Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oświećcie mnie

Wpis na stronie a numer ID

Polecane posty

Gość oświećcie mnie

Mam pytanie..czy jak ktoś wpisuje się na czyjąś stronę internetowa to pokazuje mu się tylko ID czy również nazwisko??? Cz jezeli np. na czyjejsc domowej stronie pojawi się wpis w księgdze gości to autor moze łatwo sprawdzic nazwisko od numeru ID (który jak mniemam na pewno się autorowi pokazuje)???

Gość kuty
id raczej tak, nazwisko nie...nie ma takeij opcji, żeby od razu wyświetliło ci się nazwisko..żeby je określić potrzeba chyba pomocy kogoś uprawnionego

Gość gwe
dokładnie..nawet jak masz woją stronę domową i wpisują ci się ludzie ich nazwiska obok id nie pokazują ci się...takie rzeczy często ustala policja, a co dopiero ma do tego zwykły człowiek..jak masz chamski wpis to bierzesz id i gdzieś to załatwiasz, żeby ci udostępnili nazwisko właściciela

Gość ew4a
a wy macie swoje strony, że to wiecie?? ja nie mam, ale jak wpisuje się na stronę kumpla albo ją odwiedzam to wie, że to ja i dziękuje mi za odwiedzenie.hm......

Gość ew4a
a wy macie swoje strony, że to wiecie?? ja nie mam, ale jak wpisuje się na stronę kumpla albo ją odwiedzam to wie, że to ja i dziękuje mi za odwiedzenie.hm......

Gość do e4wa
no bo jak wcześnijej mu sie wpisywałaś i widział twój numer id to potem już posamym id cię rozpoznawał ..logiczne

Gość to jak kest w koncu
odpowie ktoś?? proszę..

Gość chyba tylko id
ale nie mam swojej strony

Gość ja mam stronę
w języku php i mogę sprawdzić kto z jakiego ip kiedy ją odwiedzał:)

Gość ja mam stronę
w języku php i mogę sprawdzić kto z jakiego ip kiedy ją odwiedzał:)ale nikt poza autorem strony nie ma dostępu do ip

Gość tyer56
to znaczy, że masz też dostęp do nazwiska tej osoby??? serio??? czy na domowej stronie na republice tez się to wyświeltla????

Gość tyer56
to znaczy, że masz też dostęp do nazwiska tej osoby??? serio??? czy na domowej stronie na republice tez się to wyświeltla????

Gość tyer56

Gość tyer56

Gość frwe
a mnie się wydaje, że to nie legalne....zreszta może..ale na normalnej domowej to tylko ip??? nieprawdaż?

Gość chyba numer ip
a nie id:)))

Gość oświećcie mnie
no to jak z tym ip w końcu???

Gość Tak mam swoja stronę
Wyjaśnie to najprosciej jak się da. Otóż kiedy wpisujesz coś komuś na stronie to pojawia się ip. Czyli taki numer po którym da się zidentyfikować osobę jeżeli wie się jak to zrobić. Kiedy korzystasz z internetu to twoja karta sim korzysta z puli adresów jakie C**przydzieli operator. Pula to czasem dwa,czasem trzy lub więcej ip. Ale gdy zostawiasz wpis to posiadacz strony widzi z jakich adresów wcześniej pisałaś i wie że to Ty. Dla niego te cyferki są jak podpis. A kwestia sprawdzenia nazwiska... To trzeba trochę wiedzieć lub mieć wejście u dostawcy internetu. Ale nie jest to trudne do ustalenia. Jeżeli chcesz zrobić koledze psikusa to idź do kawiarenki internetowej i stamtąd mu napisz. No chyba że zdradza Cię pisownia. Ja mam taką jedną znajoma która charakterystycznie pisze,więc nawet nie logując się na admina wiem że to ona :)