Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

camelia

LOGEST - dobry wybór?

Polecane posty

Witajcie! U mnie dziś 5-ty dzień czwartego naturalnego cyklu. Okres na wykończeniu, tak jak poprzednie - bezbolesny niczym przed tabletkami, mniej obfity i mniej uciążliwy. Żadnych bólów głowy, które zawsze towarzyszyły mi w 7-dniowej przerwie. :) Tak się zastanawiam, ile potrwa ten cykl, skoro każdy następny jest dłuższy... No ale w końcu wszystko musi się wyregulować, prawda? Liczę na to. A jak tam u Was \"bezlogestowiczki\"? Pozdrawiam! :) PS. Wreszcie pogoda zaczęła sobie przypominać, że lato wkrótce... :P

Gość dorcia1212
A czy któraś brała logest tylko po to aby zatrzymać okres?

Gość logestia
niektyore z was pisza ze mialy przez pierwszwe opakowanie plamienia, jak to odroznic od krwawienia, bo mi sie np przedluza okres i czy to sa wlasnie te plamienia?

Gość dorcia1212
Mam ten sam problem.Biore od 10 dni pirewsze opakowanie i jestem troche przerazona tym przedluzajacym sie okresem / a moze plamieniem/. Jak dlugo to moze trwać?

Gość roomianek
Dziewczyny, za 2 dni, we wtorek, powinnam zacząć nowe opakowanie Logestu a okresu jezcze nie dostałam. Czy mimo tego bede mogla zaczac nowe opakowanie? Czy to mozliwe ze jestem w ciazy? Pomóżcie, nie wiem co robić.... :(

Gość smahm
CAMELIA! Mój organizm ma już chyba jak narazie dosyć tabletek, tak się zastanawiam, czy mogę je odstawić sama, czy lepiej wziąść jeszcze to opstatnie opakowanie po przerwie i dopiero jak uda mi się pójść do lekarza? Czy Ty planujesz tez powrót do tabletek i czy to będzie znów logest? Pozdrawiam:):D

Gość grum
hej, tak sobie mysle czy macie moze tez jaies bardziej mokre i bardziej suche dni jak bierzecie tabsy? bo ja bede dzis brac 12 tabletke i jest mi duzo bardziej mokro od wczoraj niz zazwyczaj. niby polowa cyklu, ale czy tez tak macie??

DO ROOMIANEK witam :) ja mam tak : ostatnia tabletke biore w czwartki, okres mam zawsze w czwarty dzien przerwy wiec to jest poniedzialek, pozniej normalnie zaczynam od piatku kolejne opakowania. zazwyczaj wszystko trwa 2-3 dni wiec uwazam ze nie masz sie czym martwic :) A od kiedy bierzesz logest? DO LOGESTIA po pierwszym opakowaniu mialam 2 dni przerwy po okresie i plamienia trwaly ok tygodnia. pozniej wszystko bylo ok. i dalej jest :) POZDRAWIAM!! :)

Gość roomianek
DO LUZIK20: to było moje pierwsze opakowanie Logestu. Wcześniej brałam Diane35 i zawsze miałam okres 4go dnia przerwy, więc stąd moje niepokoje, że teraz już jest 6. a ja jeszcze nie mam okresu :(

Gość smashm
do GRUM Nie przejmuj się , ważne, żeby ten śluz był taki gęsty i białawy, tak jak w czasie dni niepłodnych:)

Gość kurczaczek123
dziewczyny a co zrobic jak zgubiłam jedna tabletkę ????????????(z koncówki opakowania)

Gość Mave
Logest jest moim pierwszym srodkiem antykoncepcyjny...Na poczatku puchly mi i dretwialy nogi...Ale martwi mnie co innego...Mam okres juz 8 dzien,wprawdzie skapy,ale zawsze...a normalnie mam piec...ale nic nie nie boli,jesy ok...co o tym sadzicie?

Do SMASHM: Hej! Oczywiście możesz sama zadecydować o odstawieniu. Ja się nie konsultowałam z lekarzem, w końcu to każdego indywidualna decyzja - brać czy nie. Ja nie chcę już wracać do tabletek. Poza tym za 2 latka chcemy mieć maleństwo. :) Dobrze, aby wszystko się uregulowało. A czemu rozważasz odstawienie? Pozdrawiam serdecznie!

Do KURCZACZEK123: Po prostu wcześniej kończysz opakowanie. Dla pewności możesz zrobić przerwę na 6 dni. Do MAVE: Podczas pierwszych opakowań okres często przechodzi w plamienie, które może utrzymywać się nawet przez całe opakowanie i jest to naturalne na początku przyjmowania tabletek.

Gość roomianek
Już siódmy dzień przerwy a okresu jak nie było tak nie ma :( Czy pomimo braku krwawienia w tej przerwie mogę zacząć od jutra nowe opakowanie? Totalnie nie wiem co robić.....boje sie, że mogłam zajść w ciążę...

Gość Mave
Dziekuje Camelio;*

Gość wikuś86
jak wygladalo u was plamienie?? bylo takie brazowawe czy moze bardziej jak takie okresowe krwawienie?? obfite czy nie? i to powinno sie unormowac do 3 opakowania tabletek czyli przy trzecim opakowaniu plamienie jeszcze powinno byc i od 4 juz nie czy jak to jest?

Gość dorcia1212
A co jezeli kobitka sie "rozłoży" i bedzie musiała wziąć antybiotyk?Czy stosowanie jednego wyklucza drugie?Moze któras ma swoje doświadczenie w takiej sprawie?

zaczelam zażywać Logest, są to moje pierwsze tabletki, dzisiaj 3 tabletka:) równocześnie zaczełam diete, a dokladniej od dzisiaj jestem na głodówce :) i mam zamiar nie jeść około 5ciu dni...czy może to mieć jakiś wpływ na działanie tabletek?? i czy moge zażywać np. rano: witaminy, chrom, LKarnityne, a o 22 tabletki?? wiecie jak to jest....chce się rozpocząć wspołżycie, a jednocześnie kompleksy... być może to pytanie już było...no ale stron jest 65...same rozumiecie...prosze o wyrozumiałość:)

Gość wikus86
a ja ponawiam pytanie o plamienie i prosze o odpowiedz :)

Gość edytka 21
jakie sa przyczyny spoznienia okresu? bo mi sie spoznia,ale w ciazy nie jestem bo robilam test. do ilu dni moze mi sie spoznic? jestem troche zaniepokojona,bo dotychczas mialam regularnie! prosze o pomoc!

Gość Assiaaa
wg mnie glodowka + logest = ciaza... moj ginekolog powiedzial zeby sie nie odchudzac jesli chce miec pewnosc ze tabl dzialaja.. a co dopiero glodowka.. hmm.. poza tym wez pod uwage ze organizm przezyje "szok" po samych tabl jak mu dorzucisz jeszcze glodowke to nie zazdroszcze efektow.. a przyczyny spozniania okresu sa przerozne.. od stresu po choroby ;/

Gość kotuu
ja tez o odchudzaniu... zawsze jak jestem glodna to boli mnie glowa. to dziwny bol jakiego wczesniej czyli przed tabletkami nie mialam ale nie wiem do konca czy to sie z nimi wiaze. Aha kompleksy na bok. Wystarczy ze bierzesz tabletki a twoj chlop spi spokojnie. Jeszcze czego, sprobowalby miec jakies ale. pozdrawiam

Gość wikuś86
jak wygladalo u was plamienie?? bylo takie brazowawe czy moze bardziej jak takie okresowe krwawienie?? obfite czy nie? i to powinno sie unormowac do 3 opakowania tabletek czyli przy trzecim opakowaniu plamienie jeszcze powinno byc i od 4 juz nie czy jak to jest?

Do WIKUŚ86: U mnie plamienie trwało całe pierwsze opakowanie - właśnie takie brązowe, nieobfite. Jeśli będzie utrzymywać się dłużej niż 3 pierwsze miesiące, to trzeba się wybrać do lekarza i zmienić tabletki. Ale najczęściej samo znika wcześniej, kiedy organizm przystosuje się już do nowej dawki hormonów. Pozdrawiam.

Gość wikuś86
dizeki camelia :) tylko ze wlansie ja mam dizwne plamienie bo nie jest brazowawe tlyko takie jak okres prawie, i nie leci tak jak przy okresie ale tez nie jest nieobfite bo bez wkladki sie nie obejdize bo moze przesiaknac..i jestem juz prz drugim opakowaniu i mam tak samo jak przy pierwszym..tzn przez jakies 10 pierwszych tabletek bylo ok i nie bylo plamienia a od tej 10 tabletki plamienie to konca okresu potem jak zaczelam drugie opakowanie to tak samo..

Do WIKUŚ86: Wiesz, każdy organizm jest indywidualny - nie można określić jednego stałego schematu. Zasadą jest, że przez 3 pierwsze miesiące może występować plamienie, a forma i intensywność oczywiście mogą się różnić. Jeśli bardzo Ci to dokucza i martwi, to zapytaj lekarza, ale zazwyczaj trzeba po prostu przeczekać i mija.

Gość Apo
Witam! Tak mnie coś zaniepokoiło.. Biorę Logest już 2 lata.. wszystko było w porządku, a teraz gdy mam przerwę nie dostałam okresu! przez ostatni miesiąc nie kochałam się z moim lubym (jest za granicą ;) ) i nie wiem, co jest grane :(

Gość logestia
a ja mam pytanko czy jesli przy pierwszym opakowaniu nadal mam caly czas plamienia to dzialanie tabletek jest skuteczne i zabezpiecza pewnie?

10 dzień IV cyklu bez Logestu... Ciekawa jestem kiedy mi się w końcu te cykle unormują i będzie można cokolwiek przewidywać - dni płodne/niepłodne... Do APO: Witaj! Jeśli przez całe 7 dni przerwy okres się nie pojawił, to zgłoś się do lekarza. To nie musi być ciąża - niektóre dziewczyny długo zażywające hormony pisały, że miesiączka im stopniowo zanika, ale to chyba nie jest do końca bezpieczne. No a jeśli jednak ciąża, to wiesz, że okres może czasem występować w pierwszych m-cach, więc jeśli doszło do zapłodnienia, to wcześniej... Do LOGESTIA: Ja skuteczności przy plamieniach nie sprawdzałam. ;) Ale sądzę, że napisaliby o tym coś w ulotce, a nie że tabletki zabezpieczają od pierwszego dnia, pisząc obok że mogą występować plamienia.