Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
RC_+

Nie trzeba odśnieżać auta z rana....

Polecane posty

Przed chwilą, Maryyyś_+ napisał:

No nie, ryba nie dusi się z warzywami tylko usmazona jest nimi przekładana na półmisku. Przynajmniej u mnie.

nwm ryby nie robiłem u mnie zawsze mama

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 minuty temu, mr_Kumpir napisał:

ej otwierajo tego imaxa w Gdyni bo będę w okolicy świąt w Gdańsku i nwm czy nie lepiej tłuc się do Katowic

za 2 dni (5 grudnia) startują pierwsze pokazy w Heliosie w Rivierze

 

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, BabkaBożaBabet napisał:

Nie je się ryb na kafeterii 

karpik walący mułem mniam uwielbiam z cebulo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, WychodzeNaChwile napisał:

dajesz do karpia - będzie po grecku 😉 

Uo Bosze wy jesteście nasty o ludzie co wy musieliście jeść to głowa boli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, BabkaBożaBabet napisał:

Zolciom bede rzygol

a zjedz se takiego fajnego sera potem xD

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, Bambo napisał:

Uo Bosze wy jesteście nasty o ludzie co wy musieliście jeść to głowa boli.

mnie katowali wątóbko i mielonymi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, mr_Kumpir napisał:

a zjedz se takiego fajnego sera potem xD

Z robalami 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, Bambo napisał:

Z robalami 

a to jak se chcesz ja bym nie jadł bo robale nie są smażone tylko świeże

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, mr_Kumpir napisał:

mnie katowali wątóbko i mielonymi

Też nie lubię wątróbki jest jakby gorzka fu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, BabkaBożaBabet napisał:

Po rzyganiu?

ta i zapij kawo z dópy cywety 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, mr_Kumpir napisał:

a to jak se chcesz ja bym nie jadł bo robale nie są smażone tylko świeże

No jak ma rzygać dalej niż widzi żeby już nie mieć czym rzygać to nada się 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, mr_Kumpir napisał:

głodny się zrobiłem zjadłbym se rybę

Ja też, bo duszona karkówkę miałam aż do dziś.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, Maryyyś_+ napisał:

Ja też, bo duszona karkówkę miałam aż do dziś.

i dziś będzie chyba że zupa została

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
56 minut temu, WychodzeNaChwile napisał:

ten prawdziwy przepis zostawiam sobie na nasze spotkanie

pamiętasz? Ty gotujesz - a ja degustuję 😉 

Pamietam.😉

Odtworzenie przepisu z pominięciem tej nieapetycznej części, która jest jego clou chyba się nie liczy.😛

34 minuty temu, Maryyyś_+ napisał:

Fujka 🤪

Jak mówiłam że duszona paniera będzie fujka to mnie napadli że jest pycha i wszyscy się tym zajadają. 😄

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
23 minuty temu, mr_Kumpir napisał:

karpik walący mułem

Jest kilka metod żeby się tego wyzbyć.

Najważniejsza.  Nie kupuj karpia, który razem z głową waży więcej niż 1.30/1.50. 

Po oczyszczeniu i umyciu ryby, trzeba ją poporcjować wedle uznania i obłożyć posiekaną cebulą, tartym selerem,pietruszką, posypać pieprzem ( można dodać trochę pieprzu cytrynowego) i zalać to słodkim mlekiem. Zostawić to w chłodnym miejscu na jedną noc. 

Drugiego dnia wszystko spłukujemy i przyprawiamy wedle uznania do smażenia.

Zawsze powtarzam. Najprostsze dania ludzie potrafią spiętrolić 🤭

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
34 minuty temu, Maryyyś_+ napisał:

Ja też, bo duszona karkówkę miałam aż do dziś.

A ile dni była w lodówce? Bo to kontrowersyjny temat na kafeterii 🤭

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
18 minut temu, Baba napisał:

Jest kilka metod żeby się tego wyzbyć.

Najważniejsza.  Nie kupuj karpia, który razem z głową waży więcej niż 1.30/1.50. 

Po oczyszczeniu i umyciu ryby, trzeba ją poporcjować wedle uznania i obłożyć posiekaną cebulą, tartym selerem,pietruszką, posypać pieprzem ( można dodać trochę pieprzu cytrynowego) i zalać to słodkim mlekiem. Zostawić to w chłodnym miejscu na jedną noc. 

Drugiego dnia wszystko spłukujemy i przyprawiamy wedle uznania do smażenia.

Zawsze powtarzam. Najprostsze dania ludzie potrafią spiętrolić 🤭

Trzeba dać pietruszkę seler czosnek i moczyć całą noc marynować, to wszystko karp nie śmierdziało.

Na końcu zjesz z ościami.

Czy  nie lepiej kupić inna rybę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
15 minut temu, Fifofa napisał:

Trzeba dać pietruszkę seler czosnek i moczyć całą noc marynować, to wszystko karp nie śmierdziało.

Na końcu zjesz z ościami.

Czy  nie lepiej kupić inna rybę?

Inne też kupuję, ale karpia uwielbia mąż.

Jeszcze jakieś pytanie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
40 minut temu, salix napisał:

Pamietam.😉

Odtworzenie przepisu z pominięciem tej nieapetycznej części, która jest jego clou chyba się nie liczy.😛

Jak mówiłam że duszona paniera będzie fujka to mnie napadli że jest pycha i wszyscy się tym zajadają. 😄

Działa priv? dlaczego nic nie czytasz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
38 minut temu, Baba napisał:

Jest kilka metod żeby się tego wyzbyć.

Najważniejsza.  Nie kupuj karpia, który razem z głową waży więcej niż 1.30/1.50. 

Po oczyszczeniu i umyciu ryby, trzeba ją poporcjować wedle uznania i obłożyć posiekaną cebulą, tartym selerem,pietruszką, posypać pieprzem ( można dodać trochę pieprzu cytrynowego) i zalać to słodkim mlekiem. Zostawić to w chłodnym miejscu na jedną noc. 

Drugiego dnia wszystko spłukujemy i przyprawiamy wedle uznania do smażenia.

Zawsze powtarzam. Najprostsze dania ludzie potrafią spiętrolić 🤭

mi nie przeszkadza że wali jest smaczny

można moczyć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)
4 minuty temu, Baba napisał:

Inne też kupuję, ale karpia uwielbia mąż.

Jeszcze jakieś pytanie?

Jakbyś mu kupiła lepszą rybę, położyła obok. Ciekawe czy też zjadł.

Wiem karp jest tani zaoszczędzisz trochę.

Dasz więcej klusek do grzybowej.

 

Edytowano przez Fifofa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×