Ovidio Lopez 32 Napisano 11 godzin temu Przed chwilą, miszluft napisał: A to tez informacja z tego samego zrodla co o braku prawka ? weź... stac cie na wiecej, masz jakies tam poczucie humoru. moze nie najwyzszych lotow i brakuje ci logiki ale libed??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ciabata 8 Napisano 11 godzin temu (edytowany) 7 minut temu, bad behaviour napisał: Dobra, przekonałaś mnie nom a ta brzydka siostra taka zidiociala desperatka, taka mroczna basn, lubie takie klimaty, chociaz odwracalam wzrok jak byla scena z wycinaniem palców u stop Edytowano 11 godzin temu przez Ciabata Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 46 Napisano 11 godzin temu 1 minutę temu, miszluft napisał: A to tez informacja z tego samego zrodla co o braku prawka ? Ciekawe skąd to przekonanie, że tu wszyscy nie mają prawka? Nie znam ludzi z mojego pokolenia co nie mają prawka. Moja mama a czy teściowa kobiety po 60 to one faktycznie nie mają, ale reszta ma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bad behaviour 31 Napisano 11 godzin temu 1 minutę temu, Ciabata napisał: nom a ta brzydka siostra taka zidiociala desperatka, taka mroczna basn, lubie takie klimaty, chociaz odwracalam wzrok jak byla scena z wycinaniem palców u stop Też uwielbiam baśnie "na mroczno", ale właśnie nie znoszę obrzydlistw i ingerencji obrzydliwych w ciało, dlatego żałuję, że na tym się opiera ten film aż tak. Ale spróbuję. A widziałaś może "Labirynt Fauna" (mroczna baśń, ale już nie z gatunku body, po prostu mroczna)? Myślę, że mógłby Ci się spodobać w takim razie ten film. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ciabata 8 Napisano 10 godzin temu 3 minuty temu, bad behaviour napisał: Też uwielbiam baśnie "na mroczno", ale właśnie nie znoszę obrzydlistw i ingerencji obrzydliwych w ciało, dlatego żałuję, że na tym się opiera ten film aż tak. Ale spróbuję. A widziałaś może "Labirynt Fauna" (mroczna baśń, ale już nie z gatunku body, po prostu mroczna)? Myślę, że mógłby Ci się spodobać w takim razie ten film. tak, widzialam, tego potwora z oczami na dłoniach sobie udawalam jako dziedzko (moge sobie przypomniec bo jak to ja pamietam glownie fajne potworki... niezly film, momentami ciezki) lubie tego rezysera, z nowszych Frankenstein, piszo ze kicz ale sie nie znajo Grazyna wie lepiej, tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bad behaviour 31 Napisano 10 godzin temu Przed chwilą, Ciabata napisał: tak, widzialam, tego potwora z oczami na dłoniach sobie udawalam jako dziedzko (moge sobie przypomniec bo jak to ja pamietam glownie fajne potworki... niezly film, momentami ciezki) lubie tego rezysera, z nowszych Frankenstein, piszo ze kicz ale sie nie znajo Grazyna wie lepiej, tak No właśnie oglądać tego nowego Frankensteina? Bo motyw tak ograny, że aż się nie chce, a reżyser choć też lubię go właśnie, to jednak nie to co wcześniej już, nie taki poziom, jaki kiedyś prezentował. A Ty polecasz z tego rozumiem? A lubisz horrory z gatunku "witchcraft"? Też bym miała polecajki i sama chętnie przyjmę, jakbyś widziała coś dobrego (ciężko o dobry film w gatunku horror). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 46 Napisano 10 godzin temu 2 minuty temu, miszluft napisał: Bo to prawko to tutaj taki święty Graal na tym forum jakies coś jak wakacje No tak, tu nawet najzwyczajniejsze rzeczy budzą zdziwienie jakby były lotami w kosmos. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ciabata 8 Napisano 10 godzin temu Przed chwilą, bad behaviour napisał: No właśnie oglądać tego nowego Frankensteina? Bo motyw tak ograny, że aż się nie chce, a reżyser choć też lubię go właśnie, to jednak nie to co wcześniej już, nie taki poziom, jaki kiedyś prezentował. A Ty polecasz z tego rozumiem? A lubisz horrory z gatunku "witchcraft"? Też bym miała polecajki i sama chętnie przyjmę, jakbyś widziała coś dobrego (ciężko o dobry film w gatunku horror). Przyjemnie mi sie to ogladalo, dobre wizualnie, niezle nakrecone, efektowne, nie spodziewam sie arthouse'a jakiegos xd dla mnie motyw calkiem aktualny i facety naukowcy z tymi swoimi fazami, to nadecie XVIII wieczne, moze za malo widzialam takich filmow jeszcze i dla mnie nieograne hmmm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ciabata 8 Napisano 10 godzin temu Przed chwilą, bad behaviour napisał: No właśnie oglądać tego nowego Frankensteina? Bo motyw tak ograny, że aż się nie chce, a reżyser choć też lubię go właśnie, to jednak nie to co wcześniej już, nie taki poziom, jaki kiedyś prezentował. A Ty polecasz z tego rozumiem? A lubisz horrory z gatunku "witchcraft"? Też bym miała polecajki i sama chętnie przyjmę, jakbyś widziała coś dobrego (ciężko o dobry film w gatunku horror). Przyjemnie mi sie to ogladalo, dobre wizualnie, niezle nakrecone, efektowne, nie spodziewalam sie arthouse'a jakiegos xd dla mnie motyw calkiem aktualny i facety naukowcy z tymi swoimi fazami, to nadecie XVIII wieczne, moze za malo widzialam takich filmow jeszcze i dla mnie nieograne hmmm 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ciabata 8 Napisano 10 godzin temu (edytowany) a pisałas Weapons, widziałam tez i mi sie podobało, z okultyzmem to widziałam Mroczna Pieśń jakis czas temu, wchodzilo w rytualy calkiem realistycznie...albo taki Kult Edytowano 10 godzin temu przez Ciabata Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ovidio Lopez 32 Napisano 10 godzin temu 15 minut temu, miszluft napisał: Bo to prawko to tutaj taki święty Graal na tym forum jakies coś jak wakacje prawko to status, a wlasne auto to wygryw. mozna pojechac po zakupy do lidla i nie stac a autobusie z tobołami.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ovidio Lopez 32 Napisano 10 godzin temu 24 minuty temu, bad behaviour napisał: Też uwielbiam baśnie "na mroczno", wtf pisze sie baśnie w mrocznym klimacie pani doktór Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 199 Napisano 10 godzin temu (edytowany) 6 minut temu, Ovidio Lopez napisał: prawko to status, a wlasne auto to wygryw. mozna pojechac po zakupy do lidla i nie stac a autobusie z tobołami.. Wygoda na wiosce czy drodze na wioskę Warszawa i większe miasta w godzinach szczytu są tak zakorkowane nieraz prędzej na pieszo pójdziesz zrobić zakupy, albo prędzej komunikacja miejska ma buspasy albo tramwaj ma swoje wydzielone tory. Teraz wracałem 500 metròw jest korek, tym bardziej teraz okres blisko świąt. Edytowano 10 godzin temu przez Fifofa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieTakiKróliczekZły... 55 Napisano 10 godzin temu 4 minuty temu, Ciabata napisał: a pisałas Weapons, widziałam tez i mi sie podobało, z okultyzmem to widziałam Mroczna Pieśń jakis czas temu, wchodzilo w rytualy calkiem realistycznie...albo taki Kult Tak, mnie się podobało, miało momenty, na przykład sceny jak ta wiedźma przychodzi do domu tych dwóch gejów, powiem Ci, że mocne to było. Natomiast postać według mnie wzorowana jest w tej swojej creepy grotesce na postaci z innego horroru "Long legs" (który mądrzy Polacy puścili pod tytułem "Kod zła", słynny talent Polaków do przekładu tytułów). Mocno Ci polecam, jeśli obejrzysz, to powiedz potem, czy postać grana przez Nicolasa Cage nie przypomina Ci w klimacie właśnie wiedźmy z "Weapons". Mroczna Pieśń nie widziałam, zaraz sprawdzę. Jeszcze Ci polecam Dziedzictwo i Midsommar (to za każdym razem polecam, świetne horrory). A ostatnio widziałam coś, co się nazywa "February" (w Polsce puszczone jako "Zło we mnie") i zaskoczył mnie pozytywnie klimat tego filmu. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieTakiKróliczekZły... 55 Napisano 10 godzin temu 4 minuty temu, Ovidio Lopez napisał: wtf pisze sie baśnie w mrocznym klimacie pani doktór Może powinnam sformułować to jako baśnie podane "na mroczno", wtedy może byś dostrzegł i zrozumiał, że tam jest cudzysłów. Czasem zapominam, że muszę być bardziej na poziomie myślenia konkretnego, a nie abstrakcyjnego, bo zniżam do niższych leveli i mogą nie zrozumieć, że jakaś konstrukcja jest celowa (i nieprzypadkowo ujęta w cudzysłów). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ovidio Lopez 32 Napisano 10 godzin temu 4 minuty temu, Fifofa napisał: Wygoda na wiosce czy drodze na wioskę Warszawa i większe miasta w godzinach szczytu są tak zakorkowane nieraz prędzej na pieszo pójdziesz zrobić zakupy, albo prędzej komunikacja miejska ma buspasy albo tramwaj ma swoje wydzielone tory. Teraz wracałem 500 metròw jest korek, tym bardziej teraz okres blisko świąt. da sie poza korkami, inne godziny. wieczorem jezdze i jest ok. robie zakupy na caly bagaznik, by nie jeździc ponownie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ovidio Lopez 32 Napisano 10 godzin temu 1 minutę temu, NieTakiKróliczekZły... napisał: Może powinnam sformułować to jako baśnie podane "na mroczno", wtedy może byś dostrzegł i zrozumiał, że tam jest cudzysłów. Czasem zapominam, że muszę być bardziej na poziomie myślenia konkretnego, a nie abstrakcyjnego, bo zniżam do niższych leveli i mogą nie zrozumieć, że jakaś konstrukcja jest celowa (i nieprzypadkowo ujęta w cudzysłów). na mroczno sie nie pisze bo to pokazuje poziom intelektualny. mozna od biedy powiedziec nalesniki na slodko albo na słono. szczlilaś babola i idziesz w zaparte płaska Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 199 Napisano 10 godzin temu Przed chwilą, Ovidio Lopez napisał: da sie poza korkami, inne godziny. wieczorem jezdze i jest ok. robie zakupy na caly bagaznik, by nie jeździc ponownie Trzeba wiedzieć jakie godziny teraz to jest masakra. Jakbyś ktoś chciał zamówić taksówkę i przejechać 3 km zapłacisz przez te korki a z 150 zł teraz o tej godzinie, tak samo długo jedzie a raczej stoi powoli jedzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ovidio Lopez 32 Napisano 10 godzin temu Przed chwilą, Fifofa napisał: Trzeba wiedzieć jakie godziny teraz to jest masakra. Jakbyś ktoś chciał zamówić taksówkę i przejechać 3 km zapłacisz przez te korki a z 150 zł teraz o tej godzinie, tak samo długo jedzie a raczej stoi powoli jedzie. taxi stoi w kroku a licznik bije. kiedys popularny byl dowod zakupow do domu, fajne to bylo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 46 Napisano 10 godzin temu 1 minutę temu, Fifofa napisał: Trzeba wiedzieć jakie godziny teraz to jest masakra. Jakbyś ktoś chciał zamówić taksówkę i przejechać 3 km zapłacisz przez te korki a z 150 zł teraz o tej godzinie, tak samo długo jedzie a raczej stoi powoli jedzie. Taksówkarz pobiera opłatę za kilometry a nie czas przejazdu, za czas płacisz tylko kiedy na ciebie czaka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieTakiKróliczekZły... 55 Napisano 10 godzin temu 3 minuty temu, Ovidio Lopez napisał: na mroczno sie nie pisze bo to pokazuje poziom intelektualny. mozna od biedy powiedziec nalesniki na slodko albo na słono. szczlilaś babola i idziesz w zaparte płaska To już nie Efka i próby wkupienia się w łaski normalnej rozmowy? Pomyliłeś mnie z pick me girls, incelu. Następnym razem zacznij od razu od hejtu i oszczędź sobie fatygi, ze mną normalnie rozmawiać na pewno nigdy nie będziesz. I klasycznie - won. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 199 Napisano 10 godzin temu (edytowany) 4 minuty temu, taka_pokraka napisał: Taksówkarz pobiera opłatę za kilometry a nie czas przejazdu, za czas płacisz tylko kiedy na ciebie czaka. Nieprawda licznik też bije czas, jak stoi spala.paliwo w korkach inaczej nie pojedzie. Zapłacisz. Ogòlnie taksówkarze mają taryfy inna jest centrum inna poza inna poza miastem. Edytowano 10 godzin temu przez Fifofa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ciabata 8 Napisano 10 godzin temu (edytowany) 14 minut temu, NieTakiKróliczekZły... napisał: Tak, mnie się podobało, miało momenty, na przykład sceny jak ta wiedźma przychodzi do domu tych dwóch gejów, powiem Ci, że mocne to było. Natomiast postać według mnie wzorowana jest w tej swojej creepy grotesce na postaci z innego horroru "Long legs" (który mądrzy Polacy puścili pod tytułem "Kod zła", słynny talent Polaków do przekładu tytułów). Mocno Ci polecam, jeśli obejrzysz, to powiedz potem, czy postać grana przez Nicolasa Cage nie przypomina Ci w klimacie właśnie wiedźmy z "Weapons". Mroczna Pieśń nie widziałam, zaraz sprawdzę. Jeszcze Ci polecam Dziedzictwo i Midsommar (to za każdym razem polecam, świetne horrory). A ostatnio widziałam coś, co się nazywa "February" (w Polsce puszczone jako "Zło we mnie") i zaskoczył mnie pozytywnie klimat tego filmu. Kod zła brzmi mega ciekawie:O cos dla mnie a oceny dosc podzielone, lubie takie filmy xD Dzieki za polecenia, bede ogladac bo horrory bardzo lubie, jeszcze beda filmy z Madsem Mikkelsenem bo jest seksy Edytowano 10 godzin temu przez Ciabata Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 46 Napisano 10 godzin temu 1 minutę temu, Fifofa napisał: Nieprawda licznik też bije czas, jak stoi spala.paliwo w korkach inaczej nie pojedzie. Zapłacisz. Taksówkami jeżdżę od święta jak nie mogę prowadzić więc możliwe, że nigdy nie odczułam tej niedogodności. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ovidio Lopez 32 Napisano 10 godzin temu Przed chwilą, NieTakiKróliczekZły... napisał: To już nie Efka i próby wkupienia się w łaski normalnej rozmowy? sama zaczelas pisac o niższych levelach..ja wiem, ze ty nauczylas sie tak ponizac facetow a oni trzęsa tylkami i nie reagują. tylko ze do mnie tak sie nie pisze, do mnie nie. do mnie miluto i slodziutko. Przed chwilą, NieTakiKróliczekZły... napisał: Pomyliłeś mnie z pick me girls, incelu. Następnym razem zacznij od razu od hejtu i oszczędź sobie fatygi, ze mną normalnie rozmawiać na pewno nigdy nie będziesz. I klasycznie - won. oj tam efciu, swięta idą. daj sobie szanse...Lex jest fajny a za Lexem stoi jeszcze fajniejszy.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 199 Napisano 10 godzin temu (edytowany) 3 minuty temu, taka_pokraka napisał: Taksówkami jeżdżę od święta jak nie mogę prowadzić więc możliwe, że nigdy nie odczułam tej niedogodności. Za miasto mają inną taryfę uzupełniłem. Uber jest najtańszy, dużo tych firm 8400 400 Mają właśnie jak pisze i możesz sobie nich zamówić bagażowkę czy samochód na 6 osòb albo na 8 i inne potrzeby nawet transport wersalki np Edytowano 10 godzin temu przez Fifofa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieTakiKróliczekZły... 55 Napisano 10 godzin temu 2 minuty temu, Ciabata napisał: Kod zła brzmi mega ciekawie:O cos dla mnie a oceny dosc podzielone, lubie takie filmy xD Dzieki za polecenia, bede ogladac bo horrory bardzo lubie, jeszcze beda filmy z Madsem Mikkelsenem bo jest seksy Cieszę się, też mi polecaj, jakby co A gdzie widziałaś tę Mroczną Pieśń? No widzę, że Mads to jakby Twój krasz (rzeczywiście ma coś w sobie) W takim razie polecę Ci film z nim, historyczny dramat, ambitne kino, mnie podobał się bardzo - "Bękart". 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ovidio Lopez 32 Napisano 10 godzin temu 6 minut temu, taka_pokraka napisał: Taksówkarz pobiera opłatę za kilometry a nie czas przejazdu, za czas płacisz tylko kiedy na ciebie czaka. placisz za wiele rzeczy, za zamkniecie drzwi, za kilometry, za czas przejazdu i to rózni sie zależnie od dnia i strefy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieTakiKróliczekZły... 55 Napisano 10 godzin temu 1 minutę temu, Ovidio Lopez napisał: tylko ze do mnie tak sie nie pisze, do mnie nie. do mnie miluto i slodziutko. Zrozum, w du... cię mam, idio.to. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ovidio Lopez 32 Napisano 10 godzin temu Przed chwilą, NieTakiKróliczekZły... napisał: Zrozum, w du... cię mam, idio.to. przykre tyle nienawisci i frustracji mieć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach