Gość coolerka Napisano Maj 10, 2008 pracowalam jako telemarketerka w firmie provea, gdzie przez telefon sprzedawalam ludziom majtki. nikomu nie polecam, sa zlej jakosci, warte sa ok 4-5 zl. z mozna to sobie kupic w sklepie na wyprzedazy nie ponoszac zadnych kosztow wysylki i dodatkowo wybierajac sobie kolor. ten towar na pewno nie jest ekskluzywny. pozdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mroova2602 Napisano Maj 12, 2008 Ta Pani wyżej sobie chyba jaja robi. Wiem, jak wygląda bielizna za 5 zł z rynku i zdecydowanie bielizna Miriale to NIE ten sam gatunek. Te z rynku wyrzucałam po kilku praniach. Od zeszłego roku zamawiam bieliznę od Miriale i ani razu nie miałam problemu z nimi. Jeśli ktoś podjemuje się współpracy z nimi, nie wiedząc co to za firma i na jakich zasadach działa, a potem ma pretensje, to takich ludzi bym wystrzelała. Nie znoszę debilizmu i ignorancji. Róbcie jak chcecie, ja nadal będę kupować ich wyroby, bo są świetne. Nawet zastanawiam się, czy po dwie sztuki nie mogłabym zamawiać dla mojej mamy. A jeszcze co do jakości, to miałam też bieliznę Triumpha i naprawdę, wytrzymała dużo mniej, niż gaciorki od miriale, które mam od lata zeszłego roku! Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Obywatel Napisano Maj 13, 2008 Do Mroowy.Mam 100% pewności,że jesteś przedstawicielem tej ,,firmy\". LUDZIE!!! Wciska Wam kit!!!! Nie reagujcie na pisma od nich.Odczepią się gwarantuję. Ich druki nie są ważne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kuuurczak Napisano Maj 13, 2008 hej, nie reagowałam na ich wezwania do zapłaty za rzekomo zamówioną bieliznę, a dziś dostałam wezwanie od nich z jakieś kancelarii; jasna cholera! co mam teraz zrobić??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość leviatan Napisano Maj 15, 2008 olac:] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość olimuszi Napisano Maj 27, 2008 widzę że ta firma jest tutaj przystępnie przedstawiona... do mnie zadzwonila pani jakis czas temu, zamowilam ale po tym co przeczytalam tutaj rezygnuje. jutro wysylam fax albo maila i koniec :)a jak nie to naszczescie mamy ustawy ktore nas chronia:)pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość olimuszi Napisano Maj 27, 2008 Czy ktoś może podac mi adres na jaki mam wysłać list polecony z rezygnacją??bo mam tylko szwedzki a potrzebny polski...może ktoś ma nadawce na paczce??????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krysti49 Napisano Maj 29, 2008 Miriale International Biuro Obsługi Klienta ul. Złoczowska 11 03-972 Warszawa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Quies Napisano Czerwiec 15, 2008 Jakieś 8-9 lat temu weszła na rynek sprzedaży wysyłkowej firma o identycznym profilu co Miriale. Nie pamiętam nazwy, niestety, tej firmy, jednak oferowała dokładnie taki sam sposób sprzedaży bielizny. Początkowa przesyłka z kompletem, a później co kilkanaście tygodni kolejna i kolejna, i kolejna... Z majtkami i do wyboru koszulki bądź staniki. Wtedy skorzystałam z tej oferty. Jakość bielizny była dużo lepsza niż teraz, choć przyznam, że z pożegnaniem się z tamtą firmą miałam niemały kłopot. Nawet jak dzwoniłam, by anulować kolejną przesyłkę, to i tak dostawałam niechciane majtki. W końcu problem rozwiązał się niejako sam, bo zmieniłam miejsce zamieszkania, a właścicielom stancji, na której wtedy mieszkałam poleciłam, by odsyłali wszystko, co do mnie przyjdzie. Nie wiem, czy to robili, jednak same pomyślcie: firma nie zna żadnych Waszych wiążących danych jak PESEL czy numer dowodu osobistego, nie ma żadnego potwierdzenia odbioru przesyłek... Podpisując jakąkolwiek umowę musi być podany przynajmniej jeden z tych numerów. Wg Miriale wchodzimy z nimi w umowę, że oni będą nam raz na jakiś czas wysyłać paczkę z bielizną. Jednak... Umowa taka nie jest wiążąca. Czy podpisując kartkę z pierwszym zamówieniem znalazłaś gdzieś dokładne informacje o firmie? REGON, NIP, nr z Krajowego Rejestru? Nic, kompletnie nic. Czyli osoba nieznana A (my) zawiera umowę z firmą widmo. Cóż... Jestem może świnią, ale skoro oni tak leją na prawo, a są przy tym póki co bezkarni, to dlaczego ja mam na tym nie skorzystać? Skoro chcą przesyłać - niech przysyłają. Na pewno się nie zmarnuje ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Emiplus Napisano Czerwiec 16, 2008 Dzięki za Wasze informacje odnośnie tej firmy, bo akurat siedziałam przy kompie a Pani zadzwoniła że niby chce mi zaofereowac bielizne- stringi warte 120 zł!! za 3 szt , za jedyne 24 zł z przesyłką, niby okazja pomyślałam, ale w tym samym czasie co rozmawiałam z nią wyszukałam w googlach firme i weszłam na to forum i poczytałam i podziekowałam. Dobrze że sie nie wpakowałam w to g... a już byłam skora kupić bielizne. POZDRAWIAM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GooGoo Napisano Czerwiec 17, 2008 no to ładnie. do mnie też wczoraj dzwonili....... i się zdecydowałam. ale rozumiem, że wystarczy odesłac paczkę i nie będę już scigana kolejnymi dostawami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość netka85 Napisano Czerwiec 19, 2008 Witajcie Wczoraj dostałam fakture z tej firmy za bielizne, której nigdy nie otrzymałam. Powiedzcie co mam zrobić. Napisać do nich, że nie dostałam tej bielizny? Bo nie mają potwierdzenia, że ja ją odebrałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pyszny Napisano Czerwiec 22, 2008 Poczytaj ten watek a znajdziesz odpowiedzi co zrobic. Przypominam ze za towar niezamowiony odpowiada nadawca paczki a nie odbiorca. Jako ze firma ta nie ma ZADNEGO potwierdzenia odbioru przesylek, moze wam skoczyc. Gatki mozecie odeslac, wyrzucic, dac bezdomnemu, niewazne. Nie wasz problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość impreska Napisano Czerwiec 23, 2008 netka85 Witam w Klubie ja dostalam dzisiaj takie upomnienie tylko kurde za co mam placic Za cos czego na oczy nie widzialam Normalnie szok jak mozna tak ludzi robic w balona Nie bardzo wiem co z tym zrobic ale napisalam do nich ze nie bede placila za cos czego nie zamawialam i nigdy nie otrzymalam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Napisano Czerwiec 23, 2008 Dzwonila do mnie babka jakis czas temu i zamowilam ta bielizne...dzis dostalam list potwierdzajacy zamowienie. W liscie bylo, ze bede dostawac co 2 miechy majty, wiec zaniepokoilo mnie to, bo oprocz tej przesylki powitalnej nie mam zamiaru kupowac dalej tych majtek. Poczytalam wiec to forum i zdecydowalam sie zrezygnowac juz teraz. W liscie byly dwa numery: jeden dla nowych klientow, pod ktory nalezy dzwonic do 1.07, i drugi do obslugi klientow (pod ktory kazali dzwonic po 1.07). Zadzwonilam najpierw kilka razy pod ten pierwszy numer, ale zawsze byl nieosiagalny...wiec wykrecilam numer drugi i na szczescie odezwal sie jakis facet. Powiedzialam ze chce zrezygnowac, podalam dane i powiedzial mi ze przyjmuje moja rezygnacje a przesylka nie zostanie wyslana. Tylko nadal troche sie boje, bo skoro to tacy kretacze, to rownie dobrze i tak moga mi wyslac te majtki, albo nie wyslac ich tylko sama fakture i wykrecac sie ze nie zrezygnowalam, ze nic nie wiedza itd...Jak myslicie, moze tak byc? Ja wyjezdzam niedlugo za granice i nawet nie bede miala mozliwosci bujac sie dalej z ta firma;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość makra Napisano Czerwiec 25, 2008 ja wysłałam i dostałam odpwoeidz Szanowna Pani, Informujemy, ze w dniu dzisiejszym zostala przyjeta rezygnacja z bielizny Miriale. Jednoczesnie pragniemy potwierdzic przyjecie sprzeciwu dotyczacego prowadzenia wobec Pani marketingu bezposredniego wlasnych produktow i uslug oraz udostepniania Pani danych osobowych innym podmiotom. Serdecznie pozdrawiamy, Serwis Klientow Provea Agnieszka R Mam nadzieje ze mi nie przyslą nic wiecej :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość McCornic Napisano Czerwiec 26, 2008 Zaniepokojona tymi postami napisałam im pytanie, czy moja przesyłka wyszła już do mnie (czekam wprawdzie dłużej niż 6 tygodni, ale nie spieszy mi się :) ) i otrzymałam bardzo miłą odpowiedź, że dojdzie do końca tego tygodnia. Kontakt znalazłam na ich stronie internetowej i naprawde obsługa była bardzo sympatyczna. Niestety, zamówiłam w ciemno nie wiem co, więc nie podzielę się wrażeniami na tę chwilę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość infobasia Napisano Czerwiec 30, 2008 Dzisiaj dzwoniła do mnie jakaś kobieta z propozycją tej bielizny, długo zachwalała i już miałam się wkręcić, ale pochwili zastanowienia poprosiłam o jakiś katalog. Pani powiedziała, że oczywiście ale z pierwszą przesyłką, to mnie troche ostudziło, gdyż przypomniały mi się książki, które musiałam ciągle kupować. po mojej odmowie pani nie odpuściła i powiedziała,że jest stronka w Internecie, mogę się zapoznać, a ona zadzwoni za kilka dni. Stronka nic szczególnego nie mówi, nie podaje również cen dalszych przesyłek (nie powitalnych), więc zaczęłam szukać innych informacji i znalazłam WAS. Dzięki, że jest to forum, bo uniknę wkręcenia w coś, co będę musiała ciągle kupować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość McCornic Napisano Lipiec 1, 2008 no i wyobraźcie sobie, że obiecany komplet nie przyszedł... Dlaczego mnie to nie zdziwiło? :) Dziewczyny, co teraz? Czy któraś z Was miała problemy prawne z nimi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maziajka Napisano Lipiec 4, 2008 Dostałam pierwszą przesyłkę,w której oprócz majtek był rachunek do zapłacenia w ciągu dwóch tygodni.Rozmiar tylko był,każdej pary inny.Mam nadzieję,że to niewielka pomyłka,a następne przesyłki nie będą niespodzianką tego typu. za następną będę płacić już 69zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Billy 0 Napisano Lipiec 5, 2008 Pół roku temu zamuwiłem bielizne za promocyjną cene 14.90, druga przyszła za 69,60 ale ta odesłałem zwykłą przesyłką z rezygnacją, no i chyba nie doszła bo dostaje upomnienie a wdodatku za drugą terz ktora nie przyszła. chyba trza pojść na poczte może znajdą jakieś potwierdzenie rezygnacji. wię radze jak rezygnować to mieć jakieś potwierdzenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość koszatnica_____ Napisano Lipiec 9, 2008 na jaki adres mailowy do nich piszecie? dalam sie skusic na te pierwsze 3 sztuki za 25zł, ale nic nie mowili o tym, ze beda cos dalej wysylac! podobno te rozmowy tel nagrywaja ale to chyba nie ma znaczenia? dostalam list, ze te 3 szt przyjda za ok 6 tygodni, lepiej zrezygnowac juz teraz czy jak przyjdzie tas paczka? od razu wyslac list polecony na adres poolski czy maila?? co za oszusci!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meape Napisano Lipiec 18, 2008 Witam wszystkich zadowolony i NIE zadowolonych klientow firmy PROVEA. Dzis zadzwonil do mnie jakis mezczyzna, ktory bardzo szybko mowil, na tyle szybko, ze nie zdazylam uslyszec z jakiej firmy dzwonil, ale za to zostalam pouczona, iz rozmowa zostaje nagrywana. z reguly szybko koncze takie rozmowy ale ta wyjatkowo mnie zaciekawila. uslyszalam propozycje podobna do opisywanych - 15zł za 3 pary fig + koszty przesyki. powiedzialam, iz sie zastanowie i poprosilam o adres strony firmy i telefon w poniedzialek. gdy weszlam na strone firmy zastanowilo mnie dlaczego posiadaja oferty TYLKO promocyjne, dlaczego nie posiadaja e-sklepu oraz dlaczego nie maja pelnej oferty asortymentu (bo musze przyznac iz bielizna nie wyglada najgorzej), w zwiazku z tym zaczelam w internecie szukac cos wiecej na temat tej firmy i dzieki BOGU znalazlam sie na tym forum. dziekuje wszystkim, ktorzy postanowili przestrzec przed tą firma i juz sie nie moge doczekac poniedzialku i telefonu od handlowca firmy provea; swoja droga ciekawe czy zadzwoni. jeszcze raz dziekuje, za przestroge - napewno nie skorzystam z ich "PROMOCJI"!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meape Napisano Lipiec 18, 2008 jakby ktos szukaj ich strony to mam adres: http://www.provea.com/Provea/ProveaFinal/Miriale/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość akwe Napisano Lipiec 21, 2008 Cześć! Ja również dałam się w to wciągnąć! Niestety! Ale Pani, która do mnie dzwoniła nie poinformowała mnie, że będą jakieś kolejne przesyłki, ani o tym, że moja zgoda na przysłanie pierwszej oferty stanowi jednocześnie moją zgodę na przysyłanie czegokolwiek w terminie późniejszym. Zaraz jutro zamierzam dzwonić i wszystko odwołać. Chyba, że ktoś poradzi mi coś konkretniejszego? Będę wdzięczna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sobanka Napisano Lipiec 23, 2008 Dałam się namówić dzisiaj na 3 pary fig za 24,90. Pani mnie poinformowała, że absolutnie nie ma obowiązku kolejnych zakupów. Pożyjemy - zobaczymy. Może nie warto robić paniki. Czy ktoś miał zaszczyt uczestniczenia w loteriach Reader Digest? To są dopiero uparciuchy. Moja mama nie zamawiała u nich chyba z 6 lat, ale nadal jest typowana do niesamowitych wygranych. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość konsultantPROVEA Napisano Lipiec 24, 2008 Witam Was drogie Panie . Jestem konsultantem owej firmy i chce Wam wytłumaczyć o co dokładnie chodzi w tej telefonicznej sprzedaży . Moja praca polega na tym , aby zachęcić kobiety do kupna bielizny w promocyjnej cenie. Towar w pierwszej paczce jest warty tych pieniędzy lecz na kolejne nie wszystkich stać. Firmie nie zależy na tym aby czerpać korzyści z oferowanych przesyłek promocyjnych tylko z następnych wiele droższych produktów . Po przyjęciu zamówienia każdy z konsultantów ma obowiązek poinformować Was miłe Panie o tym ,że zostanie wysłany list potwierdzający rozmowę oraz ,że należy go dokładnie przeczytać aby uniknąć nieporozumień. Kobiety często pytają czy otrzymanie bielizny w promocji wiąże się z kolejnym zakupem. Konsultant aby nie zniechęcić klientki mówi : "co sześć tygodni będzie pani otrzymywała oferty z bielizną ale nie jest pani do nich zobowiązana. " W tym nie ma kłamstwa ponieważ w liście jest wyraźnie napisane ,że jeżeli klient nie życzy sobie otrzymywania następnych ofert (paczki z droższą bielizną) jest zobowiązany do wykonania telefonu i złożenia odwołania. Jest to powiedziane w sposób delikatny aby kobieta nie zrezygnowała z dalszych zakupów. Jest to oczywiste , że firma nie powie tego w prost. Na tym polega telemarketing. Chyba każdy sie ze mną zgodzi . Podsumowując jeżeli wyraziłyście chęć otrzymania pierwszej paczki to cieszcie sie z tego ponieważ towar jest pierwsza klasa. Po otrzymaniu bielizny zadzwońcie na infolinie około godziny 17 00 (wtedy jest możliwość dodzwonienia sie) i spokojnie bez nerwów poinformujcie ,że nie życzycie sobie aby wysyłano do Was kolejnych ofert. Jeżeli będziecie dostawały listy z fakturami lub upomnieniami , nie przejmujcie sie nimi zupełnie. One nie mają żadnego znaczenia w świetle prawa ponieważ Wy żadnej umowy nie podpisywałyście. Także proszę sie nie zniechęcać i nie denerwować ! Z tym nie ma żadnego problemu ! Nikomu nie wolno PANIKOWAĆ ;) pozdrawiam Serdecznie KonsultantProvea . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meape Napisano Lipiec 24, 2008 Szanowny Panie Konsultancie, dlaczego wiec firma w ktorej Pan pracuje nie udostepnia innj formy sprzedazy?? Z checia kupila bym cos wiecej poza 3 parami fig, jednak firma Provea tego nie umozliwia, a kupowanie bielizny w "CIEMNO" co 6 tygodni nie odpowiada mi. Jezeli o mnie chodzi to jest to dosyć dziwna forma sprzedaży!!! z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość konsultantPROVEA Napisano Lipiec 24, 2008 Ponieważ firma omija wszystkie sieci dystrybucji i dzieki temu ma wieksze zyski. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meape Napisano Lipiec 25, 2008 Z tego co sie orietuje to e-sklep jest tańszą formą sprzedaży niż tak zwana sprzedaż przez telefon, no ale kazdy ma swoj pomysl na biznes. tak czy siak nie trafiacie do mnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach