Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
RC_+

Zamarynowałem karkówkę w plastrach w ziołach i przyprawach... jutro będą kotlety

Polecane posty

1 minutę temu, Moderator na kolana rób aa napisał:

Karkowka z grilla jest mega, ja kiedys wpieerdalalem oporowo, i mi doopa urosla, ale dobre bylo

No z grilla najlepsza... fakt. Ale sezon na grilla słaby więc będzie z piekarnika. 😉

Edytowano przez RC_+

6 minut temu, Moderator na kolana rób aa napisał:

a jakie ziola?
Masz jakas mieszanke?
Oliwa lejesz?

Oliwa, sok z cytryny lub ocet no i w Dino jest taka fajna mieszanka do marynat dla mięs wołowych, wieprzowych i jej używam. 

• Like 1

1 minutę temu, RC_+ napisał:

Oliwa, sok z cytryny lub ocet no i w Dino jest taka fajna mieszanka do marynat dla mięs wołowych, wieprzowych i jej używam. 

Dodaj do tego mięsa w marynacie trochę mleka.

1 minutę temu, Baba napisał:

Dodaj do tego mięsa w marynacie trochę mleka.

O, a co to daje?

4 minuty temu, Moderator na kolana rób aa napisał:

To zajeebiscie, na pewno bedzie smaczne xD
Smacznego xD

Danke 😉

Przed chwilą, RC_+ napisał:

O, a co to daje?

Szybciej zmiękczy mięso i będzie takie 

socyste 😉

Przed chwilą, Baba napisał:

Szybciej zmiękczy mięso i będzie takie 

socyste 😉

O, jak soczystsze to o to chodzi... bo karkówkę łatwo wysuszyć niestety... idę dodam, jutro opiszę wrażenia xD

1 minutę temu, RC_+ napisał:

O, jak soczystsze to o to chodzi... bo karkówkę łatwo wysuszyć niestety... idę dodam, jutro opiszę wrażenia xD

Tak samo postępuję w przypadku kotletów schabowych. Schab jest bardziej suchy od karczku. 

Idź do kuchni a ja ci napiszę jak robię kotlety z karczku 😜 

Pokrojone plastry wkładam do woreczka i młoteczkiem je, młoteczkiem. Przyprawy jakie kto lubi ( nie przesadzać z solą) posypuję mąką pszenną, do jajeczka i na końcu do bułki tartej.

Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smażę po obu stronach aż zrobi się chrupiąca skórka.

Obok w garnku dusi się cebula (talarki) i pokrojona w plastry marchew i pietruszka. Nakładam na to usmażone kotlety, przykrywam garnek lub patelnię pokrywką i na małym ogniu duszę mięso w tych warzywach. Od czasu do czasu obracam mięso. 

Nie jest potrzebny do tego piekarnik. Wszystko na kuchence w dużej patelni lub garnku ceramicznym. 

• Like 2

2 minuty temu, Moderator na kolana rób aa napisał:

Baba to chyba Masterchef

Kura domowa.

• Thanks 1

1 minutę temu, Baba napisał:

Kura domowa.

No, czyli najlepszy typ kucharza, bez ironii 😉

2 minuty temu, Moderator na kolana rób aa napisał:

No ale pamietam jak na wielkanoc kiedys wyjechalas z ciastami jakie upieklas, to mnie rozjeebalas, i nie tylko mnie.

Caryca tez pisala, zes masterchef ;d

Dobrze, że nie pokazałam wczorajszego sernika z rodzynkami i borówkami 😜

mniam xD

Moja mama tez zajeebiste ciasta piecze, ostatnio jadlem pistacjowe a do sera nadzienia jeszcze biala czekolada, i bylo DOJEEBANE

jeszcze u wspollokatora mieszkalem to jemu tez smakowalo i sie mnie pytal kiedy moja mama sernik przywiezie znowu pistacjowy xDD

pychota ten sernik

7 minut temu, Baba napisał:

Tak samo postępuję w przypadku kotletów schabowych. Schab jest bardziej suchy od karczku. 

Idź do kuchni a ja ci napiszę jak robię kotlety z karczku 😜 

Pokrojone plastry wkładam do woreczka i młoteczkiem je, młoteczkiem. Przyprawy jakie kto lubi ( nie przesadzać z solą) posypuję mąką pszenną, do jajeczka i na końcu do bułki tartej.

Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smażę po obu stronach aż zrobi się chrupiąca skórka.

Obok w garnku dusi się cebula (talarki) i pokrojona w plastry marchew i pietruszka. Nakładam na to usmażone kotlety, przykrywam garnek lub patelnię pokrywką i na małym ogniu duszę mięso w tych warzywach. Od czasu do czasu obracam mięso. 

Nie jest potrzebny do tego piekarnik. Wszystko na kuchence w dużej patelni lub garnku ceramicznym. 

Nie rozumiem, po co dusić usmażone panierowane kotlety gotowe do spożycia przecież  panierka pod wpływem pary straci chrupkość odejdzie od mięsa i stanie się papkowata.

• Like 1

3 minuty temu, RC_+ napisał:

No, czyli najlepszy typ kucharza, bez ironii 😉

Nie. Nie w moim przypadku. Tu już milion razy pisałam, że gotować nie lubię. Z większą werwą sufit pomaluję, ale wiesz jak jest. Jeść trzeba codziennie, więc staram sie. W kuchni kieruję się prostą zasadą. Ma być swojsko, ale smacznie. Dopieszczam najbardziej znane potrawy.  Kotlety schabowe też moczę w mleku a smażę na oleju z dodatkiem skórki słoniny.

5 minut temu, Moderator na kolana rób aa napisał:

mniam xD

Moja mama tez zajeebiste ciasta piecze, ostatnio jadlem pistacjowe a do sera nadzienia jeszcze biala czekolada, i bylo DOJEEBANE

jeszcze u wspollokatora mieszkalem to jemu tez smakowalo i sie mnie pytal kiedy moja mama sernik przywiezie znowu pistacjowy xDD

pychota ten sernik

Nie jadłam, bo nie lubię pistacji.

no ja lubie piers z kurczaka, to tez w mleku zawsze i mace mozna, o ile dobrze pamietam z dawnych czasow. albo ryby. ale nie jestem pewny, moze wymyslam

za schabowymi nie przepadam. karkowki jadlem jak bylem mlodszy, ale teraz sie trzymam z dala od wieprzowiny

za to dobra piersia z kurczakiem nie pogardze xD

Edytowano przez Moderator na kolana rób aa

3 minuty temu, salix napisał:

Nie rozumiem, po co dusić usmażone panierowane kotlety gotowe do spożycia przecież  panierka pod wpływem pary straci chrupkość odejdzie od mięsa i stanie się papkowata.

Kogoś tu brakowo. Kogo? Zrzędy. 😁

1 minutę temu, salix napisał:

Straci chrupkość, ale nie odejdzie. Wielokrotnie sprawdzone. Tych kotletów nie trzeba panierować, można duscić bez.

Mój przepis jest naprawdę mój. Kiedyś zostało mi dużo pokrojonych warzyw i cebuli a akurat smażyłam kotlety z karczku.

1 minutę temu, murb napisał:

Kogoś tu brakowo. Kogo? Zrzędy. 😁

Ale to przecież prawda😄 Mięso dusi się po podsmażeniu ew w mące, bez użycia jajka i bułki tartej. To brzmi jak przepis na kulinarny niewypał 😄

Przed chwilą, salix napisał:

Ale to przecież prawda😄 Mięso dusi się po podsmażeniu ew w mące, bez użycia jajka i bułki tartej. To brzmi jak przepis na kulinarny niewypał 😄

spróbuj!

najwyżej zrezygnujesz 🙂 

Ja mam u siebie w namiocie teraz kuchenke kempingowa na butelke gazowa, i ponad 10 butelek z gazem, wiec moge gotowac ile wlezie xD

Juz testowalem fasole z puszki w pomidorach albo zupy ze sklepu i super xD. Jem sobie gorace posilki w lesie i sam gotuje

Kiedys sobie gotowalem zupy, np. fasolowa z duza iloscia ziol, mniam

Ktos ma jakies pomysly na cos dobrego z kuchenki kempingowej w lesie?? Mysle, ze fasolowa jest zajeebistym pomyslem, ale potrzebuje kupic sobie jakies skladniki do fasoli i wiekszy garnek xD

1 minutę temu, salix napisał:

Zrób i potem mnie przeprosisz 😜

• Haha 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować