Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
VenusHorizon3

Chyba zaczne się podcierac kasom

Polecane posty

Tylko teraz regularnie i na czas rób te wysyłki, by ci znów konta nie "zniknęli" 😉

6 minut temu, +RC+ napisał:

Tylko teraz regularnie i na czas rób te wysyłki, by ci znów konta nie "zniknęli" 😉

Staram się ale muszę wypic kawe 

7 minut temu, +RC+ napisał:

Polecasz skas jakieś tanie meble do kuchni 

7 minut temu, VenusHorizon3 napisał:

Polecasz skas jakieś tanie meble do kuchni 

Szczerze? Meble kuchenne są tak drogie, że lepiej się opyla wziąć z komisu jakieś używki w dobrym stanie - często pełne komplety. 

Jest w OBI chyba najtańsza opcja to taki komplecik za 400 ale blat musisz osobno dokupić, no i jakoś płyty jest okropnie słaba i cienka... bardzo cieniutka.  

Na Allegro są komplety typu "Mango" czy "Jola" za 850-900 zł... Lepsze niż te OBI już, ale też jakościowo nie będą tyłka urywały. 

Edytowano przez +RC+

Przed chwilą, +RC+ napisał:

Szczerze? Meble kuchenne są tak drogie, że lepiej się opyla wziąć z komisu jakieś używki w dobrym stanie - często pełne komplety. 

Jest w OBI chyba najtańsza opcja to taki komplecik za 400 ale blat musisz osobno dokupić, no i jakoś płyty jest słaba... bardzo cieniutka. 

Na Allegro są komplety typu "Mango" czy "Jola" za 850-900 zł... Lepsze niż te OBI już, ale też jakościowo nie będą tyłka urywały. 

Stoje przed wyborem czy wymienic / okleic tylko blat uchwyty i odmalowac czy kupić nowy komplet do 2000 u mnie jest dość długi pasek około 4m

• Haha 1

4 minuty temu, +RC+ napisał:

Jest w OBI chyba najtańsza opcja to taki komplecik za 400 ale blat musisz osobno dokupić, no i jakoś płyty jest słaba... bardzo cieniutka. 

No ja wiem ze meble średnio za 22tys robiom se ludzie albo za 8000 to nie mój budżet nawet jakbym miał to bym nie zrobił tego bo mi to średnio potrzebne do krojenia mortadel 

2 minuty temu, VenusHorizon3 napisał:

Stoje przed wyborem czy wymienic / okleic tylko blat uchwyty i odmalowac czy kupić nowy komplet do 2000 u mnie jest dość długi pasek około 4m

No, musisz oszacować stan płyt - jak puchną lub są uszczerbione to niestety tylko wymiana...

Klamki da się wymienić, zawiasy też, blaty to samo... Kwestia stanu... Pasek 4m oznacza, że do wielu zestawów, tych budżetowych na pewno, będzie trzeba dokupywać jedną czy dwie szafki ekstra by wypełnić całą ściankę. Wiadomo można na zamówienie i na wymiar, jak mój Ojciec brał, ale 10 koła... i jakość płyt wcale nie urywa tyłka, już moje gotowce lepsze jakościowo jeśli chodzi o grubość płyty, zawiasy, klamki.

1 minutę temu, VenusHorizon3 napisał:

Chce tylko żeby było czysto i mniej więcej trzymało poziom 3/5 reszty mieszkania jusz 

Myślę, że takie za 800, 900 by pykły, jak w kuchni sucho i nie ma wilgoci, nie będziesz targał za uchwyty to ci na dekadę posłużą... no ale tam jest zawsze tych szafek mało, to sobie byś musiał jedną lub dwie na dół i na górę dokupić z tego samego kompletu ekstra i dokupić blat... także w 1200-1300 może się zmieści wszystko.

1 minutę temu, +RC+ napisał:

No, musisz oszacować stan płyt - jak puchną lub są uszczerbione to niestety tylko wymiana...

Klamki da się wymienić, zawiasy też, blaty to samo... Kwestia stanu... Pasek 4m oznacza, że do wielu zestawów, tych budżetowych na pewno, będzie trzeba dokupywać jedną czy dwie szafki ekstra by wypełnić całą ściankę. Wiadomo można na zamówienie i na wymiar, jak mój Ojciec brał, ale 10 koła... i jakość płyt wcale nie urywa tyłka, już moje gotowce lepsze jakościowo jeśli chodzi o grubość płyty, zawiasy, klamki.

U mnie taki remont kuchni to będzie obejmować podłogę betonu gumoleum, 2 ściany czarne 2 szare sufit biały żyrandol betonu ozdoba na zdjęcia co kupiłem wcześniej, jakiś stół i dwa krzesla najtańsze jak w sypialni, wymiana uchwyty, blatu oklejenie lub nowy, czyszczenie wszystko, odmalowanie może mebli, jakieś szare zaslony, telewizor sony później i pojemniki żywności organizery do szuflad z czasem jeszcze myślę nad odmalowanie lub wymiana lodówki na czarnom

9 minut temu, VenusHorizon3 napisał:

No ja wiem ze meble średnio za 22tys robiom se ludzie albo za 8000 to nie mój budżet nawet jakbym miał to bym nie zrobił tego bo mi to średnio potrzebne do krojenia mortadel 

22 tys to na zamówienie. Popatrz sobie na modułowe w Ikea, Leroy, BRW, Agata itp. Na ikei masz planer, tworzysz swoją kuchnię i ustawiasz mebelki a program ci podlicza koszt. Coś zawsze znajdziesz.

Przed chwilą, Śliwka z Grójca napisał:

22 tys to na zamówienie. Popatrz sobie na modułowe w Ikea, Leroy, BRW, Agata itp. Na ikei masz planer, tworzysz swoją kuchnię i ustawiasz mebelki a program ci podlicza koszt. Coś zawsze znajdziesz.

Jedna zrobila ikei 25tys...

2 minuty temu, VenusHorizon3 napisał:

U mnie taki remont kuchni to będzie obejmować podłogę betonu gumoleum, 2 ściany czarne 2 szare sufit biały żyrandol betonu ozdoba na zdjęcia co kupiłem wcześniej, jakiś stół i dwa krzesla najtańsze jak w sypialni, wymiana uchwyty, blatu oklejenie lub nowy, czyszczenie wszystko, odmalowanie może mebli, jakieś szare zaslony, telewizor sony później i pojemniki żywności organizery do szuflad z czasem jeszcze myślę nad odmalowanie lub wymiana lodówki na czarnom

Jak lodówka rdzewieje, to polecam jednak w nową zainwestować... Bo rdzy nie zamalujesz, za rok wyjdzie... trzeba wszystko by ścierać, a ścianki metalowe są bardzo cieniutkie w lodówkach, lodówka to tylko metalowy szkielet, reszta to plastik i otuliny ze specjalnej gąbki twardej... 

A jak się uprzesz na odmalowanie, to sprayem, ale wcześniej rdzę trzeba mocno zetrzeć ściernym i kupić specjalny płyn który wchodzi w reakcję z rdzewiejącą blachą i neutralizuje proces rdzewienia... 

Ja jednak bym rekomendował wymianę.

Przed chwilą, +RC+ napisał:

Jak lodówka rdzewieje, to polecam jednak w nową zainwestować... Bo rdzy nie zamalujesz, za rok wyjdzie... trzeba wszystko by ścierać, a ścianki metalowe są bardzo cieniutkie w lodówkach, lodówka to tylko metalowy szkielet, reszta to plastik i otuliny ze specjalnej gąbki twardej... 

A jak się uprzesz na odmalowanie, to sprayem, ale wcześniej rdzę trzeba mocno zetrzeć ściernym i kupić specjalny płyn który wchodzi w reakcję z rdzewiejącą blachą i neutralizuje proces rdzewienia... 

Ja jednak bym rekomendował wymianę.

Nie rdzewieje ale pobór prądu to x4 co czarna podblatowa

2 minuty temu, Śliwka z Grójca napisał:

Kurdę, to mój Ojciec i tak "tylko" dychę wyłożył... Może dlatego, że kuchnia mała. 22 tysiące... Matko... To przecież komputer Master Race by był...

Edytowano przez +RC+

Przed chwilą, VenusHorizon3 napisał:

Farba 25 wymiana 500

Farba, ścieranie rdzy, neutralizowanie jej, lakierowanie lodówki, podkład = max 5 lat

Lodówka nowa = 10-15 lat

2 minuty temu, +RC+ napisał:

Farba, ścieranie rdzy, neutralizowanie jej, lakierowanie lodówki, podkład = max 5 lat

Lodówka nowa = 10-15 lat

Co ty z tom rdzom nie ma rdzy to dość nowa lodówka wirpula 1600zl 20lat ma huh

Bajer na 4x Coca-Cola po 2l w środku 

Przed chwilą, VenusHorizon3 napisał:

Co ty z tom rdzom nie ma rdzy to dość nowa lodówka wirpula 1600zl 20lat ma huh

Bajer na 4x Coca-Cola po 2l w środku 

Jak dobrze chłodzi, to nie wymieniaj, bo te nowsze są słabe. Chyba że dużo prądu żre i przeliczysz, że opłaca się nowa względem rachunków za prąd.

Przed chwilą, Nerwowy skoczek napisał:

A co masz w tych szafach kuchennych? Czy facet krojący mortadelę potrzebuje czterometrowego paska mebli?

Teoretycznie nie, ale czymś trzeba zagospodarować gołą połać ściany, a tak się ustandaryzowało w Europie i USA, że jedna ściana w kuchni jest zawsze zabudowana szafkami.

Ciekawostka: W USA mają szafki podwieszone aż pod sufit, w Europie generalnie rodzi się przestrzeń między ścianą a sufitem... Taka różnica zauważalna od razu jak się tam zobaczy ich kuchnie... No i kibel też bardzo zauważalna różnica między USA a EU 😆

1 minutę temu, Nerwowy skoczek napisał:

A co masz w tych szafach kuchennych? Czy facet krojący mortadelę potrzebuje czterometrowego paska mebli?

Skarby matki na sprzedaż 

Potrzebuje w zasadzie bo przy koncu se siedze jem tablet nawet pc się mieści setup

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się