Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iga22

ZESPÓŁ POLICYSTYCZNYCH JAJNIKÓW

Polecane posty

Gość mikiO
witajcie, wczoraj bylam z wynikami u lekarza, LH, FSH i prolaktynę mam w normie, ale progesteron jest za niski wiec bede brała Clostilbegyt, mialam torbiela na prawym jajniku 4 cm - po tabl. Provera pękł, ale nadal jest sporo maleńkich pęcherzyków... brak owulacji. Teraz leki...i w 12-13 d.c. usg. LH + FSH kosztuje 22+22+ pobranie 3 zł. =47 zł prolaktyna i progesteron = 47zł badanie ogólne nasienia męża = 50 zł.

Gość mikiO
acha ......u mnie pco sie nie potwierdzilo ... bo 3 hormony mam w normie ...tylko progesteron niski. Po Clostilbegyt istnieją wieksze szanse na ciąże mnogą. I ok 1-2 % jest wieksze ryzyko stracenia ciąży- ten cholerny progesteron.

Jest tu większa część dziewczyn które mają przepisany Clo m.in ja należę do tego grona właśnie po to aby nastąpiła owulacja,urosły pęcherzyki i co za tym idzie możliwość zajścia w ciążę jeśli Clo na daną dziewczynę podziała a działa ponoć jak gin pow. na 60%kobiet a ciąża mnoga owszem jest możliwa dzięki Clo ale przy dużych dawkach. ;) MARTHUSIA odezwij się co u Ciebie!!!

Gość fasolcia
markotka- sory ze pisze po tak długim czasie ale byłam zapracowana. mój lekarz to specjalista ginekolog- endokrynolog- położnik conajmnie tak pisze w mojej przychodni. bo ja leczę się w Siedlcach

A ja od wczoraj czuje się jakbym miała okresu dostać zawsze tak się czuje przed @.... :( już mnie myśli nachodzą....

Gość paullla22
Kochane dziewczyny ponawiam pytanie czy ktoras z Was ma silny tradzik co robicie by go wyeliminowac???? j juz nie daje rady :( brak miesiaczki :( i te wykwity:( pomozcie napiszcie prosze jesli ktoras z Was borykala sie z pryszczami i je pokonala

Gość mam malutkie pytanie
dziewczyny czy wiecie coś o tym, że PCOS może być przyczyną pustego jaja płodowego? słyszałyście coś na ten temat? jestem po zabiegu usunięcia takiego jaja :( Lekarz zlecił trochę badań, trochę robię na własna rekę i gdzieś na jakimś forum wyczytałam, że wg najnowszych badań właśnie PCOS podejrzewa się o to puste jajo płodowe! do gina mam iść dopiero po @, a to może potrwać, bo po zabiegu czeka się nawet do 8 tygodni, dlatego pytam Was! może cos o tym słyszałyście? z góry dziękuję!

Gość paullla22
Ponawiam pytanie napiszcie jak bronilyscie sie przed tradzikiem????ja juz nie daje rady:(

Czesc :) Paulla szczerze powiedziawszy to od niedawna nie mam w ogole tradziku czasem przed @ cos wyskoczy , wczesniej mialam trądzik ale go nie leczyłam i teraz tez nic nie biore a tradziku nie ma , dlatego nie wiem co Ci poradzic moze udaj sie do deramtologa jest jakis srodek z benzoesanem ktory podobno leczy tradzik, ja swego czasu robilam sobie maseczke z białka cytryny i drozdzy podziałała i powiem ze moze od tamtej pory nie mam tradziku a to bylo jakies 5 lat temu :) za to mam pełno wloskow na twarzy szczegolnie na brodzie :( i baki - cholerstwo jedno 😭 musze wybrac sie na depilacje laserową ale to dopiero jak obnize androstendion !!! A u mnie nic nowego :) czekam na @ 16 dc boli troszke podbrzusze :) ciekawa tylko jestem czy @ przyjdzie tak jak ostatnio w 28 dc (marzenie) :D !!! Stałe bywalczynie gdzie sie podziewacie ????? Basia, Let, Ejmi, Surfitka, Markotka, Marthusia, Pierniczek, Kitka 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

Gość basiamm
hej apsiku jestem nic nie pisze bo w sumie nic sie u mnie nie dzieje oststni dzień luteiny i czekam od jutra na @ ciekwe kiedy tym razem przyjdzie a później już stymulaja i pracuje nad dzidzią buźka

U mnie też bez zmian - tempka mi trochę skacze. W pracy raz góry raz doliny, a prywatnie to szkoda chwilowo gadać... Paulla, mnie wraz z początkami PCOS wywaliło nieziemski trądzik (to znaczy jak na mnie, bo nigdy spaecjalnego nie miałam). Miałam takie bolesne, zapalne gule pod skórą, których nie szło się nijak pozbyć + wągry oczywiście. Mnie pomogła metformina (i pomaga do tej pory), ale po 3-4 miesiącach brania. A tak doraźnie to mi dermatolożka przepisała taki żel -Duac- i on też mi pomógł zanim temtem lek zadziałał.

hej, u mnie tez bez zmian. paula, no pisalam juz ci co z tym tradzikiem. Mnie pomogl spironol + metformina. Ale ja nie mialam jakiegos strasznego...a zeby przyspieszyc mozna isc do dermatologa po jakies specyfiki. Tylko dermatolog + gin moga ci pomoc. Pierniczek :o Nie dobrze, ze tak pod gorke. Apsik 🌻 Sonia 🌻 Basia, ❤️

😡 Basiu jak to fajnie zabrzmiało 👄 super trzymam kciukaski , mam nadzieje ze szybciutko zaciązyc bo dawno nie było dobrych nowin :D Pierniczku mnie jak kiedys waliło sie zycie osobiste to wszytko szło w odstawke a co za tym idzie wszystko sie waliło :) na szczescie juz mam to za soba (chodzi o problemy milosne :P ) - taki to moj najgorszy typ charakteru :P :classic_cool: Surftko !!!! Opowiedz co tam u Michalinki, Ciebie juz znamy :P:P:P jak tam malutka skaka ??? :D a tak w ogole to kiedy poczułas pierwsze ruchy ????? :D Ejmiiiiiiii wołam Cie !!!! :)

no miałam dokonczyc jestem 😡 bo filmik moj ulubiony zastapili glupim meczykiem 😠 🖐️

Anisik, skoro u mnie dobrze to u Michaski chyba tez ;) A co do ruchow to czuje je juz dosc dlugo..pierwsze w 17 tc. Tylko ze teraz zamiast gilgania zaczynam czuc kopniaki :P

Hej dziewczyny :) Niewiem od czego zaczac . Moze od poczatku :) w tym cyklu wyhodowalam wielkiego pecherzyka tzn 32 mm /40 mm . Doktorka powiedziala mi , ze raczej nie peknie , bo jest juz za duzy , ze jakbym zaszla w ciaze to graniczylo by to z cudem. Na wszelki wypadek dostalam pregnyl .po jej slowach postanowilam sobie ten cykl \"odpuscic\" . Zero obserwacji , zero liczenia dni cyklu , zero przytulanek wymuszonych :) Po prostu nic .Luzik słowem . Nastawialm sie na to , ze ten cykl jest juz zmarnowany . i wiecie co ? dzis mam 34 dzien cyklu , bola mnie piersi , @ niet . Zrobilam test plytkowy , zrobilam bete i wiecie co ? bede miec dzidziusia :) nie macie pojecia jak sie ciesze . Stał sie cud :) zycze tego wam wszystkim ( staraczkom oczywiscie ) i bede trzymac za was kciuki . pozdrowionka dla wszystkich :)

KITKA GRATULACJE !!!!!! ALE CUDNE WIESCI 🌻🌻🌻 I o takie cuda nam chodzi :) I to jest ten luz o ktorym pisalam wczesniej..po prostu pewna forma rezygnacji z myslenia tylko o dzidziu :) Kitka, pisz czesciej :) Bardzo mnie ucieszyla twoja wiadomosc. :D:D:D:D:D

No proszę przeczuwałam jakąs dobra nowinkę :) Kitka SUPER !!!! GRATULACJE OGROMNIASTE !!!!!!!!!! STRASZNIE SIE CIESZE ze Tobie sie udalo !!!!!!!!!! Trzymaj sie i pisz częściej !!!!!!!!!!!!! 👄 p.s. a Ty byłas na Clo ?????

Kitka gratuluje... A ja nadal się boje że dostanę @ ;( nigdy te czekanie nie trwało u mnie tak długo a to dopiero połowa cyklu. eh Zjadłam całą czekoladę żeby sobie wynagrodzić to wszystko :) Jutro kurier przywiezie mi suknie ślubną :>

dziewczyny powiedzcie mi co się bierze żeby ęcherzyk rósł a później pękł? Jaki lek ginekolog przepisuje i ile mniej więcej ten lek może kosztować :)

Gość mama Samiego
Kitka - gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ciesze się ogromnie, cudowna wiadomość. Trzymam kciuki za was oboje :) A ten pęcherzyk to taki urósł tak sam z siebie czy po CLO ?

Gość mikiO
hej, ja mialam torbiela 4 cm i zeby pękł bralam przez 7 dni tabl. PROVERA i mialam je na recepte z ulgą wiec byly tanie - 8 zł. torbiel pękł- wlasnie bylam na usg

hej kobietki :) bylam trzy cykle na clo i dwa cykle na pregnylu . Ciąza jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem , ale jakze milym :) nie spodziwalam sie , ze \"tak szybko\" mi sie uda. leczenie w specjalistycznej klinice zaczelam pod koniec wrzesnia . pozdrowionka i dzieki :)

Kitka :) a jak długo sie starałas ???? Super ze zareagowalas na clo :) i napewno duzo dało obnizenie wagi :) bo u nas pcosek to tez bardzo wazne :) trzymaj sie cieplutko i dbaj o Was :D

Kitka76 wieeelkie gratulacje!!!!:D bardzo się cieszymy i takie jak Ty dają nadzieję,że pco nie skreśla bycia matką tyle,że trochę trudniej;) i ja mam clo dlatego sama mam teraz większą nadzieję że podziała i na mnie:) jeszcze raz gratuluję Ci mocno:)

Gość basiamm
wchodzę sobie od tak sobie na forum a tu takie wieści aż mi się humor poprawia jak czytam takie "niusy" kitka cuuuuuudowienie:):):) bardzo się cieszę i tzrymam kciuki zeby wszystko było w porządku

Gość agusaszi
witam, o tym że mam PCO dowiedziałam się jakieś pół roku temu. Wcześniej brałam tabletki antykoncepcyjne, ale przybierałam po nich na wadze wiec odstawiłam, no i wtedy zaczęły sie problemy z miesiączka, a raczej jej brakiem. pierwsze co przyszło mi do głowy to ciąża. zrobiłam więc test ale nic nie wykazał, a okresu jak nie było tak nie było, wiec poszłam do lekarza i wtedy się wyjaśniło. zlecił mi zbadanie hormonów we krwi a jak się okazało że jest ich za mało zapisał mi dian. niestety po niej też zaczęłam przybierać nawadze wiec odstawiłam i czekam. na co? a no na miesiączkę od tego teraz zależeć będzie czy z powrotem wrócę do leczenia hormonami czy nie, a bardzo tego nie chcę. kiedyś bardzo dużo mnie kosztowało osiągnięcie szczupłej figury a teraz znów muszę o nią walczyć :( biorąc hormony czuję się jak bym walczyła z wiatrakami bo waga nie spada.Może któraś z Was poda mi jakieś wskazówki? pozdrawiam

Kitka ale super nowina:)Gratuluję:) uważaj teraz na siebie baaaaardzo:)

Gość basiamm
dziewczynki posłałam Wam meile jak macie zły humor to sprawdzćie pocztę (oczywiscie te które mi dały adresy)