Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Listek

LIŚĆ SENESU - polecam

Polecane posty

Gość concordia
ja czasem piję z 1 torebki, potem czuje sie taka lekka! brzuch się spłaszcza, ale do odchudzania nie polecam jedynie jak sie za dużo zje i jelita pełne to dobry, z pewnością zdrowszy od lewatyw

Gość Madziorek_
A znacie jakieś inne sposoby na przeczyszczenie( główna metoda odchudzania) takie przez które nie zniszczę sobie jelit?? Co to dieta kopenhadzka...??

Gość rozwazna
Witam!Jesli ktos chce schudnac 3, 4 kilo w dosc szybkim czasie, to jak najbardziej polecam herbatke Figure 1+ dieta, np.1000kal.Po ok.tygodniu naturalnie nalezy zaprzestac stosowania i zaczac racjonalnie sie odzywiac.Wszystko jest dla ludzi, jesli stosuje sie cos z glowa.sama pilam herbatke przez ok.7 dni i naprawde schudlam 5 kilo.Po 7 dniach odstawilam figure1 i trzymam swoja wage!!!

Gość Lorience
No cóż... Są i dobre i złe strony picia Senesu. Akurat ja choruje na bulimię i Senes jest chyba moim najlepszym i najskuteczniejszym lekarstwem. Stosuję go co 2, 3 dni i zawsze jestem zadowolona z działania. Czasami strasznie boli brzuch, czasami w ogóle. Ale działa naprawdę. I rzeczywiście nie jest prawdą, że odchudza. Przecież wydalane jedzenie zdąży się całkowicie przetrawić, a co za tym idzie również kalorie zdążą wchłonąć do organizmu. On po prostu pomaga poczuć się lżej i pozbyć się nadętego brzuszka.

Gość maro
Z tym smrodem to przesadzacie i to gęsto. Niby co śmierdzi, senes? Buhaja – bzdura na kołach. W porównaniu z innymi zielska wcale nie jest taki zły. Piłem to cudo 10 lat temu, przez rok w trakcie odchudzania. Fakt, wypróżnienie było murowane, spadek na wadze też widoczny (19 kg w ciągu 3 miesięcy masakrycznej diety i ćwiczeń + senes), wszystko ok., ale na dłuższą metę okazało się to zgubne. Rozregulowałem się na całego. W ciągu dnia zaczynał boleć mnie brzuch, miewałem bardzo częste zatrucia pokarmowe (nawet co tydzień), problemy z długotrwałym przetrzymywaniem gazów (np. po wypiciu wody mineralnej czy piwa). Początkowo przy odchudzaniu piłem 1 saszetkę dziennie, potem 2, 3, 4, 5, 6 a w końcowej fazie to i 10, 12 jednorazowo aby porannym hejnałem dzień zacząć. Dziś jestem tuż po trzydziestce i mam: nadżerki żołądka, refluks, a i ważę 100 kg mimo ciągłego uważania na to co jem i kiedy jem. Dziś nie mogę już schudnąć mimo, że jeżdżę na rolkach, nie jem chleba ani ziemniaków, zero słodyczy, nie słodzę, nie solę, itp. Ot co. Senes? OK. ale z rozsądkiem i krótko Wiem, że wypowiadają się tu w 99% same kobiety, nie mniej faceci też mają te same problemy co Wy mimo, iż nie miesiączkują :)

Gość evangelina
no trudno, raz sie zyje... wzielam 2 torebki ale nie widze na razie zadnych efektow a minelo jakies 4h... jestescie pewne ze to dziala?

Gość Marus
Ja kupiłam dziś.Miałam napad,zobaczymy...Ile schudłyście pijąc senes?

Zgadzam sie z maro!!!!Pracuje z tymi środkami i widze ile osób to kupuje i jak szczupleją w oczach!!!Wszystko by było ok nie mam nic przeciwno senesowi ale poleciłabym juz kore kruszyna tez tak samo działa ale mniej szkodliwy w mniejszym stopiu podraznia jelita. Niestety dorby środek na krótki czas ale nie chce zebysmy byli społeczeństwem które za 10 lat bedzie miec problem z wypróżniamiem. Otóż jedna osoba kupujac to namietnie wyrzuciła to do kosza. Oczywiscie zapytałam dlaczego???Odpowiedziała ze stosowała to 3 lata pieknie schudła mogąc jesc normalnie ale z biegiem czasu zaczeła coraz wiecej zaparzac torebek poniewaz nie moze sie teraz normalnie wypróżnić!On i jej kolezanki zaczynaja drakonskie diety zeby cokolwiek zrzucic przytyła oczywiscie po roku zgubione kg z nawiązka!!!Moim zdaniem, osoby młode maja tak swietna przemiane materii ze nie trzeba stosowac takich srodków...Ale kazdy robi jak uważa pozdrawiam

Gość gertywa
Ja już od 3 miesięcy piję herbatkę z senesem -tą w zielonym pudełku. Piję 2 saszetki co 3 dni. Nie narzekam :)

Gość zolwikkk
ja bym chcila 4k g w ciagu poltora miesica schudnac do przymarek sukni slubnej. zaczelam od srody pic senes. potm chce to odstawic i dalej nrmalnie funkcjonowac.

skusilyscie mnie na senes.... chcialabym schudnac...;D moze kupie zobaczymy Xd ma ktos jeszcze jakies pozytywy zarzywania senesu?

Gość Zielarka
Pijac napar z lisci senesu musisz pamietac o tym,ze wszelkie naduzywanie lekow, ziol , witamin jest szkodliwe dla twojego organizmu. Zawsze czytaj ulotke zanim zaczniesz stosowac jakikolwiek srodek, skutki niewlasciwego stosowania moga byc trgiczne. A czasu nikt znas nie umie cofac!

Gość chciałam się zapytać
czy jeśli użyję go jednorazowo, to już będzie miało szkodliwy wpływ na mój organizm? kiedyś rozwaliłam sobie wszystko w środku bo odchudzałam się (srednio legalnymi) proszkami. I nie chcę tego powtórzyć. Po prostu znam swój organizm, i wiem ze przy zmianie klimatu ( wystarczy ze wyjadę 100 km od domu) miejsca, cierpię na straszliwe zaparcia, brzuch mi rosnie i rośnie, i boli i boli, a ja nic z tym nie mogę zrobić, czy jednorazowe wypicie naparu z senesu mogłoby mi pomóc?? Nie psując mnie w środku?

Gość Kuchnia Polska
Herbata Senes-Fix mozna kupić w aptece lub zielarskim sklepie koszt to ok 5 zł, nie polecam stosowac wiecej niz 3 dni, wystarczy mniej jeść :)

Gość Farah-1
Cześć dziewczyny. Ja po dwóch ciązach(jedna po drugiej), ważyłam łącznie 92 kg. Z pięknej i wiotkiej dziewczyny stałam się ..kimś kto do mnie nie pasował:D. Po stosowaniu senesu 3miesiące, schudłam do 56 kg i tymsamym zakońcyłam wszelkie odchudzanie. Stosująć senes nie stosowałam jednocześnie innych diet, wyelyminowałam tylko cukier i chleb, na zawsze zresztą. Nawiązująć do którejś wypowiedzi o urojonym spadku wagi popijając senesik podkreślam że to nie prawda gdyż ja schudłam 36 kg. Nie mam problemu z trądzikiem, z wypróżnianiem się. Największym problemem popijania tego jest brak miesiączki, lecz po odstawieniu ona powraca, dlatego też pisie SENESU JEST GWARANTOWANYM SPOSOBEM NA SCHUDNIĘCIE ...ALE DORAŻNYM I DŁUGOTERMINOWE PICIE NIE JEST POLECONE. Gdy już schudniecie dziewczyny, trzeba wyrobić sobie styl diety odpowiedniej dla was , waszego organizmu. podstawa to; minimum cukru, pożegnać chleb tłuste potrawy, jeść dużo ryb warzyw i owoców. Utrzymanie wagi gwarantowane. Pozdrawiam

Gość Farah-1
Jeszcze dodam że pijąć senes przez 3 miesiąc, nie codziennie ,co drugi trzeci dzieć i do tego 2 szaszetki jednorazowo a jak niektóre piszą 5!!

Gość magdalena241
ja biore senes raz w tabletkach raz w torebkach naprzemian. Do tego odchudzam sie Zelixą pale fajki pije duzo kawy i jakos nic mi nie dolega. Biore go juz 2 lata, nie codziennie oczywiscie tylko zazwyczaj jak zjem za duzo na noc i jakos jeszcze sie nie uzalezniłam. Do kibla biegam prawie codziennie. osoby ktore dają ''dobre rady'' pisząc np. że to gówno albo że szkodzi, są jakieś zdesperowane albo zazdrosne.Sama już niewiem. Każda z nas ma inny organizm. Na każda działa cos innego. Na mnie senes działa dobrze i nie mam po nim skutków ubocznych. Dlatego też nie przestrzegajcie innych przed braniem go, bo raz to nie wasza sprawa dwa na kazdego działa coś innego. I to ze jedna z was miała niewiadomo jakie bóle brzucha czy coś, nie oznacza że będą tak miec wszyscy!

Gość Franz F.
do magdaleny241 sprobuj przestac brac ten senes przez jakis czas to zobaczymy czy w dalszym ciagu bedziesz "do kibla biegala prawie codziennie"

Gość magdalena241
A co ty czytać nie umiesz? Chyba napisałam ze codziennie go nie biore!!! Niektórzy tu taką afere robią jakby ten cały senes to jakaś śmiertelna trucizna była. Wyluzujcie troche i nie mądrzyjcie sie!

Gość senesiczka
mam 18 lat piję liść senesu już od 3 miesięcy codziennie po jednej szklance przed snem chciałabym wiedzieć czy grozi to czymś poważnym???

Gość lekomannkaa
witam ja jestem uzależniona od senesu i wszystkich innych przeczyszczaczy. Od 8 lat praktykuję różne sposoby i różne środki. Mam pewien sposób gdy organizm przestaje reagować na coraz większe dawki. Po prostu robię sobie 1-2 dniową głodówkę i znów mogę zaczynać od najmniejszej dawki. Wiem że robię źle ale nie potrafię inaczej jedzenie jest moim przekleństwem. W skrajnych przypadkach brałam naraz całe opakowanie xenny popijając senesem. Teraz przerzucam sie na herbatki bo tego tyle w siebie nie wepchne

Gość kasiula8333
Polecam innym!!! Jak ktoś ma problemy z zaparciem i nie może się wypróżnić to polecam senes... Sama mam ciężkie zaparcia i sprawdziłam co dzała. Po senesie polecam mieć jeden ,dwa dni wolnego, bo szybko działa.

Gość KasiaKCN
Ja tego nie polecam. Napiłam się tego wieczorem(tylko jedną torebkę) i o 4 rano jak się zerwałam z łóżka na kibel! Tak mnie brzuch bolał... Chciałam zejść po schodach na dół do drugiej łazienki i zemdlałam na dole.... Byłam tak blada że masakra! Wyglądałam jak trup. Ciocia się obudziła i najpierw nie wiedziała co się stało, myślała że jestem pijana, to było straszne. Szybko poleciała na górę po mamę. Dopiero później się domyśliły co się stało. A ciocia mnie ostrzegała żebym tego nie piła. Najgorsze w tym wszystkim było to, że o 5:40 miałam wracać autobusem do Warszawy bo na Mazurach byłam na świętach. Nie radzę tego pić. TO SAMOBÓJSTWO!

Witam was dziewczyny!!! Herbatki przeczyszające piję od jakiś 13 lat .Zaczełam od figur na dzień dzisiejszy senes jest moim że tak powiem czymś w formie narkotyku. Tak uzależniłam się. Mam straszne wyrzuty po wypiciu. Nie jestem gruba a normalną kobietą która urodziła dwójkę dzieci. I ciągle mam wrażenie że tu i tam jest za duzo. I zjem śniadanko ,obiadek (jadam sporo warzyw) i juz mnie ciagnie by to z siebie wyrzucić. Wrażenie mam że gdzieś sie to odłoży. Próbowałam z tym skonczyc , udało mi sie przez 4 miesiące. Nic nie przytyłam ale niestety musiałam sięgnąć po senes.Mam nadzieję że się nie rozchoruję z tego powodu o ile już nie jestem chora. Dziewczyny nie zaczynajcie tego pić !!!!! Jeśli chcecie pogadać o szczegółach tej męczarni zapraszanm na moje gg 15862510. Pozdrowionka.

Gość prunia secca
mojej kuzynce po długim zażywaniu senesu zaczęły wypadać włosy , po prostu wypłukała z organizmu minerały , tak będą działały wszystkie środki przeczyszczające stosowane za długo

Gość mojave22
Senes można pić.W międzyczasie szukać innych " przepychaczy".Ja trafiłam na suszone morele.Pędzą lepiej niż senes.W internecie pełno jest porad.I metodą prób i błedów próbowqać.Pijąc senes trzeba kupić Aspargin tabletki magnezu z potasem.Senes wypłukuje potas.

czesc dziewczyny. ja pije senes niekiedy na noc 2 torebki, zaprzam i rano szalone WC:P jednak wiem ze nie mozna go stosowac wiecej niz przez 8 dni, potem przerwa i znow, musicie uwazac na flore bakteryjna. moja sasiadka schudla na tym, pijac w dawkach jak pisze wyzej:) ja teraz jestem na kopenhaskiej i wierzcie mi na razie nie chce pic senesu bo chyba bym umarla, zaczne po tej diecie, nie chce obciazac dodatkowo organizu

Gość jasmine256
witam was kobiety, chcialam sie podzielic moimi doswiadczeniami z senesem- moj chlopak mowil "sedes" i mial chyba racje, heh. Zaczelam go stosowac jakies 3 lata temu na poczatku po jedej saszetce dziennie przed snem, co wystarczalo na torpede poranna, brzuch bolal mnie - tylko na poczatku pozniej sie przyzwyczail moj organizm po jakims miesiacu. Zawsze rano budzil mnie senes, lepszy od budzika o tej samej porze, robilam kawe i znowu na toalete, gdyz po takiej saszetce wieczornej szlo sie na "kibelek" ze 3 razy, potem szkola i jazda autobusem ktora byla tragedia, gdyz to czego nie wyproznilas nadal w kazdej chwili moglo cie wziasc np. w autobusie, poprzeprawie do szkoly bylo juz ok, do momentu az nie zjadlam sniadania gdyz senes jeszcze byl w gotowosci w moim organizmie i znowu torpeda. potem juz bylo ok. powrot do domu obiadek, i np po co zjesc tyle zeby zaspokoic glod, jesli mozna wiecej bo mam senes, ktory mi pomoze to strawic- a raczej tylko wydalic, gdyz po senesie idziesz do toalety i wydalasz niestrawione produkty, sorki wiem ze to obrzydliwe ale mozesz np zobaczyc to co jadlas zeszlego dnia:(:(:(. zaczelam stosowac diete kopenhaska i tak jak mowila ktoras kolezanka szybciej efekty rewelacyjne, wazylam 59 kilo a schudlam do 52 co przy wzroscie 170 bylo osiagnieciem, wszystkie moje kolezanki schudly polowe na tej diecie, gdyz na dk im wiecej masz do schudniecia tym wiecej schudniesz a ja nie mialam za wiele, bo i tak bylam chuda. Do czego zmierzam, wyjechalam za granice do pracy i oczywiscie nabralam sobie kilkanascie opakowan senesu bo jakzeby inacze, balam sie ze go tam nie znajde, a jednak po jakims roku zobaczylam senes na polkach sklepowych i znowu blogo mi bylo, w koncu doszlo do tego ze pilam senes kilka razy dziennie np w sobote rano jak wiedzialam ze ide na impre, pilam zeby w razie jak cos zjem wieczorem to od razu do toalety nawet na imprezie, poprostu nie chcialam tego miec w brzuchu jelitach itd, pilam senes zamiast capuccino albo soku. senes na cczo raczej nie poskutkuje ci ale np jak zjesz cos za pare godzin to on od razu wysyla cie do toalety. Doszlo do tego ze wychodzac do pracy mialam po drodze taki bar gdzie zawsze wchodzilam w polowie drogi zamawialam kawe na wyno-choc w ogole nie chcialam tej kawy ale potrzebowalam toalety!!! i tak dziennie. Zauwazylam rowniez ze cialo zaczelo mi pachniec brzydko, nie wiem chyba po tym senesie, duzo sie pocilam, moj chlopak -co mnie irytowalo mowil, ze jak wchodzi po mnie do toalety (a zawsze psikalam roznymi odswiezaczami) to wyczuwa ten specyficzny zapach senesu, bulo mi glupio. W koncu nadszedl dzien gdzie skonczyl mi sie senes i poszlam do sklepu i tu wow- NIE MA po prostu nie sprowadzili, poszlam do 4 innych w nadzieji ze beda mieli a tu nic, mieli jedynie normosan, ktory po takiej dawce senesu mogl sie schowac, nie pobudzilby mnie w zyciu, kolejne dni bez senesu to byla meczarnia, brzuch wzdety jak w ciezarnej, nie moglam sie skoncentrowc, bylo mi tak zle, chcialam tylko senesu, nie chcialam jesc jak co zjadlam to bieglam do toalety zwrocic, bo balam sie ze przytyje itd, doszlo do tego ze jeszcze przy okazji sie bulimi nabawilam, paznokcie wlosy w oplakanym stanie, cera ziemista. okropnosc, moj chlopak podtrzymywal mnie na duchu, jakos przetrwalam, poszlam do lekarza, powiedzial mi ze najwyzsza pora, ostatni moment na to ze odstawilam to swinstwo, senes powoduje w jelitach takie rzeczy ze gdybym zaszla w ciaze to jelita moglyby nie wytrzymac porodu, szok przezylam, niby taka herbatka super. Dzisiaj juz nie pije senesu, to nie prawda ze wyprozniam sie raz na tydzien czy dwa, chodze gdzies raz na dzien raz na dwa dni, zalezy jak obfite sa produkty ktore jem, ale chcialam tylko opisac moja story, nie zeby sie ktos wystraszyl, kadzy ma swoje zycie i robi co chce, tylko pisze zeby sie podzielic z wami moimi doswiadczeniami z senesem, jedno co moge stwierdzic, to ze senes jest jak narkotyk, ktorego nie chcialabym juz wiecej zazywac, buzka dziewczynki!!!:D

Gość senesik
Jeżeli macie problem z zaparciami to kupcie sobie w aptece dufalac,jest super i nie uzależnia jak sedes.ja pije go od 6 lat i teraz mam leczenie bo z 6 to rebek przeszłam już do 3 i jest tak samo ale nie mogę go odstawić od razu,niestety tak lekarz powiedział bo jelita nie dadzą sobie rady,choć są dni że robie przerwe dwa dni i pójde bez problemu.przestrzegam was przed piciem jeżeli chcecie mieć dzieci.staram się z chłopakiem o dziecko już pół roku i niestety,takie są skutki picia senesu,jak zaszłam to po miesiącu poroniłam.z jelit dziecko czerpie witaminy i bez nich nie ma szans na rozwój w organiżmie.do tego miałam pare razy zapalenie jelita.okropne,ból,ból i jeszcze raz ból-przesadziłam z senesem.jeżeli chcecie się na to zdecydować to tylko przez tydzień.nie więcej.pozdrawiam