Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urojona

ciąża urojona

Polecane posty

Gość :((((((((((
wita mam pytanie pare dni przed okresek mojej dziewczyny robbilismy sobie dobrze nawzajem i przyszły dni okresu którego nei ma co się dzieje robiła to pierwszy raz jest młoda 13 lat pomocy

Gość kolejnaaaa90
Kilka dni przed okresem są dni niepłodne więc nie ma się czym martwic. Ale ze względu na wiek odsyłam do lektury na ten temat, jeśli już decydujecie się na współżycie w takim wieku to wypadałoby wiedziec co nie co.

Gość PauPauPau
nie mam już sił..... jestem naprawde w "ciazy" urojonej... miałam okres 5 czerwca, po tym czasie zrobiłam test, wyszedł negatywnie, i kolejny i kolejny... osiem testow w ciagu miesiace, dostałam miesiaczke 12 lipca [przez stres mam bardzo nieregularnie], dzien przed okresem zrobilam test 11 lipca, wynik-negatywny, mialam okres troche skapy, ale za to bardzo bolesny, jak skonczyl mi sie okres, kolejny test - negatywny, ja juz nie mam sily:( ciagle mam wrazenie, ze mam brzuch coraz wiekszy, oraz to, ze jest mi nie dobrze, ze mam mdlosci..co ja mam robic...blagam o pomoc, nie mam do kogo sie z tym zwrocic... p

Gość OnaUrojona
Witam Mam taki problem i bardzo chciałabym uzyskać odpowiedź, bo niedługo sama ze sobą oszaleję. Ok. 2óch miesięcy temu zażyłam tabletkę escapelle ( pękła prezerwatywa w dni prawdopodobnie NIEpłodne + wytrysku wewnątrz nie było ). Po ok. 3 tygodniach od wzięcia tabletki zrobiłam test ciążowy - wynik negatywny. Kilka dni później dostałam okres ( był normalny, trwał kilka dni, był obfity, były skrzepy itp. ). Po miesiącu dostałam następny okres, dwa dni spóźniony. Trwał kilka dni, krwi było sporo, były skrzepy, czyli tak jak poprzednio. I teraz - kilka dni po tej właśnie miesiączce odczuwam ból sutków, a raczej drażliwość, bo nie bolą cały czas tylko przy dotyku lub przy ocieraniu o koszulke np. Dodatkowo mam wrażenie, że mi niedobrze, czuję ścisk w żołądku. No i pobolewa mnie podbrzusze - raz z jednej raz z drugiej strony... Dlatego postanowiłam zrobić test ciążowy - wynik negatywny oczywiście Jednak niepokoją mnie te sutki,mdłości ( wymiotów nie było tylko po prostu jakoś mi niedobrze ), brzuch. Czy mimo dwóch normalnych miesiączek i dwóch negatywnych testów mogę się obawiać ciąży ?? PS. Pierwszy test to Quick Vue, a drugi to Pre Test. Na obu pisało, że mają skuteczność powyżej 99 %.

Gość OnaUrojona
Odpowiedzcie :(

Gość DOonaUrojona
Mam podobny problem do Twojego... tabletke tez tą brałam, ale to było hmm pod koniec maja, miałam po niej normalny okres 5 czerwca, a kolejny miałam 12 lipca dzień przed miesiączka zrobiłam ten sam test co ty tzn pre test wyszedl negatywmy, 12 dostalam okres, ale dalej sie bałam zrobilam kolejny, tez ten co ty.. tez negatywny, i mam mdlosci, bola mnie sutki, widze, ze mamy bardzo podobnie.. to jest nic innego jak ciaza urojojona.....

Gość OnaUrojona
U mnie dziś się pojawiło coś na znak śluzu płodnego, tzn. nie ma tego dużo bo tylko przy podcieraniu, ale na papierze zostaję taki gęsty rozciągliwy przezroczysty. A przecież w ciąży nie ma dni płodnych... A i on pojawił się miej więcej w czasie kiedy i kalendarzyk obliczył mi dni płodne.

Gość OnaUrojona
Powiem więcej Nie mamy podobnie, mamy tak samo, bo ja pierwszy okres też miałam 5 czerwca :P Drugi 7 lipca. Teraz wychodzi mi jakoś 9 sierpnia - MODLĘ SIĘ O NIEGO:O

Gość kolejnaaaa90
Po pierwsze, śluzu płodnego czyli przejrzystego, śliskiego rozciągliwego w ciąży nie ma bo nie ma dni płodnych. Śluz ten najczęściej jest bardzo gęsty biały. W trakcie ciąży mogą wystąpic krwawienia w dniach przypadających na okres ale każde z nich jest bardzo niebezpieczne i nawet z najmniejszą ilością krwi trzeba natychmiast zgłosic się do lekarza bo grozi to poronieniem. Te 'okresy' trwają 3-4 dni i są skąpe. Poza tym, test jest wiarygodny po ok 3-4 tygodniach od współżycia, lub kilka dni po terminie spodziewanej miesiączki. Objawy które opisujecie najczęściej związane są zazwyczaj ze stresem, z obawą przed zajściem w ciążę. Zalecam więc spokój .;D

No u mnie ten śluz był wczoraj i przedwczoraj, wprawdzie niewiele ale był... I szczerze co do poronienia...:O To gdybym była w ciąży to to by była moja ostatnia nadzieja. Więc do lekarza na pewno bym nie poszła, żeby ratował dziecko, którego nie chcę.

Gość Smieszek679
Witam mam problem.Dokładnie 5 tygodni temu wspołzyłam. Biore regularnie tabletki aczkolwiek 3 dni przed wspołżyciem zapomniałam jednej jedynej tabletki. Nie zabezpieczylismy sie dodatkowo. na nastepny dzien dostałam niby okres. Krew była jasna i krwawienie było skąpe. Od tego czasu zrobiłam 10 testów wszystkie negatywne. W pierwszym dniu miesiączki kolejnej , która wczoraj mi sie skonćzyła i była tak samo skąpa i jasna zrobiłam kolejny test, negatywny!! Nie wiem co o tym mysleć, objawów oprocz przemeczenia( co w taka pogode jest chyba normalne) nie mam. Mimo wszystko tak bardzo boje sie kolejnej ciąży(mam 2 dzieci) że najchetniej cały czas testy bym robiła. W poniedziałek ide do gin. Do tego czasu chyba umre z nerwów!! Czytesty mogą nie wykryc 5 tygodniowej ciąży?? Jutro rano robie ostatni test juz mam kupiony.

Moim zdaniem by wykrył. Wykrywają po ok. 3, 4 tygodniach od WSPÓŁŻYCIA. A przecież po tabletkach krwawienie może różnie wyglądać.

Gość załamanabardzo
po 3-4 tygodniaach? a po połtora? na testach pisze ze po 6;/

Gość kolejnaaaa90
Test wykryłby 5 tygodniową ciążę. Nie szalej tak z tymi testami bo mają one bardzo wysoki współczynnik skuteczności. Czasem zdarza się, że testy się mylą ale nie aż 10 (!!!) Myśle, że w Twoim wypadku najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta u ginekologa. On rozwieje Twoje wątpliwości, zobaczysz sama :)

Owszem, na testach pisze że po 6 dniach. Ale nie od stosunku a od zagnieżdżenia, czyli to będzie mniej więcej dwa tygodnie od stosunku. Baaaardzo rzadko się zdarza, że test zrobiony tak bardzo wcześnie pokaże Ci ciążę i w niej będziesz. Na ogól wychodzi negatywny. A co do testów, to zrobione w odpowiednim czasie, czyli jak pisałam jakieś 21 dni od stosunku mają ponad 99 % skuteczność.

Gość Smieszek679
Dzieki kobietki. Jestem umowiona na wizyte u gin na poniedziałek..sie okarze, ale jutro zrobie ten test z samego rana;) skoro juz go mam;) napisze w pon.:*

Gość Smieszek679
Hej zrobiłam test z rannego moczu...negatywny A jestem ciekawa co Wy na takie cos. Może nie zauważyłam i jestem w 5 miesiącu(zawsze regularnie brałam tabletki. i teraz dopiero zanika mi okres. A hcg rośnie tylko do 3 mies. a pozniej maleje. Tak gdziers przeczytłam . Czy test moze nie wykryc starszej ciąży?? STRASZNIE SIE DENEWUJE!!Żadnych objawów nie miałam.

Test wykryłby na pewno 5 miesięczną ciążę ! Poza tym ej bez przesady do 5 miesiąca to sama byś zauważyła, że coś jest nie tak. A ponadto nie miałabyś krwawienia z odstawienia ...

Gość kolejnaaaa90
Gdzie wyczytałaś takie głupoty, że poziom hcg spada na tyle by test nie wykrył ciąży??? Może wkleje dla porównania i zobaczysz sama. Norma czyli gdy nie jest się w ciąży to 5 mIU/ml. A wraz ze wzrostem ciąży : Normy hcg Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156 Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870 Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500 Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300 Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000 Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000 Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000 Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939 Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074 Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818 Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173 Ciąża 16 tydzień 5730 - 54585 Ciąża 17 tydzień 5267 - 57465 Ciąża 18 tydzień 3180 - 51360 Ciąża 19 tydzień 5879 - 55183 Ciąża 20 tydzień 1234 - 45771 Ciąża 21-39 tydzień 2700 - 78100 Nie ma takiej możliwości by test ciąży nie wykrył jeszcze 5-miesięcznej... Zdajesz sobie sprawe, że prawdopodobnie miałabyś już duży brzuch i była w stanie odczuć ruchy dziecka?

Jeżeli drugi i trzeci tydzień ciąży to takie wysokie stężenie tego hormonu a test są o czułości 25.. to test wykrył by już taką ciążę prawda?

Gość kolejnaaaa90
Taaaak!

Gość Smieszek679
Hej jestem po wizycie u lekarza...ciąży brak;))) dzieki bogu;))) krew miesiaczkowa sie zmieniła w wyniku brania tabletek- dziwne ze dopiero po pół roku. Ja juz jestem po urojeniach;))

Hej Dziewczyny! Mam małe pytanie wiec . Moj cykl jest tak nieregularny ze szok ;/ Nie moge aktualnie skorzystac z porady lekarza wiec zapytam was . skonczyl mi sie okres 2 dni pozniej jednorazowe plamienie jak to zobacyzlam myslalam ze padne no bo nigdy tak nie mialam .. stało sie tak tylko raz przy 10 latnim stazu z okresem .. Może któras wie co i jak ? pozdrawiam

Gość kolejnaaaa90
Byc może to 'resztki' okresu :) Ale jeśli sytuacja się powtórzy powinnaś udać się do lekarza.

ooo wątek widzę w sam raz dla mnie! :D też jestem chora psychicznie i cierpię na urojoną ciąże. od półtora miesiąca biorę tabletki, regularnie o 22 (czasem z wahaniem - godzina przed lub po). Nie wymiotowałam, nie miałam biegunki. ALE kochałam się z TŻtem bez ogumienia na dziesiątej tabletce a teraz bolą mnie jajniki i schizuję. Czekam z niecierpliwością do krwawienia. Jeszcze tydzień. Ale ponoć może wystąpić, mimo ciązy. Zaczęłam brać tabsy, żeby nie swirować i być zabezpieczoną a tym czasem jest jeszcze gorzej i mam schizy... :O

Gość 8-D
okazalo sie ze mam guza na przysadce mozgowej...:(

Gość 8-D
i nie jestem w ciazy a wszystko na to wskazywalo...