Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cioteczki i meno

menopauza, odchudzanie i inne problemy 40-50letnich ciotek

Polecane posty

Graff - jaki był ten ból? Jeśli migrenowy, to polecam stary lek kobiet z mojej rodziny - zjedzenie całej cytryny (bez cukru!). Babcia robiła też antymigrenowe konfiturki: smażyła cytrynę ze skórką z małą ilością cukru. No cóż moje kochane - dzis 3 dzień kopenhaskiej (- 2 kg). Poza tym dostałam tłumaczenie, siedzę i \"fedruję\". Jest mi trudno się zmobilizować, bo przez 8 miesięcy leniuchowałam 😭. Ale powoli sie dyscyplinuję. Bardzo mi pomaga internet, bo wyszukuję najróżniejsze słowniki (synonimy polskie i angielskie, słownik języka polskiego itd) i czekają sobie w pasku, kiedy będę zmuszona ich użyć. Sprawdzanie w nich trwa parę razy krócej niż grzebanie w często opasłych tomach... Dziś miałam pyyyszne śniadanko: kawka z kostką cukru i grzanką! Mniam, mniam Pa, pa 😘😘😘😘😘😘😘😘

Witam milo !!!!!! wszystkie laseczki 🌼🌼 Widze za okrnem slonce to troche mnie pobudza ciesze sie :D:D:D:D Monisia brawo - moze i ja sie skusze na te diete:):):):):) przydaloby sie troche odchudzic !!!!!!!!!:P:P:P:P:P Zapraszam wiec na kawe (_)> (_)> (_)> (_)> (_)> oczywiscie bez kofeiny (nie szkodzi) Pa!!!! 🖐️

Witajcie laseczki Cudownie że za kilka godzin weekend. Muszę się przyznać że w tym tygodniu bardzo się obijałam w pracy. Jakoś ogólnie jestem rozbita i nic mi się nie chce. Nie wiem co tu zrobić żeby się jakoś pozbierać. Może macie jakieś pomysły. Tylko nie piszcie że mam iść do fryzjera bo ostatnio (dokładnie w dniu w którym mój syn miał ten feralny wypadek) poszłam i dałam się namówić fryzjerce na obcięcie moich dość długich włosów prawie na krótko. Mój mąż tak się obraził że tydzień chodził naburmuszony a ja sama też nie czuję się dobrze w tej fryzurze. No i codziennie muszę myć i modelować włosy. Przedtem jak chciałam to modelowałam a jak nie to spięłam w jakiś koczek i było dobrze. No cóż teraz mam zajęcie zapuszczam włosy. Poza tym kupiłam sporo witamin i magnez i żeń-szeń i na włosy i jakby trochę lepiej się czuję. Całuski dla wszystkich. Pa

Wanilia, kawa bez kofeiny? beeeeee Czy ktoras sie odchudza? Monisia, co zaleca Tombak, zeby nie byc wsciekle glodnym, oprocz picia wody? Gratuluje wytrwalosci, tez chcialabym zeby wybila dla mnie i dla mojego sadelka godzina 0:9 ale na ditce wytrzymuje do godziny 18. O 19 jestem wsciekle glodna, wiec zaczynam : marchewke, potem jabluszko, a potem czesto kawaleczek serka lub wedlinki, bo to bialko i przyspieszy przemiane materii a potem kromeczka:( i dopiero jak brzuszek pelniutki moge czytac, pisac ogladac, a potem w lozku wyrzuty sumienia i postanowienia, ze juz jutro bedzie inaczej........... do 18

Witam kochane :) >> MONISIU 51 🌻 mam 3-rodzaje bólów głowy :( >> boli mnie na górze mózg,tak jak by się lasował :( >>> boli mnie z tyłu głowy, i boli mnie prawa strona,tak jakby węzły chłonne :( kazdy jest nieprzyjemny :( dzięki,wypróbuję tę metodę z cytryna :) gratuluję Ci wytrzymałości :) MUszę się Wam do czegoś przyznać :( ja mówię często o diecie,ale tak naprawdę to mam 160-wzrostu i ważę/w tej chwili 52kg./ nie krzyczcie na mnieże wydziwiam:) ale jak ważę 54,5 to już bardzo żle się czuję ,mam wrażenie,że bary mam jak atleta ,no i ten wałek na brzuchu/to jest moja zmora:(/ zapisałam się na ćwiczenia od przyszłego tygodnia,właśnie na brzuch i wzmocnienie kręgosłupa :) Więc nie martwcie się,że żle na Was patrzę bo macie więcej kg. ode mnie ... bardzo Was lubię :D 😍 .. WANILIO1 >> dzięki za kawkę :) z przyjemnością wypiłam/oczywiście z kofeiną :P >> PENY >> nic się nie martw włosami ,bo zwariujesz:) one odrastają:) jakbyś nie spróbowała? to nie wiedziała byś,że żle Ci w tej fryzurze :P a mąż? chyba Cię kocha :) skoro zauważył ,że żle Ci w nowych włosach:)😘 >> PIĄTKA >> ja mam to samo :P cały dzień potrafię nie jeść ,a wieczorem :( 😠 ciamkam :P to trudne,zwłaszcza jak koło Ciebie ktoś wcina dobre jedzonko :P pozdrawiam Was serdecznie ... i nieobecne psiapciółki też :)

Witam Graff ale mnie zdołowałaś toż ty masz figurę modelki. Ja też się do czegoś przyznamja po moich ostatnich przeżyciach najpierw gwałtownie schudłam 2 kg a potem zaczęłam żreć i przytyłam 5 kg i teraz ważę 64 kg. Najgorsze jest to że dalej jem i nie wiem czym się to skończy. Piątko jak piszesz to jabym siebie widziała. Bez przerwy wietrzę lodówkę. A to ogóreczek, a to serek, a to jabłko to znów kanapeczka do wieczora. Ale mam pewien pomysł. Zapisałam się na wtorek do gabinetu medycyny naturalnej na akupunkturę. Te słynne igiełki noszone w uchu przez miesiąc. Jak to mi nie pomoże to już nie wiem. Bardzo na to liczę. Od tygodnia zamierzam wejść na steper ale nie mam ani siły ani ochoty wolę jeść i jęczeć że tyję.

Witam !!!!! milutkie 🌼🌼 Oj! przepraszam za gafe z ta kawa mysle tylko o sobie bo pije bez kofeiny nastepnym razem przygotuje z kofeina.....:):):):):) Czytajac Wasze tematy serdecznie sie usmialam, bo jestesmy podobni do siebie, ja rowniez zawsze obiecywalam sobie, ze wezne sie za odchudzanie i nigdy mi nie wyszlo. Allllle dzisiaj mam 1 dzien diety szwedzkej. Nakupilam grejfrotow,szpinaku owocow,warzyw,jajekitp. Trzeba sie zdyscyplinowac bez tego ani roz. Ja chce rowniez tak pocichu 10 kg schudnac a bede zadowolona gdy osiagne 5 kg.Powinnam wazyc 49 kg a mam 59 kg i czuje sie okropnie jak atleta. Jak mi nie pomoze ta dieta to chyba bede robic glodowke ponoc to zdrowe!!!!!! :):):):). Moj maz,wsuwa wszelkie slodycze tego swiata i nie tyje ma stala wage tzn. 180cm wzrostu 81 kg. Uwiezcie mi zjada 1 tabliczke czekolady przy telewizorze i inne lakocie.Az mu zazdroszcze pocichu!!!!:):):) Bylam na zakupach z polowica (nawet byl ciepliwy!!!!) kupilismy lekture do czytania. A ksiazek u nas jak w bibliotece( malzonek na bzika na punkcie ksiazek). Byla cudowna pogoda porobilismy zdjecia szkoda ze nie mozna tu pokazac. Trier to najstarsze miasto w niemczech i zostalo zalozone przez Rzymian. Pozostala po nich \"Porta Nigra\" i resztki innych ich budowli. Ale sie rozpisalam :classic_cool::classic_cool:. Milych snow Pa!!!

Gość kwiatek...
O boze same modelki, ja mam 162 cm. wzrostu i waham sie miedzy 69 a 70 kg. No to teraz wszystkich zszokowalam. Taki ze mnie grubas a z dieta to mi i tak nic nie wychodzi. Jak jestem glodna i nic nie zjem to tak mnie skreca , ze nie moge wytrzymac. I co ja mam robic ? Nie spie jeszcze , bo moje mysli kraza wokol Papieza.:-( Pa i zycze kolorowych snow !

Witajcie grubaski:D To jest straszne byc grubym, zwlasza Wanilia:) nie wiem jak sie mozecie pokazywac na ulicy takie otluszczone:p ja to co innego laska jak trzeba prawie 90 kg przy 162 cm :(:P czy ktoras moze mi dorownac? a tak naprawde, to musze gdzies zgubic to sadelko jest moze jeszcze podobna do mnie laseczka? Smutny dzien dla wszystkich, ale takie zycie, ciagle kogos zegnamy i choc bardzo to ciezkie, jakos trzeba zyc:(

Witaj, Piatko! Ja! Ja! Ja Ci dorównuję, a mam 165 wzrostu 😭. Ale podjęłam walkę z sadłem. Mój cel: 72 kilo. Wtedy mieszczę się w ciuchy z 30 roku życia (ważyłam wtedy 61 kg). Ciekawe, jak to możliwe? Tylko gębula mi sie wtedy robi strasznie mizerna, zapadnieta, więc więcej zrzucić nie powinnam.... Tez mi smutno.... Ale wyłączyłam telewizję i biorę sie do tłumaczenia, nie będę myśleć...

Hej Monisiu:D To moze zaczniemy razem? powalczymy? Tylko, ze ja 70 kg wazylam trzy lata temu:( tak tak, rzucilam papieroski i wpadlam w nalog zarcia. Jeszcze ciuchy wisza w szafie, bo mam nadzieje ze wyrwe sie z tego nalogu:( ale jedzonko jest takie mniam, mniam..... Najgorsze, ze niby ciagle sie odchudzam, nie jem tlusto, ale duzo, same zdrowe rzeczy:( opanowalam tylko obzeranie sie jablkami, bo mi szkodza, a potrafilam nawet dwa kg schrupac miedzy posilkami. Pytalam cie co mowi Tombak zeby opanowac lakomstwo? Startujesz ze mna? Dieta MM mowi, ze jablko mozna pol godziny przed jedzeniem, o 7 zjadlam jablko, wiec robie sniadanko: mozarella z pomidorem? co ty na to? czy jajka? 2 sztuki?

Piatko, ja jestem teraz czwarty dzień na diecie kopenhaskiej (w sumie: 13 dni). Potem nhcę przejść na diete 1000 kalorii czyli Strazników Wagi. Kiedys jej przestrzegałam i chudłam 2 kg tygodniowo, a wcale nie głodowałam. Dopiero jak zaczęłam przebywac po całym dniu w redakcji, a potem zajadać stres to sie tak upasłam. Na ssanie w brzuszku dobra jest pomarańcza, bo pektyny zatrzymuja wodę i daja uczucie sytości. Strażnicy polecaja też różne przegryzki: marchewki, seler naciowy. A jak dopadnie wilczy głód na słodycze - wsypać do ust łyżeczkę cukru i ssać. Człek zasłodzi się dokumentnie i na więcej nie będzie miał ochoty. kalorii tyle, co w kawałeczku czekolady, a z czekoladą na jednym kawałku sie nie kończy :( A jeszcze jeden \"oszukaniec\": zmieszać troche otrąb owsianych z wodą, zrobić \"ciasto\" i podpiec na teflonowej patelni. Można zjeść, \\zapycha, a przy okazji spuszcza cholesterol!

Witam! Dziewczynki - tluscioszki nie przejmujcie sie niczym, moj maz zawsze powiada, ze kochanego ciala nigdy nie za wiele. Wlasnie to najtlustsze miejsce na moim ciele jakim jest moj brzuch najbardziej mu sie podoba, pomijajac inne wypuklosci mojego ciala. Mysle, ze i Wasi mezowie nie sa tez inni. W koncu to mezczyzni a to przeciez dziwaczne stworzenia.:D:D:D Piatka - dziekuje za pocieszajacy komplement. Niestety latwiej traci sie pieniadze niz sadelko, ale z calego serca zycze Ci zebys tego pierwszego miala coraz wiecej, a drugiego naturalnie coraz mniej i to w szybkim tempie. Najlepiej nie nasladuj Peny, nie wietrz tak czesto lodowki. Lepiej niech smierdzi, wyjdzie Ci to tylko na zdrowie. Mozna by wiec powiedziec, ze nie smierdzi wszystko co smierdzi. Peny ! czekamy na rezultat Twoich eksperymentow. Jezeli odniesiesz sukces to powbijam sobie igielki wszedzie gdzie to mozliwe ;););) Jestem juz 2 dzien na diecie i bede jej przestrzegac. Dzisiaj cudowna pogoda jedziemy na rowerki, ruch to tez dobre lekarstwo. Pa! milego dnia Do wieczorka 🖐️

Wanilio, ja jestem osobą wolną (przede wszystkim z lenistwa!). Przyzwyczaiłam się, że dla chłopów jestem już \"niewidzialna\" - choć na Krecie niejeden, nawet młodszy, Kreteńczyk na mnie sie gapił. Widac lubia takie... A schudnąć muszę z dwóch powodów. Po pierwsze: za duże obciążenie dla nóg . załatwiłam sobie ongis ścięgno strzałkowe w górach i pozrywałam torebki stawowe :(. Po drugie: tak całkiem nie zrezygnowałam jeszcze z dziennikarstwa, a tam bardzo liczy sie wygląd! Nie mogę byc zapasionym babusem 😭. A teraz pa, pa. Wracam do tłumaczenia sceny miłosnej. Do zobaczenia wieczorem 😘

Wanilio, ja jestem osobą wolną (przede wszystkim z lenistwa!). Przyzwyczaiłam się, że dla chłopów jestem już \"niewidzialna\" - choć na Krecie niejeden, nawet młodszy, Kreteńczyk na mnie sie gapił. Widac lubia takie... A schudnąć muszę z dwóch powodów. Po pierwsze: za duże obciążenie dla nóg . załatwiłam sobie ongis ścięgno strzałkowe w górach i pozrywałam torebki stawowe :(. Po drugie: tak całkiem nie zrezygnowałam jeszcze z dziennikarstwa, a tam bardzo liczy sie wygląd! Nie mogę byc zapasionym babusem 😭. A teraz pa, pa. Wracam do tłumaczenia sceny miłosnej. Do zobaczenia wieczorem 😘

Witam Was kochane :) ja tylko na króciótko,bo z pracy :) ale serdecznie Was pozdrawiam :) jest mi smutno z powodu Ojca Swiętego , zapaliłam wczoraj i dziś świeczkę przy Kurii, jak wrócę do domku to wieczorkiem kliknę :) cieszę się ,że dałam Wam temat do rozmów i podjęłyście go :) bardzo się cieszę,że ujawniłyśmy swoje gabaryty :) całuję Was serdecznie 😘

Graf, ty pracujesz w sobote? bidula. Dzionek piekny, cieply i sloneczny, pierwszy chyba naprawde cieply dzien staram sie ograniczac jedzenie, nie laczyc weglowodanow z bialkiem dzis juz zjadlam kawa z mlekiem jablko ogromne o 7 o 10 mozarella z pomidorkiem, pozniej jajo gotowane kawa z mlekiem obiad to ogromna porcja risotto z warzywami, w których było duzo zielonego groszku lampka wina co będzie jeszcze? Na pewno kawa ale czy z mlekiem? Peny, nie narzekaj na wloski Napewno z krotkimi wygladasz mlodziej, a ze troche czasu poswiecisz sobie, napewno wplynie na poprawe humoru. Musisz byc silna dla syna, musisz byc ladna. Mnie tez czeka wizyta u fryzjera, bo nie pamietam czy wam pisalam, ze podczas ostatniego pobytu w Polsce dalam sie namowic na \"leciutka trwala\" Stara, a glupia, wiem dobrze, ze moje wlosy nie skrecaja sie pod dzialaniem zadnych plynow, tylko sie palą. Przetesttowalam to dziesiatki razy, ale ta trwala miala podniesc tylko wlosy, byc och, ach, dwa razy juz scinalam to siano, mysle, ze teraz pozbede sie resztek :( a teraz moje mile, lece popracowac godzinke w ogrodku:D Czy wam mowilam, ze slonce zachodzi tu pozniej? Jak to ma się do jakiejs diety? Chce wzorowac się na MM, ale nie do konca, nie moge zyc bez kawy kto sie wypowie, na temat tego co zjadlam? Moze ty Monisiu?

Dzisiaj byl wspanialy dzien. Zaplanowana wycieczka rowerowa byla super ,obserwowanie budzacej sie wiosny to wspaniale uczucie. Przejechalismy pare kilometrow bylo fajnie.:D:D:D:D:D Piatka ta dieta to przez Ciebie wymyslona ? Radze jednak stosowac diety takie jak szwedzka, czy norweska. Weglowodany nalezy spozywac w odpowiedniej proporcji do tluszczow, bialka nie graja tu zadnej roli.Ogromne porcje risotto to wlasnie rzecz dzieki ktorej mozesz zapomniec o figurze Klaudii Schieffer. Trwala to zmora wlosow- od ponad 10 lat nie robie trwalej bo niszczy je. Czlowiek wyglada jak pudel na wystawie!!!!:):):):):) Dobranoc !!!!!! milych snow 🌼kwiatek]

Dzisiaj byl wspanialy dzien. Zaplanowana wycieczka rowerowa byla super ,obserwowanie budzacej sie wiosny to wspaniale uczucie. Przejechalismy pare kilometrow bylo fajnie.:D:D:D:D:D Piatka ta dieta to przez Ciebie wymyslona ? Radze jednak stosowac diety takie jak szwedzka, czy norweska. Weglowodany nalezy spozywac w odpowiedniej proporcji do tluszczow, bialka nie graja tu zadnej roli.Ogromne porcje risotto to wlasnie rzecz dzieki ktorej mozesz zapomniec o figurze Klaudii Schieffer. Trwala to zmora wlosow- od ponad 10 lat nie robie trwalej bo niszczy je. Czlowiek wyglada jak pudel na wystawie!!!!:):):):):) Dobranoc !!!!!! milych snow 🌼kwiatek]

Dzisiaj byl wspanialy dzien. Zaplanowana wycieczka rowerowa byla super ,obserwowanie budzacej sie wiosny to wspaniale uczucie. Przejechalismy pare kilometrow bylo fajnie.:D:D:D:D:D Piatka ta dieta to przez Ciebie wymyslona ? Radze jednak stosowac diety takie jak szwedzka, czy norweska. Weglowodany nalezy spozywac w odpowiedniej proporcji do tluszczow, bialka nie graja tu zadnej roli.Ogromne porcje risotto to wlasnie rzecz dzieki ktorej mozesz zapomniec o figurze Klaudii Schieffer. Trwala to zmora wlosow- od ponad 10 lat nie robie trwalej bo niszczy je. Czlowiek wyglada jak pudel na wystawie!!!!:):):):):) Dobranoc !!!!!! milych snow 🌼 🌼

Dzisiaj byl wspanialy dzien. Zaplanowana wycieczka rowerowa byla super ,obserwowanie budzacej sie wiosny to wspaniale uczucie. Przejechalismy pare kilometrow bylo fajnie.:D:D:D:D:D Piatka ta dieta to przez Ciebie wymyslona ? Radze jednak stosowac diety takie jak szwedzka, czy norweska. Weglowodany nalezy spozywac w odpowiedniej proporcji do tluszczow, bialka nie graja tu zadnej roli.Ogromne porcje risotto to wlasnie rzecz dzieki ktorej mozesz zapomniec o figurze Klaudii Schieffer. Trwala to zmora wlosow- od ponad 10 lat nie robie trwalej bo niszczy je. Czlowiek wyglada jak pudel na wystawie!!!!:):):):):) Dobranoc !!!!!! milych snow 🌼 🌼

Gość madra
ale Wy jestescie puste,prozne Baby o takich pierdolach gadacie a Papiez umieral,zajmijcie sie w realu czyns pozytecznycm a nie takimi pierdolami jak ile ktora stracila czego ? na wadze?, jak to sie czyta to jeden wniosek sie nasuwa rozym tracicie!!a moze pomyslecie zrobic cos dla drugich zamiast tutaj czas tracic? a moze cos charytawtywnie ? powodzenia!!

Witam !!! choc w smutnym nastroju. Takiego papierza juz nie bedzie w ludzkosci. Byl inny niz byli przed nim. Jest mi rowniez smutno, ale smierc jest zancem poczatku. Pani madra czy to znaczy ze mamy caly dzien plakac i o niczym innym nie rozmawiac. Zycie plynie dalej. Wedlug ciebie sa pierdoly i sie nie wtracaj!!!!!😠 Co odnosi sie do drugich osobo aby czynic to nic nie wiesz na ten temat. Modlenie sie przed tysiacy ludzi nie oznacza ze jestes swieta. Jak i to, ze wielu jest katolikami a z pod duszy wychodzi diabel...... Kochane to nie dla Was ta odpowiedz, ale musialam zareagowac..... Zycze milego dnia

Przepraszam za blad w druku \" smierc jest zakonczenie i droga do poczatku\"......

Gość izabella222
Szanowna "madra" kolezanko! Trafilam na ta strone zupelnie przypadkowo, podobnie jak zreszta chyba i Ty.Nie moge jednak absolutnie zrozumiec Twojego podniecenia i braku tolerancji o ktorej przeciez Jan Pawel II tylekroc wspominal.Jestem rowniez osoba gleboko wierzaca i smierc naszego Ojca Swietego poruszyla mnie do glebi sprawiajac niewyslowiony bol.Nie moge jednak i nie zakladam, ze kazdy stapajacy po naszej matce ziemi musi byc wierzacym i to koniecznie katolikiem. Bog jest jeden dla wszystkich, wyglada jednak na to, ze nie jestes w tym przypadku zgodna w opinii ze zmarly Papiezem. moze powinnas raczej odwiedzac strone Radia Maryja, gdzie pewnie wszyscy pieja jednym glosem, a kazdy kto nie ma na to ochoty jest beeee. Jesli chodzi o robienie czegos dla innych, wymiana doswiadczen, oraz dzielenie sie przezyciami obecnych na tej stronie ma to wlasnie na celu.Rozumiesz ?Moze zechcialabys sie pochwalic swoimi osiagnieciami na polu dzialalnosci charytatywnej, komu i w jaki sposob choc troche pomoglas.Najczesciej bywa przeciez tak jak w naszym starym przyslowiu:"Krowa, ktora duzo ryczy, malo mleka daje".Zycze Ci wiecej podniecajacych przezyc w gronie Ojca Rydzyka. Mysle, ze przy Twoim poziomie intelektualnym strona ta nie jest wlasciwa dla Ciebie. Pozdrawiam i zegnam serdecznie.

Masz zupełną rację Izabello ! ŻYJEMY W WOLNYM , TAKŻE WYZNANIOWO KRAJU --- i każdy na swój sposób przeżywa albo i nie to co się stało. Bez wątpienia odszedł mądry i wspaniały człowiek ale nie oznacza to że zycie zamarło dla wszystkich -- życie toczy się dalej czy tego chcemy czy nie ! I tego nikt nie zmieni. To tyle mojego przypisku Witam dziewczyny !! Jestem ostatnio mocno zakręcona w dodatku od świąt choruje piesek, chodzimy na zastrzyki i szukamy co mu jest :( :( Nie mam za wiele czasu na pisanie ale staram się chociaż czasem wpaść przeczytać . Peny --miło cię słyszeć :) dla pozostałych również dużo :) :) :)

Witam serdecznie 🌼🌼 laseczki Dzisiaj jak zwykle w poniedzialek jestem troche zalatana w kuchni, ale znalazlam czas wpasc do Was na krotko :D:D:D:D Mono moze Twoj pies na zoladkowa-grype (jesli ma biegunke?) Jestem 4 dzien na diecie jak dotad ok. 2 kg mniej ,brzuch zaczyna robic sie plaski !!!! :):):):) Najgorsze byly pierwsze 3 dni , teraz juz leci dobrze. Milego dnia Pa!!!!

Witam Was , ale ze smutkiem :( bardzo przejęłam się śmiercią Papieża , ale słowa Ojca Świętego są dla mnie godną wskazówką ... \" jestem spokojna ,nie lękam się ..\" życie toczy się dalej i wiem ,że Papież będzie nadal z nami ,tylko w górze :) Napewno nie chciałby abyśmy się zamartwiały :) >>> Izabelo >> dzięki :) dużo w Twoich słowach prawdy Codziennie jestem pod - KUrią - i zapalam znicz i modlę się w skupieniu, .Nie jestem tam aby popatrzeć na ludzi,ale ,właśnie dlatego,że nie jestem fałszywą katoliczką i nie robie tego na pokaz,tak jak [ ? ] >być dobrym katolikiem to >> zdawać sobie sprawę ze swoich grzeszków :) i pokonywać je . Pogodę mamy piękną ,choć tak smutną ... całuję Was gorąco i do usłyszenia :) 😘

Pragne powiedziec, ze swieczke zapalam w domu i modle sie w skupieniu i ciszy. Jest ciezko to przyjac, ze Ojciec Swiety nie zyje byl tak dostepny dla wszystkich, ze nie wyobrazam sobie innego na jego miejsce. Tak mi sie wydaje na swiecie teraz wiele sie zmieni. A on bedzie to obserwowal z gory.Bedzie zawsze z cala dudzkoscia nie tylko w Polsce. Tak masz racje Graff pogoda piekna , .... tak smutno w sercu....Pa ! Przesylam usciski.