Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urojona

ciąża urojona

Polecane posty

dziewczyny zrobiłam 2 test, tym razem tydzien po owulacji, dlluzej juz nie wytrzymam i jest mozna 1 krecha....na chwile mi ulzy, ale pewnie od jutra będzie nowa schiza... ;) a najgorsze są te fora .... pisza tam nie raz takie bzdury ze glowa mała!! a ja co przeczytam to zaraz to mam! musze sie leczyć ale na głowe... tylko wy dziewczynki jesteście konkretne i pomocne ;)

Gość kolejnaaaa90
Tak masz racje, fora są straszne a jakie ludzie tam głupoty wypisują to głowa mała. Już słyszałam o ciąży pozamacicznej w kolanie, o okresach przez całą ciążę, o tym że kobiety nie wiedziały do końca ciąży że w niej są bo nawet nie przytyły. To wszystko bzdury wyssane z palca... Jest wiele osób, które kojarzy naturalne objawy owulacji czy też zbliżającej się miesiączki z ciążą (ja też do tych osób należę :) ) Jednak trzeba pamiętać, że najpłodniejszy czas w cyklu kobiety to owulacja a w ciągu niej jest JEDYNE 15% szansy na zajście w ciążę. Jak to ktoś powiedział "Trzeba mieć albo duże szczęście albo ogromnego pecha." Ból jajników, skurcze brzucha, mdłości, zawroty głowy, ból piersi -tak może objawiać się owulacja. Natomiast wszystko to plus np u mnie cierpnięcie nóg, okropny ból brzucha i pleców to objawy zbliżającej się miesiączki. Warto wspomnieć też o tym, że gdy miesiączka się spóźnia częściej oddajemy mocz (wiele kobiet przypisuje to ciąży ) W każdym razie, kobietki spokój i pozytywne nastawienie przede wszystkim !! :):)

Rzeczywiście najgorsze te foraja tez dostawałam schizów praktycznie przez 4 miesiace:/ Bo chociaż miałam okres i to o wiele skąpszy to ubzdurałam sobie ze to nie okres tylko plamieniai tak co mi się pojawiało tak sobie wmawiałam.zgroza.bo nie było kiedy do lekarzataka wymówka A dziś już mam sppokoj.Najważniejszy spokój i jak to powiedział mi dzis lekarz zdrowy rozsądek. :) Więc tak jak mi nie dawno poleciła kolejnaaaaa90 , polecam kapiel, lampke wina i dobra książkę...:)

Gość madzikapl
he he, dobre ;) a to nie lepiej dziewczyne w faktycznej ciąży?? moja ciąża urojona jeszcze nie jest całkowicie stwierdzona, bo być może na serio jestem w ciąży więc nie wiem czy się nadaję, a gdzie ta sesja miałaby być ?? mianowicie skąd jestes?

ciąże faktyczne już mam. potrzebuje odmiany. innej perspektywy. pracuje wokół zagadnienia. wielowątkowo. przypadek urojonej ciąży jest według mnie niezwykle intrygujący. jestem z Warszawy. właściwie zdjęcia robię w różnych miastach. kwestia zgrania się

Gość xcandyx
a mam takie pytanie. no bo dostałam okresu. to nie można nawet nazwać okresem prędzej plamienia nawet duże. czy to może oznaczać ciążę ? bolą mnie jajniki i wgl. jak przy normalnym okresie.

Gość madzikapl
proszę Cię, nie strasz ;) ja też dziś dostałam okres i mam nadzieję że to już koniec mojej ciąży urojonej...;) myślę, że skoro okres jest to nie ma się co stresować :)

xcandyx spokojnie:) Plamienie to wtedy kiedy wystarcza Ci wkładka:) bo np przez cały dzien może troszkę krwi sie pojawiąWiec spokojnieJa tez się bałam strasznie ale to wszystko powoduje streszazwyczaj miałam miesiączki 7dniowe i bolące jak cholera:/ od 4 miesięcy jak sobie wbiłam do głowy tą swoją ciążę to miałam 3 dniowe lekkie krwawienieLekarka miała ze mnie niezłą polewkę jak jej to wszystko opowiedziałam :D i też raczej postawiła na stresokaże się po wynikach cytologii...Więc główka do góry:)

Gość kopytko154
Dokladnie 2 tygodnie temu w sobote wraz z moja partnerka planowalismy rozpoczecie zycia seksualnego jednakze nie byla ona jeszcze gotowa i udalo mi sie jedynie 2 razy odrobine na kilka centymetrow wejsc w jej pochwe. Oczywiscie przed inicjacja nalozylem prezerwatywe, dokladnie durex extra safe. mielismy tez zel durexa smakowy. do pelnego stosunku jak i penetracji nie doszlo ponadto uwazam ze jej blona dziewicza nie zostala ''przelamana'' . Aczkolwiek tydzien po weekendzie zaczely bardzo bolec ja okolice sutkowe i trwa to do dzis wraz z od kilku dni bolami jak twierdzi podbrzusza. bardzo sie denerwujemy a zwlaszcza ona i nie wiemy czy ten bol juz sobie wmawia i czy to mozliwe zeby zaszla w ciaze, poza tym nigdy nie miala tak dlugotrwalych boli. podczas opisanej proby stosunku miala prawie tygodniowa miesiaczke, dni nieplodne. czym to wszystko moze byc spowodowane, przeciez to nie moze byc ciaza.. dodam ze nie wyczuwalem erekcji a po zdjeciu prezerwatywy penis wydawal sie caly suchy Moja dziewczyna teraz wariuje, czyby to była urojna ciązą?

Gość kopytko154
tzn ból piersi skoczył sie u niej juz w poniedziałek, bol podburzsza też, ale okolice stukowe są jakby powiekszone mimo to nadal panikuje, nie wiemy co robić

Gość kopytko154
dodam jeszcze, ze od wczoraj mojej dziewczynie dośc często się odbija ! błagam o szybko odpowiedź

Gość helenka90
kolejnaaaa90 mogłabym prosic o twój adres emailowy, bardzo proszę, boje się ze też mam urojną ciązę, przez ktorą nie moga na niczym sie skupić :(

Gość kolejnaaaa90
Podaj mi swój mail a ja się odezwę. kopytko154, nie było stosunku nie ma ciąży-proste. Jeżeli nie doszło do wytrysku to w jaki sposób miałoby dojśc do ciąży? Objawy które opisujesz w 90% są urojeniami... Za wcześnie na jakiekolwiek !

Gość helenka9090
prosę, to mój adres, czekam na szybki kontakt, pozdrawiam oxybows@vp.pl

Gość helenka90
błagam ! wariuje ! dokładnie 14 sierpnia miałam przezyć swoj pierwszy raz, mialam wtedy okres, czyli dni niepołdne, nie doszło jednak do pełnego stosunku, mój partner zodlal włozyć jedynie kawałek, swojego członka, dodam bylam na nim prezerwatywa. zabolało, probę ponowiliśmy, jednak bol był mocniejszy. przestaliśmy. Dwa tyg po tym zdarzeniu miałam okropny bol piersi, nigdy takich nie miałam, piersi były jednynie wrazliwe przed zblizająca sie miesziączką. Po tygodniu bol ustał, jednak teraz zauwzyzłam, ze brodawki sa wiekszą i raczej lekko brązowawe, a piersi sa delikatne na dotyk wycztytałam ze to jeden z objawów ciązy, dodam jeszcze że od wczoraj dośc często odbija mi się. Błagam was, czy wsymyslam juz sobie ?! Czy zakodowałam w swojej psychice ciąze? Nie wiem jak mogłoby dojśc do zapołdnienia ! nie wiem.

Gość kolejnaaaa90
Skoro sama nie widzisz szansy na zapłodnienie to czemu to sobie wmawiasz?? Najwcześniejsze objawy to okoloca 6 TYGODNIA! Nie można miec objawów tydzień po stosunku bo wtedy jeszcze dobrze do zapłodnienia nie dojdzie.. Może wcześniej nie zwracałaś uwagę na kolor brodawek. Wydaje mi się, że wszystkie te objawy sobie wmawiasz. A piersi mogą bolec podczas owulacji, czasem nawet od owulacji aż do samego okresu.

Gość helenka90
kolejnaaaa90, odezwij sie proszę na mojego emaila, chciałabym przedyskutować inne sprawy(objawy) o których nie chciałabym mówić publicznie

Gość kolejnaaaa90
oxybows@vp.pl czy to jest dobry adres? tam nie ma byc "wp.pl"?

Gość mamarazydwa!!!
kolejna może Ty pomożesz!!! Witam. Chciałam prosic o radę. 27 czerwca rozpoczełam opakowanie cerazette i brałam je do 24 lipca/ Okres miałam miec 14 lipca ale tabletki przesuneły go na 7 lipca i trwał do 12 lipca. Z mężem kochałam się w dniach 16 lipca,17,18 i 19. W sierpniu gdzieś na początku miesiąca miałam jeden dzień plamienia,myślałam,że to okres ale to tylko 1 dzień i od tamtej pory nic. Czy to możliwe że mogłam zajśc w ciążę?? Oczywiście dodatkowo stosunek przerywany. A jeśli nie to co może się dziac? Te tabletki brałam również od listopada do marca. Urodziałm we wrześniu. Okres po marcowym odstawieniu dostałam w maju. Poradzcie coś?

Gość mamarazydwa!!!
halooooooooooo

Gość kolejnaaaa90
Tabletki mają dość wysoką skuteczność, jednak nie 100%. Ty brałaś je pewnie regularnie. Dodatkowo stosunek przerywany, co najbezpieczniejsze nie jest, ale skoro nie doszło do erekcji wewnątrz to myślę, że nie ma się czego bać. Tabletki sprawiają, że Twój okres jest "sztuczny", byc może pod wypływem tabletek tak właśnie się zmienił, chociaż nie sądzę by jednorazowe plamienie można było uznać za okres. Gdybyś nie brała tabletek to możliwe, że to oznaka owulacji jednak gdy zażywasz tabletki to wiadomo, że jej nie ma. Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że okresu nie było a miał byc zapewne gdzieś w okolicach 12 sierpnia? Jeżeli tak, to uważam że powinnaś najpierw zrobić test, będzie już wiarygodny(testy są wiarygodne 3 tyg.po stosunku lub w kilka dni po tym jeśli okres się nie pojawi.) Jeżeli wynik będzie negatywny zgłosić się do ginekologa, przepisze Ci tabletkę na wywołanie okresu, może to jakiś problem z hormonami.

Gość mamarazydwa!!!
oby to tylko hormony coś źle reagują schizy mam boę się strasznie

Gość kolejnaaaa90
"Te tabletki brałam również od listopada do marca. Urodziałm we wrześniu. Okres po marcowym odstawieniu dostałam w maju. " Czy to znaczy, że będąc w ciąży brałaś tabletki antykoncepcyjne i zaszłaś wtedy w ciąże, a dodatkowo dostałaś krwawienia z odstawienia będąc już w ciąży?

Gość mamarazydwa!!!
źle napisałam urodziłam we wrześniu 2009 roku i zaczełam brac tabletki od listopada do marca,odstawiłam bo mąż wyjechał za granicę. Okres po nich dostałam w maju. I już miałam w miarę regularny i w czerwcu. Póżniej jak było napisałam wyżej

Gość helenka90
tak tak to mój adres i jest on prawidłowy oxybows@vp.pl

Gość kolejnaaaa90
Nie mogę do Ciebie wysłac maila. Oto mój adres: kolejna90@onet.pl

Gość mamarazydwa!!!
up up

Gość kolejnaaaa90
@ mamarazydwa, Nie wiem co więcej mogę Ci doradzić. Zrób jak najszybciej test, najlepiej jutro. A jeśli będzie negatywny to idź do lekarza.

Ja od stycznia 2010 roku współżyje z chłopakiem, mam 16 lat. nie robimy tego baaardzo często. Mi to przyjemności nie sprawia jemu tak. MAM DO NIEGO BAAAARDZO DUŻE ZAUFANIE podkreślam to. Nigdy nie kończy we mnie. Jest juz doświadczony. Jednak intuicja kobiety jest inna. Tak ja i Wy, ja też mam urojenia. nie pierwszy raz chyba z 3. Wydaje mi się, że rośnie mi brzuch, czuje tętnice brzuszną, na początku podejrzewałam że to serce dziecka, ale potem poczytałam i wybiłam sobie to z głowy :) oprócz brzucha, czesto sikam, chociaż już się to uregulowało. Nie wiem co mam myśleć. TESTU NIE ZROBIĘ, tchórz ze mnie no niestety. Ale chyba zrobię, się okaże. Jak wcześniej wspomniałam mam 16 lat, nie chce iść do ginekologa itp. Nikt prawie nie wie że współżyję. mam nadzieje, że to urojenie. Na duchu podtrzymują mnie informacje o moich koleżankach, które uprawiały sex na spontanie, bez niczego nie miały zaufania do partnerów ... to mnie jedynie pociesza ;* POZDRAWIAM !