Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Fifofa

Afera głośna

Polecane posty

23 minuty temu, Łysa z brazzers napisał:

Jak dla mnie on ma coś pod deklem i nie wiem czemu go bronisz. 

Znam go na tyle, żeby wiedzieć, których jego wpisów nie należy interpretować dosłownie.

1 minutę temu, Łysa z brazzers napisał:

Niby tak ale te środowisko same jest sobie winne, bo nijak nie zareagowało po postawieniu  zarzutów. Nawet jakaś minimalna reakcja, sorry ale nawet przeniesienia do innej parafii nie było. A teraz biedne peło i nie gadajmy o tym ale w kościele to by wypalali gorącym żelazem. Szkoda tylko że tak dzielnie u siebie nie walczą. 

Jak najbardziej całą sytuację trzeba potępiać, tylko nie pozwolić by zapomniano o tym, zamiast płaczu może trzeba zmienić jednak coś w procedurach może zawrzeć zapisy nie można mieć zarzutów. Pomyśleć nad rozwiązaniami prawnymi a nie tylko płakać, że źli ludzie źle robili.   Ja wiem, że  płakanie jest łatwiejsze i bardziej nośnie politycznie przy żadnym koszcie. 

• Like 1

1 minutę temu, Doktor ZG napisał:

No to juz wiadomo, ze nikt o tym wcześniej nie wiedział. A na pewno władze partii KO na wyższym szczeblu, którym Kaczyński chciałby się tą afera dobrać sie do du.py.

Nie wiem kto wiedział a kto nie, tylko mnie zwłaszcza ta niewiedza w lokalnym środowisku przez tyle lat mnie zastanawia. No i zachowanie matki, nie tylko jej seks z psem ale co z nią jest nie halo że przez tyle lat krzywdzono jej dzieci a ona co? Kobieta odrobinę normalna przy pierwszej okazji uciekłaby na komisariat od zwyrola 

Przed chwilą, Łysa z brazzers napisał:

Nie wiem kto wiedział a kto nie, tylko mnie zwłaszcza ta niewiedza w lokalnym środowisku przez tyle lat mnie zastanawia. No i zachowanie matki, nie tylko jej seks z psem ale co z nią jest nie halo że przez tyle lat krzywdzono jej dzieci a ona co? Kobieta odrobinę normalna przy pierwszej okazji uciekłaby na komisariat od zwyrola 

Tak dlatego powinna dostać też 25 lat oczy od początku tu piszę. Nie kupuje tłumaczenia, że była też ofiarą. 

4 minuty temu, Doktor ZG napisał:

To tez sku.rwy.synstwo. Ale nieważne jaka partia, każda by na tym chciała ugrać gdyby ta afera dotyczyła jakiegoś drobnego działacza z partii rywala

No właśnie czy ta polityczna poprzeczka faktycznie z roku na rok wędruje coraz niżej, czy to ja staję się bardziej wyczulona? Mam wrażenie, że z roku na rok słyszymy głośniejsze pukanie w dno od spodu. To już nie jest polityka, tylko zwykłe padlinożerstwo, niezależnie od barw.

26 minut temu, orkiestra księżniczek napisał:

No jak boli lewa strona, to trzeba szybko uszczypnąć prawą, żeby mniej piekło. 😅

Nic nie słyszałam jeszcze.

Wygooglujcie sobie Piotr P.ze Złotowa. Oczywiście ciężko stwierdzić co jest prawdą gdy o tym samym piszą Wyborcza i wPolsce. 

2 minuty temu, taka_pokraka napisał:

Tak dlatego powinna dostać też 25 lat oczy od początku tu piszę. Nie kupuje tłumaczenia, że była też ofiarą. 

No uśmiechnięta łaziła na spędu kodu, spotykała się z partyjniakami, ma z nimi pełno zdjęć . Nikt jej k7rwa nie więził w piwnicy przez 11 lat. 

4 minuty temu, Łysa z brazzers napisał:

Nie znam szczegółów tej sprawy, ale nie wierzę, że można przez tyle lat nic nie widzieć i o niczym nie wiedzieć, mieszkając pod jednym dachem. Jeśli dzieje się coś tak potwornego, to brak reakcji matki jest po prostu niepojęty nie mieści mi się w głowie, że można nie zauważyć krzywdy własnych dzieci przez dekadę. Nawet jeśli ktoś jest zastraszony, to instynkt nakazuje ucieczkę i szukanie pomocy przy pierwszej okazji, a nie trwanie w takim bagnie.

19 minut temu, taka_pokraka napisał:

Moim zdaniem najgorsze jest wykorzystywanie takich tragedii do politycznych przepychanek. Zaczyna się polityczna naparzanka, w której niknie sedno problemu. I zamiast wniosków, naprawy wadliwie dziarającego systemu, mamy sprawę sprzedaną w imię płytkich interesów partyjnych.  

Ogólnie się zgadzam, ale... Ped0fil w której partii lepiej się odnajdzie? W tej, która głosuje za zwiększeniem kar czy w tej, na którą głosuje prawie cały zakład karny i ma na sumieniu dokładanie fałszywych oskarżeń do afer kościelnych?

Przed chwilą, orkiestra księżniczek napisał:

No właśnie czy ta polityczna poprzeczka faktycznie z roku na rok wędruje coraz niżej, czy to ja staję się bardziej wyczulona? Mam wrażenie, że z roku na rok słyszymy głośniejsze pukanie w dno od spodu. To już nie jest polityka, tylko zwykłe padlinożerstwo, niezależnie od barw.

Tak, ja już w czasie wyborów się wkurzałam, że to co nam zaprezentowano to była totalna amatorszczyzna, plus olewactwo. 

Czy wędruje coraz niżej, podobno była ona zawsze tragicznie nisko, jednak łatwiej było kontrolować dyskurs publiczny.  

Przecież nawet na samym początku niejaka Anastazja P. zdemaskowała to towarzystwo, co się miało za mężów stanu, a tak naprawdę pijacy warchoły i wiadomo co 😉

8 minut temu, Łysa z brazzers napisał:

To juz inna kwestia. 

2 minuty temu, Łysa z brazzers napisał:

No uśmiechnięta łaziła na spędu kodu, spotykała się z partyjniakami, ma z nimi pełno zdjęć . Nikt jej k7rwa nie więził w piwnicy przez 11 lat. 

Niestety, ten wyrok to farsa. 

13 minut temu, Doktor ZG napisał:

Przeniesienie do innej parafii to krycie kogoś. Tu zapadl prawomocny wyrok.

Sąd skazuje też księży. Tutaj odpowiednikiem parafii są struktury partyjne. Taka czarna ironia.

2 minuty temu, Nerwowy skoczek napisał:

Ogólnie się zgadzam, ale... Ped0fil w której partii lepiej się odnajdzie? W tej, która głosuje za zwiększeniem kar czy w tej, na którą głosuje prawie cały zakład karny i ma na sumieniu dokładanie fałszywych oskarżeń do afer kościelnych?

Na pewno nie partia PiS.

2 minuty temu, Nerwowy skoczek napisał:

Problemem nie jest wysokość kar, bo mamy wysokie sędziowie ich nie orzekają jednak. Mieli możliwość dania jej 25 lat, bo współudział w przestępstwie w naszym prawie ma takie same widełki karne jak czyn.  

7 minut temu, Nerwowy skoczek napisał:

Wygooglujcie sobie Piotr P.ze Złotowa. Oczywiście ciężko stwierdzić co jest prawdą gdy o tym samym piszą Wyborcza i wPolsce. 

Przejrzałem, ale nie wpłynie to na moje przekonania polityczne. Pedof.ilami sie brzydzę jak malo czym na świecie. Jestem jednak racjonalny.

5 minut temu, Nerwowy skoczek napisał:

Sąd skazuje też księży. Tutaj odpowiednikiem parafii są struktury partyjne. Taka czarna ironia.

Ksiądz powinien byc dobrym czlowiekiem, a nie gwałcicielem dzieci. Takze w wypadku takiej osoby taki czyn jest podwójnie obrzydliwy.

Edytowano przez Doktor ZG

3 minuty temu, Doktor ZG napisał:

To juz inna kwestia. 

A tez uważam że centrala raczej nie wiedziała bo po pierwsze nikt by sobie z nią nie cykał zdjęć i jakos po cichu wyrzucił w siną dał ten gorący  kartofel. Tutaj skala obrzydlistw jest tak wielka, że za duża nawet jak dla polskich polityków. 

2 minuty temu, Doktor ZG napisał:

Przejrzałem, ale nie wpłynie to na moje przekonania polityczne. Pedof.ilami sie brzydzę jak malo czym na świecie. Jestem jednak racjonalny.

Może na 0,05% ludzi wpływa. Musiałoby być udowodnione systemowe krycie ped0filów i udział znanych polityków w orgiach, żeby komuś całą partię obrzydzić.

2 minuty temu, Doktor ZG napisał:

Ksiądz powinien byc dobrym czlowiekiem, a nie gwałcicielem dzieci. Takze w wypadku takiej osoby taki czyn jest podwójnie obrzydliwy.

Zgadza się. Ale działacz społeczny, polityk, też jest z założenia kimś kto ma czynić świat lepszym.

1 minutę temu, Nerwowy skoczek napisał:

Może na 0,05% ludzi wpływa. Musiałoby być udowodnione systemowe krycie ped0filów i udział znanych polityków w orgiach, żeby komuś całą partię obrzydzić.

Ja bym mówiła, że czas się dobrać do nadzwyczajnej kasty ludzi, bo to oni czuje się bezkarni i całkowicie nie czują odpowiedzialności za nic.  

4 minuty temu, Nerwowy skoczek napisał:

Zgadza się. Ale działacz społeczny, polityk, też jest z założenia kimś kto ma czynić świat lepszym.

Pieprz, politycy to ku.rwy. Zawsze 😀

3 minuty temu, taka_pokraka napisał:

Ja bym mówiła, że czas się dobrać do nadzwyczajnej kasty ludzi, bo to oni czuje się bezkarni i całkowicie nie czują odpowiedzialności za nic.  

Ziobrystka 😄😉

32 minuty temu, Doktor ZG napisał:

Przeniesienie do innej parafii to krycie kogoś. Tu zapadl prawomocny wyrok.

Ani kk, ani partia nie są sądem i nie są  od skazywania kogokolwiek. Tu raczej  chodzi o to że różnej maści męty jakimś cudem latami mogą robić  to co robią przebywając  czy to w strukturach partyjnych czy kościelnych. To imo jest do wyjaśnienia.

Akurat w przypadku kłodzkim ( tam był też jeszcze inny przypadek ale wiemy o co chodzi) to ani nie zadziałały polskie służby bo z tego co czytałem dopiero wykryły to służby kanadyjskie i szwedzkie. No i brak reakcji po postawieniu  zarzutów. O to bym miał pretensje do władz partii. 

Czy jest udowodnione, że wiedziano w kuluarach o tym i nie reagowano ze strony partyjnej? Plus wydaje mi się, że dopóki są to plotki, a nie wyrok (ta kobieta chyba długo funkcjonowała jako też ofiara w świadomości innych), to nie bardzo jest podstawa do formalnych działań. Stąd pewnie jej "dobrowolna" rezygnacja pod naciskiem. 

• Like 2

W doopie z tą baba ona jest stracona 

Gorzej z dziećmi, czemu nimi się nikt nie interesuje tylko yebnieta baba 

1 godzinę temu, Łysa z brazzers napisał:

Ale 6 lat dostała chyba. Żeby wszyscy partyjniacy i ich rodziny w Polsce były tak rozliczane to już by był krok do przodu.

20 minut temu, Śliwka z Grójca napisał:

Ale 6 lat dostała chyba. Żeby wszyscy partyjniacy i ich rodziny w Polsce były tak rozliczane to już by był krok do przodu.

To wyroki nieprawomocne, na pewno będą się odwoływać, mam poważne obawy, czy sąd apelacyjny będzie miał równe jaja i podtrzyma wyrok 25 lat dla zwyrola (dla niej w ogóle powinien podwyższyć). 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się