Dangerous 33 Napisano 11 godzin temu ..ojcze, bo zgrzeszyłam. W Wielki Piątek polędwicę spożyłam. Niefrasobliwe me zachowanie, w las poszło więc twe nauczanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mariusz4 264 Napisano 11 godzin temu ojoj ja dzis kanapki z kiełbasą i pasztetem, chrzanem, pomidorem, ogórkiem, cebulą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dangerous 33 Napisano 10 godzin temu 33 minuty temu, Mariusz4 napisał: ojoj ja dzis kanapki z kiełbasą i pasztetem, chrzanem, pomidorem, ogórkiem, cebulą To nie jestem osamotniona. Zresztą ja nie kościołowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mariusz4 264 Napisano 10 godzin temu (edytowany) 28 minut temu, Dangerous napisał: To nie jestem osamotniona. Zresztą ja nie kościołowa. W pewne sprawy moge wierzyć,w niektóre nie, bo sie to nie skłąda do kupy np. to, że ktos komus zabrania cos jeść, ogranicza albo rozkazuje iść bo jak nie będzie miec grzech a co za tym idzie należy mu sie kara. Ale spoko jak mi sie przypomni to będe jadł ryby w jakis dzień, nie ma sprawy Edytowano 10 godzin temu przez Mariusz4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dangerous 33 Napisano 10 godzin temu 2 minuty temu, Mariusz4 napisał: W pewne sprawy moge wierzyć,w niektóre nie, bo sie to nie skłąda do kupy np. to, że ktos komus zabrania cos jeść, ogranicza albo rozkazuje iść bo jak nie będzie miec grzech a co za tym idzie należy mu sie kara. Ale spoko jak mi sie przypomni to będe jadł ryby w jakis dzień, nie ma sprawy Nie wiem, skąd to błędne przekonanie, że ryba to nie mięso. Po prostu wygodnicka wymówka, by mimo postu spożywać białko zwierzęce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mariusz4 264 Napisano 10 godzin temu (edytowany) 3 minuty temu, Dangerous napisał: Nie wiem, skąd to błędne przekonanie, że ryba to nie mięso. Po prostu wygodnicka wymówka, by mimo postu spożywać białko zwierzęce. No, tez tak uważam, bardzie, że to taki zwyczaj i tak sie przyjęło w tej wierze. Bo jakby tak surowiej do tego podejść to powinno być nakazane jeśc tylko chleb albo ziarna i wodę, bez żadnych ulepszaczy jak cukier ciastko Owoce nei wiem bo słodke, warzywa, może tak. Edytowano 10 godzin temu przez Mariusz4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dangerous 33 Napisano 9 godzin temu 18 minut temu, Mariusz4 napisał: No, tez tak uważam, bardzie, że to taki zwyczaj i tak sie przyjęło w tej wierze. Bo jakby tak surowiej do tego podejść to powinno być nakazane jeśc tylko chleb albo ziarna i wodę, bez żadnych ulepszaczy jak cukier ciastko Owoce nei wiem bo słodke, warzywa, może tak. Albo wóz albo przewóz. Powinien być tylko chleb i woda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szmul 29 Napisano 9 godzin temu ja tez zjem rybe w sumie jestem niewierzaca ale nie wiem czy czegos nie trace to slodkie jak jakies gostki z roboty ida na przerwe zeby sie modlic a Polaczki takie zblazowane w nic nie wierzom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dangerous 33 Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, szmul napisał: ja tez zjem rybe w sumie jestem niewierzaca ale nie wiem czy czegos nie trace to slodkie jak jakies gostki z roboty ida na przerwe zeby sie modlic a Polaczki takie zblazowane w nic nie wierzom Na mnie takie indoktrynacje kościółkowe nie działają. Ja nie caryca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szmul 29 Napisano 9 godzin temu hinduizm jest okej i politeistyczne religie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szmul 29 Napisano 9 godzin temu tez katolicyzmu nie lubie za bardzo ale moglabym sie urodzic w takiej Persji znaczy Iranie i wyznawac zaratusztrianizm czy cos a moje imie bylo krolewskie w starozytnej Persji huh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szmul 29 Napisano 9 godzin temu (edytowany) ide jutro z koszyczkiem, nawet lubie te rozne obrzedy, obrzezanie Lorda Voldemorta tez bym obchodzila Edytowano 9 godzin temu przez szmul Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mariusz4 264 Napisano 9 godzin temu 33 minuty temu, szmul napisał: tez katolicyzmu nie lubie za bardzo ale moglabym sie urodzic w takiej Persji znaczy Iranie i wyznawac zaratusztrianizm czy cos a moje imie bylo krolewskie w starozytnej Persji huh mnie to się kojarzy, że jakieś większe przewinienie Ci sie trafi i ciach maczeta jak nie w szyje to w rękę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szmul 29 Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, Mariusz4 napisał: mnie to się kojarzy, że jakieś większe przewinienie Ci sie trafi i ciach maczeta jak nie w szyje to w rękę a to mi sie raczej nie trafi chociaz wiem ze bycie bez przewinien jest niemodne ale mi nie potrzeba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szmul 29 Napisano 8 godzin temu juz ogolem jestem frajerem, mi to nie przeszkadza tylko innym ludziom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mariusz4 264 Napisano 8 godzin temu 3 minuty temu, szmul napisał: juz ogolem jestem frajerem, mi to nie przeszkadza tylko innym ludziom spoko ja tez sie uodparniam coraz bardziej i unikam rozkmin tematów, wole przyznać, że jestem jaki jestem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Оut 164 Napisano 5 godzin temu Wątpię czy ktokolwiek przestrzega tych zasad zwłaszcza zagorzali wierzący, bo to bardziej pokazówy są pod publiczke z tym postem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach