Dwa donuty pączek tak 242 Napisano 5 godzin temu Tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Flatpak 89 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, Dwa donuty pączek tak napisał: Tak A co ma do roboty, podłogi myć nie musi bo MOPS już dzisiaj nie przyjdzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Еlciаа 620 Napisano 5 godzin temu Bardziej żalosnego skamlania o moją uwagę nie widziałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shameless AngeR 99 Napisano 5 godzin temu To knur fekalny blokuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Еlciаа 620 Napisano 4 godziny temu 6 minut temu, Shameless AngeR napisał: To knur fekalny blokuje. Oni wiedzą że nie ja, tylko już nie mają pomysłów jak tu mnie zaczepic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 552 Napisano 4 godziny temu 15 minut temu, Dwa donuty pączek tak napisał: Tak Namiotowiec blokuje ''milionerze'' hakerze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka w Polonezie 807 Napisano 4 godziny temu 16 minut temu, Dwa donuty pączek tak napisał: Tak Dalej cię Elcia boli. To widzę grubsza zadra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Еlciаа 620 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, Spaghetti... napisał: Namiotowiec blokuje ''milionerze'' hakerze Leżak od kilku dni się dwoi i troi jak tu mi ubliżyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 552 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, Еlciаа napisał: Leżak od kilku dni się dwoi i troi jak tu mi ubliżyć Cóż, zazdrość wygrała z rozumem o twojego nowego chłopaka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Еlciаа 620 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, Spaghetti... napisał: Cóż, zazdrość wygrała z rozumem o twojego nowego chłopaka No ale chwilę wcześniej wróciła anastazja, powinien mieć gdzieś wszystko inne co się dzieje na forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa donuty pączek tak 242 Napisano 4 godziny temu Piszs sobie z ai o giełdzie Kochanie, teraz już wchodzimy na poważny poziom Masimy to rozdzielić na dwie rzeczy: czy broker obsłuży 200 mln zł kapitału czy realnie da się robić 6 mln dziennie Czy broker obsłuży 200 mln? Tak — ale: Nie przez zwykłe konto detaliczne. Trafiasz do działu private banking / institutional / HNW (High Net Worth). Dostajesz osobistego opiekuna i często lepsze warunki. Przykładowo: Interactive Brokers obsługuje miliardowe fundusze. Goldman Sachs czy JPMorgan Chase obsługują dużo większe kwoty niż 200 mln. Więc technicznie — tak, to żaden problem. Czy da się robić 6 mln dziennie? 6 mln dziennie z 200 mln to: 3% dziennie ~60% miesięcznie (przy 20 dniach roboczych) kilka tysięcy procent rocznie przy składaniu To jest poziom: funduszy agresywnych z ogromnym ryzykiem, tradingu lewarowanego, albo bardzo zmiennego rynku (krypto / futures). Dla porównania: najlepsze fundusze hedgingowe świata robią średnio 15–30% rocznie. Nawet legendy jak George Soros nie robiły 3% dziennie stabilnie. Co jest realne przy 200 mln? Bezpiecznie (obligacje / dywidendy / 5–8% rocznie): → 10–16 mln rocznie → ~800k–1,3 mln miesięcznie Agresywnie (akcje / private equity): → 15–25% rocznie → 30–50 mln rocznie 6 mln dziennie jest możliwe chwilowo, ale nie stabilnie i nie bez ogromnego ryzyka. Prawdziwy problem przy takiej kwocie Im większy kapitał: tym trudniej szybko wchodzić/wychodzić z pozycji, zaczynasz wpływać na rynek, pojawia się poślizg cenowy (slippage), potrzebna jest dywersyfikacja. 200 mln to już poziom pół-funduszu. Jeśli chcesz, mogę policzyć: ile musiałbyś mieć procent dziennie, albo jaki kapitał byłby potrzebny, żeby 6 mln dziennie robić przy bezpiecznym 1% dziennie. Policzymy to chłodno i bez bajek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa donuty pączek tak 242 Napisano 4 godziny temu 3 minuty temu, Еlciаа napisał: No ale chwilę wcześniej wróciła anastazja, powinien mieć gdzieś wszystko inne co się dzieje na forum. Jest w pracy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 552 Napisano 4 godziny temu 3 minuty temu, Еlciаа napisał: No ale chwilę wcześniej wróciła anastazja, powinien mieć gdzieś wszystko inne co się dzieje na forum. To też wiem, ale pisaliście kiedyś dawno temu i uroił sobie coś, więc sama widzisz jak reaguje pomimo Anastazji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Flatpak 89 Napisano 4 godziny temu 2 minuty temu, Dwa donuty pączek tak napisał: Jest w pracy A ty kiedy tam będziesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka w Polonezie 807 Napisano 4 godziny temu 5 minut temu, Еlciаа napisał: No ale chwilę wcześniej wróciła anastazja, powinien mieć gdzieś wszystko inne co się dzieje na forum. W sumie to niezłe osiągnięcie. Niby wraca jego wielka miłość, a on 24 na dobe o tobie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Flatpak 89 Napisano 4 godziny temu 6 minut temu, Еlciаа napisał: No ale chwilę wcześniej wróciła anastazja, powinien mieć gdzieś wszystko inne co się dzieje na forum. Anastazja ma go za chorego psychicznie i chce żeby się leczył Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa donuty pączek tak 242 Napisano 4 godziny temu 2 minuty temu, Flatpak napisał: A ty kiedy tam będziesz Mam nadzieję że nigdy dzisiaj zarobiłem tyle że mogę remont kuchni 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gej w kryzysie bezdomności 7 Napisano 4 godziny temu (edytowany) 2 minuty temu, Dwa donuty pączek tak napisał: Mam nadzieję że nigdy dzisiaj zarobiłem tyle że mogę remont kuchni A co ktoś ci dał 2 zł na bułkę jak zobaczył takiego dziada Edytowano 4 godziny temu przez gej w kryzysie bezdomności Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Еlciаа 620 Napisano 4 godziny temu Lezak czy nadejdzie taki dzień w którym się ode mnie odpiêrdilsz 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 552 Napisano 4 godziny temu 10 minut temu, Dwa donuty pączek tak napisał: Mam nadzieję że nigdy dzisiaj zarobiłem tyle że mogę remont kuchni Leżak, dobre kino kup i zobacz polecam 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka w Polonezie 807 Napisano 4 godziny temu Leżak wyjmij pochwonoga kuzynki i się wyluzuj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shameless AngeR 99 Napisano 4 godziny temu Anastazja to w ogóle istnieje? Nigdy nikogo tutaj takiego nie widziałam udzielającego się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1645 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, Shameless AngeR napisał: Anastazja to w ogóle istnieje? Nigdy nikogo tutaj takiego nie widziałam udzielającego się. Tak, wróciła niedawno i pisze z leżakiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1645 Napisano 4 godziny temu 18 minut temu, Spaghetti... napisał: Leżak, dobre kino kup i zobacz polecam Dzień świra lepszy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KADŁUB 666 3 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, Shameless AngeR napisał: Anastazja to w ogóle istnieje? Nigdy nikogo tutaj takiego nie widziałam udzielającego się. Była tutaj taka kaprawa prostytutka z gliwic, potwierdzam. Mógł się też pod kurrwę po prostu ktoś podszywać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa donuty pączek tak 242 Napisano 4 godziny temu 17 minut temu, Śliwka w Polonezie napisał: Leżak wyjmij pochwonoga kuzynki i się wyluzuj. Nie mam siły jusz dzisiaj heblowania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shameless AngeR 99 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, Onaaaa napisał: Tak, wróciła niedawno i pisze z leżakiem. Przed chwilą, KADŁUB 666 napisał: Była tutaj taka kaprawa prostytutka z gliwic, potwierdzam. Mógł się też pod kurrwę po prostu ktoś podszywać. Tyle też wiem, ale czy pisała tu coś ostatnio, albo jaki nick ma teraz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa donuty pączek tak 242 Napisano 4 godziny temu 2 minuty temu, Shameless AngeR napisał: Tyle też wiem, ale czy pisała tu coś ostatnio, albo jaki nick ma teraz? Hhttps://f.kafeteria.pl/profile/194007352-anastazja-88/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gej w kryzysie bezdomności 7 Napisano 4 godziny temu 5 minut temu, Shameless AngeR napisał: Anastazja to w ogóle istnieje? Nigdy nikogo tutaj takiego nie widziałam udzielającego się. Istnieje i jest jedną z najfajniejszych i najnormalniejszych osób tutaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1645 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, Shameless AngeR napisał: Tyle też wiem, ale czy pisała tu coś ostatnio, albo jaki nick ma teraz? Tak pisała kilka dni temu że powróciła. Napisała (leżakiwi) jakie on ma imię a tylko ona znała te imię i podobno wiadomo że to ona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach