Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka**

skutki uboczne diane 35

Polecane posty

Gość suri1986
Witam wszystkich:) ja dopiero zaczelam brac diane i rano mam nudnosci, czasami suchosc w ustach:/ i bol glowy, niechec do wszystkiego a tak to ok;)...skonczyl mi sie niby okres jak zwykle..ale mam jakies plamienia.Kazdy pisze cos innego i mam juz mentlik:/biore pierwsze w swoim zyciu tabletki anty ( jako na cere i zabezpieczenie) i jakos boje sie wspolzyc z chlopakiem bez prezerwatywy:/jak to u Was bylo?wiem niby na ulotce pisze ze 1 tabletka zabezpiecza,ale ginekolog powiedzial mi ze mam 12dni stosowac jednak prezerwatywe:/prosze o odpowiedz.pozdrawiam

Gość suri1986
Witam wszystkich:) ja dopiero zaczelam brac diane i rano mam nudnosci, czasami suchosc w ustach:/ i bol glowy,czeste odddawanie moczu,brzuch jakby popuchniety:/ niechec do wszystkiego a tak to ok;)a wizelam dopiero 5 tabletke z 1 opakowania:D...skonczyl mi sie niby okres jak zwykle..ale mam jakies plamienia.Kazdy pisze cos innego i mam juz mentlik:/biore pierwsze w swoim zyciu tabletki anty ( jako na cere i zabezpieczenie) i jakos boje sie wspolzyc z chlopakiem bez prezerwatywy:/jak to u Was bylo?wiem niby na ulotce pisze ze 1 tabletka zabezpiecza,ale ginekolog powiedzial mi ze mam 12dni stosowac jednak prezerwatywe:/prosze o odpowiedz.pozdrawiam

Gość suri1986
Witam wszystkich:) ja dopiero zaczelam brac diane i rano mam nudnosci, czasami suchosc w ustach:/ i bol glowy,czeste odddawanie moczu,brzuch jakby popuchniety:/ niechec do wszystkiego a tak to ok;)a wizelam dopiero 5 tabletke z 1 opakowania:D...skonczyl mi sie niby okres jak zwykle..ale mam jakies plamienia.Kazdy pisze cos innego i mam juz mentlik:/biore pierwsze w swoim zyciu tabletki anty ( jako na cere i zabezpieczenie) i jakos boje sie wspolzyc z chlopakiem bez prezerwatywy:/jak to u Was bylo?wiem niby na ulotce pisze ze 1 tabletka zabezpiecza,ale ginekolog powiedzial mi ze mam 12dni stosowac jednak prezerwatywe:/prosze o odpowiedz.pozdrawiam

Gość suri1986

Gość poooolika
Witam! Zaczęłam brać diane-35 ze względu na trądzik, z którym borykam się już od 5 lat.Teraz biore 3 listek.O jakichś rewelacyjnych efektach niestety mówić nie mogę. Trądzik może troszeczkę się zmniejszył, za to praktycznie po każdej kroście zostaje blizna. To jest denerwujące..Poza tym czasami mam zmienne nastroje, denerwuję się bez powodu, ale staram się to kontrolować. Nie przytyłam w ogóle i żadnych innych skutków ubocznych nie mam. Czuje się dobrze i jak na razie będę kontynuować przyjmowanie tabletek:) Pozdrawiam

Gość poooolika
Witam! Zaczęłam brać diane-35 ze względu na trądzik, z którym borykam się już od 5 lat.Teraz biore 3 listek.O jakichś rewelacyjnych efektach niestety mówić nie mogę. Trądzik może troszeczkę się zmniejszył, za to praktycznie po każdej kroście zostaje blizna. To jest denerwujące..Poza tym czasami mam zmienne nastroje, denerwuję się bez powodu, ale staram się to kontrolować. Nie przytyłam w ogóle i żadnych innych skutków ubocznych nie mam. Czuje się dobrze i jak na razie będę kontynuować przyjmowanie tabletek:) Pozdrawiam

Gość Martuśka_89
No nie ukrywam,że Przerażona wystraszyła mnie nie na żarty. Wycofać z rynku mówisz? A skąd to wiesz? Matko Boska...Uszkodzenie DNA? nie dość,że te zasrane tabletki nie pomogły na cerę to jeszcze ...no nie...A ja je już biorę od grudnia...masakra

Gość przerażonaa
Wiem to od lekarza, u którego obecnie się leczę. U poprzedniego lekarza leczyłam się pół roku, przez ten czas nie był w stanie wykryć guza tarczycy. Obecna pani doktor juz po pierwszej wizycie do wykryła. Kompetentny lekarz to 3/4 sukcesu!! Niestety znaleźć ich jest ciężko. Obecnie przeprowadzam szereg badań, na podstawie których, mam nadzieję, bedzie można postawic trafną diagnozę. A nie uprawiać spychologię - jaką właśnie jest "leczenie " Diane. Przede wszystkim hirsutyzm to nie choroba, a objaw choroby i należy zbadać co prowadzi do niego. Dziwię się dziewczynom, które biorą Diane jak lek antykoncepcyjny- przecież na rynku jest szereg innych leków, które zawierają niższy poziom hormonów, a przez to nie są tak szkodliwe.

Gość paznokcie
a czy po dianie miałyscie problemy z paznokciami?? tzn czy Was bolały? ja tak mam,

Gość paznokcie
:)

Gość Agasska
Witam wsyztskich serdecznie :-) Ja byłam dziś u ginekologa i od dzisiaj zaczynam brac Diane 35 i juz sie boje najbardziej sie obawiam przytycia. Pozdrawiam

Gość Agasska
Ile dziennie tabletek zazywałyście ??

Gość kasiaaaaaaaaaa
ja zaczne je brac dopiero od kolejnego cyklu ale po przeczytaniu tych wszystkich negatywnych recenzji troszku sie boje :)) ale chyba jednak zaryzykuje poniewaz w kazdej chwili moge je odstawic.Bede je stosowac wylacznie z powodu cery ale dobrze ze zabezpiecza,mam nadzieje ze nie bede miec jakis powaznych skutkow ubocznych.Jak zaczne brac diane to napisze o moich skutkach jesli wystapia .

Gość Martuśka_89
Dziennie ile tabletek???Pytasz o diane?No z tego co mi wiadomo przynajmniej;> to jedną tylko i wyłącznie. A może czegoś ja nie dopilnowałam. NAPISZCIE MI PROSZę ,jak jest po odstawieniu diane?Będę mieć zły nastrój,pogorszy mi się cera??Napiszcie proszę.Biorę od grudnia i bardzo się boję odstawienia!

Gość pani w sklepie
ja biore od kilku ładnych miesiecy, w czasie pierwszego opakowania przytylam jakies 2 kilo ale obrcnir znow powrocilam do normalnej wagi:) tabletki nie sa zle, czasem bardzo duze wahania nastrojów u mnie ale da sie przetrzymac...

hej dziewczyny.ja powracam ze złymi wiadomościami.tak się cieszyłam, że diana w końcu u mnie zaczęła działać po pół roku a tu dupa,po 2 tygodniach znowu to samo,taka huśtawka,raz lepiej,raz gorzej.nie działa to na mnie :/ kończę opakowanie, odstawiam tabletki i ide zrobić badania. powiem wam że jedyne co mi diana dała to straszne ,ciemne blizny o których już niejedna z was pisała i coraz bardziej widoczne żyły na nogach. z tym zatorem żylnym to wcale może nie być bujda. ja wręcz już boję się dalej brać, ale muszę skończyć to opakowanie.. byłam sceptycznie nastawiona do negatywnych opinii, ale jak to się mówi, człowiek uczy się na błędach więc dołączam do grona tych, które się skarżą.

Gość egewa
ja mam te brązowe upławy, fuj.

Gość bóle łydek
tepe bóle łydek, jakby sparaliżowane, mdłości, problemy z trawieniem, - te bóle łydek najbardziej mnie niepokoją

Gość kasiaaaaaaaaaa
a ja mam jeszcze pytanko nie na temat skutkow ubocznych ale na sposob dawkowania tego leku ja mam zalecane brac je od pierwszego dnia okresu przez 21 dni czyli jeden listek DIANE pozniej siedem dni przerwy i kolejny listek itd a wy dziewczynki ???????? pozdrawiam

Gość bóle łydek
dokładnie tak jak piszesz

Gość lotitaaa_ktosik
skończyłam brac 3 opak. i mam 7 dni przerwy.lekarz mi przepisal jeszcze 2 opak. nie chce tego brać!!!brzuch mnie boli prawie co dzien. trudno ze mna porozmawiac zebym sie nie zaczela kłócić to przez te tabsy!!krosty jak były tak są. wszystko to na nic:-( mi nic nie pomoglo na krosty, mam w domu istną aptekę;-) chociaż torbiel znikneła i wygląd jajników sie polepszył bo miałam robione usg. powiedzialam ginekologowi ze nie chce brac tych tabletek, ale on sie na mnie wydarł (dosłownie!!! schizofrenik jeden) ze mu nie ufam i widocznie nie powinnam do niego przychodzić

Gość PauLina20
Koleżanko jak ja brałam diane to krosty znikneły mi po pół roku pierwsze 3 miesiace to było tylko goźej, niema nic odrazu wiec po 2 paczkach rezygnowac to dziwne.. a kłóciłam sie po praktycznie kazdych tabletkach dlatego rzucam ten syf całkiem :))

Gość Martuśka_89
hhhmmm.no ok,ale olałyście wszystkie moje pytanie:(co się dzieje po odstawieniu tabsów???Ktoś wie albo sam to przechodził??????

Gość bóle łydek
nie wiem jak po odstawieniu diany, ale po innych jak cilest czy harmonet w moim przypadku było ok, tzn samopoczucie ok, tylko okres przyszedł pózno ale to normalne, bedzie sie przez kilka cykli regulował, a cera bez zmian, tzn nie popsuła się, jednak troche przytyłam po odstawieniu- bo ja jestem z tych co na cilescie chudną (a teraz na dianie tyje).

Gość siwa98
Witam :) biore syndi od 2 lat i jestem bardzo zadowolona.od kilku dni wystepuje jakas dziwna brazowa,a czasem nawet czerwona wydzielina :( czy ktos moze mi powiedziec co to moze byc?? nie zapomnialam zadnej tabletki i biore je zawsze o stalej porze.czy ktos jest w stanie powiedziec cos na ten temat??? pozdrawiam kobietki ;-***

Gość bóle łydek
ja kiedyś n\brałam harmonet 2 lata i bylam z nim naprawde zadowolona az pewnego dnia pojawiły sie krwawienia bez powodu i gin zmienił mi je na inne-cilest- dobre tabsy.

mam pytanko bo ja mam problem z włosami czy po zazyciu diane 35 widziałyscie jakąś zmianę???

Gość Martuśka_89
Tak,włosy zaczęły mniej wypadać,więc zmiana raczej pozytywna.A tam,gdzie być nie powinny po diane na szczęście się nie pojawiły:)

Gość Różowiutka
Słuchajcie dziewczyny, nie mozna odstawic tabletek z dnia na dzien bo to moze zaburzyc wasz cykla miesiaczkowy, niestety trzeba opakowanie dobrac do konca....ehh powiem Wam szczerze ze ja tak zrobie bo jak narazie widze same naegatywne skutki brania tego ''swinstwa''. Uplawy, zmiany nastroju, wieczne zmeczenie, ogrooomny brzuch, zatrzymanie wody w organizmie, non stop opuchniete nogi, zle samopoczucie, krosty nie zniknely a wrecz przeciwnie- pojawily sie bolące grudki i blizny.....czy to minie...? :( ja Wam zycze powodzenia....

Gość bóle łydek
to ja mam tak samo jak różowiutka- cera zawsze miałam ładną a teraz wstyd z domu wyjść, brzuch spuchnietny, problemy z trawieniem, te bolące nogi, ale paznokcie mi sie poprawiły, ale nic nie jeste w stanie przebic skutków ubocznych. Ja mam policystyczne jajniki i powinnam to brac, jednak wole miec te jajaniki zatorbielone niz to cos ei dzieje z moimi nogami, nigdy w zyciu.