A zdjęcie w gazecie miał? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach