Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowy tatuś

Rozpisuję konkurs na imię dla dziecka

Polecane posty

Gość Nowy tatuś

Niedługo urodzi się nowy obywatel. Nie osiagamy porozumienia w sprawie imienia dla niej/niego. Pomóżcie !!!

Gość dobra a jaka nagroda

Dziewczynka - julka, zuzia chlopiec- marcinek, mateuszek, a moze antos? pozdrawiam serdecznie

Gość a moze takie
dziewczynka: Zuzanna, Monika, Agnieszka, chlopczyk: Kubus, Adas :)

Jeśli dziewczynka to może Ania :D Chłopiec Piotruś

Moje typy to: chłopiec - Patryk (mój synuś), Dawid, Łukasz dziewczynka - Anita, Blanka, Violetta

Gość Irenka
ZAJRZYJ NA TOPIC PAPIEROSNICY "Imie dla dziecka" Z pewnoscia cos wybierzesz

Gość Nowy tatuś
Ja proponowałem Andrzejka albo Jacusia a dla dziewczynki Jolę a;bo Anię

Gość Vectra
był kiedys taki program na RMF, nazywał się JW23. Stąd imię Jola kojarzy mi się z " Mądrą Jolą", ale to raczej nie był komplement :) Tylko nie dawaj "oryginalnego"imienia typu Jessica :D

Gość pipii
dziewczynka: Kasia, Kornelia, Kamila chłopczyk: Krzysztof, Igor, Szymon. Napisz przynajmniej które imiona z podanych na topiku podobają się Tobir, a które matce Twojego dziecka.

Gość Nowy Tatuś
Mamie podoba się Jasio oraz Maria.

my ostatnio zdecydowalismy sie ostatecznie na imiona dla dziewczynki: Lidia Maria za to synek nie jest jeszcze zatwierdzony - Stanislaw Adam mnie osobiscie podoba sie gros imion powiedzmy starszych, czyli: Lidia , Maria , Teresa , Irena , Iwa , Antonia , Apolonia , Julianna Stanislaw , Antoni , Adam , Igor, Sergiusz, Kajetan, Tycjan, Wojciech , Witold niektorych nie wiem jak zdrobnic \'nowy tatusiu\' a jak glosy w domu?

no wlasnie - zapomnialam o Janie :-) Jan oraz moje, czyli zenski odpowiednik - Joanna

dla dziewczynki- Klaudia, Natalia, Alicja, Paulina, Daria dla chlopca- Mateusz, Daniel, Cyprian, Dominik pozdrawiam

nie dawajcie dziecku na imie Stasia, Jasia, Marysia, Zygmunt, Franek, Władek, Bolek, lolek itp!!!!!! Pomyślcie o tym, jak sie bedzie czuło dziecko nosząc takie imie!! Błee... Takie imiona może i były modne 40 lat temu, ale dziś... Ja bym nie chciała, aby moje dziecko miało kompleksy z powodu imienia.

Gość joankoooo
Kajetan to zdrobniale Kajtek :)

Gość imionek
Karolina, Maja, Dominika, Róża Dominik, Bruno, Remigiusz, Konstanty

tak :-) wiem, zapomnialam napisac o tym, ze to Kajtek ale problem mam z Sergiuszem i Igorem bardzo mi sie podobaja, ale nie umiem zdrobnic, a wiadomo, ze chcialabym do dziecka mowic czasem zdrobniale a jezeli chodzi o te dawne imiona - to powiedzcie, czemu niby dziecko ma sie wstydzic Stasia czy Jasia? czy to naprawde takie smieszne? takie starodawne? poza tym - dopoki sie innym dzieciom nie podsunie pomyslu wysmiewania tego, to same na to nie wpadna - ot co a tak w ogole poza tym wszystkim, to znam i Stasiow i Jasiow i wszyscy oni sa zadowoleni ze swoich imion i dla nikogo nie jest to dziwne a juz na pewno wszystkie Staski jakich znam, to super faceci :-) pozdrawiam :-) moze po prostu zyje w innym srodowisku

Ja również z tych starszych imion akceptuję tylko Jaś :) Ja synkowi wiem jak dam na imię ( jeśli go będę miała :P ) ----- Jacek A co do dziewczynki to ostatnio podoba mi się Weronika :)

Gość joankooo
Sergiusz i Igor chyba nie maja zdrobnienia, tak przynajmniej mi sie wydaje...zawsze mozna wymyslic swoje zdrobnienie np Igus albo Igorek..nie brzmy to jednak tak ladnie jak Adas (kreci mnie takie zdrobnienie ;) )

Gość Igorek Sergiuszek

boshe..... takie mam po prostu swoje subiektywne zdanie... Imiona w/w nie pasują do dzieci, ani tymbardziej do nastolatków XXI wieku :P Nigdy bym nie nazwała swojego dziecka Stanisława lub Wiesław, bo wiem, że dziecko póżniej miało by do mnie o to pretensje... I nie chciałabym, żeby ktoś szydził z mojego dzieciaka z powodu jego imienia.

Gość ojoj
Joanko - Antonina nie Antonia...........:P

Gość Irenka
Anqa> ja sama nie mam dzieci,ale wokol widze,ze teraz trendy sa imiona retro-wlasnie Jasiu,Stasiu,Marysia,Jadwinia ale znowu obok tych tez modne sa zapozyczone z obcych jezykow jak Oliwia,Jessica a te juz mniej mi sie podobaja bo zawsze mam wrazenie na silenie sie na zagranicznosc. A slyszeliscie moze zeby ktos chlopcu dal na imie Jezus???? Byloby bardzo oryginalnie,ale czy nie wzbudzaloby konsternacji ?????

no faktycznie... najlepiej nazwać chłopca Alfons, albo Adolf !!!