Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewiczek

cytologia -grupa 3 lub gorzej?

Polecane posty

Gość loloinka
no i ciekawe jak Mała, czy juz dobrze. bo napewno juz po wszystkim :)

Mala miala w pon. chyba na 9, ciekawe ile w szpitalu bedzie. mam nadzieje,ze bedzie miala swiadomosc, jak do nas zajrzy, ze bylysmy z nia i trzymalysmy kciuki! :)

Gość loloinka
Eisha juz u lekarza, ciekawe jak wyjdzie wszystko :)

Witajcie ja już w domku i już jestem po wszystkim ! Operacje miałam wczoraj dokładnie o 9.30 przed godziną wróciłam do domku , fizycznie czuję sie ok , ale psychicznie nie wyrabiam znowu czekanie 3 tygodniowe na wynik , chodzi o to czy linia cięcia będzie "czysta" jesli tak to będzie koniec mojej choroby jesli nie to będzie następna operacja i usunięcie wszystkiego ................wiecie że ja już nie mam siły czekac . Wzcoraj wszystko odbyło się zgodnie z planem , na blok operacyjny poszłam o 9.30 , miałam znieczylenie w kręgosłup , wsszystko trwało 30 minut , mam usuniętą całą szyjkę , czuję sie tak dobrze jakbym nic nie miała robione tam na dole , nic mnie nie boli . AAAAA i prywatnej kliniki już nigdy nie zamienie na zwykły szpital ,,,,, jeszcze nigdy nie widziałam takiej opieki i takiej serdecznosci wsród lekarzy i pielęgniarek .. jedyna wada prywatnuch klinik jest to że strasznie szybko wypuszczają do domu ,czasem człowiek nie czuje się na siłach aby wyjsc a oni wypisują mi już wczoraj opwiedziano że jak będzie ok to jutro do domku i tak było . I znowu czekam .......... znowu niepewnosc stracz i obawa

Gość loloinka
super, ze już jestes :) trzymałysmy za Ciebie kciuki. nie no, moja droga, linia cięcia będzie czysta i wszystko juz bedzie ok. najważniejsze, ze jestes juz w domu i, ze to juz za Toba, teraz może być już tylko lepiej :) sciskam i ciesze sie, ze już jestes :)

Gość loloinka
a powiedz jeszcze ile kosztuje zabieg usuniecia szyjki prywatnie ?

byłam w kilnice prywatnej w 70 % , moj zabieg był refundowany przez NFZ nic nie zapłaciłam a opiekę miałam taką jak bym była prywatną pacjętką

Ile dni będę krwawic po takim zabiegu ? bo troszkę krwawię od dzisiaj .

Gość loloinka
na to nie umiem odpowiedziec niestety....

witaj mala, dobrze,ze jestes:) trzymalysmy mocno kciuki! :) na pewno linia ciecia bedzie czysta i wszystko sie dobrze skonczy :) wiem,ze z jednej strony czujesz ulge, z drugiej jednak strach,ze to nie koniec... Przyda Ci sie teraz odpoczynek i nabranie sił :) dziel sie z nami swoimi myslami- bedzie Ci łatwiej. pozdrawiam cie serdecznie, wiedz,ze jestes bardzo ale to bardzo dzielna kobieta! :) co do krwawienia, to hmm nie mam pojecia ile to moze trwac :( moze u swojego lekarza da sie cos dowiedziec? :) Czekamy na Eishe, miejmy nadzieje,ze dobrze poszla wizyta. ja jade o 16.30 do mojego W. wroce do domu wieczorem. takze wpadne pozniej, chyba,ze od niego cos napisze :P buziaki kochane :)

Gość Edytka 22
Eisha bo teraz tak z tymi lekarzami jest -sezon urlopowy i mają wszystko w pupie owszem są ludzmi nalezy im sie odpoczynek ale powinni załatwiac niedokonczone sprawy.ja tez musze czekac do piątku az mój gin wróci z urlopu a w sobote konizacje ja piernicze czy bedzie miał natchnienie zeby konkretnie mi zrobic ten zabieg?ciezko zaufac teraz jakiemus lekarzowi.Eisha z tym piwkiem przy antybiotykach to sobie odpusc na relaks proponuje przyjemną kąpiel ze swiecami i ulubioną muzyką ,a dobre jedzonko tez nie zaszkodzi:)

I znowu się rozpisały... no no :-) :-) :-) Mała - bardzo się cieszę, że już jesteś w domku, wszystko napewno będzie dobrze, nic się nie martw!!! :-) Eisha - dobrze, że poszłaś do tego lekarza :-) Teraz juz jesteś w dobrych rękch i będzie tylko lepiej :-) Tego Ci życzę :-) A poza tym, dziewczyny macie cudne zwierzaki :-) Ja nie mam żadnego przytulańca ... Co do hpv to ciekawa jestem w ilu % ta szczepionka może sobie z nim poradzić. Ile bym dała żeby to paskudztwo zniknęło - jeśli jest, bo łudzę się, że może jednak go nie ma... Jeśli chodzi o dzieci w tym przypadku to czytałam, że jeśli kobieta zajdzie w ciążę to w takim przypadku poród musi się odbyć przez cesarskie cięcie.. Mam doła na samą myśl o tym, że nie wiadomo jak długo trzeba czekać żeby wyplewić to paskudztwo...Zamiast wizyty dzis u ginka idę dopiero jutro... Kolejny dzień czekania...

Gość kira7
Zwariowaly te nasze kobitki,czytam i czytam ...... Eisha ja tez ma na imie Kinga:)))I w tym samym wieku:)))i bez dzieci,jeszcze:))) Mala,dobrze ze juz jestes,nie martw sie trzy tygodnie szybko mina,a wynik i tak bedzie dobry.Milego wieczorku Jak wroce z urlopu to pewno bede musiala jeszcze jeden dzien wolny sobie wziasc,na co?Takkkkkkkk na czytanie tysiaca stron,he he:)))

Gość loloinka
trzeba sie zalogowac :(

Gość loloinka
ja juz mam dosc czytania, znowu doła przyłapie...

Gość HPV
MI LEKARZ POWIEDZIAŁ ZE SZCZEPIONKA NIE LECZY TEGO WIRUSA TYLKO PRZED NIM CHRONI!

Matko, jak czytam to wszystko to płakać mi się chce! Gdzie indziej piszą, że to głupie hpv często może rzutować na ukł. moczowy, a ja mam problemy ostatnimi czasy... Wyłaczam to, już nic nie czytam!!!! Schizuję przez to...

Gość loloinka
tak zrobilam, przestałam czytac, bo to tylko w stany depresyjne mnie wpedza a tego to nie chce :) bedzie dobrze i trzeba w to wierzyc, w koncu wiara czyni cuda, czyż nie :) ?

Ech, muszę się zrelaksować.. jutro idę do ginki i zobaczę w końcu wyniki swojej biopsji, nie mogę się już doczekać, wiem, że all jest ok... tylko te koilocyty.. :-( ciekawe co mi powie.. Wezmę sobie dłuuuuugi prysznic i jakąś maseczkę sobie fundnę :-)

Gość loloinka
ja chyba zrobie podobnie, wanna i wczesniejsze lozko :) chyba nie powinnysmy za duzo czytac ;)

Ja też bym wolała wanne.. ale mam tylko prysznic :-( mój mąż też mówi, żebym nie czytała jak to określa "tych bzdur" bo tylko później ryczę i schizuję...

Gość HPV
POCZYTAJCIE SOBIE TU JEST DUŻO O HPV WWW.INDONAL.PL

hej, juz jestem w domu:) ale sie rozpisalyscie, poczytam na spokojnie,a potem sie wpisze :) tak na szybko, to Eisha- jaka metoda mialas robiona cytologie, skoro doktor pow.ze jest niedobra? moja jest opisowa? :> tez mam tez ACUS czy jakos tak :P skoro nie jest zle, to nie jest tak zle. Nie czytajta tam jakichs bzdur :P pisza czasem naprawde durne rzeczy,a sie nie znaja. buziaki :* dzis cisnienie skacze, jakos senna jestem, a ja nie wejde do wanny, bo mam okres i dupa :P nie moge sie moczyc :( a lubie czesto w plynie do kapieli z avonu :) wogole lubie ich kosmetyki :D buziaki moje kochane :*** Eisha,czekam na maila :)

Gość loloinka
a ja już po wannie, teraz czekam na moje Kochanie, czy łaskawie sie odezwie czy juz pojdzie spac :)

kuzwa mac, weszlam na ten artykuł, i wogole mnie scielo,nie czytam, obrazki mi wystarczyly, az mi sie slabo zrobilo... :/ nie bede sie napedzac dzikimi myslami... co do ciazy, to ponoc porod przez cesarskie ciecie sie poleca ! :> powiedzcie mi, czy cechy infekcji hpv- nie musza jej oznaczac, dopiero wnikliwe badania to wykaza? gdzies cos takiego czytalam, dlatego na potwierdzenie czekam od was. Jesli kolposkopia wyjdzie nie taka, to potem biora wycinki i sie czeka na wyniki. A jesli wyjdzie ok, to wtedy sie leczy stan zapalny i kontroluje tak? :> Aha, cos mnie naszlo, czy rak piersi u mamy mojego W. moze miec cos wspolnego z HPV?? :(

nie wiem, kto to jest osoba o nicku HPV, ale prosimy o przedstawienie sie :] optymizm jest, ale cos mnie brzuch boli- cholerny okres :P tez nie czytam, mam w dupie :P seksu nie ma- okres, ino zarcie slodyczy mi zostaje hehehe ;D iviva :D ide z moim Misiem posiedziec, bo marudzi, ze siedze na necie, co podly :P buziaki kochane :DDDD