Doktor Naturysta 10 Napisano 59 minut temu 1 minutę temu, kobieta z Kurą napisał: A powierzasz swoje rowery mechanikom czy jednak nie masz zaufania i wszystko sam robisz? Dużo robię sam, i staram się uczyć ale jak nie jestem pewien, to daje mechanikowi. Centrowanie kół to cały czas jeszcze dla mnie magia. Ale zakładanie osprzętu to bez problemu tylko narzędzia też trzeba mieć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BellaS 126 Napisano 58 minut temu 1 minutę temu, kobieta z Kurą napisał: Przepiękna jak sen i zarysowana przez h u i a z parkingu. To zawsze boli, ja wjechałam w palete bo zapomniałam że stoi z przodu - prawie sie popłakałam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kobieta z Kurą 4 Napisano 58 minut temu Przed chwilą, Zzosia napisał: Przecież siur nie ma pojęcia o rowerach, Zanim kupić co obiecywał staremu aby jeździł sobie, bajeruje mu kupi rower na wyścigi jedno uzytkowy gdzie stary zrobi dwie trasy do parku czy gdzieś i mu się rozpitoli. Zanim kupić żeby sobie jeździł. Nawet tego nie ma. Wie, że centowane koło trudno jest samemu wyprostować a karbonu się nie naprawie. Zna się na rowerach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 610 Napisano 57 minut temu 8 minut temu, Miecz napisał: Dlatego nigdy nie wchodzilibyśmy sobie w drogę z zamiłowaniami. Raz w jednym zomecku dali nam elektronicznego tłumacza. Taki podobny do telefonu z guziczkami i słuchawkami. Ludzi pełno, gwar, nie usłyszałam który wcisnąć na j.polski. Mój też nie wiedział i pyta co zrobić. Nie wiesz? Dali nam telefony z darmowymi minutami do Polski. Zaraz se zadzwonię. Przystawiam do ucha i mówię: halo! Mamusia? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kobieta z Kurą 4 Napisano 56 minut temu Przed chwilą, BellaS napisał: To zawsze boli, ja wjechałam w palete bo zapomniałam że stoi z przodu - prawie sie popłakałam Poprzedni samochód był poobijany z każdej strony, ale jak zobaczyłam rysę po całej długości na nowym to mnie strzeliło. Ale co? Trzeba jakoś z tym żyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Doktor Naturysta 10 Napisano 56 minut temu 1 minutę temu, Zzosia napisał: Przecież siur nie ma pojęcia o rowerach, Zanim kupić co obiecywał staremu aby jeździł sobie, bajeruje mu kupi rower na wyścigi jedno uzytkowy gdzie stary zrobi dwie trasy do parku czy gdzieś i mu się rozpitoli. Zanim kupić żeby sobie jeździł. Nawet tego nie ma. Jaki rower na wyścigi? Rowerów na wyścigi to się nie kupuje tylko idzie się np. do BikeAtelier w Warszawie i się mówi co się chce a oni ci składają w/g tej specyfikacji. Albo kupuję komponenty samemu i samemu składa. Mało jest wypasionych kolarek będących kompletem kupowanym od producenta, Specialized zdaje się ma takie po 50-60 tysięcy. Jak się goowno znasz to nie zabieraj głosu w dyskusji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 610 Napisano 55 minut temu 10 minut temu, kobieta z Kurą napisał: Długo jeździłam kombi. Przydawało się do przewożenia mienia przesiedleńczego. Od niedawna jeżdżę nie kombi. Taka popularna marka z Japonii. Sedan to z zaznaczonym tyłem czy nie? Taka ładna zaokrąglona doopeczka auta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 610 Napisano 53 minuty temu 8 minut temu, taka_pokraka napisał: Sa odbiorniki i do nich jednorazowe słuchawki. Wszystko słyszysz. Odniosłam się już do elektronicznego tłumacza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kobieta z Kurą 4 Napisano 53 minuty temu (edytowany) 1 minutę temu, Baba napisał: Taka ładna zaokrąglona doopeczka auta To ja tak nie mam. To znaczy - mam teraz samochód o kształcie samochodu. Edytowano 52 minuty temu przez kobieta z Kurą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zzosia 30 Napisano 52 minuty temu (edytowany) 4 minuty temu, Doktor Naturysta napisał: Jaki rower na wyścigi? Rowerów na wyścigi to się nie kupuje tylko idzie się np. do BikeAtelier w Warszawie i się mówi co się chce a oni ci składają w/g tej specyfikacji. Albo kupuję komponenty samemu i samemu składa. Mało jest wypasionych kolarek będących kompletem kupowanym od producenta, Specialized zdaje się ma takie po 50-60 tysięcy. Jak się goowno znasz to nie zabieraj głosu w dyskusji Rowery wyscigowe mają koła cienkie i opony bardzo wąskie na prędkość i wagę roweru. Jak stary wjedzie na dziure to się wywali rower nie wytzymuje takich obciążeń tylko idealna prosta droga bez dziur. Waska oponę z cienkimi kołami starego byś zabil.. Kup mu jakiś trekingowy rower co jest przystosowany do tego. Nie żałuj tylko kup. Stary trochę wazy to się rozpitoli i krzywdę sobie zrobi. Edytowano 51 minut temu przez Zzosia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kobieta z Kurą 4 Napisano 50 minut temu 1 minutę temu, Zzosia napisał: Rowery wyscigowe mają koła cienkie i opony bardzo wąskie na prędkość i wagę roweru. Jak stary wjedzie na dziure to się wywali rower nie wytzymuje takich obciążeń tylko idealna prosta droga bez dziur. Waska oponę z cienkimi kołami starego byś zabil.. Kup mu jakiś trekingowy rower co jest przystosowany do tego. Nie żałuj tylko kup. Stary trochę wazy to się rozpitoli i krzywdę sobie zrobi. Co Ty wiesz o rowerach. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Doktor Naturysta 10 Napisano 50 minut temu (edytowany) 3 minuty temu, Zzosia napisał: Rowery wyscigowe mają koła ciemkie i opony bardzo wąskie na prędkość i wagę roweru. Jak stary wjedzie na dziure to się wywali rower nie wytzymuje takich obciążeń tylko idealna prosta droga bez dziur. Waska oponę z cienkimi kołami starego byś zabil.. Kup mu jakiś trekingowy rower co jest przystosowany do tego. Nie żałuj tylko kup. Dobrze że mi powiedziałeś bo tak to bym nie wiedział jak rower szosowy wygląda. Jakby mój stary chciał rower trekingowy to by sobie kupił każdy jeden. Jakby chciał auto za pół miliona to też by sobie kupił, z tym że przy jego mentalności to poprzestał na takim za około 200 tysi Edytowano 49 minut temu przez Doktor Naturysta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zzosia 30 Napisano 48 minut temu Roweru wyscigowe są używane tylko na wyścigi, stoją miesiąc dwa dmucha chucha było sprawne i się używa na wyścigi. Siur nie ma pojęcia bajeruje a stary jak nie mia, tak nie ma, nawet najtanszego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca żelkowa 126 Napisano 48 minut temu 11 minut temu, Doktor Naturysta napisał: bo niby jak je miałem tutaj przewieźć ? Okrętem! Widmok popilnuje pod pokładem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Doktor Naturysta 10 Napisano 47 minut temu Przed chwilą, Caryca żelkowa napisał: Okrętem! Widmok popilnuje pod pokładem. O tej opcji zapomniałem Wołać mi tu Czuberta, ale już! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kobieta z Kurą 4 Napisano 47 minut temu 3 minuty temu, Baba napisał: Odniosłam się już do elektronicznego tłumacza ja bym się nie zrażała i jednak korzystała z przewodników. To zupełnie inna jakość zwiedzania. Wiesz na co patrzysz. Czasem wyciągają jakieś smaczki. Ja tropię autentyki i artefakty więc męczę tych przewodników żeby mi pokazywali co nie jest rekonstrukcją i gdzie mam patrzeć żeby widzieć mur pamiętający Króla Ćwieczka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zzosia 30 Napisano 46 minut temu 3 minuty temu, Doktor Naturysta napisał: Dobrze że mi powiedziałeś bo tak to bym nie wiedział jak rower szosowy wygląda. Jakby mój stary chciał rower trekingowy to by sobie kupił każdy jeden. Jakby chciał auto za pół miliona to też by sobie kupił, z tym że przy jego mentalności to poprzestał na takim za około 200 tysi Pisałem twój stary jest za stary w zawodach startowac, Ty jak nie kupiłeś tak nie ma. Więc dotrzymaj obietnice i mu kup. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Doktor Naturysta 10 Napisano 45 minut temu 1 minutę temu, Zzosia napisał: Roweru wyscigowe są używane tylko na wyścigi, stoją miesiąc dwa dmucha chucha było sprawne i się używa na wyścigi. Siur nie ma pojęcia bajeruje a stary jak nie mia, tak nie ma, nawet najtanszego. Goowno prawda. Rowerem wyścigowym jeździsz normalnie po asfalcie. Mogą ci złożyć nawet taki jakim teraz jeździli w tour de Pologne, tylko dać bardziej zrelaksowaną kasetę i korbę compact 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Doktor Naturysta 10 Napisano 44 minuty temu Przed chwilą, Zzosia napisał: Pisałem twój stary jest za stary w zawodach startowac, Ty jak nie kupiłeś tak nie ma. Więc dotrzymaj obietnice i mu kup. Jaką obietnicę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zzosia 30 Napisano 44 minuty temu (edytowany) 2 minuty temu, Doktor Naturysta napisał: Jaką obietnicę? Sam. Pisałaś kupisz staremu rower z 2 lata mu kupujesz. Jakbyś co miesiąc odłożył 50 zł x 24 jakiś byś mu kupił nawet na to cię nie stać. Edytowano 42 minuty temu przez Zzosia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Doktor Naturysta 10 Napisano 42 minuty temu Przed chwilą, Zzosia napisał: Sam. Pisałaś kupisz staremu rower z 2 lata mu kupujesz. Nigdzie o tym nigdy nie pisałem. Pisałem że kupuje ramę w USA dla siebie a ty dostałeś rwącego ataku bólu duupy i tak od tamtego czasu wymyślasz w kółko to samo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kobieta z Kurą 4 Napisano 42 minuty temu 5 minut temu, Zzosia napisał: Roweru wyscigowe są używane tylko na wyścigi, stoją miesiąc dwa dmucha chucha było sprawne i się używa na wyścigi. Siur nie ma pojęcia bajeruje a stary jak nie mia, tak nie ma, nawet najtanszego. W Wawie są wyścigi amatorów. W każdy weekend jeździ Rondo. Można się ścigać w peletonie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alizée z Gnaty-Wieśniany 0 Napisano 39 minut temu 1 minutę temu, kobieta z Kurą napisał: W Wawie są wyścigi amatorów. W każdy weekend jeździ Rondo. Można się ścigać w peletonie. Rondo to jakaś nazwa własna, czy po prostu rondo, bo takie wyścigi i upalanie gruzów co by sobie bokiem pojeździć to są u mnie co noc. Odpiszę za 20 minut, bo klient dzwoni zw Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Doktor Naturysta 10 Napisano 39 minut temu Przed chwilą, kobieta z Kurą napisał: W Wawie są wyścigi amatorów. W każdy weekend jeździ Rondo. Można się ścigać w peletonie. Ogórek pozuje na cwaniaka, ale jak go dłużej poczytasz, to zobaczysz takie perełki, jak ta, że złożył elektryczny rower i przejechał nim 100 000 km w dwa lata, czy że robi survivale czyli bierze tarp, plecak i śpiwór na jednodniowy (!) spacer po lesie 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zzosia 30 Napisano 39 minut temu (edytowany) 3 minuty temu, kobieta z Kurą napisał: W Wawie są wyścigi amatorów. W każdy weekend jeździ Rondo. Można się ścigać w peletonie. Zawodowi kolarze mają pare roweròw i dwa na wyścigi gdzie ich nie tyrają na codzień szkoda kasy i awaryjnosci. Tam części waza bardzo mało nie są przystosowane do codziennej jazdy i oprócz tego są bardzo drogie. Nie pisząc trzeba serwisowac na zawody. Stary umie będzie jeździł takim na co dzień jedna dziura i po rowerze. Edytowano 38 minut temu przez Zzosia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Doktor Naturysta 10 Napisano 37 minut temu Przed chwilą, Zzosia napisał: Zawodowi kolarze mają pare roweròw i dwa na wyścigi gdzie ich nie tyrają na codzień szkoda kasy i awaryjnosci. Tam części waza bardzo mało nie są przystosowane do codziennej jazdy i oprócz tego są bardzo drogie. Nie pisząc trzeba serwisowqc na zawody. Poza tym że mają parę rowerów to reszta to bzdury. Poza tym już wiele razy się okazywało, że to co dla ciebie jest bardzo drogie to dla innych niekoniecznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zzosia 30 Napisano 34 minuty temu (edytowany) 2 minuty temu, Doktor Naturysta napisał: Poza tym że mają parę rowerów to reszta to bzdury. Poza tym już wiele razy się okazywało, że to co dla ciebie jest bardzo drogie to dla innych niekoniecznie Piszesz bzdury rower waży 4kg jak stary będzie ważył podaje przykład 90.kg i. Krawężnik szkoda pisać. Staremu kupuje taki rower gdzie wytrzyma, tak nie popsuje. Edytowano 34 minuty temu przez Zzosia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zzosia 30 Napisano 33 minuty temu Rozumiem na oponach slick będzie jeździł jesienią. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Doktor Naturysta 10 Napisano 33 minuty temu Przed chwilą, Zzosia napisał: Piszesz bzdury rower waży 4kg jak stary będzie ważył podaje przykład 90.kg i. Krawężnik szkoda pisać. Staremu kupuje taki rower gdzie wytrzyma, tak nie popsuje. Jedyny efekt twojego tłumaczenia jest taki, że widać że po pierwsze jesteś zazdrosny, po drugie starasz się wypaść mądrze a wychodzi jak zawsze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zzosia 30 Napisano 31 minut temu Przed chwilą, Doktor Naturysta napisał: Jedyny efekt twojego tłumaczenia jest taki, że widać że po pierwsze jesteś zazdrosny, po drugie starasz się wypaść mądrze a wychodzi jak zawsze Nie jestem. Tylko jak czytam te bzdury jak ooboecywałeś staremu kupić rower tego nie zrobiłeś. Świadczy o tobie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach