Onaaaa 2321 Napisano 2 godziny temu 5 minut temu, Zаwsze przychodzi noc napisał: Do kuchni coś znowu co ułatwia gotowanie Ten garczek na szybkie gotowanie zup itp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sv7 82 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Baba napisał: Nie haczyki. Pellet zanęta i pachnidła. Może na miesiąc starczy. Czyli 2 flaszki na tydzień. Pewnie pachnie od ciebie z daleka? Nie używam płynów do płukania. Naczytalam się, że zamykają włókna produktu i to niezdrowe dla życia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sv7 82 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Onaaaa napisał: Ten garczek na szybkie gotowanie zup itp Termomix. Nie polecam. To szajs dla amatorów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Makaron ..... 56 Napisano 2 godziny temu Myślałem, że tego tematu już nie ma Kafe potrafi zaskoczyć ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 497 Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, sv7 napisał: Czyli 2 flaszki na tydzień. Pewnie pachnie od ciebie z daleka? Nie używam płynów do płukania. Naczytalam się, że zamykają włókna produktu i to niezdrowe dla życia. Z daleka nie. Cały pic polega na tym żeby zapach był subtelny ale trwały. Z płynem do płukania nie przeginam, bo bardzo szybko w bębnie robi się szlam. Trzeba często czyścić uszczelki i filtr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sv7 82 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Baba napisał: Z daleka nie. Cały pic polega na tym żeby zapach był subtelny ale trwały. Z płynem do płukania nie przeginam, bo bardzo szybko w bębnie robi się szlam. Trzeba często czyścić uszczelki i filtr. Niektóre perfumy są trwałe. Dwa razy na skórę i do jutra pachnie. Czasem gdy ubranie wypierzesz, nadal czuć. Powiem szczerze, że do niektórych rzeczy stosuję płyn. Chodziło mi, że nie używam do ręczników, pościeli, bielizny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 497 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, sv7 napisał: Niektóre perfumy są trwałe. Dwa razy na skórę i do jutra pachnie. Czasem gdy ubranie wypierzesz, nadal czuć. Powiem szczerze, że do niektórych rzeczy stosuję płyn. Chodziło mi, że nie używam do ręczników, pościeli, bielizny. Ręczniki najlepiej prać z dodatkiem octu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sv7 82 Napisano 2 godziny temu 13 minut temu, Makaron ..... napisał: Myślałem, że tego tematu już nie ma Kafe potrafi zaskoczyć ... Nie kracz. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kaden 44 Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, sv7 napisał: Ostatnio oglądałam film jakiś i był song, który mi się podobał, więc sprawdziłam co to jest za utwór i czyj. Francuski, Stromae - Tous Les Mêmes. Przy okazji dowiedziałam się, że Stromae w slangu ichnim to przestawienie sylab czli tak: StroMae czyli MaeStro. Haha. To tak jak Kyoto - Tokyo. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sv7 82 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Baba napisał: Ręczniki najlepiej prać z dodatkiem octu. Dokładnie. Używam właśnie octu do ręczników. Później na balkon, super je przesuszy i pięknie pachną. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KibicowałamNorwegii🇧🇻 41 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Baba napisał: Ręczniki najlepiej prać z dodatkiem octu. Dobrze wiedzieć, chociaż tego nie wiedziałam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 497 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, sv7 napisał: Dokładnie. Używam właśnie octu do ręczników. Później na balkon, super je przesuszy i pięknie pachną. Zgadza się. Należy też unikać suszenia ręczników podczas upałów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sv7 82 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Kaden napisał: Haha. To tak jak Kyoto - Tokyo. Heh. Ostatnio widziałam śmieszny eksperyment gdzie koleś podchodził do ludzi i zadawał im pytania. Na przykład jednej takiej damulce... wymalowanej, wystrojonej i z nosem pod samo niebo zadał pytanie: Kim był Józef Piłsudski? Ona z pełną powagą, że to aktor na światową skalę. Ścisnęła usta i poszła dumna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sv7 82 Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Baba napisał: Zgadza się. Należy też unikać suszenia ręczników podczas upałów. Wiesz może jak wyprać dwie małe poduszki z piórami w środku? Zaznaczam, że nie posiadam piłeczek żadnych, które rozbijają piórka w trakcie prania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Makaron ..... 56 Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 10 minut temu, sv7 napisał: Nie kracz. Ostro Sev, zapomniałaś wykrzyknik dodać Edytowano 1 godzinę temu przez Makaron ..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 497 Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, KibicowałamNorwegii napisał: Dobrze wiedzieć, chociaż tego nie wiedziałam Ocet powoduje, że ręcznik jest miękki i pachnie świeżością. Pralka też bardzo korzysta na tym. Każdemu się zdarzyło pierdyknąć wilgotny ręcznik do bębna który czekał dwa dni na kolejny wsad Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sv7 82 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Makaron ..... napisał: Ostro Sev Lubisz tak? To nie jest ostro. To zawadiacko i z nutką humoru żebyś był pozytywnie nastawiony na ten jakże piękny wieczór. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 497 Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, sv7 napisał: Wiesz może jak wyprać dwie małe poduszki z piórami w środku? Zaznaczam, że nie posiadam piłeczek żadnych, które rozbijają piórka w trakcie prania. Nie mam takich poduszek. Nie pomogę. Piorę kołdry, poduszki kupuję nowe praktycznie co kilkanaście miesięcy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zаwsze przychodzi noc 55 Napisano 1 godzinę temu 28 minut temu, Onaaaa napisał: Ten garczek na szybkie gotowanie zup itp Garnek już jest dawno i sam miesza za śmieszne pieniądze. Szatkownica / Mandolina do warzyw Waga kuchenna z funkcją tarowania Praska do czosnku Silikonowa mata do pieczenia Termometr kuchenny z sondą Dozownik do oleju w sprayu Rozdrabniacz sznurkowy do warzyw. Pewnie coś pominąłem z tych drobiazgów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sv7 82 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Baba napisał: Nie mam takich poduszek. Nie pomogę. Piorę kołdry, poduszki kupuję nowe praktycznie co kilkanaście miesięcy. Nic nie szkodzi. Poszukam w sieci alternatywy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Makaron ..... 56 Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, sv7 napisał: Lubisz tak? To nie jest ostro. To zawadiacko i z nutką humoru żebyś był pozytywnie nastawiony na ten jakże piękny wieczór. Też, ale bardziej z wykrzyknikiem Miło z twojej strony, ale ta jesień na dworze o tej porze roku mnie ciężko nastraja. Mogłoby być chociaż 20 stopni... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WywaloneJajā 15 Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Onaaaa napisał: Właśnie patrzę i wydaje sie ciekawy. Jutro dokończę. Tak właśnie piora mózgi że niby myslacy to szury Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sv7 82 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Makaron ..... napisał: Też, ale bardziej z wykrzyknikiem Miło z twojej strony, ale ta jesień na dworze o tej porze roku mnie ciężko nastraja. Mogłoby być chociaż 20 stopni... Jesień? Liście spadają z drzew? Serio? Ile stopni? To pewnie chwilowe ochłodzenie, jeszcze sierpnia nie ma. ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KibicowałamNorwegii🇧🇻 41 Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, Baba napisał: Ocet powoduje, że ręcznik jest miękki i pachnie świeżością. Pralka też bardzo korzysta na tym. Każdemu się zdarzyło pierdyknąć wilgotny ręcznik do bębna który czekał dwa dni na kolejny wsad Moja mama kiedyś po praniu gotowała w specjalnym garze ścierki kuchenne, bo zawsze twierdziła, że tam jest najwięcej zarazków, które padają przy wysokiej temperaturze Pościel krochmaliła, robiąc swój krochmal z mąki ziemniaczanej. W obecnych czasach, gdzie wszystko jest dostępne, nikt tego już nie praktykuje. No chyba, że jakieś babcie w Rzeszowie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sv7 82 Napisano 1 godzinę temu Sprawdzę i ja film polecony przez Boni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KibicowałamNorwegii🇧🇻 41 Napisano 1 godzinę temu 11 minut temu, sv7 napisał: Wiesz może jak wyprać dwie małe poduszki z piórami w środku? Zaznaczam, że nie posiadam piłeczek żadnych, które rozbijają piórka w trakcie prania. Poduszki powinno się zmieniać na nowe co 2 lata Nie mam z piór, ale moja ciotka, która już nie żyje miała takie, i cholernie ciężka ta poduszka była. Człowiek, gdyby nią dostał, mógłby zginąć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Makaron ..... 56 Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 8 minut temu, sv7 napisał: Jesień? Liście spadają z drzew? Serio? Ile stopni? To pewnie chwilowe ochłodzenie, jeszcze sierpnia nie ma. ! Dziś tak, pochmurno, wietrznie, wilgotno i 15 do 18 stopni, a odczuwalna z 13-14, także typowa barówka jak jesienią Lubię taką aurę, ale we wrześniu i październiku dopiero Edytowano 1 godzinę temu przez Makaron ..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WywaloneJajā 15 Napisano 1 godzinę temu Jestem wywalone jaja od dawna a nie zadna Boni sroni 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 497 Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, sv7 napisał: Nic nie szkodzi. Poszukam w sieci alternatywy. Pościel nie jest droga. Lepiej kupić nową jak się meczyć z piórami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KibicowałamNorwegii🇧🇻 41 Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 5 minut temu, sv7 napisał: Jesień? Liście spadają z drzew? Serio? Ile stopni? To pewnie chwilowe ochłodzenie, jeszcze sierpnia nie ma. ! Ja mam już jarzębine w ogrodzie, a to zapowiedź jesieni. Dziś rano było +9 stopni i po Annie zimne wieczory i ranki będą 🩷 Edytowano 1 godzinę temu przez KibicowałamNorwegii🇧🇻 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach