Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewiczek

cytologia -grupa 3 lub gorzej?

Polecane posty

niby mi sie okres kończy, okres nr 2 po zabiegu i wszystkie bóle przechodzą. Mam nadzieję, że na zawsze a ty Julka jak sie czujesz ?

hej a mnie wczoraj tak zaczol brzuch bolec ze szok a raczej podbrzusze wogole ostatnio mnie pobolewalo poszlam dzis do lekarza i jutro bede miala badanie moczu bad ginekologiczne beda pobierali wymaz czy mam jakies bakterie bo mam tez dzwinie brazowe uplawy i krew magnez zelazo tarczyca i inne jakies tam bo nie wiadomo czy pobolewa mnie od zabiegu czy mam jakas infekcje czy moze cos od moczu i wtedy dadza mi jakies leki zwariowac mozna a do tego wszystkiego mam problem od baaaaardzo dawna z nogami bola mnie od kolan w dol w nocy ze spac nie moge to jest taki jakis dziwny bol denerwujacy i tez bede miala badanie na to zawsze sie mnie cos przyczepi ale jutro sprawdza mnie od stop do glow jak to sie mowi:)

to daj znać co i jak. Pozdrawiam cieplutko! Na reszczie piątek :D:D:D:D:D:D;D

ja juz po i wyszlo ze mam bakterie w moczu dostalam antybiotyk penicyline mam brac 7 dni a za tydz beda szczegolwe wyniki moczu jaka to bakteria i wyniki krwi a jak ty sie czujesz? xiekawe ja NARKOZA

ja jesli chodzi o te sprawy to raczej ok, ale dopadło mnie przeziębienie, więc jak nie urok to sraczka :D masakra !!!!

Gość NARKOZA
Czesc, Mialam dzis 3 zabieg konizacji. Wybralam wczesniej 2 antybiotyki i jazda. Czuje sie dobrze, ale po narkozie, ktora trzymala mnie 1-1:30godz. czulam sie naprawde zle. Jakas mocna byla, rzygac mi sie chcialo i plakac. Wynik za 3 tygodnie. Modlmy sie... :/

Gość NARKOZA
Czesc, Mialam dzis 3 zabieg konizacji. Wybralam wczesniej 2 antybiotyki i jazda. Czuje sie dobrze, ale po narkozie, ktora trzymala mnie 1-1:30godz. czulam sie naprawde zle. Jakas mocna byla, rzygac mi sie chcialo i plakac. Wynik za 3 tygodnie. Modlmy sie... :/

NARKOZA trzymam kcuiki Agrava super ze u ciebie ok:) a ja jak mialam zabieg to zarazili mnie bakteria:( dlatego bolal mnie brzuch i plecy w dole dali mi 1 antybiotyk i mialam brac potem kekarz zadz do mnie ze sa wyniki szczegolowe i ze mam jakas bakterie w moczu ekoli i ze musza dac mi silniejszy antybiotyk:(((( za tydz mam znowu bad moczu

Gość NARKOZA
julka to straszne, ze jeszcze cos od nich zlapalas!!! kiedys pisalas, ze usuneli Ci szyjke i lezalas w szpitalu, zeby w ogole moc donosic ciaze. Ucieli Ci kawalek czy cala??? Nie zrozumialam dobrze...Teraz, jaki mialas zabieg w koncu? Tez konizacje? Bo jesli tak to wynika z tego ze kawalek Ci kiedys obcieli - myle sie?

NARKOZA ja mialam kiedys konizacje czyli operacyjnie wycieli mi kawalek szyjki mialam znieczulene od pasa w dol i powiedzieli mi ze bede miala problemy z doniszeniem bo szyjka bedzie krotsza i im bardziej zaawansowana ciaza tym szyjka slabiej trzyma! a teraz mialam laserwow usuwane zmiany. jak sie dzis czujesz? ja po narkozie tez zle sie czulam wymiotowalam mialam mdlosci

a co do ciazy to jedna poronilam potem zaszlam znowu i w 6 tyg mialam plamienia pozniej ok w 16 tyg dostalam silnego skurczu w miescie pod wieczor znowu polecialam do mojego gin po zbadaniu stwierdzil ze szyjka nie trzyma ze mam szyjke na 0,5cm i rozwarcie zew 2 cm i wew 2 czyli do porodu powstrzymali lezalam tam do 28tyg plackiem w 23 tyg dostalam regularnych skurczy w szpitalu podlaczyli kroplowke dali leki zastrzyki nie mijalo lekarz zdecydowal ze jesli nie minie w ciagu godz wioza mnie do innego szpitala 25 km dalej gdzie maja sprzet do ratowania wczesniakow wpadlam w panike zaczelam plakac brosic boga by przeszlo nie znioslabym gdzyby cos sie stalo mojemu malenstwu w ciagu 1 h przeszlo jak reka odjol nie odlaczli mnie od kropllowki przez 7 dni juz nie mieli mi sie gdzie wkuwac na rekach potem zastrzyki mialam zrosty nie moglam siadac na tylku potem nie mialam sil juz lezec odlezyn prawie dostalam stradsznie to wspominam przyszedl do mnie ordynator oddzialu i powiedzial modl sie tam do gory my juz niewiemy co robic modlilam sie dzien w dzien do boga i naszego papieza jana pawla II i wierze ze to pomoglo synek urodzil sie w 40 tyg :) caly i zdrowy pociesze cie tym ze majac krotsza szyke sa latwijsze porody:)

Gość NARKOZA
julka no nacierpialas sie biedna...czyli Twoja ciaza trwala 8 miesiecy i jeden tydzien? Jesli sie nie pomylilam to nie tak najgorzej. Kobiety rodza nawet 7 miesiacu chyba? Te lezenie plackiem jest straszne chociaz znam przyklady, gdzie dziewczyny normalnie donosily ciaze, a byly jedynie podszyte. Sama konizacja mnie nie przeraza, jesli chodzi o donoszenie plodu. Gorzej sie boje tego, ze wyniki, jak nie teraz to w przyszlosci (zakladam, ze moze sie to odtwarzac) beda zle i obetna w koncu cala szyjke (nie wiem czy macicy tez nie wytna, ale cos mi sie wydaje, ze sama szyjke by wycieli najpierw). INTERESUJE MNIE TO CZY PO WYCIECIU CALEJ SZYJKI MOZNA DONOSIC CIAZE? CZYTALAM, ZE JEST JAKIES 15-20%, JAK NIE MNIEJ NA DONOSZENIE...CHCE WIEDZIEC DO PRZODU I BYC PRZYGOTOWANA NA TAKA SYTUACJE. WIECIE COS NA TEN TEMAT? KTOS MIAL TAKI PRZYPADEK?

Gość misia:)
Hej niedawno mialam kolposkopie i biopsje.Bardzo to przezylam a teraz zmartwiona czekam na wyniki.:((Moze ktos by mi pomogl napisal doradzil jak same przez to przeszlyscie..Czekam na odpowiedz pozdrawiam.

Misia na wczesniejszych stronach Narkoza wiele wyjaśnia! Także cofnij sie o kilka stron, jest odpowiedź na wiele pytań, a jeśli bedziesz miała dodatkowe to tu na pewno ktoś ci odpowie. Ogólnie nie taki diabeł straszny jak go malują! A w większosci za wszystko odpowiada witus HPV Pozdrawiam

Gość tyśśśkaaa
Witam, potrzebuję porady. Niedawno robiłam cytologię pierwszy raz bo do tej pory nic się nie działo więc zwlekałam i to był błąd, lekarz podczas badania nie widział niczego złego oprócz malutkiej nadżerki, a jednak cytologia wyszła mi III grupa dostałam leki na zapalenie i powtórzyłam wynik i wyszła mi IIa czyli zapalenie dalej zrobiłam wymaz i wyszła mi bakteria i znowu dostałam leki i mam powtórzyć cytologię jednak to nie jest na razie możliwe bo mojego lekarza nie ma jest na szkoleniu a później będę mieć okres więc znowu się przesunie i znowu czekanie na wynik a to najgorsze, więc mam pytanie czy jest możliwe że wyjdzie mi znowu III gr i to będą zmiany rakowe , czy jak już wyszła II grupa po tych lekach to mogę mieć nadzieje że nie wyjdzie znowu III i że jednak ta grupa była spowodowana zapaleniem a nie zmianami rakowymi ?

tyska z tego co mi mowil lekarz to cin III Wcale nie jest zmiana rakowa tylko nie leczona moze doprowadzic do raka wiec jesli wyszlo cin III to trzeba dzialac moze idz do innego gin.

Gość tyśśśkaaa
chyba coś źle napisałam, bo wyszła mi grupa III a nie CIN III a to chyba trochę coś innego , po lekach i powtórnym badaniu wyszło mi że gr II ale z zapaleniem więc zrobiłam wymaz wyszła mi bakteria i dostałam leki na tą bakterię i mam powtórzyć cytologię, więc chciałam zapytać czy ta III gr mogła być związana z tą bakterią czy jednak znowu może mi wyjść III gr jak miesiąc temu była już II , bo wizyte mam dopiero gdzies za 3 tyg a za nim wynik to troche czasu minie a mam dopiero 21 lat od trzech miesięcy męża i troche się stresuje tym bardziej że chcielibyśmy starać sie o dzidziusia a wiem ze z takimi wynikami to raczej nie powinniśmy :( lekarza narazie nie chce zmieniać bo w okolicy to jeden z najlepszych. ale dziękuje za odpowiedz

tyska jesli z cytologi wyszlo ze III to raczej bedzie III a bakteria to tylko wyjdzie przez wymaz czy jest czy nie ale niewiem na sto procent!!! ale niemartw sie napewno bedzie ok:)kazda z nas to przeszla jedna lepiej druga gorzej ale kazda znas jest twarda :)

Gość madzica30
Hej:) Tyssska,nie martw sie na zapas.To,ze cytologia wyszla zle nie znaczy,ze tak zostanie. Tez mialam wykryte zmiany,potem wycinki.Okazalo sie,ze byla to malutka zmiana,ktora nie powinna sie nawet zmiana nazywac(tak powiedzial moj lekarz).Teraz bylam na kontrolnej cytologii.Wszystko ok,mam zglosic sie za rok:)Wiec wszystko jest mozliwe.Niestety ja zawsze panikuje i spodziewalam sie najgorszego. Zycze dobrych wynikow wszystkim i pozdrawiam:) Bede zagladac na forum i trzymac kciuki! wklejam jeszcze raz linka,moze komus sie przyda... http://www.cancerscreening.nhs.uk/cervical/publications/whatyourabnormalresultmeans-polish.pdf

Gość madzica30
Zapomnialam dodac,ze tez mialam grupe III. Widac,wynik jak najbardziej moze sie zmienic na lepsze:)

Gość kamabb12
witam, mam jutro badanie cytologiczne i mam zapalenie pęcherza, biorę furaginum, czy będzie to miało wpływ na wynik?

Gość tyśśśkaaa
Staram się nie martwić, ide na powtórzenie cytologii za jakieś 2 tygodnie bo nie ma mojego lekarza teraz a potem bede miec okres takze musze poczekać , i zobacze co i jak , okaże sie co dalej .

Gość madzica30
Dziewczyny co u Was?Jakos forum zamarlo:( Tyssska bylas juz na kontrolnej cytologii? Trzymam za Was kciuki.Niestety musialam sie przeniesc na jeszcze inne forum-"tarczycowe"-smutne to:( Pozdrawiam serdecznie

Gość tyśśśkaaa
Nie byłam jeszcze , ponieważ mojego lekarza nie był bo był na szkoleniu teraz miałam okres i dopiero w przyszły wtorek idę, trochę się boje bo na wynik znowu będę czekała ze dwa tygodnie. A tak bardzo chcemy z mężem starać się o dzidziusia a w takim wypadku musimy uważać bo jeżeli to zapalenie to lepiej je wyleczyć :(:( Ale wolałabym żeby to było zapalenie niż coś gorszego :(

Gość madzica30
Hej Tyssskaaa:)Nic sie nie martw,bedzie dobrze!Trzymam kciuki.a dzidziusia bedziesz miala,zobaczysz! Szkoda,ze my dziewczyny musimy przez takie rzeczy przechodzic:(Faceci maja latwiej,ale dzieki temu jestesmy silniejsze od nich:) Trzymaj sie cieplo i powodzenia!Pisz jak juz cos bedziesz wiedziala,pozdrawiam

Gość tyśśśkaaa
Dopiero wczoraj miałam powtarzaną cytologie bo dalej miałam stan zapalny :( I wyniki będę miała dopiero w przyszły poniedziałek .. to czekanie jest najgorsze .. ale boję się też tego co będzie później jak wyjdzie jednak dalej źle :( Chociaż nie tracę nadziei że jednak może będzie lepiej :)

Gość madzica30
tyssskaaa Nic sie nie martw,bedzie dobrze.Tez sie balam cholernie wynikow z kontrolnej cytologii,bylam pewna,ze znow jakies zmiany beda... glowa do gory i pisz jak wyniki beda. pozdrawiam

Gość guciol
Wczoraj dowiedziałam się że mam 4grupę jestem w szoku co zemną będzie jakie badania i czy bolesne morze wiecie piszcie proszę!!

Gość tyśśśkaaa
byłam dzisiaj po wyniki .. i wszystko jest ok .. jestem taka szczęśliwa .. mam do kontroli za rok .. ale pójdę za pół :) tak na wszelki wypadek .. w końcu koniec leków chodzenia co dwa tygodnie :D

Gość bekcik
Hej , moja historia w czerwcu info ze cytologia zła, CIN 3 , dali mi skierowanie do szpitala na pobranie wycinków, poszłam pobrali , wyszło stan zapalny , nadzerka ale nie było słowa o CIN 3, lekarze ( dwóch ) nic nie robić , kontrola za pol roku - ale mnie to nie dawało spokoju , jak to coś wychodzi mi źle a oni że mam czekać ? Sama poszłam na kolposkopię , jeszcze raz lekarz pobrał wycinek , tym razem widział skad brac i co okazało sie CIN 3 hsil - co oznacza - konizacja . Ok czekam na grudzien bo wtedy moze zrobię . I co mnie zastanaiwa - dopytuje się dlaczego nikt mi nie kaze zrobic testu na HPV- lekarz mowi ze po co jak mam to i tak juz tego nie wylecze , a ja chce wiedziecz czy jak mi juz wytną trochę tej szyjki to co potem ? za jakis czas znowu wszystko moze sie powtorzyc jest jakas kolejnosc ...czy testy robic czy ni ???