Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Emmi

Mini klub dla miłośników zwierząt

Polecane posty

Gość karolka1980-80
czesc tez chcialabym sie dowidziec cos na temat krolikow, ale tez na temat szynszyli. mam o wyboru te zwierzaki (ktores z nich), ale nie wiem: 1. Ktoremu nie trzeba myc klatki codziennie czy co dwa dni i nie pachnie brzydko po 2 dniach (czy cos kolo tego). 2. Ktore z tych zwierzakow potrafi sie nauczyc zalatwiac sie w jedno miejsce?? 3. Ktory z nich lepiej przyzwyczai sie do czlowieka??

Hej. Swieta minely za szybko,jak zwykle... W wigilie rano znalazlam choinke na podlodze i 2 bombki w strzepach. to oczywiscie zasluga Kici,ktora skorzystala z okazji ze nikogo nie ma w pokoju i pewnie probowala sie na nia wdrapac.Na szczescie nic jej sie nie stalo. Co do krolikow i szynszyli-ja polecam przejrzec jakies ksiazki ew.poszukac w necie.Jesli chodzi o sprzatanie klatki-jaki gryzon by to nie byl to sprzatac klatke trzeba czesto.Zapach samcow faktycznie jest chyba intensywniejszy. shirusia-bardzo mi przykro ze Twoj pies poczul sie gorzej.Nadal jednak trzymam kciuki i mocno Was sciskam.Trzymajcie sie cieplo. Pozdrawiam wszystkich🌼

Anus-ka mnie tez jest przykro, z nim tak jak z czlowiekiem raz mu lepiej raz mu gorzej. Czekamy na wyniki badan tego krwiaka. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Trzymajcie sie cieplutko odezwe sie jeszcze. Axxk pozdrawiam Anus-ka pozdrawiam Emmi Netta i wszystkich nie wymienionych

witam co z Wami? gdzie sie podziewacie? to powie mi ktoś coś o tych królikach?

Hejka wszystkim!!:-) troche sie rozleniwilm po swietach, nic mi sie nie chce..:-P tylko pomacham:-D

Gość fajna 45
Ja się na królikach mało znam , na szynszylach też:-(( Wiem tylko,że jedno i drugie mozna ślicznie oswoić, ale bardziej to od indywidualnego osobnika zależy niż od umietności i checi opiekuna :-) Jestem w pracy, a juz mi się bardzo w niej nie chce byc , już sylwerstwo żyję ;-) Ide do takiej naszej "zaznajomionej" knajpki w samym srodku parku-las, las i knajpa:-)będziemy balować do białego rana-mam nadziję,ż esiły pozwola-nie ma przymusu wyglądania wystrzałowo, jak kto chce i to cudne jest-bo mozna pokombinować ;-) Mojwe dziecko zostaje z koleżanką w domu i zkotami naturalenie pappapapa napisze cosik jeszcze jutro!!

Gość fajna 45
Pusto tu jakos strasznie......?? Pewnie juz stoicie przed lustrem i przymierzacie sylwestrową kreację :-) A ja tylko na chwilę; Szczęsliwego, pełnego radości, usmiechu, zadowolenia, satysfakcji, bogactwa przeżyć i majątku , pełnego szalonych chwil i spokojnych nocy, mnóstwa radosnych szczeków i miałków, poobgryzanych kabli( a co-grzyonie to lubią) Nowego 2006 Roku życzę ja, Fajna 45 no i oczywsiście Berni z Ludwikiem!!!! Szaleńczej jutrzejszej zabawy!

Witajcie, jestem poza domem, więc tylko życzę Wami, Waszym Najbliższym i Waszym zwierzakom DOBREGO, LEPSZEGO, NAJLEPSZEGO NOWEGO ROKU !!! ❤️ 👄👄👄

Hej Hej!!!:) panowie kompa okupują i nie mam dojścia... a tak to smutno mi trochę,bo Piratki już nie ma i to jakoś tak z dnia na dzień... tak jak już wielokrotnie wspominałam nigdy więcej chomików Pipi na razie czuje się dobrze... pozdrawiam wszystkich :)

chciałam życzyć wszystkim zwierzakom i właścicielom wszystkiego dobrego w Nowym Roku właścicielom udanej zabawy Sylwestrowej, a zwierzaczkom spokojnej nocy bez nadmiernego huku petard :) BAWCIE SIE DOBRZE

Dzień dobry!! :) U mnie biało za oknem ażw oczy kole, ale buzia się uśmiecha... Babole fajne takie bałwankowe wróciły z zaledwie krótkiego spaceru, bo nadal posypuje :D Miłego przygotowania do zabawy Sylwestrowej zyczę :) My w domku spędzamy i też zaraz coś po mału zacznę szykować.

Zycze Wam szampanskiej zabawy a jednoczesnie zwierzakom spokojnego wieczoru,szczegolnie dla psa Shirusi. No i oczywiscie zeby nadchodzacy rok nie byl gorszy od tego🌼

W Nowym Roku życzę Wam i wszystkim zwierzaczkom 12 miesięcy zdrowia, 53 tygodni szczęścia, 8760 godzin wytrwałości, 525600 minut pogody ducha i 31536000 sekund miłości.

Witam serdecznie w Nowym roku 2006. Zycze wam by wszystko co chcecie stalo sie, by kazde marzenie spelnilo sie, by kazda chwila mila byla, by kazdy z Was znalazl milosc swego zycia, taka co potrafi gory przenosic. Wszystkiego dobrego dla Waszych Zwierzatek

Hejka:) Poranek niby noworoczny, ale poranek jak poranek i obowiązki ze sobą niesie... babole były bardzo dzielne, dobrze że wyszły na spacer po północy, bo by się biedulki chyba nie doczekały, aż wstaniemy :O Gryzonie jednak mają lepiej w takim dniu, są samowystarczalne, byleby spiżarnia była pełna ;) Nadal biało, nadal ślicznie... jak się czujecie po Sylwestrze?

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!! Już wróciłam od rodziców - i Niuńka, Szpaczyna została łaskawie zaakceptowana przez pieska, choć nie powiem - do końca Niunidło zachowało dystans :-) Ciężkie przeżycie miał zaś Niuniek w zwiazku z petardami, których boi się panicznie i dopóki sylwestrowe szaleństwa nie przeminą - będzie biedak siedeział skulony pod biurkiem l ub pod kocykiem i nie będzie chciał wyjść na spacer...Biedne te zwierzęta, kiedy my - ludzie tak świętujemy, one przeżywają horror. Pozdrawiam serdecznie wszystkich!

Wszystkiego naj, naj w Nowym Roku dziewczynki!!! :-D Oby 2006 r, byl jeszcze lepszy od poprzedniego dla Was i Waszych ziwerzaczkow :-D 🌼

Wszystkiego najlepszego w nowym Roku :D Miśka na szczęście w nosie ma petardy, podskoczy najwyżej trochę jak za blisko była. Zresztą tak jest zaabsorbowana śniegiem, że nic więcej nie jest w stanie zauważyć. Wróciłam do pracy, Miśka musi z powrotem przyzwyczaić się do siedzenia samej w domu, wiec demoluje, na razie większych strat nie ma, nadgryzła gąbkę do kąpieli Mironka, którą i tak mielismy wymienić. Wygląda na to że wszystko przed nami.

No i miałam właśnie telefon od męża, że suka łazienkę zdemolowała, nie wiem co ona do niej ma, a w przedpokoju scianę to chyba blachą będziemy musieli obić by w spokoju ja zostawiła. Naklepsze jest to że w naszym nowym mieszkanku nic sie nie da przed nią zamknąć, bo nawet od łazienki drzwi zamykają się na słowo honoru czyli suka nosem je otwiera, a to jedyne drzwi wewnętrzne. I po co nam to było? Kiedy wasze psy przestały robić takie demolki??

Witam w Nowym Roku, jak to miło, że odezwały się nasze młode mamy. Majaja, nie chcę Cię straszyć. Ale moja Sara demolowała mieszkanie 6 lat,/słownie sześć/ Pisałam o tym, zjadała buty, otwierała szafki, gryzła kwiaty, ściągała porelanę, tłukła, to się nie da opisać. Tak naprawdę przestała, gdy zjawił się kot Baltazar i zamiast sama, zostawała z nim. Już przestała czuć się odrzucona i samotna, już miała towarzysza doli i niedoli. I wtedy przestała się buntować. Nie wiem, co Ci poradzić. Ja wzięłam kota i to było spontaniczne, nie związane z zachowaniem Sary, choć mi mówiono wcześniej, że kot może poprawić sytuację. Ale przy malutkim dziecku to nie najlepsze rozwiązanie. Pozdrawiam wszystkich miziam zwierzaczki.

Buziaki dla wszystkich 👄👄 synek mnie z kompa wywala...:O

Hej. Moj pies ma juz 9 lat nawet nie pamietam kiedy skonczyl sie jego szczeniecy okres.Czasem mam wrazenie ze on ciagle trwa;) Choc wielkich szkod nie narobil nie liczac kilku par pogryzionych kapci. tulipanna-dlaczego uwazasz ze kot i male dziecko = klopoty? Ja mysle ze tak samo pies moze nie zaakceptowac nowego czlonka rodziny.Wiem ze z moim bylby nie lada problem bo on nie lubi dzieci a juz malych to w szczegolnosci,jest bardzo zazdrosny a koty sa zdecydowanie obojetne.Pozytywnym przykladem jest rowniez kotka mojej babci ktora spala w lozeczku synka mojej kuzynki, nigdy go nie zadrapala.Choc nie watpie ze sa rowniez przyklady negatywne. shirusia-odezwij sie.Jak pies przezyl sylwka i jak on sie w ogole czuje. Pozdrawiam wszystkich🌼

Kot to raczej odpada, mój mąż nie cierpi kotów, ciekawe czy gryzoń jakiś by się nadał :). Generalnie psy inaczej traktują dzieci - członków stada i te obce, a jak dziecko podrośnie i zacznie być źródłem smakołyków (dziwnym trafem dziecku często coś upada koło psiego nosa) i to nawet między psem nielubiącym dzieci i takim maluchem może nastać wielka miłość. Mój poprzedni pies nie cierpiał dzieci i się na nie rzucał nawet, a moja najmłodsza siostra lat wówczas 5 mogła go za ogon po całym mieszkaniu ciągać i nawet na nią nie szczeknął. Wczoraj mąż poszedł po MAłego do żłobka z Miśką, sam wszedł, a ją zostawił luzem. Koło żłobka mieszka pan Jerzy z Gunią, i ta nasza ruda małpa :D stanęła przed jego klatką i tak długo szczekała, że musiał z Gunią do niej wyjść, acha Gunia to najlepsza psiapsióła Miśki - jest owczarkiem niemieckim :)

Buziaki dla Wszystkich 😘 😘 😘 i jeszcze raz wszystkiego naj naj w Nowym Roku 🌻

Dzień dobry! Pozdrawiam wszystkich cieplutko! Nie mam pojęcia, kiedy znowu będę mogła popisać tu na bieżąco, po powrocie ze Świąt u rodziców mam wrazenie, ze czasu jakby coraz mniej (rozpieścili mnie pomocą przy Maluszku). Ciekawa jestem jakie będą relacje Szpaczka z Niunidłem, kiedy Szpaczek będzie już w stanie używać łapek do ciągania i głaskanie :-). Majaja - współczuję tych kłoptów z suczką, kolega kiedyś miał takiego znerwicowanego pieska, który mu tapety ze ścian pozciągał...a suczka znajomych załatwiła im dwie nowe kurtki skórzane, które lezały zamknięte w pokoju. Innemu znajomemu piesek wsadził łeb w odpływ pod wanną i trzeba było kuć kafelki, czyli łazienka do remontu.