Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gospos

jak pasteryzowac sloiki z miesem zeby sie trzymaly

Polecane posty

Gość gospos

moze ktos podpowie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gospos
prosze..?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gospos
prosze..?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gospos
prosze...?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie mozna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chyba można
coś mi się zdaje, że zwykłe też się nadają, ale trzeba gotować 3 godziny. Bigos, gołąbki i inne takie trzymają wtedy długo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gospos
epo napisalam w dziale gotowanie , jesli cie to nie interesuje , badz tak dobry(a) i nie czytaj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a mnie wlasnie
pulpety sie nie trzymaja nie wiem czemu?bigos i gulasz trzyma sie .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fema-le
czesc dziwwuszki myślałam że chodzi o zagotowanie mięsa na dłużej - np. parę miesięcy a na tak krótki czas - jasne że mogą być słoje z zakrętkami! sama tak robie synowi potrawy do akademika - pamietaj żeby brzeg słoika nie był zatłuszczony a pokrywki wygotuj w wodzie z "Ludwikiem" np.nałóż gorąca potrawę - bigos, gulasz czy inną wytrzyj brzeg słoja zakręć i zagotuj ok,20 minut - potem sprawdź czy "zassało"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fema-le
zagęszczam mąka z wodą, cebula nie powoduje psucia sie ale nie może być surowa zreszta jeżeli udusi się z mięsem nie bedzie surowa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a czy
te mięso "na dłużej" należy wkładać do słoików surowe czy ugotowane? Przyprawione czy nie??? Przypomniałam sobie, jak kiedyś zawsze robiła coś takiego moja babcia. Było pyszne... Może spróbuję...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do female
podaj przepis. proszę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do female
podaj przepis. proszę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×