Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewiczek

cytologia -grupa 3 lub gorzej?

Polecane posty

Gość loloinka
a ja sie nawet nie mam jak przytulic do mojego, ech, ciezko tak bez niego, ale dam rade, wroci i bede zdrowa :) http://www.kwiatkobiecosci.pl/ ja znalazlam to, fajna stronka, historie dziewczyn, ktore z tego wyszly napawaja optymizmem. jak sie wylecze to zostane u nich wolontariuszką, słowo :)

Eisha, mialam to samo co ty! :> wlasnie jemy wafle tortowe z dzemem, mniaaaaaaaaam :D polecam :) stare czasy dziecinstwa mi sie przypomnialy :) wogole myslalam,zeby w Lodzi jakos to naglosnic, na razie mysle jak... :>

naglosnic sprawe badan cyt. oczywiscie, a nie wafle z dzemem :D heheheeh.

Macie rację, nie czytajmy tych rzeczy!!!! Ja przepraszam za ten link :-) Obiecuję, że więcej nie będę. Jednak czasem tak coś mnie nachodzi, żeby poznać to cholerstwo bliżej... Chociaż jeśli siedzi we mnie to bliżej już się nie da :-) hahahahaha Ja już po prysznicu... z moim mężem, bo się przyłączył :-) Niestety przez tą biopsję to jeszcze pewnie ze 3 tygodnie jak nie dłużej nici z przyjemności hahaha.

Gość Edytka 22
wiecie co dziewczyny ja sie troche naczytałam tego i nie wytrzymałam rycze jak bóbr, zazdroszcze wam optymizmu moze bym sie nie zamartwiała tak gdyby nie fakt ze mam dopiero 22 lata i wielkie marzenie o dziecku. a tu juz takie problemy:( poza tym czytałam ze np z cin2 do cin3 jest długi czas np kilka lat a u mnie to sie rozwineło od lutego cin1 a przez miesiąc z cin2 na cin3.boje sie ze moze byc gorzej ze mi sie to wszystko tak szybko rozwija. Boze dlaczego ja:((((

Gość loloinka
matko, to jednak dobrze,ze go nie ma, biopsja w poniedzialek :) tyle czasu bez " przytulania " mogłoby byc ciezko, a tak jak Go nie ma to i tak nici z tego ;) przytulajcie sie przytulajcie, mocniej bo i za mnie tez :)

Gość loloinka
Edzia, nos wytrzec i nie plakac !!!! w sobote juz nie bedziesz miala zadnych cinow, poczytaj historie w tym linku, ktory wkleila, dziewczyna po wycieciu szyjki moze miec dzieci, zaloza jakis szew, wiecej lezenia, ale nadal moze byc mama. wiec dlaczego Ty masz nią nie byc ?

Gość Edytka 22
Loloinka jestes kochana...juz mi lepiej. a który to link?

Gość loloinka
http://www.kwiatkobiecosci.pl/ mozna zadac pytanie lekarzom, fajna stronka, poczytaj i nie daj sie zlym myślom. polecam magnez na noc, lepiej sie zasypia, a jak juz faktycznie zle mysli dopadna to mozna sie wesprzec czyms ziolowym :) pomaga, sprawdzona metoda :)

Jejku i się na płaczki wszystkim zebrało.... Musi być dobrze!! Pokonamy to badziewne stowrzenie i wszystkie będziemy miały po gromadce dzieci - zobaczycie! Tylko nie płaczcie już... bo i mi sie zbiera!

Loloinka i idać za tokiem rozumowania i złotej myśli z owej stronki: "Pozytywnym skutkiem ubocznym naszej choroby jest powstanie tego forum" :-) :-) :-) :-)

Gość loloinka
właśnie, i kurde damy rade, WSZYSTKIE :) i tak mamy myslec :)

Dokładnie tak! pozytywne myślenie działa cuda!!!! Dobranoc Wam wszystkim... chyba się pożegnam i położę się dziś wcześniej...

Gość loloinka
ja chyba tez powoli odpadam, postanowilam sie dzis wyspac bo jutro mam zamiar zaszalec troche wieczorem :) któraś chętna ;) ?

P.S Etiaxil'u używa moja koleżanka i mówi że jest ponoć super!!! A ona ma generalnie jakies problemy na tym podłożu, więc się sprawdza.

Gość loloinka
Hej dziewczynki :) jak to fajnie, ze juz sroda jest, ze jeszcze tylko dwa wstawania i sie wyspie ;)

Gość loloinka
ja to z kawa jakos na bakier, nie przepadam, jesli juz to tylko z coffee heaven :) uwielbiam te mrożone :) ale kefirku sie moge z Tobą napić ;)

Gość Edytka 22
Witam porannego ptaszka:) ja używam etiaxilu mimo ze nie mam az takich wielkich problemów z poceniem ale jest rewelacyjny po posmarowaniu z 3 dni nie wiem co to pot:)uzywam tego do skóry wrazliwej bo wiadomo my sie tam golimy i moglo by piec.i jest wydajny bo te zwykle kuleczki to szkoda pieniązków na nie bo nic nie dają ,fakt ze ten etiaxil troszke droższy ale jest na długo.Dziewczyny ale mnie wczoraj zgieło do drugiej nie spałam magnezik Loloinka wypiłam:)a ziółka mi sie skończyły takze troszke sie meczylam z tymi myslami:( Eisha ffffrrruuuu i przyleciał optymizm:) hihi dzięki. jak czasem patrze jak mój lubi dzieci to jest mi strasznie przykro boje sie,ze kiedys nie bede mogła dac mu dziecka:(a ze juz pójdze do innej to wogóle.ale jak jeszcze z nami są to znaczy,że nas kochają no i to moje zareczynki:)jakby nie to ,że ta szyjka jest nam potrzebna do ciązy to co mi tam niech ją tną. teraz rozumiem swiętej pamięci Agatę Mróz która tak bardzo pragneła tego dziecka mimo choroby:( Eisha jak bedziesz miała ochote to napisz co sie dzieje ze ten bocianek jeszcze nie przysłał Ci Dzidzi:) bo jestem tu od niedawna i nie pamietam abym czytała o Tobie.buziaki

Gość Edytka 22
Loloinka ja tez nie piję kawy wszyscy sie dziwią jak mozna bez niej zyc ,a jednak:) ja pije soczek pomarańczowy kto dołączy do nas z rańca?:)

Gość loloinka
a ja poszłam spac ok.23, ale nie wyspałam się za specjalnie. ja to wogóle z tych co moga nie spac dłuuuuugo, ale za to poranne wstawanie, masakra :) polecam persen w połączeniu z magnezem, mi pomaga usnąć.

Aloha :D witam z rana, tym razem jakis debil mi zadzwonil domofonem o 5 rano, mialam juz brac widły i wyskoczyc w pidzamie do niego, ale darowalam sobie:P Pospalam ogolem. Widze,ze wczoraj smuty byly troche;) dobrze,ze jest to forum i dobrze,ze sa takie cudowne osoby na nim, z ktorymi mozna pogadac :) Ja nie wiem jeszcze co bede od rana robic, teraz jem sniadanie :) Eisha pewnie bedzie ogladac VIVE hehe ;) Pozdrowienia dla Edytki :)= jestes mloda, ale damy rade! po to jestesmy, zeby Ci pomoc! :) Napisze do tej organizacji Loloinka co podalas, moze uda im sie cos w Lodzi zrobic :} przyda sie na pewno. To, ze kobiety sie nie badaja to straszne. ja zawsze dbalam o cytologie i wyszlo:P ale lepiej wczesniej niz wcale. Jeden wielki minus, to taki,ze jak sie chcce zalatwic wszystko szybko i dobrze!- to trzeba zaplacic, czesto duzo kasy. Szkoda,ze nasza sluzba zdrowia taka kulawa. Wolalabym, zeby im nie placic na ZUS, a samemu za swiadczenie medyczne. A tak to placimy podwojnie, bo nie mozemy sie czasem dostac do danego lekarza- zenada. moj kotek niewyspany troche :) ja moze dzis posprzatam dom przed wyjazdem :) okaze sie :P buziaki:***

Gość loloinka
własnie, to mega wkurzające, płacimy składki na służbę zdrowia a do lekarzy przeważnie i tak prywatnie każdy chodzi. Ja płacę jeszcze za pakiet w Medicoverze, gdzie terminy są dokładnie jak w państwowej służbie zdrowia. To sobie ponarzekałam z rana ;)

dobre by byly takie pakiety wlasnie, jak ty masz,ale bez placenia pozostalych rzeczy, bo to naprawde duze pieniadze. Dobrze,ze Eisha w humorze :) plotki sie przydadza :) ja dzis zaczne czytac ksiazke, co mi bedzie potrzebna do pracy mgr. Nad morzem cieplutko :D i dobrze Ania nadchodzi :P jutro zakupy na wyjazd, w piatek pakowanie i jaaaazda :P ja to bede bansowac w sobote przy Tiesto ihaaaa :DDDD

Gość loloinka
ja juz nie mam płatnego urlopu, ale mam dzika ochote wziąć parę dni bezpłatnego i pojechać nad morze, wogóle to mam ochotę nauczyć się pływać na kitesurfingu :)

Gość Edytka 22
no bede musiała sobie cos kupic na lepszy sen bo im blizej soboty tym bardziej sie boję.Eisha tak swędziało mnie na drugi dzień po zmyciu tylko dziwne ,że jedną Ci podrazniło pewnie wiecej na nia nałożyłas bo generalnie po goleniu to juz wogóle nie da sie wytrzymac ale ja robie taki patent:)najpierw smaruje a na drugi dzień sie gole hihi.takze nie matrw sie przejdzie:) a z tą trzecią grupą nie mozna zachodzic w ciąze?ale głupie pytanie ale oczywiscie czytałam co robią gdy kobieta ma np 3 grupę i jest w ciązy, bo z hpv wiem ,że nie powinno sie zachodzic. wogóle to czym sie różnią te grupy od cinów ? to tez są jakes zmiany? to teraz ten wynik kuuurde musi byc dobry! a lekarza napewno zmieniaj bo mnie taka ich bezczynność normalnie osłabia.obserwowac to sobie mozesz ptaszki na łące:) głupia jakas ta lekarka zamiast zrobic jakies badanie moze to Twojego męza trzeba leczyc, może Tobie przeczyscic kanały do jajowodu i juz.mam dużo znajomych z tym problemem.ale pociesze Cie wiekszosc juz albo jest w ciązy albo juz mają rozwiązanie a to wszystko dzieki odpowiednim lekarzom. oszzz co za lekarze

ja wogole plywac nie umiem :P hehe, uczylam sie troche ostatnio w basenie,ale potem Mis dostal prace i dupa z pływania :P Eisha, odbiore zaraz poczte, to ci cos wysle:P

No przeciez mowilam, ze jade na Sunrise :D biale rekawiczki, okulary, odkurzacz na plecy i jazda :P Wydaje mi sie, ze CINY to juz jest podanie szczegolowych zmian, ktory numer 1, 2 czy 3- to chyba dopiero po kolposkopii wychodzi. No dobra, a jakby sie okazalo,ze jestem w ciazy, robie cytologie i co wtedy? Ponoc w ciazy zmiany moga sie cofnac, jesli sa małe. A na HPV pomaga cesarkie ciecie. Ktoras napisala, ze nie dziwi sie Agacie Mroz.. ja tez w sumie.. Ale ludzie dopiero jak znajduja sie w podobnej sytuacji, to doceniaja ten fakt.. :( Szkoda,ze niektorzy nie rozumieja, ile to kobiety czasem maja problemow.. ;)

Gość loloinka
ja pewnie w niedziele będę miała problemy ze spaniem, chociaz tak sobie powiedzialam, ze nawet jesli wykryją w tym moim wycinku jakies niedobre komórki, to je usuna i będzie ok. bo musi być ok. mysle, ze jak kobieta nie wie o swojej 3 gr i zajdzie w ciąze to tez ja donosi, a leczenie zaczyna sie po porodzie. przy hpv najlepiej rodzic przez cesarke, zeby nie przeniesc wirucha na dziecko. ciny to okreslenie dysplazji. CIN1, zmiany małego stopnia, ktore czesto ustepuja samoinstnie, CIN2,3 zmiany sredniego i duzego stopnia, ktore teoretycznie tez moga same ustapic, ale sa juz bardziej inwazyjne i wieksze prawdopodobienstwo jest, ze moga sie w cos niemilego przeksztalcic. ale to tez nie koniec swiata :)

Loloinka dobrze prawi, polać jej ;) Eisha, odebralam poczte, masz sliczne czarne wloski :P ha, Widzialam Eishe a wy nie :P fajna laska nie ma co, w VIVIE zrobi kariere :P meza tez ma spoko ;] podesle ci moja fotke zaraz, znajde jakas fajna :P

Gość Edytka 22
czesc Annie to przeze mnie były wczoraj te smuty tutaj ale dziewczyny szybko sobie ze mną poradziły. jestescie wszystkie takie kochane, życzliwe i ciesze sie ,ze Was tu znalazłam:) bezie mi raźniej.tez miałam jechac na sunrise ale kurde jade na wycinanie cinu w sobote no ale nic zdrówko wazniejsze.tak przy hpv robia cesarke i po sprawie. a takie sytuacje,ze kobieta jest wciązy i dopiero potemn dowiaduje sie o zmianach są czesto. własnie czytałam jakos niedawno ze w zaleznosci od grupy stosują odpowiednie leczenie tzn napewno nie tabletkami kurcze nie pamietam ale generalnie są takie sytuacje