Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o odpowiedź

miesiączka po porodzie

Polecane posty

U mnie nadal nic, brzuch pobolewa tak jak przy okresie ale niestety cisza, chyba przejde się z tym do lekarza bo planowo drugą miesiączke powinnam dostac ok 9 listopada

Gość malina-20
czesc kobitki:) ja tez mam problem, urodzilam coreczke 15.08 karmilam ja tylko miesiac piersia , gdyz dziecko bylo wiecznie glodne a mleko mi zanikalo, po dwoch miesiacach po urodzeniu dostalam pierwszy raz okres i to bardzo obfity i trwal az 7 dni jak nigdy. Przed zajsciem w ciaze mialam zawsze regularne a teraz oczekuje na drugi okres juz trzeci dzien a tu go nie ma,niestety . z mezem za kazdym razem uwazamy i mysle ze nie jestem w ciazy , choc zawsze moge sie mylic, nie wiem czy mam robic ten test czy poczekac jeszcze , choc czytajac wasze listy to widze ze wiekszossc dziewczyn ma ten sam problem jak ja pozdrawiam

Ja wczoraj wieczorem byłam bliska kupna testu, ale pomyślałam, że nie mogę dać się zwariować. Teraz zrobię test, to za każdym razem jak się będzie spóźniać będę robić. Jeśli masz ciągle o tym myśleć to zrób test. Będę trzymać kciuki:)

Gość moze ktos cos doradzi
witajcie! dziecko ur 3 wrzesnia, w poprzedni weekend wydaje mi sie ze mialam owulacje, w niedziele w sluzie pojawily sie niteczki krwi, po czym do czwartku mialam taki krwawy śluz, pod koniec juz brązowy. w poprzedni wtorek poszlam do ginekologa i zobaczyl że w jajniku mam powieksony pęcherzyk z kreseczką, co moze swiadczyc o owulacji. karmię piersią, więc gin twierdzi że taka owulacja jest zazwyczaj pusta. czy waszym zdaniem to mógł byc okres? dodam że ginekolog dał mi luteinę na wywolanie okresu - na moją prosbe, zebym mogla sobie jakos liczyc plodne i nieplodne. krew narazie nie leci, ale jeszcze ma czas. ginekolog uznal tez ze krwawienie ktore mialam to jeszcze oczyszczanie po porodzie, a ono juz bardzo dawno sie skonczylo. od dnia owej owulacji boli mnie brzuch jak na okres, tzn jajniki, może ta luteina tak dziala skoro ma wywolac okres.

Gość Anusia82
Ta wiadomość jest do wszystkich mam po porodzie które nie mają miesiączki albo się spóżnia. Ponad miesiąc czekałam na miesiączkę ale w końcu jest . 3 testy negatywne ale myśli różne. Jestem po 3 ciażachi po żadnej ni e bylam na wizycie kontrolnej jestem przekonania tego że:nic się nie dzieje lepiej nie zaczepiać...ale... Niech jakaś mama napisze mi co na takiej wizycie jest ? Czy środki antykoncepcyjne są naprawdę dobre? Jakie tabletki antykoncepcyjne są najlepsze? Chętnie się dowiem więcej ............................................ POZDRAWIAM MAMY

Mnie na wizycie kontrolnej lekarz zbadał z pomocą wziernika i powiedział, że wszystko się pogoiło. Przepisał czopki, bo od paru lat mam stwierdzoną nadżerkę. A co do antykoncepcji.. Dziś 5 dzień biorę tabletki. Wcześniej stosowałam prezerwatywy, ale mam dość stresów, czy nie pęknie, nie zsunie się itp.

Gość malina-20
czesc dziewczyny jestem happy :) dzis pojawila mi sie spozniona druga miesiaczka po porodzie . jak napisalam wczesniej przed zajsciem w ciaze mialam cykl 28 dniowy a teraz przedluzyl sie do 35 dni. wiec to normalne ze sie spoznia bo organizm sie jeszcze widocznie oczyszcza pozdrawiam wszystkich i nie martwcie sie ze spoznia wam sie bo to normalne

kinia81 jakos tak cieplo na sercu mi sie zrobilo kiedy zobaczylam, ze o mnie pytasz. nawet nie potrafie opisac jak cieko jest przezywac to wszystko, kiedy nie ma sie nikogo.. nkogo z kim mozna porozmawiac, przytulic sie nikogo, kto by wysluchal, wsperal w trudnych chwilach wlasnie zaczal siel 6 miesiac ciazy mała puki co rozwija sie dobrze u mnie pojawily sie problemy z nadcisnieniam (megadawka stresu, nerwow, strachu.. jak widac swoje robi) chwilami mam wraznie, ze zaczynam kochac to malenstwo a wraz z tym pojawia sie coraz silniejsze uczucie strachu, ze zakonczenie bedzie tak samo tragiczne jak bylo poprzednim razem wtedy mysle ze najlepiej zakonczyc to teraz i nie czekac na kolejne koszmarne wydarzenia bo tego bymjuz chyba nie przezyla 5 grudnia minie rok od kiedy odeszla moja najukochansza gwiazdeczka. wciaz nie potrafie bez niej zyc ;( pozniej perełka, ktora urodzilam 30 kwietnia... przeprasza Was. wiem, ze nie powinnam pisac tego tutaj- temat dotyczy czegos zupelnie innego niz to o czym pisze.. mam nadzieje, ze mi to wybaczycie przepraszam ;(

Gość kinia81
dobrze SHall ze się odezwałaś...może to dziwne ale myślałam o tobie ...bo dość mocno śledziłam to forum...mimo że u mnie...się wyjaśniło... snułam już ciężkie prognozy...niemal podobne do twoich... jesli chcesz pogadac...pisz na maila...bedzie ci moze razniej.... cieszę się że zaczynasz kochać to maleństwo...i pamietaj że to własnie dzieki niemu nie bedziesz nigdy SAMA...i to bedzie twoja nadzieja i iskierka na całe życie trzymaj się Cieplutko :*

Gość Malwinka85

Gość Malwinka85
Shall, trzymam kciuki za Ciebie, za Twoje nienarodzone maleństwo i za Wasza wspólną szczęśliwą przyszłość. Będziesz MAMĄ- głowa do góry, brzuszek do przodu!!!!!!!!!!!!

czesc dziewczyny. jestem rowno 12 tygodni po porodzie, nie karmie od poczatku piersia i ciagle brak miesiaczki. dzisiaj zrobilam sobie test i jest negatywny. czy to normalne ze po porodzie tak dlugo moge nie miec miesiaczki? dodam ze okolo 6 tgodni po ciazy zsunela nam sie prezerwatywa. zarzylam tabletke 24h po ktorej dostalam male krwawienie wiec zadzialala. jednak to nie byl okres.... martwie sie czy wszystko ok

Gość kinia81
nie martw się na zapas w ciąży raczej nie jesteś a po porodzie miesiączka może przyjść nawet do pół roku po porodzie albo wyć skąpa i nieregularna pozdrawiam

witajcie dziewczyny:) mam do was pytanie dotyczace miesiaczki po porodzie. a natomiast rzecz w tym iz urodzilam dziecko z poczatku pazdziernika i karmilam je piersia tylko przez tydzien, pod koniec listopada dostałam pierwsza miesiaczke po porodzie ale problem w tym ze mija juz drugi miesiac i jeszcze nie dostalam tej miesiaczki. zrobilam juz trzy testy i kazdy wyszedł negatywny.czy ktoras z was mogła by mi odpowiedzieć co sie moze ze mna dziac? goraco pozdrawiam:)

Gość nikae
witam jestem 5 tygodni po porodzie i już dostałam okres nie karmie piersią czy to nie zawcześnie???

Gość kukurydzaaa1987

Gość Iweczka1979
czesc dziewczyny. mam podobny problem i bardzo sie martwie. Urodziłam 30 lipca karmilam piersia ale po kilku miesiacach synek sie nienajadał wiec przeszłam na butelke. Po kilku dniach dostałam pierwszy okres 18 grudnia a dzis juz jest 2 luty a ja nadal czekam i nic to juz prawie 48 dni. w dniu kiedy miałam dostac@ pobolewał mnie brzuch jakbym miala dostac a tu nic teraz tez mnie tak pobolewa ale tylko tak lekko moze to ze strachu przed nastepna ciaża., mam juz 3 letnia corke wiec juz niechce 3 dziecka bo chyba bym zwariowała. Z męzem raz pozwolilismy sobie na chwile bez ale zaraz oprzytomnielismy i skączylismy z prezerwatywa. a od prawie 3 tyg nie mielismy stosunku. Co myslicie dziewczyny o tym.? chyba jutro kupie test i go zrobie ale tak panicznie sie boje. Żałuje ze nie zaczełam antykoncepcji zaraz w tym pierwszym dniu moiej @, a tabletki mialam naszykowane. hmm sama niewiem co myslec. Pomózcie dziewczyny. Pozdrawiam.

Gość gosia1976
Z tą @ po porodzie jest różnie i u każdej z nas jest inaczej. Ja swoją córkę urodziłam 17 miesięcy temu , więc mała ma już 1,5 roku , jeszcze trochę ją przystawiam do cyca, ale ona już je wszystko i cyc raczej tylko dla przytulenia, a ja nadal nie mam okresu. Byłam już u lekarza ale stwierdził że przy karmieniu tak może być i nie dał mi niczego na wywołanie. Najgorzej że nie mogę wyliczyć sobie dni płodnych i niepłodnych, bo tej @ nie ma. Co do antykoncepcji - nie stosuje, więc ... idziemy na żywioł, będzie co będzie :) Pozdrawiam. SHALL trzymaj się i ciesz, że masz tą kochaną istotkę, ana powinna być teraz Twoim drogowskazem ... inne takiegoi szczęścia nie mają . Powodzenia !!!!

Gość shorty31
iweczko ja mam identyczny problem urodziłam w listopadzie i okres pierwszy dostałam 4 stycznia był bardzo obfity gorszy niz w połogu i teraz nic do tej pory zrobiłam juz nawet test ,ale wyszedł negatywny do lekarza niepójde bo jak byłam to powiedział,że wszystko wporzadku i chyba powoli wraca owulacja ja niekarmie butelką,rozmawiałam z kolezanka mówiła ,bo tez rodziła ,ze moga to byc jeszcze zaburzenia hormonalne lub anemia czesto wystepuje po porodzie sama juz niewiem niekiedy tez warjuje ciąża po ciąży mnie przeraza chyba wypada zrobic badanie krwi albo na hormony a ty co zamierzasz zrobic?

Gość shorty31
źle napisałam zdanie ja karmie butelka od poczatku :)sierotka ze mnie:)

Gość karmah19
hej. jestem po porodzie juz prawie 2 miesiace, krwawienie po cesarce juz ustalo a tu nagle po 2tyg znowu nie wiem czy to mmiesiaczka czy co? zaczelam brac antykoncepcje ale nie wiem czy napewno dobrze zrobila??? moze wiecie cos na ten temat.. prosze odp.

Gość Wiolcia_84
czesc Dziewczyny ja mam taki problem urodzilam coreczke 26.12.2009r. przez CC a 24lutego 2010 zaczelam lekko krwawic dodam ze nie karmilam juz piersia a zaczelam brac yasmin w dniu jak dostalam okres pozniej to krwawienie zrobilo sie bardziej obfite i trwa do dzis... co mam myslec? to juz 22 dzien jak krwawie.. czy to przez te tabletki?? od dzis zaczyna mi sie 7dniowa przerwa od tych tabletek moze mi sie unormuje to wszystko?? pozdrawiam Was serdecznie

Witam mam pewien problem i nadzieje ze ktos mnie uspokoi.. 5 stycznia mialam cesarke, po miesiacu dostalam okres, po tym okresie byla raz taka sytuacja ze kochalam sie z mezem chwile bez zabezpieczenia po czym final byl w gumce.. nastepny okres niby dostalam po tygodniu od tej sytuacji (a po 3 od poprzedniego) a teraz czekam i nic.. mija 33 dzien. przed ciaza mialam regularnie co 28 dni. Testu oczywiscie nie zrobie bo boje sie zawału (piersia karmilam miesiac)

Przed chwila dzwonilam do gina zeby moze mnie pocieszyl.. to tak pocieszyl ze zaraz umre.. karmi pani jeszcze? nie.. No to powinno byc regularnie.. Bo wie pan ja sie boje ze znowu jestem w ciazy... Nie no moze pani nie jest !!!!!! Apod koniec ciazy i po porodzie obiecalam sobie abstynencje do menopauzy i trzeba sie bylo tego trzymac.. :/

Gość Wiolcia_84
nie martw sie na Twoim miejscu zrobilabym ten test dla pewnosci albo poszla na wizyte do lekarza bo przez telefon to co to jest za gadanie.. swoja droga jesli bylabys w ciazy to troszke za wczesnie jak jestes po CC.. no ale dziecko to dar Bozy... pozdrawiam i powodzenia:)

Gość gosia1976
A ja 20 mies. po porodzie i @ nie ma :) Nie wiem tylko jak z tymi dniami płodnymi i nie , ale jak to mówią Dziecko to dar Boży :)

Gość Mammm
Witam wszystkie mamy. Otóz mam pewien problem. Mój połóg trwał ksiązkowe 6 tygodni. Miałam kilka dni przerwy i dostałam pierwszy okres ,który trwał długo ,gdyż aż 9 dni( zawsze przeważnie 4-5 dni). Z tego co wyczytałam to jest to normalne, wiec sie nie martwiłam. Ale dzień po zakończeniu miesiączki dostałam kolejny okres!!! Nie wiem co o tym myśleć..Mam nadzieje,że to nic złego. Miałyście podobną sytuację, albo lepiej.. taką samą?? Chciałam iść do ginekologa ,ale nie mam jak gdyż mam ten okres! Poradźcie!

Gość Mammm
Witam wszystkie mamy. Otóz mam pewien problem. Mój połóg trwał ksiązkowe 6 tygodni. Miałam kilka dni przerwy i dostałam pierwszy okres ,który trwał długo ,gdyż aż 9 dni( zawsze przeważnie 4-5 dni). Z tego co wyczytałam to jest to normalne, wiec sie nie martwiłam. Ale dzień po zakończeniu miesiączki dostałam kolejny okres!!! Nie wiem co o tym myśleć..Mam nadzieje,że to nic złego. Miałyście podobną sytuację, albo lepiej.. taką samą?? Chciałam iść do ginekologa ,ale nie mam jak gdyż mam ten okres! Poradźcie!