Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile

ILE SIE POWINNO PRZYTYC ABY PO CIAZY NIE MIEC NADWAGI

Polecane posty

Gość ile

No wlasnie,czy ktos wie ,a moze mozna gdzies poczytac ile prawidlowo powinno sie przybierac na wadze.Boje sie ,zebym potem nie miala problemow.Jestem w 9 tygodniu i juz widac mi troszke brzuch

ja pzytyłam około 12 kg i lekarz mi powiedział ze tak jest ok skonsultuj to z lekarzem ja nigdy z wagą nie maiłam kłopotów przy wadze 57 kg przed porodem wazyłam niecałe 70 kg ale wiem ze niektóre przybierają 20 kg róznie pogadaj z lekarzem a w wyszukiwarce daj ciąża i znajdziesz pełno tematów o tym co i jak powodzenia pozdrawiam

Cześć w pierwszej ciąży przytyłam 11 kg i po jakimś pół roku po porodzie byłam chudsza niż przed ciążą w drugiej ciąży przytyłam 18 kg i też nie miałam większych problemów z dojściem do swojej wagi a trzeciej ciąży przytyłam też z 18 kg i co prawdza ważę 3 kg więcej niż normalnie , ale wcale tego nie widać :) ja w ciąży ( ciążach :) ) jadłam normalnie , niedużo słodyczy , za to więcej owoców , nie jadłam za dwoje , ale też nie ograniczałam jedzenia dużo zdrówka zyczę :)

Gość ana24
Ja przytyłam 29kg- ale w 9mc byłam bardzo spuchnięta i gin powiedziała że to dlatego podejrzewali zatrucie ciążowe, schudłam 21kg zostało mi jeszcze 8kg dodam że nic nie robie nawet nie ćwicze i chyba dlatego tak pomału chudne ( urodziłam 30 .12 .2003 Pozdrawiam i życze zdrówka

a ja jestem obecnie na początku 34 tygodnia ciąży i do tej pory przytyłam 9,5kg na te tabele ile przytyć w każdym tygodniu raz spojrzałam i stwierdziłam że chyba bym wpadła w depresję gdybym miała się tym kierować - tak na prawdę to jest sprawa indywidualna i zależy również od tego ile ważyłaś przed ciążą teoretycznie najwięcej powinno się tyć pod koniec ale mam kumpele która w ciągu 4 pierwszych miesięcy przytyła 8 kg, a w ciagu całej ciąży 13 - i z dzidzią wszytko ok, a ona jest chudsza niż była - wydaje mi się że nie ma reguły

Gość hhhhhhtgt
Up

Gość gość
po pierwszej ciąży przytyłam 10 kg od razu po porodzie tzn gdy weszłam na wagę po powrocie do domu - po 3 dobach na wadze ubyło około 8kg w ciągu następnych 2 tygodni jeszcze 2 kg wiadomo jeszcze się wszystko obkurcza jakaś tam woda - czyli 10 kg można sobie spokojnie odliczyć. Ja w pierwszej ciąży gdy jechałam na porodówkę nogi miałam jak patyki chudsze niż przed ciążą ale nie miałam żadnych opuchlizn. Teraz w drugiej nogi mam dużo grubsze chodzi mi o uda kolana bioderka też, ale jestem opuchnięta mam też za dużo wód przytyłam 11 kg i zostało mi jeszcze 7 tygodni nie wiem na ilu się skończy i ile z tego zostanie :)

Gość gość
miało być w pierwszej nie po pierwszej oczywiście :)

Gość gość
ja przytyłam 30 kg ale miałam zatrzymanie wody w organizmie rzuciłam 33 kg

Gość gość
startowałam z 55kg- do porodu szłam jak miałam 62. Przytyłam 7kg ale bardzo sie pilnowałam. specjalna dieta, ćwiczenia. w zasadzie od razu po powrocie ze szpitala miałam swoją dawną figurę, tylko lekko zwiotczały brzuch pokazywał, że urodziłam. po tyg już był zbity.

Gość boooma
zależy od tego jakie BMI miałaś przed ciąża. Jak miałaś niedowage to nawet jak utyjesz do 20kg to jest ok, jak nadwagę to czasami można utyc max 9kg. Nie ma takich ogólnych zasad dla wszystkich. Ja przed ciąża wazylam 47kg przy wzroscie 170cm utyłam 16kg czyli 63kg i podobno spokojnie mogłąm utyć jeszcze więcej.

Gość gość
Wszystko tez zalezy od naszej tzw urody, spojrz na swoja mame, siostre...takie kwestie tez sa uwarunkowane genetycznie, sa kobiety ktore tyja na potege i sa tez takie ktore z tylu w ogole nie wygladaja na to, aby byly w ciązy...ja nigdy z waga nie mialam problemow, fakt nie bylam szczuplutka, mam kobiece ksztalty ale zadnej nadwagi, regularnie cwiczylam i dbalam o diete, teraz jestem w 7tc i brzuch mi spuchl tak, ze wygladam na conajmniej koncowke 3 miesiaca.

Gość gość
30 kg? To co wy rodzicie, bo nie wierzę że nosicie w bebechu oprócz dziecka jeszcze dwa i pół wiadra wody? :-O

Gość gość
20% swojej masy.

Gość gość
Normalne tuczniki :D

Gość gość
Ja przytyłam 20kg! Szybko zrzucilam 15kg, najgorsza była ostatnia 5kg. do stanu sprzed ciąży wróciłam po pół roku, karmiłam piersią,nie stosowałam diet.

Gość gość
Chrum chrum :-)

Gość gość
10-12 kg maksymalnie żeby po połogu nie mieć nic na plusie, mówię po sobie.

Gość gość
Wzorcowo 12 kg-tyle powinno się przytyć. Jezelo osoba szczupla podobno można więcej, jeżeli rzy kosci tyje się mniej. w pierwszych ciążach przytylam 17,w II 20 kg. Startowalam z wagi około 52 kg. Schudlam do 54, 53 kg- sama z siebie, fakt,ze po drodze się rozwiodłam i w ciągu miesiąca schudla prawie 5 kg, których wcześniej nie umiałam zrzucić..ciaze miałam rok po roku. Teraz wazylam około 54, 55 i startowałam z tej wagi do 3 ciązy- w tej chwili koncze 7 miesiąc***przytylam 7 kg, uważam ze to ok.

Gość gość
I nikt absolutnie nie da Ci gwarancji ze nie przytyjesz po ciąży mimo ze przytyjesz wzorcowe 12 kg. Jest to sprawa b indywidualna. Moja siostra przytyla jakies 10 kg,ale jest dużą kobietą nie gruba ale powiedzmy lepiej zbudowana. Po urodzeniu syna stala się gruba. Po drodze ciagle się odchudzala,ale generalnie po urodzeniu ciąży jest o wiele gorzej niż przed. Sądze ze osoby które borykają się z nadwaga przed ciązą, czy to lekką nadwagą czy duża, po ciązy niestety przeważnie tyja jeszcze mocniej. To nie regula i nie chce nikogo urazic,ale tak jest zazwyczaj.

Gość kakaki
ale p*****ly gadacie. Każda wymysla jakies durnowate teorie. Nie ma wagi ktora można albo nie można przytyc. Jak jesteś gruba i niska to możesz przytyć mniej niż ktoś kto jest szczuply i wysoki i tyle. Lekarz to kontroluje a nie specjalistki z forum. Przeciez ta waga to nie tylko tłuszcz, ale DZIECKO!! WODY PŁODOWE, MACICA, ŁOZYSKO............ spoko jak ktos ma dziecko 4,5kg i utyl 9kg to to dziecko chyba bez wód było i matka całą ciążę się godziła.

Gość gość
Przed ciaxami wazylam 57kg. Po 3 ciazach waze 66 mimo ze w kazdej ciaxy przytylam po 10-11 kg to z kazdej mi zostalo 3 i niestety naraxie nie moge tego zrzucic.

Gość ja przytyam rowno 6 i pol kg
przed ciaza wazylam 48kg, a w koncowce ciazy 54,5kg. Nie miaam problemow z kilogramami, ale ja tez sie nie obzeram jak wiekszosc ludzi. Tu jak poczytam czasem co ludzie jadaja i w jakich ilosciach to nie dziwie sie, ze potem 30kg tyjecie. I nie wmawiajcie sobie, ze to woda:D Lenistwo, obzarstwo robia swoje, ale lepiej szukac usprawiedliwienia.

Gość gość
Dziwne bo jadlam wszystko to samo w takich samych ilosciach jak w ciazy i 26 przytylsm. Ok nie musialam robic nic i w ciagu 2 miesiecy zostsl kg na plusie.