Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolla

sprzęt AGD- pralka i lodówka-poradzcie!

Polecane posty

Gość note
TYLKO SIEMENS BOSCH- użytkuje ten sprzęt od 15 lat i naprawa drobna którą musiałem uiścić to 80 zł na włącznik do lodówki.

No chyba nie ma się czemu dziwić, że tak długo wytrzymały, przecież takie marki sa nie czarujmy się niezniszczalne praktycznie. Zazwyczaj wymienia się je tylko dlatego, że na rynek wchodzą jakieś nowości i to tej samej firmy. W każdym razie ja również jestem za tymi markami. Tak się z ciekawości rozglądałam jakie są ich ceny i trafiłam na stronę medialux.pl - tanio nawet tam mają, nawet takie renomowane marki jak Bosch czy Siemens.

To jeszcze zależy, jaka pralka cię interesuje, czy ładowana od boku, czy od góry? Ja mam z boku ładowaną, ukryłam ją pod blatem. Konkretnie mam taki model: http://www.1komp.pl/produkt-13-209-726-40184,pralki_pralka_automatczyna_bosch_was_24462pl.htm chodzi jak burza, bezawaryjna, a mam ją już 3 lata i jeszcze się nie zepsuła, więc uważam, że jest warta swojej ceny. Pozdrawiam

To jeszcze zależy, jaka pralka cię interesuje, czy ładowana od boku, czy od góry? Ja mam z boku ładowaną, ukryłam ją pod blatem. Konkretnie mam taki model: http://www.1komp.pl/produkt-13-209-726-40184,pralki_pralka_automatczyna_bosch_was_24462pl.htm chodzi jak burza, bezawaryjna, a mam ją już 3 lata i jeszcze się nie zepsuła, więc uważam, że jest warta swojej ceny. Pozdrawiam

Gość Kalasa
Candy CTG 125 Mam ją już półtora roku i jestem z niej bardzo zadowolona. Najtrudniejsze było na początku przestawienie się ze starego automatu na ten. Przyczyna tego były zaprogramowane sposoby prania, a mianowicie uzależnienie czasu prania od ciężaru wsadu i temperatury. Automat spisuje się świetnie. Do bębna, a tym, samym do prania, jest bardzo łatwy dostęp. Jedyna jego wadą jest hałas przy wirowaniu 1200o/min - ale za tego co się zdążyłam zorientować - wszystkie prali tak teraz mają. Sprzęt godny polecenia, bo jest bezawaryjny, łatwy do utrzymania w czystości i nic jak do tej pory w nim nie rdzewieje.

Gość beatryczka
Fajnie jest zastosowac takie polaczenia www.glazurakrolewska.pl/tile/collection/id/2018 zajmuja one znacznie mniej miejsca.

Gość Eldoka999
Od dawna używam candy i w sumie nie próbowałam jeszcze serii G pralek do tej pory. I W sumie dużo się nie różnią, może design, bo piorą bardzo dobrze jak inne pralki tej firmy. Pojemne 5kg i 1000 obrotów robią swoje, dobra pralka można śmiało polecić http://www.ceneo.pl/;0152721619-10.htm

Gość jaolajolajola
Przymierzam się do wymiany sprzętu AGD (kuchenka, lodówka, pralka) na firmę Candy. Co o tym sądzicie? Jak dzisiaj trzyma się Candy. Bo moja sąsiadka ma pralkę kupioną w 1989r i do dzisiaj ani razu jej nie naprawiała!!! Czy nadal sprzęt AGD Candy tak dobrze się trzyma? Poradźcie coś.

Gość adryty
Polecam pralkę Candy z kolekcji Surf. Doskonały design połączony z innowacyjnością. jestem zaskoczony jak oni to wpołaczyli. doskonały sprzet w kształcie fali o niesamowitych możliwościach i wyglądzie. oczywiście no frost. Na uwagę zasługuję także pralka cany go4 o ładowności 7 kg. proporcja jest idealna zachowana. mała pralka dużo wsadu.

Gość Kilango
Jeśli szukacie jakiejś innowacyjności w swojej łazience to warto spojrzeć na produkty Candy. A zwłaszcza na pralkę Candy Goy4. to bardzo dobrze soknstruowana Pralka w której zmmniejszona wielkość do 40 cm i powiększono wsad do aż 7 kg. warto ją zobaczyć

Lodówka typu " Mastercook", która nabyłem nie chce pracować gdy temperatura w kuchni spadnie poniżej +5 stopni Celsjusza.Stara lodówka typu "Mińsk 10"- radziecka pracuje bez zarzutu . W miesiącach letnich ustawiona jest w kuchni a w zimie trzeba ją taszczyć do pokoju. Nie polecam .

u mnie w domu mamy lodówkę side-by-side ( tzn takie coś http://www.electro.pl/produkt-SAMSUNG_Lodowka_SAMSUNG_RS20CRHS_-47360,106.html )... Po prawej stronie jest normalna lodówka, a strona lewa to zamrażalnik. Dzięki takiemu rozwiązaniu jest dużo większy, i wygodniej się z niego wyjmuje. Przy dużej ilości domowników jest to bardzo pomocne, bo można zamrozić sporo pokarmu, i potem tylko sobie rozmrażać :)

Jak chcecie kupić coś tańszego, to warto zerknąć na magiczna planetę - mają tam mnóstwo sprzętów AGD i RTV, a teraz z tego co widziałam to jest w promocji taka fajna pralka Whirlpoola, w gratisie można dostać proszek do prania. Fajna promocja, cena nie wysoka i jeszcze jest prezent.

Gość Telcia_BM
Niedawno zmieniliśmy naszego 12-letniego Zanussiego na nowego Siemensa No Frosta. Wszystko super, bardzo funkcjonalna, pojemna, nie zauważyłam większych problemów z przechowywanymi produktami.. Jest jednak jeden mankament! wydaje denerwujące dźwięki. Myślałam ,że to jakaś wada tej marki. Wzywałam nawet serwis, bo wydawało mi się, ze chyba coś jest z nią nie tak. Kwiczy, wyje, jakbym przesuwała meble po posadzce;) Być może te odgłosy są spotęgowane otwartą przestrzenią (mam tzw. otwartą kuchnię wraz z jadalnią). Jednak bardzo mnie wkurzają i przyznam się szczerze następnym razem na pewno nie kupiłabym znów no frost. Z tego co rozmawiałam ze znajomymi, to nie jest problem wyłącznie siemensa, więc proponuję najpierw sprawdzić ten przykry mankament... Muszę tu przy okazji zareklamować magiczną planetę. Rzeczywiście koszty są ZNACZNIE!!! niższe niż w normalnych sklepach AGD. Pozdrawiam

Siemensy bosche i whirlpool też porządne marki. Jeśli chcesz teraz kupować sprzęt tych marek, to możesz sobie zajrzeć na electro - maja tam teraz promocję na whirlpoola i można dostać zwrot pieniędzy. Będziesz mieć i sprzęt i pieniądze :-)

Gość kamiń
Jak dla mnie to najlepszy jest Bosch i Siemens, gdybym mogła to skompletowałabym cały sprzęt tylko u nich. Niektórzy twierdzą,że ten sprzet jest bardzo drogi ( zawsze można go kupić przez internet np na magicznejplanecie) ,ale to w końcu jest inwestycja. W końcu jak często kupuje się pralkę czy lodówkę?

Gość mały sprzęcik
ja mam wszystko elextrolux i jestem bardzo zadowolona : płyta indykcyjna odkurzacz piekarnik pralka lodówka żelazko expres i jeszcze jedną lodówkę firmy liebherr, ale to już droższy zakup jestem bardzo zadowolona z tej firmy moim zdaniem to głupie pisanie "moja babcia ma /podany model/ 20 lat i się sprzęt nie psuje, pamiętajcie że technologia poszła do przodu w ciągu tych 20 lat, teraz jest zupełnie inna technika robienia sprzętów. kazdy sprzęt może się zepsuć nawet ten najdroższy i najlępszej firmy wiem to na własnym przykładzie :) ale nie pisze w tym przypadku o elextrolux

Pralka może być od whirlpoola a lodówka w zasadzie nie ma większego znaczenia - nawet z polara bo większość z tego co widzę zachowuje się w mniej więcej podobny sposób. Ale można zaoszczędzić kupując w necie - zwłaszcza na medialux.pl bo często sa tam promocje no i od razu transport do domku ;)

Gość Gorenje
Teraz jest ogromy wybór lodówek i na cały sprzęt AGD jest sporo promocji. Ważne, żeby stawiać na jakość. Czasem warto zapłacić troszkę więcej, ale kupić naprawdę dobrej jakości lodówkę, wszak będzie ona meblem w naszym domu z pewnością przez dłuższy czas. Pod adresem: http://www.gorenje.pl/kuchnia/chlodnictwo znajdziecie opisy funkcji i wszelkie niezbędne informacje na ten temat.

Gość pyszna ćwikła z chrzanem
odradzam whirpoola , haiera i amicę , indesit i ardo zeszły na psy , mastercook masakra jakaś koleżanki strasznie narzekają

Gość Mędrzec
Do Hindus: Uśmiałem się po pachy:) Ja "nie polecam" Twojego domu skoro zimą temperatura spada tam do 5st.

Gość sweat_kiessssss
ja mam duże zaufanie i bardzo cienię sobie sprzęt whirpool, no i Bosch nigdy się na nich nie zawiodłam, ale fakt lindzik ma rację w tym sklepie można znaleźć sporo sprzętu wysokiej jakości i w niskich cenach,

Gość Gevalia
Pralkę mam z Ikei (taką do kuchennej zabudowy Renling) i chodzi jak trzeba. Mogę polecić. A lodówkę mam już z tych droższych Sharpa (wolnostojącą, amerykańskiego typu SJPD, szeroka na 80 cm, z dystrybutorem wody). Oba sprzęty klasy A+ Oba mogę polecić. Wszystko super chodzi.

Gość czerwonygozdzik
no niby warto poczytać opinie, ale z drugiej strony czasem jest tak, że nie potrzebnie się zasugerujemy, czyimś zdaniem. Wiecie jeśli chodzi o mnie i moje wybory to ja szukam tak, żeby było w miarę tanio, co do firm, które produkują AGD to moim numerem jeden jest Bosch, jego produkty lubię najbardziej i do nich mam największe zaufanie.

Rzeczywiście warto poczytać w internecie na temat modelu, jaki chcemy kupić, ale przede wszystkim zasięgnąć porady rodziny i znajomych - oni na pewno nas nie "wkręcą" dla swojej własnej korzyści. Poza tym sprawdzić opinie na temat produktu na więcej niż jednym forum - wtedy mniejsze prawdopodobieństwo, że staniemy się ofiarami marketingu szeptanego.

Gość dżony
Ja w większości czytam opisy i dane techniczne trochę się znam na parametrach i je sobie porównuję na mixmedia dobrze mi sie korzysta z opisów http://www.mixmedia.pl/wszystkie

Gość Szczerzynka
Mi się podoba Cappucino Lancaster, ale nie ma za wiele opisów na temat tego modelu. Może jak już będzie dostępny w sklepach to coś więcej będzie wiadomo.

całkiem przejrzystą i pomocną w wyborze stronę ma też magiczna planeta. o wyprzedażach i promocjach nawet nie wspominam, ale to chyba to głównie mnie do nich ściąga w poszukiwaniu sprzętów wszelkiej maści ;)