Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szam

Może się poznamy?

Polecane posty

szam, smalec? a jak Ty go przyrzadzasz, że on taki chodliwy? ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
słoniny jakies o,5 kg, smaże az sa same skwarki, potem dodaje boczku - niewiele jakies 20-25 dkg, jak sie zesmazy to pare cebul, a na sam koniec starte na tarce jablko. Oczywiście przyprawy, choc majeranku daje mało, bo go nie lubie. i czosnek, 2-3 ząbki. Znam kolege, którego zona dodaje zamist boczku duzo wedzonej kielbasy - tez pyszne. Zazwyczaj gdy juz robie smalec, od razu kupuje mnostwo ogorkow kiszonych. znajomi twierdza ze jak człowiek duzo tłustego zje, to wiecej oze wypic;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dzięki wam za rade prześpię się z tym w sylwestra i zobaczymy mam jeszcz 10 dni choc termin mija dziś w nocy a co jest najśmieszniejsze w tym wszystkim to to że od maja jestem na ten liście a oni mnie w listopadzie o tym informują po prostu smieję się z tego bo na płacz nie mam sił a czy to musi być na zimno? bo ja bym poleciła lasanie mięsną albo warzywną albo wymieszać albo jeśli już na zimno i tanio i chcesz sie pokazać to polecam jajko garnierowane w szynce efekt jest piorunujący a roboty tak mało że się wynudzisz określ dokladnie co ty chcesz podać to będzie mnie przynajmniej łatwiej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mary, to mnie tez od razu podeslij te przepisy;-) a jak robi sie takie jajka???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mary, to mnie tez od razu podeslij te przepisy;-) a jak robi sie takie jajka???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mary, to mnie tez od razu podeslij te przepisy;-) a jak robi sie takie jajka???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mary, to mnie tez od razu podeslij te przepisy;-) a jak robi sie takie jajka???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hubka pietruszka, natka zielona najlepiej świeża to pyszniejsza a i ja nie dodaje zadnych przypraw do tego ale można wedle gustu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no - jestem wszystkim bardzo pięknie dziękuję za gratulację jesli chodzi o moje zarobki to hmmm :O ale ja dopiero zaczynam, a to bardzo rozwojowa praca... :) a co do wykształcenia, to jest ono najczęściej warunkiem koniecznym ale zupełnie nie wystarczającym :) w moim fachu konieczne jest mgr a najlepiej jeszcze mgr inż. widzę że plany sylwestrowe w toku... my idziemy do znajomych na imprezkę ale idę w spodniach, bo ja sukienki to toleruje tylko w lecie (takie minimalistyczne ;) ) impreza jest składkowa i ja mam zrobić dwie sałatki, jedną chciałam zrobić z tuńczyka, może znacie jakieś fajne przepisy? maryś?? :) marteczka >> nooo nie przejmuj się... napewno to docenią a jak nie to zrób awanturę :) ja jestem w ING

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wybaczcie to powtorzenie, nie wiedzialam ze wysyla:-( tak to jest jak sie robi sto tysiecy rzeczy na raz, na dodatek dostalam juz pytania na egzamin ustny, bagatela 114 pytan:-(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marysienka oczywiscie ze moze byc na cieplo :) chodzi mi o to ze pewnie macie jakies sprawdzone przez siebie specjałki i cos wtedy zrobie :) te jajka brzmią obiecująco, a lazani nigdy nie robiłam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Uśka sałatka z tuńczyka np: kapusta pekińska, tuńczyk, kukurydza, rodzynki, majonez lub to wszystko bez kapusty tylko z papryką czerwoną, zieloną, i czrwoną fasolą:p pychotka Qurcze tyle znam przepisów a tak dawno nie robiłam aż mi ślinka leci muszę coś zrobić:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ayla - niestety nie wiem za bardzo , bo moje dzieciaczki złote są pod tym względem i żadne z nich nie miało kolki , ale wydaje mi się , że koper włoski , a w aptekach są teraz specjalne herbatki na tą mprzypadłość Hubka - ja np. robię paszteciki i barszczyk czerwony ( barszczyk jest w proszku :) , bo aż tyle to mi sie robić nie chce ) ale może np. sałatka bardzo prosta - ryż , kukurudza w puszce , groszek - też z puszki , trochę papryczki , trochę ogórków kiszonych , tuńczyk i to wszystko wymieszać z majonezem - mówię Ci zawsze wychodzi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no tak znowu maryśka jest wam potrzebna ehh żartuję sobie chętnie pomogę czyli tak jajka garnierowane w szynce - ładnie brzmi prawda? a to jest tak gotujecie jajca, obieranie przekrawacie w zdłuż aby mieć te większe połowki zawijacie to w szynkę na patere duzy talerz w każdym razie coś płaskiego i dużego układacie te jajeczka w pierścień w rządek jedn w rządek drugi jak wam pasuje na tym naczyniu i zalewacie to galaretą , lekko stęzoną i zaczynacie lać na dekorację ( warzywka kolorowe utotowane oczywiście) a potem na szynki i potem tam gdzie zostanie proste łatwe i tanie salatka z tuńczyka? ja znam jedną bo u mnie tuńczyć jest z puszki zjadany bez dodatków więc to będzie tak tego tuńczyka z puszki do miski ryżu ugotowanego przyprawy np kolorowe warzywka bo tuńczysz szarawy jest np kukurydza, marchewka gotowana moze być groszek konserwowy moze byś surowa papryka jaką znajdziecie zółta zielona czy czerwoan nie dodawajcie pomidorów bo sok puszczą i zrobi się wam papka a nie sałatka ogorki mogą być z octu nie wiem jak smakują kwaszone mozecie grzybki marynowane dodać ale zginą bo są w kolorze tuńczyka ja dodaję tylko kukurydzę ale to zależy kto co lubi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ayla >> a jak bez sałaty to rodzynki też? bo dla mnie rodzynki są bleee chciałabym żeby była bez ryżu ta sałatka i żeby nie była mdła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lasange po polskiemu lasania w dużych marketach są do kupienia płaty makaronu ja oczywiście robię sama makaron bo przynajmniej wiem co jem musisz go ugotować wierz mi raz nie ugotowałam i było....bardzo chrupkie farsz mięsny mielone na patelnię podsmazać i jeśli nic nie wypłynie ( cud!!) to podlewasz i dusisz aby doszedł do siebie przyprawiasz jak lubisz dodajesz trochę warzywek jak kukurydza, groszek konserw, mogą być grzybki marchewka gotowana możesz dożucić ulubionej wędlinki np szynki jakieś suche kiełbaski, co lubisz to wrzucasz potem w naczyniu zaroodpornym albo w brytfance czy wyzszej jak blaszka czymś - to tam masz wykładasz warsta makaronu - i nie przejmuj się ze płaty się nie mieszczą układaj jeden na drugi jeśli chcesz mozesz kroić ale wtedy będzie się bardziej rozwalać przy nakładaniu potem warstwa farszu i znowu makaro i znowu farsz i tak do końca farszu i makaronu na wierz możesz zetrzeć dobrego sera który się rozpuści i będzie lekko ostrawy nie powiem co to bo nigdy nazwy nie pamiętam gouda podajże aha farsz warzywny kukurydza, gorszem marchewka - w słupki albo w kostkę ją kroj , korzen pietruszki, selera, natka pietruszki, ogórki, grzybki, możesz na konic wrzucić pomidorki, papryczkę surową co tam sa jeszcze za warzywa? kapustę hmm owszem możesz ale musisz ją dobrze ugtować bo będzie chrupać ( slyszałam że można wrzucić surowa a ona i tak się udusi - nie sprawdzałam ) warto tu troszeczkę takiego sosiku zrobić z tych warzywek więc np przesmażyć ugotowaną marchewkę i te korzeniowe dodać resztę pomidorki na koniec i lekko oprószyć mąką i też układać warstwami i potem sera rzucić albo jak któraś umie zalać beszamelem z serem też będzie dobre smacznego kuchareczki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
justa kochana justeczko jak ty byś to zjadła ze smakiem to było by dla mnie naważniejsze a że ni w zab to przynajmniej umiesz smakowo wychwalić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a już się przygotowuję do sylfka mama wstawiła kapustę i będzie z grzybkami a ja sobie pazurki piluje bo przecież potem do pracy no właśnie zapomniałam marteczko jak ty mozesz robić barszcz z paczki wiesz jak mnie ugodziłaś tym barszczem? normalnie leżę i umieram to ja taki dobry robię barszczyk ze mi dwa garnki zjedli i nawet nie wiem kiedy i jak i wgóle ehh kup lepiej ten soczek z buraków i zrób noralny bulion i potem wlej ten zakwas i dopraw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Uśka przecież nie musisz dodawać rodzynek też będzie ok:D bo tamta z kurczakiem jest na słodko to dla niektórych może być mdła dla mnie nie jest:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uu
czy to stronka się skończyła czy tak ucichłyście

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pchu
tak myślałam uuu uuu uuuu u uuuuu uu u u

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marteczka :) spoko, ja pracuję. ledwo zdążę wrócić do domu przed imprezą i w doprowadzić się do człowieczeństwa ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
która się tak męczył? wiecie ja mam dziś kolędę mama biega i wlaśnie znalazła kropidło tylko się śmiać muszę lecieć po jakieś porządnie wygladające by tym jak ksiadz zatrznie wymagiwać to wszystko oprócz nas bedzie mokre a i w sianie jesli któraś dziś kończy prace to ja zyczę samej słodyczy w nowym roku, spłenienia marzeń i moje życzonka na święta są nadal aktualne do każdej z was i do każdego pozdrawiam i do zobaczenia w nowym roku a ja jutro jeszcze tu wpadne bo ja jutro do pracy nie idę i będę szalała z kompem pa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja jeszcze nie wiem czy pracuję dowiem się wieczorem a i w piątek też pewnie będę pracować Na wszystkie dni Nowego Roku życzę Wam wszystkim Wiary w sercu i światła w mroku, abyście jednym krokiem mijały/li przeszkody, czuły/li się silne/i i wiecznie młode/zi. 12 miesięcy zdrowia, 52 tygodni szczęścia, 8760 godzin miłości, 525600 minutpogody ducha i 31536000 sekund wspaniałego seksu:D:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×