Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

camelia

LOGEST - dobry wybór?

Polecane posty

Gość Apo
do Ja_Aisza: nic nie wiem, jakoby alkohol miał ujemnie wpływac na działanie tabletek. U mnie to nie ma róznicy - doastawałam okres jak i piłam i jak nie połam o normalnej porze. Kończęczwarte opakowanie.. Huśtawki nastrojów straszne. I nie wiem, czy kłótnie z chłopakiem są winą tabletek :(

Gość fruttella
hej misie!!!!!!!!!!!! no więc ja już jestem po tygodniu logestowym i póki co to nie widzę żadnych "ubocznych"... no może pobolewa mnie w klatce piersiowej, ale oczywiście powiem o tym lekarzowi... no a libido jet jak najbardziej na +. myślę że to taka psychologia: mam99% więc spokojniej i fajniej - co tu kryć!! trochę mam obaw z tą skutecznością, zwłaszcza że na tym forum sa sprzeczne opinie na ten temat, no i że trochę sceptycznie nastwiony jest tez mój miś... ale może to nic... bo przecież to szkodliwe przede wszystkim dlka dzidziusia - branie tabsów, kiedy się nie wie że ma sie okruszka w środku.... co tam jeszcze napisać... hmm rad nie udziele bo póki co nie mam doświadczeń, ale jak co to skrobnę. papa

Gość JULIES
DO APO Obawiam sie ze te hustawki nastroju sa spowodowane tabletkami,a jesli juz po 4 opakowaniu masz takie skutki uboczne to wydaje mi sie ze najlepiej jak skonsultujesz sie z lekarzem.Ja tez mialam takie obajwy ale gdzies dopiero po roku.Teraz odstawilam i wszystko zniknelo.Pozdrawiam,pa

Gość aaaaaaaajaaaaaa
Mam pytanie dosc dziwne :>? a zaczelam brac wlasnie logest ale to chyba jest tu bez znaczenia..moje pierwsze opakowanie tabletek w zyciu ... a ble ble bylam z chlopakiem 2lata postanowilismy brac tabletki..no ale wyszlo jak wyszlo wszystko spadlo na mnie ...bo sie rozstalismy.. i mam pytanie moge tak przerwac w srodku opakowania czy lepiej skonczyc to jedno opakowanie??

Gość aaaaaaaajaaaaaa
Mam pytanie dosc dziwne :>? a zaczelam brac wlasnie logest ale to chyba jest tu bez znaczenia..moje pierwsze opakowanie tabletek w zyciu ... a ble ble bylam z chlopakiem 2lata postanowilismy brac tabletki..no ale wyszlo jak wyszlo wszystko spadlo na mnie ...bo sie rozstalismy.. i mam pytanie moge tak przerwac w srodku opakowania czy lepiej skonczyc to jedno opakowanie??

Gość aaaaaaaajaaaaaa

Gość aaaaaaaajaaaaaa

Gość aaaaaaaajaaaaaa

Gość aaaaaaaajaaaaaa

Gość aaaaaaaajaaaaaa

Gość aaaaaaaajaaaaaa
oj sie rozpedzilam:) a tu net klnalam ze nie chce isc sorki:)ale prosze o odp

Gość JULIES
Do aaaaaaaajaaaaaa Lepiej bedzie jak dokonczysz to opakowanie i dopiero odstawisz. Pozdrawiam,pa

Gość fruttella
do aaajaaaaaaaaa ni=o musisz wziąc do końca, bo twój organiz m zgłupieje i nie będzie wiedział co jest grane...

Gość aaaaaaaajaaaaaa
Dziekuje dziewczyny, tak myslalam ale chcialam sie upewnic..

Dziewczyny, czy biorąc tabletki przez dłuższy czas można nabawić się żylaków? Macie na tym polu jakieś doświadczenia? Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!

Hej wszystkim! Przeczytałam cały ten wątek. Jestem po pierwszym opakowaniu Logestu. Wcześniej brałam dwa miesiące Regulon, ale miałam okropne bóle głowy i musiałam odstawić. Po miesięcznej przerwie zaczęłam brać te proszki, miałam plamienia, bóle piersi, ale co najważniejsze ani razu nie zabolała mnie głowa, teraz mam okres przerwy. Od trzech dni bolą mnie łydki, szczególnie prawa, czuję taki punktowy, promieniujący ból i jakby kłucie. Wiem że wcześniej kilka osób tu piszących miało bóle łydek. Nie wiem czy mam od razu lecieć z tym do gina czy to może przejdzie.... :( Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie...... PS. Teraz mam schizy odnośnie tej choroby zatorowo-zakrzepowej i sama nie wiem co mam robić.......

Gość JULIES
Mariolcia_ mysle ze dobrze bedzie jak skonsultujesz to z lekarzem.Ja tez mialam te bole i jak odstawilam to minely,ale krzepliwosc mialam bardzo zla i to przez to bolaly mnie lydki.Moj ginekolog mowil ze Logest ma duzy wplyw na krzepliwosc a przy tym na zylaki.Pozdrawiam!

Gość Sunshine**
Do MARIOLCIA_ : przy pierwszym opakowaniu ja także miałam straszne bóle łydek i niezłe schizy z tego powodu, nawet dzwoniłam do mojego chłopaka płacząc, że właśnie umieram na zakrzepicę ;) Ale już przy drugim opakowaniu wszytsko było ok-żadnych bólów łydek, żadnych krwawień i jak narazie( a skończyłam właśnie 3 opakowanie) jestem bardzo zadowolona z Logestu. Nie trać zatem nadziei-z czasem wszystko sie ureguluje i pewnie tez będziesz zadowolona z pigułek :) Jeśli chodzi o bóle głowy, od kiedy tylko pamietam, miałam częste silne bóle głowy a teraz, gdy biorę Logest głowa boli mnie dużo, dużo rzadziej i znacznie mniej :) Nie wiem czy to zasługa Logestu czy mojego chłopaka ;) W mojej przygodzie z Logestem pierwszy miesiąc to był naprawdę koszmar(bóle łydek, plamienia, wahania nastrojów, płaczliwość itp) ale teraz jest naprawdę suuuper i moje samopoczucie jest nawet jeszcze lepsze niż przed braniem pigułek :)

Gość Madzia*
Dziewczyny doradźcie mi coś!Potrzebuję tabletek głównie ze względu na cerę...Bo niestety ale mam z nia strasznie dużo kłopotu(pryszcze)...Nie chce zgrubnąć, a przy okazji za jakiś czas rozpocząć współżycie.Co poleciłybyscie mi?Logest, Cilest, Harmonett czy jeszcze coś innego?

Gość do Madzia*
pigułki powinien dobrać Ci ginekolog bo na kazdego działa co innego.Jednej na cerę może pomóc Cilest a innej Diane:-)Dobór pigułki to sprawa bardzo indywidualna i powinien to zrobić ginekolog po uprzednim dokładnym przebadaniu Cię:-) Pozdrawiam🌻

Gość dziewczyna20
Witam Was Dziewczyny:)Wczoraj lekarka przepisala mi Logest.Wczesniej brałam Novynette przez pare dni,ale czulam sie tak strasznie,ze musialam przestac je brać.A teraz-no cóż,Logest-jeszcze większy wydatek.U mnie kosztuje 36 zł.Znacie jakies apteki w Lublinie trochę tańsze?:) Pozdrawiam :*

Gość dziewczyna20
Madziu,kolezanka bierze Diane..(i tu jeszcze jakis numerek chyba)Cerę już ma ładna:)zapytaj o niej swojego ginekologa,3maj sie,papa:):):-)

Gość Sunshine**
Cześć dziewczyny, nie wiecie może jak to jest z opalaniem przy stosowaniu pigułek? Można się spokojnie opalać na słońcu, solarium, czy jednak nie?

Gość no własnie
jak to jest z opalaniem(na słońcu,solarium)przy stosowaniu pigułek?Mozna bez problemu czy raczej należy unikać smazenia sie na słońcu?Słyszałm wiele opini na ten temat i to tak różnych,że teraz sama nie wiem czy stosując pigułki można sie opalac czy raczej nie?

Gość JULIES
Ja gdy bralam tabletki niestety nie moglam sie opalac.Bralam LOGEST.Oczywiscie nikt mnie wczesniej nie uprzedzil i przekonalam sie o tym na wlasnej skorze....a pojawily sie na niej(glownie na twarzy) plamy w okolicach oczu.Po solarium zas mialam plamienia.Ginekolog potweirdzil ze nie nalezy sie opalac...przynajmniej ja nie moglam.Pozdrawiam!

Gość Apo
Do JULIES: jakoś wahania nastrojów mi minęły.. Skończyłam 4 opakowanie, za trzy dni idę do gina.. Mam nadzieje, że to wszystko było tylko przejściowe.. Bo ja nie, to będzie gorzej :( Do Mariolcia: cóż... łydki to dość poważny problem.. Ja na to troche mniej zwracam uwagę, bo palę, także i kłucia w klatce piersiowej są zapewne od fajek.. Co do opalania - o żadnych negatywnych skutkach nie słyszałam.. Mogę się zapytac gina, jak u niego będę za 3 dni.. A tak btw - wie któras gdzie dostać taniej Logest w Gdyni??

Gość do Apo
Ja się dowiesz od ginekologa jak to jest z tym opalaniem to daj znać na forum bo sama jestem ciekawa czy można sie opalać biorąć pigułki antykoncepcyjne;) Pozdrawiam🌻

Gość kaczuszka-
witam, chcialabym sie dowiedziec czy nic sie niestalo skoro dzis wzielam tabletke Logestu z poniedzialku (dzis piatek)? bardzo prosze o odpowiedz. mam tez maly problem co mam robic, chlopak naklonil mnie do brania pigulek juz ponad rok temu, ja zrobilam to z przymusu, seks wogule mnie niepociaga, niemam ochoty na niego. Gdy chlopak namawia mnie do seksu czesto mu odmawiam, stosuje wymuwki ze boli mnie głowa, że chce mi sie spac, on wkurza sie na mnie niemilosiernie. Co zrobic zeby seks byl przyjemnoscia a nie udreka i katorga ktorej bardzo nielubie. Pozdrawiam

Jeśli chodzi o opalanie, to wszystko zależy od osoby. Pigułki niby mogą ułatwiać tworzenie się różnych przebarwień, ale to sprawa indywidualna. Ja przed latem 2-3 razy w miesiącu chodzę na solarium i nie mam żadnych problemów, a to już pół roku brania Logestu. Na początku też miałam dylemat, więc stwierdziłam że sama się muszę przekonać. Na szczęście wszystko jest ok. Ale słyszałam też o odwrotnych przypadkach. Pozdrawiam!