Gość bubu83 Napisano Marzec 6, 2009 Witam, dzisiaj dostałam wynik cytologii grupa III B :( jestem załamana,siedzę i ryczę cały czas :( na jutro mam wiytę u innego gin na Polnej w Poznaniu. Na wyniku mam napisane jeszcze : zmiany śródnabłonkowe stopnia małego (HPV; CIN1) -LSIL. W lipcu tego roku mialam badanie na HPV i wyszło negatwynie.Czy to możliwe że nagle wirus się pojawił jeśli od tej pory nie współżyłam? Czy to (HPV; CIN1) -LSIL. to tylko podejrzenie czy juz wynik że takie zmiany są? strasznie się stesuję :( Dodam jeszcze że ostatnią cytlogię miałam robioną w zeszłym roku i była grupa II i nie mam też żadnych upławów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bubu83 Napisano Marzec 6, 2009 Witam, dzisiaj dostałam wynik cytologii grupa III B :( jestem załamana,siedzę i ryczę cały czas :( na jutro mam wiytę u innego gin na Polnej w Poznaniu. Na wyniku mam napisane jeszcze : zmiany śródnabłonkowe stopnia małego (HPV; CIN1) -LSIL. W lipcu tego roku mialam badanie na HPV i wyszło negatwynie.Czy to możliwe że nagle wirus się pojawił jeśli od tej pory nie współżyłam? Czy to (HPV; CIN1) -LSIL. to tylko podejrzenie czy juz wynik że takie zmiany są? strasznie się stesuję :( Dodam jeszcze że ostatnią cytlogię miałam robioną w zeszłym roku i była grupa II i nie mam też żadnych upławów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bubu83 Napisano Marzec 6, 2009 Witam, dzisiaj dostałam wynik cytologii grupa III B :( jestem załamana,siedzę i ryczę cały czas :( na jutro mam wiytę u innego gin na Polnej w Poznaniu. Na wyniku mam napisane jeszcze : zmiany śródnabłonkowe stopnia małego (HPV; CIN1) -LSIL. W lipcu tego roku mialam badanie na HPV i wyszło negatwynie.Czy to możliwe że nagle wirus się pojawił jeśli od tej pory nie współżyłam? Czy to (HPV; CIN1) -LSIL. to tylko podejrzenie czy juz wynik że takie zmiany są? strasznie się stesuję :( Dodam jeszcze że ostatnią cytlogię miałam robioną w zeszłym roku i była grupa II i nie mam też żadnych upławów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ago Napisano Marzec 6, 2009 ehh ja po cytologii w czerwcu ub. roku mialam Pap III/ Ayre 2a, Bethesda A1B2C2a,3b.. cokolwiek to znaczy.. i zaczęła się pielgrzymka do ginekologa.. dzis jestem przed trzecią biopsją i decyzją .. już za 4 dni. Poważną decyzją co dalej. A ja wciąż nie wiem. Tak naprawdę to życ mi się nie chce. Ehh trudne to wszystko. Kochane! dobrze będzie! uszy do góry :** Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ago Napisano Marzec 6, 2009 ehh ja po cytologii w czerwcu ub. roku mialam Pap III/ Ayre 2a, Bethesda A1B2C2a,3b.. cokolwiek to znaczy.. i zaczęła się pielgrzymka do ginekologa.. dzis jestem przed trzecią biopsją i decyzją .. już za 4 dni. Poważną decyzją co dalej. A ja wciąż nie wiem. Tak naprawdę to życ mi się nie chce. Ehh trudne to wszystko. Kochane! dobrze będzie! uszy do góry :** Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość misia46 Napisano Marzec 8, 2009 WITAM!!!!! Czy w takim dniu jak Dzień Kobiet któraś ma czas na dotrzymanie mi towarzystwa? Ja męża odprawiłam na pielgrzymkę po kobietach a sama mam czas na przemyślenia. 19 stycznia zrobiłam cytologię i tydzień później dowiedziałam się że mam III stopień. Jestem na czopkach i jeszcze przez dziesięć dni będę. Następnie ponownie cytologia i co dalej ????????????. Stram się nie myśleć, ale to nie jest takie proste w momencie kiedy świeci słońce i cholernie chce się żyć bez zmartwień. Jeszcze udaję że się nie przejmuję, że nic gorszego już się zdażyć nie może. Jakby mało było problemów zaczęłam tyć. Rok temu rzuciłam palenie, założyłam Mirenę i przytyłam 13 kg. Czym mniej jem tym więcej tyję. I jak tu można żyć normalnie? Nie mam komu się pożalić, bo nikt mnie nie zna ze strony osoby która może mieć jakiekolwiek problemy. Pozdrawiam wszystkie bratnie dusze i takim dniu jak dzisiaj życzę Nam wszystkim 100% zdrowia i wiary . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość misia46 Napisano Marzec 8, 2009 WITAM!!!!! Czy w takim dniu jak Dzień Kobiet któraś ma czas na dotrzymanie mi towarzystwa? Ja męża odprawiłam na pielgrzymkę po kobietach a sama mam czas na przemyślenia. 19 stycznia zrobiłam cytologię i tydzień później dowiedziałam się że mam III stopień. Jestem na czopkach i jeszcze przez dziesięć dni będę. Następnie ponownie cytologia i co dalej ????????????. Stram się nie myśleć, ale to nie jest takie proste w momencie kiedy świeci słońce i cholernie chce się żyć bez zmartwień. Jeszcze udaję że się nie przejmuję, że nic gorszego już się zdażyć nie może. Jakby mało było problemów zaczęłam tyć. Rok temu rzuciłam palenie, założyłam Mirenę i przytyłam 13 kg. Czym mniej jem tym więcej tyję. I jak tu można żyć normalnie? Nie mam komu się pożalić, bo nikt mnie nie zna ze strony osoby która może mieć jakiekolwiek problemy. Pozdrawiam wszystkie bratnie dusze i takim dniu jak dzisiaj życzę Nam wszystkim 100% zdrowia i wiary . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość misia46 Napisano Marzec 8, 2009 Przyjmij życzenia Babo kochana od drugiej Baby z samego rana. Niechaj dzien caly bedzie radosny Badż zdrowa babo.... oby do wiosny . Szczescia życze Tobie sobie.. i wszystkim babom na calym globie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marga30 0 Napisano Marzec 10, 2009 Cześć dziewczyny!!! Tydzień temu gin powiedział mi że ma grupę 3a. Trochę się przestraszyłam ale poczytałam to forum i się uspokoiłam. dał mi jakieś tabletki. Ale dziś zadzwonił że się pomylił i mam 3 B. jestem przerażona!!! Kazałó mi zaraz przyjechać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
daria-zakłopotana 0 Napisano Marzec 11, 2009 cześć dziewczyny ... mam pytanie co oznacza wynik cytologii 3a?bo ja raczej nie znam sie na tych sprawach bo to była moja pierwsza cytologia a gin mi tego nie wytłumaczył...czytałam tylko w necie ze to oznacza zmiany przedrakowe to prawda? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
daria-zakłopotana 0 Napisano Marzec 11, 2009 cześć dziewczyny ... mam pytanie co oznacza wynik cytologii 3a?bo ja raczej nie znam sie na tych sprawach bo to była moja pierwsza cytologia a gin mi tego nie wytłumaczył...czytałam tylko w necie ze to oznacza zmiany przedrakowe to prawda? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Maja11 Napisano Marzec 12, 2009 Witajcie dziewczyny wczoraj byłam u lekarza na pobranie cytologi okazało się ,że krwawie przy badaniu ale mimo wszystko lekarz pobrał mi próbkę do badania ,martwi mnie inna sprawa oczywiście mówiłam otym lekarzowi ,że mam obfite długie miesiączki ze skrzepami i widziałam po jego minie,że nie jest dobrze ponieważ jeszcze przy stosunku ale nie za każdy razem krwawie boję się jaka będzie cytologia aktualnie czekam na wynik czy któraś z was miała takie objawy proszę napiszcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 37 -latka Napisano Marzec 13, 2009 Hej dziewczyny jestem 4 miesiace po porodzie (po 10 latach drugie)czekam na wynik zawsze bylo ok 2 grupa ale teraz bardzo sie boje bo caly czas boli mnie brzuch (bylam lyzeczkowana po porodZie)lekarz powiedzial ze na pierwszy rzut oka nic nie widzi i zrobil cytologie. Bardzo sie boje rok temu zmarla kolezanka chodzila do lekarza co roku i zawsze bylo ok a jak sie dowiedziala o raku to 3 miesiace i po dziewczynie zostawila dwoje dzieci ,.Jak to możliwe badasz sie ,latasz po lekarzach i nic az tu raptem do piachu!to wszystko jest do ....chyba ze czlowiek bedzie latal co miesiac i wtedy ma 100 0/0 pewnosc ze jest ok Pozdrawiam wszystkie kobietki które czekaja na wynik i te które go już maja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karolcia89_89 Napisano Marzec 13, 2009 czesc Dzieweczynki moje kochane:) Ja mialam 3 z cytologi ale na szczęscie sie okazało ze nie mam wirusa HPV ktory moj ginek mi robił prywatnie, wolałam wydac 200 zl niz isc do szpitala na pobranie wycinka z macicy. Na szczescie nie mam wirusa a stan zapalny... biore teraz globulki (6szt) i potem doustnie mi przepisał Qatrum czy Qantum ... jakos tak. I po miesiączce powtórka cytologii, jedyny moinus jest taki ze musze przestać współżyc do następnego miesiąca:( ale dam radę:P odbiję sobie ten POST po cytologii:)) Słoneczka te ktore maj a3, nie martwcie się, wszystko bedzie dobrze i nie załamujcie sie!!!! POWODZONKA I BUZIAKI DLA WSZYSTKICH:******************** Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karolcia89_89 Napisano Marzec 13, 2009 czesc Dziewczynki Kochane.... wiecie co ja mialam 3 z cytologii ale juz jest dobrze... Tez balam sie ze moge miec raka czy cos ale na szczescie wszystko oki. lekarz prywatnie mi zrobil test na wirusa HPV ale na szczescie go nie mam, wynik byl negatywny... Zaplacilam za niego 210 zl i czekalam 10 dni na wynik testu.Wolalam kase dac jemu niez isc do szpitala na pobranie wycina macicy. Teraz musze przyjmowac globulki i po nich doustnie tabletki Qantum Quatrum czy jakos tak,,, jedyny minus to zaprzestanie wspolzycia by sie wszystko wewnatrz oczyscilo i wyszla dobra cytologia bo po miesiaczce mam isc na powtorna cytologie. Odbije sobie ten "POST" po cytologii:)) Nie martwcie sie Kochane , bedzie dobrze!!!!! POZDRAWIAM I CALUJEE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Maja11 Napisano Marzec 13, 2009 Witajcie dziewczyny jestem nowa chce z wami podzielić się moim problemem dwa tygodnie temu poszłam na badanie cytologicze okazło się ,że lekarz nie pobrała mi cytologii ponieważ przy badaniu krwawiłam po tygodniu poszłam drugi raz i udało się pobrać cytologię chociaż krwawiłam czekam teraz na wynik boję się jak nie wiem co czy któraś z was miała taki problem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ana1111 Napisano Marzec 14, 2009 Cześć wszystkim kobietkom martwiącym się i tym już po wynikach, wpisuję się ponieważ dziewczyna w ostatnim poście mowiła o krwawieniu, kochana ja też krwawiłam przy badaniu, ale pielęgniarka pobrała probke powiedziala ze to nic takiego ze sie czasem zdarza ze jesli bym dlugo i mocno krwawila to wtedy moge sie martwic, mieszkam w Anglii tutaj jest troche inaczej widze ze w Polsce nie pobiora probki jesli sie krwawi, wynik mam dopiero za 6 tygodni, nastepne badanie za 3 lata, mam 32 lata, a jak to jest w Polsce co ile 30latki powinny robic badanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Spasossa Napisano Marzec 15, 2009 Dziewczyny,to i ja napiszę,bo mam podobny problem.Jestem po powtórnej cytologii i wyszło mi teraz CIN-3 HPV SUSP.Jutro idę na pobranie wycinka macicy.Mam pytanie-co znaczy to HPV SUSP?Czy to znak tego,ze mam raka szyjki macicy??Trochę się stresuję.Lekarz powiedział,że w najgorszym przypadku trzeba będzie wyciąć chory fragment szyjki macicy,ale to ostateczność i powinno pomóc.Sama nie wiem.Pomocy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Spasossa Napisano Marzec 15, 2009 Dziewczyny,to i ja napiszę,bo mam podobny problem.Jestem po powtórnej cytologii i wyszło mi teraz CIN-3 HPV SUSP.Jutro idę na pobranie wycinka macicy.Mam pytanie-co znaczy to HPV SUSP?Czy to znak tego,ze mam raka szyjki macicy??Trochę się stresuję.Lekarz powiedział,że w najgorszym przypadku trzeba będzie wyciąć chory fragment szyjki macicy,ale to ostateczność i powinno pomóc.Sama nie wiem.Pomocy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość beatka21 Napisano Marzec 15, 2009 czesc wszytskim kobietkom moze ja napisze o swoich wynikach w pazdzirniku 2008 roku robiłam pierwsza cytologie wynik był nie znany dostałam globulki dopochwowe na 2miesiace po lekach poszłam znowu na cytologie i znowu wyszła tak samo znowu dostałam globulki na 20 dni mam za soba 4 cytologie niedawno dowiedziałam sie ze to 3 grupa i komorki nowotworowe czekam na 5 badanie cytologiczne jeszcze 3 tygodnie mam nadzieje ze szybko to zleci heh i lekarz da mi skierowanie do szpitala na konkretne badania mam nadzieje ze nie bedzie tak zle pocieszam sie mysla ze jestem jeszcze młoda bo mam 22 lata i moj organizm jest silniejszy i szybciej sie regeneruje pozdrawiam was serdecznie i trzymajcie sie cieplutko.Tak na sam koniec moj lekarz wiedział juz po 2 badaniu ze to komorki nowotworowe a powiedział mi przy 5 badaniu musze zmienic lekarza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość beatka21 Napisano Marzec 15, 2009 czesc dziewczyny jestem po 4 cytologii i czekam na 5 wyniki zeby dostac skierowanie do szpitala mam 3 grupe komorki nowotworowe na poczatku lekarz chciał wykluczyc jakies zapalenia i brałam przez 3 miesiace antybiotyki dopochwowe co miesiac miałam robiona cytologie i wszytskie wyniki sa takie same jeszcze tylko 3 tygodnie i dostane 5 wyniki mam taka mała nadzieje ze moze bedzie wszytsko dobrze w sumie probuje pocieszyc sie tym faktem ze jestem młoda bo mam 22 lata i ze moj organizm szybko sie zregeneruje heh a jezeli chodzi o samopoczucie psychiczne to jest nie za dobrze na sczescie mam juz dziecko i rodzine wiec mam dla kogo chodzic usmiechnieta trzymajcie sie kobietki pozdrawiam goraco i trzymam za was kciuki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madalene1 Napisano Marzec 18, 2009 witam od kilku tygodni czytam wpisy na forum. pod koniec stycznia bylam u gina - wiedzialam, ze mam duża nadżerke i chcialam zrobic z nia porządek. tym bardziej, ze przez nia mam non stop stany zapalne. okazało sie, że wyszla mi cytologia III. bez okreslenia grup i dodatkkowych opisów bo taki byl stan zapalny -hyper costam. wybralam leki metronidazol i gynalgin, potem jeszcze sterovag co kilka dni az do nastepnej cytologii. Przez czas oczekiwania na wynik wyobrazalam sobie najgorsze scenariusze.no ale wczoraj wyszla mi sliczna II !!! Dziewczyny dzieki za wasza szczerość i dzielenie sie doswiadczeniami. teraz mam tylko dylemat wymrażanie czy wypalanie?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość evula1 Napisano Marzec 18, 2009 Witam wszystkie kobiety w niedoli. Mam pytanie, poniewaz mieszkam za granica juz od dawna nie znam jednak zbytnio terminologii medycznej tego kraju, ktory w odroznieniu od Polski nie uzywa spolszczonych pojec, ale glownie mam wrazenie lacinskie. Dlatego jak tak czytam Wasze wpisy to nie bardzo wiem rozumiem o czym piszecie. Na przyklad co to jest HPV, wycinanie lub wymrazanie? Poniewaz mam problem podobny do Waszego, a mianowicie wynik cytologii III, chcialabym sie cos niecos od Was dowiedziec. Mianowicie wczoraj bylam na tutejszej klinice w celu zrobienia biopsji. Nawiasem mowiac juz "na oko" moja szyjka macicy nie spodobala sie lekarzowi. Wg. niego musze poczekac 2 tyg. na wyniki, a pozniej najprawdopodobniej bede mala robiona - konizacje. Czy ktoras z Was jest po czyms takim? Bardzo prosze o podzielenie sie ze mna swoim doswiadczeniem, bo narazie jestem przerazona, gdyz z tego co wiem robi sie ja pod ogolna anestezja. Z tego wynika, ze jest to operacja. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość eg Napisano Marzec 18, 2009 A ja byłam dziś na cytologii i wyniki mam 30. Boje się, mam nadżerkę, w przeciągu pół roku przeszłam grzybicę i stan zapalny. Najpierw się nie denerwowałam, ale teraz zaczynam się obawiać :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość eg Napisano Marzec 18, 2009 A ja byłam dziś na cytologii i wyniki mam 30. Boje się, mam nadżerkę, w przeciągu pół roku przeszłam grzybicę i stan zapalny. Najpierw się nie denerwowałam, ale teraz zaczynam się obawiać :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lili11 0 Napisano Marzec 19, 2009 do evula1: Ja miałam taki zabieg robiony w UK. Miałam robioną kolposkopie i biopsuję razem z konizacją - w Polsce podawana jest narkoza (a czasami dziewczyny pisałay, że bez znieczulenia). ja miałam, z czego byłam bardzo zadowolona, znieczulenie miejscowe - nic nie bolało - ani znieczulenie, ani zabieg. Po zabiegu dostalam dokładną informację kiedy, co się może dziać - nawet tam było napisane, ze w 7-10 dniu po zabiegu ma prawo nasilić się krawienie. Po pół roku byłam na wizycie kontrolnej też kolposkopia i badanie cytologivczne - informacja, ze wszystko ok i badanie za rok juz w przychodnio, nie w ambulatorium w klinice. A i miałam CIN III i wypłakiwalam się tu dziewczynom na forum i nadal noszę w secu ogromną wdzięczność do nich za wszelkie pocieszanie i fachową wręcz ocenę sytuacji:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość beatka21 Napisano Marzec 20, 2009 czesc dziewczyny jestem juz po trzech cytologiach po drugiej stwierdzono u mnie komorki nowotworowe wpadłam w panike mam dopiero 22 lata a tu juz takie problemy w ostatnich wynikach napisano mi AIIc BII CIIa nie mam pojecia co to oznacza jak ktoras wie to prosze o odpowiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość beatka21 Napisano Marzec 20, 2009 kobietki czy mozecie mi pomoc co oznacza AIIc BII CIIa CIIIa takie cos miałam napisane na wynikach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość beatka21 Napisano Marzec 20, 2009 dziewczyny czy mozecie mi napisac co oznaczaja AIIc BII CIIa CIIIa takie cos miałam napisane na wynikach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach