Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka**

skutki uboczne diane 35

Polecane posty

Zadowolona z diane dzięki za podzielenie sie wiedzą. Moze własnie dlatego ze dziewczyny rezygnuja z niej z dnia na dzien jest powodem silnego tradziku po odstawieniu! Ile juz czasu je bierzesz? Bo u mnie efektów prawie WCALE!

Gość zadowolona z Diane
Brałam dokładnie 2 lata, po pierwszych 4 opakowaniach było widać poprawę (zreszta lekarz mi tak powiedział, żeby przyjść do niego po 4 opakowaniach, bo wcześniej nie ma sensu). Jak sie ma rozregulowane hormony to nie da rady ich uregulować z dnia na dzień i pewnie dlatego to tyle trwa aż będą jakieś efekty widoczne. Teraz własnie zaczęłam brać Yasmin z mała dawką Androcuru, którą powoli mam zmniejszać. To własnie tak żeby rozsądnie zejść z Diany.

Jeszcze troche muszę poczekać,bo teraz akurat mam przerwę po drugim opakowaniu. Ty chyba trafilaś na dobrego lekarza,chociaż dosyć długo brałaś te tabletki...Ja niedługo się z nimi rozstane bo nie dość ze wątroba kiepsko to znosi to jeszcze pojawił się cellulit,cholera!

Cześć dziewczyny :) Właśnie wróciłam od ginekologa.Byłam zrobić sobie cytologię i zobaczyć czy nie jestem w ciąży, ponieważ w styczniu mileiśmy wpadke, ale po 20h wzięłam escapelle.(tabletke wczesnoporonna) Lekarz przepisal mi właśnie diane35, ale to co czytam na forum juz mnie przerasta. Napiszcie mi proszę czy mam ja brać bardziej ze wzgledu na antykoncepcje i niz na cere!!! Pozdrawiam ;*

Gość zadowolona z Diane
Nie powiedziałabym, że miałam dobrego lekarza, bo tam gdzie przepisali mi Diane, dawali ją wszystkim kobietom/dziewczynom z trądzikiem hormonalnym. Grunt, że zanim je dostałam zostałam przebadana bardzo dokładnie. Moja wątroba bardzo dobrze znosiła Diane. Od kiedy zaczęłam leczenie nią do teraz jestem juz pod opieką 3 lekarza, bo Ci wcześniejsi okazywali się niekompetentni. Ale jeśli masz problemy zdrowotne przez Diane to faktycznie lepiej poproś lekarza o zmianę tabletek... Diane nie są tabletkami stricte antykoncepcyjnymi, raczej przeciwandrogenowymi, ale chronią przed ciążą jak każde inne, więc możesz je brać i kochać się do woli! I są fajne, bo bardzo tanie :)

Niech mi ktoś w końcu napisze!! Nie chce zbyt duzych skutkow obocznych. Najbardziej nie chcialabym przytyc ani zebym nie miala tradziku jak odstawie te tabletki. Ktore sa najlepsze waszym zdaniem ??

Gość to zależ od tego ile masz lat
w moim przypadku diane jest super biorę ją już 1,5 roku, schudłam 10 kg, zniknął mi trądzik i czuję się ogólnie bardzo dobrze. ale to fakt że ja diane dostałam od endokrynologa bo miałam duże zaburzenia hormonalne, jesli chodzi o antykoncepcje to nie polecam jej bo nie jest to lek stricte anty (jak juz ktoś wczesniej napisał) jest dobra przy zaburzeniach hormonalnych ale musi byc naprawdę dobrze dobrana przez odpowiedniego lekarza. w moim przypadku chodziłam 1,5 roku po lekarzach zanim trafiłam na odpowiedniego. miałam 25 lat jak ją zaczęłam przyjmować i ogromne problemy z cerą i włosami. teraz jestem jak nowo narodzona. musisz mieć dobrego lekarza i dokładnie opisać co ci dolega. na podstawie dobrego wywiadu lekarz jest w stanie ocenić w jakim kierunku cię leczyc.

Gość Nie wiem z czego tak zacieszas
po odstawieniu diany bedziesz miala jeszcze wieksze zaburzenia hormonalne!! Trafiłaś na dobrego endokrynologa, pewnie jak wmusi jeszcze troche opakowan to na wycieczke pojedzie sobie :) naiwność pacjentek nie zna granic, przeciez teraz to nie jest leczenie tylko czysty interes, zarobek dla firm farmaceutycznych...

Gość też jak brałam diene byłam jak
nowo narodzona... piekna cera, mniej przetłuszczajace sie włosy, po pół roku od odstawienia koszmar istny KOSZMAR!! Tradzik powrócił 2 razy silniejszy a włosy myje 2 razy dziennie, nie moge sobie poradzic, nigdy wiecej tego szajsu

Witam. Od lat borykam się z trądzikiem i tłustą cerą. Stosowałam już wiele środków, maści właśnie na tę dolegliwość i bezskutecznie. O Diane 35 dowiedziałam się od Ginekologa, który mi ją przepisał. Podczas brania pierwszego opakowania trochę wrażliwsze zrobiły mi się piersi, ale nie jest to zbyt uciążliwe (jak dla mnie), a także przez cały miesiąc lekko krwawiłam. Jestem w trakcie drugiego opakowania i już ostatniego w moim życiu. Jak tylko je wykończę będę stosować Verospiron, który stosowałam już rok temu i na mnie działał rewelacyjnie, bez żadnych skutków ubocznych. Czytając wszystkie Wasze wypowiedzi stwierdziłam, że wolę się chyba przemęczyć i jakoś inaczej poradzić z trądzikiem niż mieć w przyszłości problemy, o których wspominają bardziej doświadczone w tym dziewczyny. Najlepiej uczyć się na cudzych a nie swoich błędach. W prawdzie na chwilę obecną nie mam stałego partnera, ale mam 23 lata i wiem, że prędzej czy później zapragnę mieć dzieci. A lepiej jest "być gotową" już teraz, niż ocknąć się gdy może być już za późno.. Na upartego z trądzikiem można wyżyć, trochę zainwestować pieniędzy na zabieg laserowy czy coś ;) A istnieć całe życie z myślą, że przez młodzieńczą "próżność" zrujnowałam sobie życie nie mogąc mieć dzieci to raczej o wiele gorsza sprawa..

Gość wiwi23
Diane 35 przypisano mi z powodu strasznych problemów z cerą, na które absolutnie nic innego mi nie pomagało (mam 23 lata), ale również z powodów antykoncepcyjnych. Właśnie skończyłam brać 2 opakowanie i jestem bardzo zadowolona. Cera z dnia na dzień coraz ładniejsza, praktycznie bez boleśnie przeszłam miesiączkę (wcześniej pomagał mi tylko Ketonal!), nie przytyłam ani kg, a biuścik jakby nieco urósł:) Same plusy, ale to kwestia indywidualna.

Gość do wiwi23
ja tez tak mialam ale po odstawieniu koszmar!! tradzik powróci 100 razy gorszy, a okres bedziesz pół roku regulowała POWODZENIA

Gość Tianshi
Biore Diane z przerwali od 4 lat. Nie przytylam, cera mi sie poprawila, a watroba jest w porzadku (robie badania krwi regularnie). Poniewaz teoretycznie Diane powinno sie zazywac tylko 6 miesiecy i odstawic, lekarze probowali mi wielokrotnie przepisywac inne leki hormonalne. Okazalo sie jednak,ze dobrze reaguje w zasadzie tylko na Diane. Nie wiem, czy powinno sie stosowac Diane jedynie na problemy z tradzikiem, natomiast przy innych schorzeniach ( jak np. jajniki policystyczne) nie spotkalam lepszej alternatywy.

Odstawiłam Diane po 1,5 opakowania i przeszłam na Verospiron ok. miesiąc temu.. Trądzik jak był tak nadal jest.. Już nie wiem co mam robić.. :( Mam tylko nadzieję, że normalnie dostanę następną miesiączkę.

Odstawiłam Diane po 1,5 opakowania i przeszłam na Verospiron ok. miesiąc temu.. Trądzik jak był tak nadal jest.. Już nie wiem co mam robić.. :( Mam tylko nadzieję, że normalnie dostanę następną miesiączkę.

Gość nieszczesliwa Ja
Hej dziewczyny, a czy któras z wam brała diane 35 na hirsutyzm? Ja wczoraj byłam u prof kaszuby w łodzi i mi to przepisał i nie wiem własnie czy mi to pomoże prosze odpiszcie

Gość mran
Biorę pierwsze opakowanie Diane w związku z torbielem na jajniku i jak na razie nie zauważam żadnych skutków ubocznych (oprócz nieznacznego powiększenia piersi). Czuję się całkiem normalnie. Wcześniej brałam Ciilest i Triquilar - reagowałam na nie źle. Tragicznie przytyłam, libido spadło mi do 0, miałam paskudne wahania nastrojów, bolały mnie piersi itd. A po Diane35, które jakoś nikomu nie pasuje, u mnie wszystko jest w porządku:)

Gość Jagoda177
Brałam Diane 35 kilka lat może 5 lub 6 z małymi i rzadkimi przerwami. Uważam że była rewelacyjna, brałam bo miałam kłopoty z cerą. Jak brałam tabletki skórę miałam idealną, żadnych wyprysków, po prostu nic. Wszystko było super. W grudniu 2009 zapragnęłam dziecka i odstawiłam tabletki. I wtedy się zaczęło :( Powróciły wypryski,zaskórnik, cera i włosy strasznie się tłuszczą - okropieństwo - ale nie to jest najgorsze. Najgorsze to jest to że od grudnia nie udało mi się zajść w ciążę :( nie wiem czy to po tabletkach - myślę że tak:( Podobno organizm ma się oczyścić, ale ile będzie się oczyszczał tego nie wiem. Mam tylko nadzieję że w końcu będę mieć mojego dzidziusia. Jeśli miałabym zaczynać wszystko od nowa to napewno nie używałaby tych tabletek myślę że to one sprawiły że teraz nie mogę być mamą :(

Gość Budlysia
o czym wy dziewczyny piszecie...??? po diane nie macie ochoty na seks??? ja nie mam zastrzeżeń do diane tylko parę syfków nieraz mam ale to przed okresem...a tak poza tym to właśnie ubolewam nad tym że nie przytyłam ... :( nie narzekam:)

Gość Budlysia
ej ale nie straszcie mnie że NIE będę mogła mieć dzieci po diane??? mam zamiar odstawić po wakacjach...za 3 dni zacznę brać 4 opakowanie... myślę że pół roku stosowania nie wpłynie źle na moją płodność !!!!!:(

Gość Budlysia bierzesz
diane dopiero 4 miesiac a juz chcesz skutki uboczne, nie no rozwalaja mnie takie osoby... pisze sie tyle na tym forum a taka dziewucha wejdzie i tak swoje pisze bo wielce doswiadczona jest po 4 opakowaniu... diane swoj wpływ na organzizm ujawnia po ok. 5-6 miesiacach (leczy tradzik, spadek libido nie u kazdej oczywiscie) a po odstawieniu wraca tradzik zazwyczaj z podwójną siłą ja brałam te pigułki pare lat z przerwami i nigdy w zyciu juz tego swiństwa nie wezmę!!!! w czasie brania było super powiekszył mi sie biust troszke przytyłam wyleczyłam twarz z tradziku, ale dopiero po odstawieniu zrozumiałam i odczułam skutki uboczne

Gość Agggggggga
CZEŚĆ DZIEWCZYNY JA PRZEZ OKRES 5 LAT BRAŁAM DIANE 35 I SYNDI 35 I TERAZ PO TYCH PIĘCIU LATACH MAM STRASZNE PROBLEMY. BIERZE MNIE NA WYMIOTY CAŁA JESTEM OPUCHNIĘTA I ROBIĄ MI SIĘ ŻYLAKI.TE 5 LAT OCZYWIŚCIE BYŁO POD KONTROLĄ GINEKOLOGA I DERMATOLOGA.BRAŁAM TE TABLETKI ZE WZGLĘDU NA TWARZ.KTÓRAŚ Z WAS BRAŁA TE TABLETKI TAK DŁUGO I TEŻ MIAŁA TAKIE OBJAWY JAK JA?? PROSZĘ O ODPOWIEDŹ

Gość Agggggggga
TO JESZCZE RAZ JA. MAM OPUCHNIĘTE PODBRZUSZE TAK JAK PRZED MIESIĄCZKĄ ALE MAM TAK JUŻ PRAWIE 2 MIASIĄCE,MAM WZDĘCIA ITP DOLEGLIWOŚCI. MIAŁA KTÓRAŚ Z WAS TAKIE SKUTKI UBOCZNE PO DŁUŻSZYM STOSOWANIU SYNDI 35?PROSZĘ O ODPOWIEDŹ

Gość endokrynolog
To tak dla zainteresowanych tabletki Diane 35 nie pwinno się stosować dłużej niż 9 miesięcy drogie Panie... po tym czsie należy zmienić lek na inny o podobnym składzie hormonalnym... jak tak czytam te wypowiedzi to aż mi się niektórych szkoda robi... Czy wy w ogóle robicie sobie jakieś testy hormonalne, że by sprawdzić jakie leki należy brać? Jaki poziom hormonów? MOże trzeba by najpierw porozmawiać z dobrym lekarzem i endokrynologiem, żeby się upewnić co należałoby brać? Nie można brać najpierw Ethinyloestradiolum+Norgestimatum (które jest w Cilest), a potem nagle zmienić sobie na etynyloestradiol,(który jest w Diane) przeiceż to grupa innych hormonów... można sobie rozlegulować środowisko hormonalne, teraz może dla niektórych z was to nie istotne, ale jak będzie czas na dzieci to dopiero będzie problem. Oczywiście tak ogólnie piszę nie wszystkich się to tyczy, tylko taka dobra rada!!! Internet nie jest dobrym doradcą we wszystkich sprawach. Czasem warto odwiedzić dobrego lekarza. Pozdrawiam, Endokrynolog :)

Endokrynolog Witam.Ja wlasnie koncze 7 listek Diany 35 i mam pytanko czy plamienie sie zdarza przy braniu tabletek bo na poczatku jak zaczynalam to tez mialam plamienia i wlasnie dzis tez dostalam takie brynatna maź.A jestem przy 7listku a dniu 16.Prosze o odpowiedz.A i mam jeszce pytanko czy po skonczeniu Diany mozna odrazu starac sie o dziecko czy trzeba odczekac jakis czas. Z gory dziekuje za odpowiedz.

Dla mnie tragedia!Brałam ponad rok i zrezygnowałam!Na problemy z cerą nie pomogły[być może za krótko brałam].Za to strasznie przytyłam i zero ochoty na seks.Nie polecam.Poza tym nie jestem pewna czy to po tabletkach ale na nodze pokazał się żylak!!!Ale pewnie na każdego inaczej działają.Pozdrawiam

kamilusia Witaj:) No ja mam tak samo jak ty od grudnia biore Diane i na poczatku piersi bolaly urosly:( i zmniejszyly ochote na sex i tez przytylam dosc troche i zylaki mi sie wieksze na nogach porobily. Cale szczescie ze 7 listek i ostatni i koniec nikomu NIE POLECAM!!!

Hmmm, ja brałam Diane ponad 3 lata, żadnych skutków ubocznych, ładna twarz bez wyprysków, włosy w normie, to że przytyłam to była tylko i wyłącznie moja wina (siedząca praca + słodycze, które uwielbiam) no i oczywiście bezbolesne i regularne krwawienia. Nie biorę od pół roku i teraz to jest masakra piłą motorową dosłownie. Przetłuszczone włosy, tłusta buzia pełna pryszczy i krostek wszelakiego rodzaju, miesiączka się pojawia kiedy chce, ból w trakcie jej trwania jest nie do opisania:( Chyba znowu wrócę do brania tabletek, ale czas na zmianę na inne o podobnym działaniu. Tak więc w moim przypadku nie było skutków ubocznych a i libido nie ucierpiało wcale a nawet było nieco większe niż obecnie, co cieszyło mojego chłopaka:)

Gość lusia21
biore diane 10 miesiecy przytylam 10 kg bralam ja leczniczo na tradzik na plecach cera oczywiscie poprawila sie plecy tez lepiej ale szalu nie ma jestem po niej bardzo senna tragiczne zmiany nastroju zero ochoty na seks bolaly mnie piersi ogolnie bym na nia nie narzekala ale jestem spuchnieta i gruba a zawsze bylam szczupla na dodatek cellulit ktorego nigdy nie mialam..