Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

camelia

LOGEST - dobry wybór?

Polecane posty

Gość heili
no ja chce wlasnie tylko ten jeden raz - a czy wtedy bede miec cos poza okresem bo podobno moga byc plamienia ale czy ktos tak mial?

Gość pszczolka_z_listopada
mogą wystopic plamienia, mi sie to osobiscie nie zdarzyło kiedy tak robiłam ale organizm różnie reaguje

Gość heili
dzieki za odpowiedzi :) papa

Dp HEILI: Możesz przesunąć okres, biorąc np. 7, 14 lub całe opakowanie tabletek więcej bez 7-dniowej przerwy. Osobiście doradzam wzięcie najmniejszej potrzebnej do przesunięcia okresu ilości, np. 7 pigułek więcej. Wówczas miesiączka pojawi się tydzień później, a zawsze mniejsza ingerencja w cykl i mniejsze obciążenie organizmu. Przy dłuższym sztucznym przedłużaniu cyklu mogą wystąpić plamienia lub indywidualne skutki uboczne. Ja kilkakrotnie przesuwałam okres biorąc 7 tabletek więcej, raz 14 i o wiele lepiej znosiłam to pierwsze rozwiązanie. Pozdrawiam. :)

Gość Magika
Cześć dziewczyny! mam pytanie od 5 dni biorę novynette i jakoś się po nich nie czuje, boli mnie żołądek i mam poranne migreny.i skóra zrobiła mi się sucha, nie wiem jak będzie z pryszczami czy będą wyskakiwać:) Plusem jest to że nie utyję bo nie mam apetytu:) Muszę nadmienić że mam jaskrę i codziennie muszę zakrapiać oczy, a więc do bólu głowy przywykłam. Moje pytanie brzmi czy powinnam iść do ginekologa i poprosić o zmianę tabletek czy przetrzymać do końca opakowania. Wiem, że organizm musi się przez jakiś czas przyzwyczaić do hormonów. pozdrawiam

Gość Wiktoria1988
Witam Was wszystkie kobitki:) Logest biore od 1,5 roku ale i tak dodatkowo sie zabezpieczam prezerwatywą. Nie wiem czemu ale jakos nie moge sie zupełnie do nich przekonac. Uwazam ze prezerwatywa zawsze dodaje wiekszej skutecznosci ale to chyba glupi tok myslenia. sama nie wiem. Ostatnio, tak wyszlo ze wspolzylam z chlopakiem bez dodatkowego zabezpieczenia a teraz mam mieszane uczucia. Niby wiem ze istnieje bardzo mało prawdopodobienstwo wpadki ale jednak panikuje i mam rozne mysli. Oczywiscie jestem pesymistka i zakładam czarny scenariusz. Przychodza mi do głowy rozne mysl: ojej a jak nie zadziałały, moze sie jakas nie wchłonęła. Chyba mam jakąś obsesję. Panicznie boje sie wpadki... I z niecierpliwoscia czekam na kochany okresik zeby sie uspokoic. Moze ktoras z Was tez tak ma?? Jak myslicie mozna ufac tym tabletka?? Pozdrawiam!!!!

Gość Wiktoria1988
Magika mysle ze narazie powinnas pozostac przy tych tabletkach. Zwykle na poczatku wystepuja rozne niemile dolegliwosci, ale ustepuja zwykle po 3 cyklu( gora). Przynajmniej mi ustapily i juz jest ok.

Gość Magika
Wiktoria1988 dzięki, też tak myślę, jednak jest to trochę uciążliwe, już wiem że nie mogę pić kawy bo mnie żołądek boli, co do bólów głowy no cóż taki urok;-) Mam nadzieję, że będę się dobrze czuła:). Jest jeszcze jeden plus nie jem aż tak dużo i nie przytyję:) pozdrawiam

Gość Wiktoria1988
a i jeszcze mam takie pytanko: Czy jesli tuż po przyjęciu tabletki piłam alkohol (wymiotow nie było) to czy mogło to obniżyć skutecznosc??

Gość Magika
podobno każdy alkohol osłabia działanie tabletek anty. ale z tego co rozmawiałam ze swoją współlokatorką i z tego co wyczytałam od innych dziewczyn to niejednokrotnie popijały tabletki alkoholem i w ciąży nie śa ozdrawiam

Gość Eva 26 lat
Hej ! Ja biorę już 5 opakowanie Logestu. Wcześniej było wszystko ok., żadnych skutków ubocznych, jakbym nic nie brała, ale teraz przy 5 opakowaniu dostałam plamień i bólu piersi. Przydarzyło się którejś z Was coś takiego? Pozdrawiam Ewa

Gość Wiktoria1988
Hey. To dosc dziwne. Zwykle takie plamienia wystepuje przez 3 pierwsze cykle brania a potem ustępują. Chociaz podobno sie zdarzaja ale dziwne ze wczesniej nia mmialas plamien. No coz podobno moze to byc wynikiem zbyt duzej lub za malej dawki hormonow (pisze o tym w ulotcce. Najlepiej jednak spytac o to lekarza. pzdr

Gość Eva 26
Też mi sie to wydaje dziwne, ale może dopiero teraz organizm zaczął reagować na te pigułki. Nie wiem. Dodam, że nigdy mi się nie zdarzył zapomnieć i zawsze biorę je punktualnie. A moze jestem w ciąży? :-0 Stąd ten ból piersi i plamienia.

Gość Wiktoria1988
Nie martw sie na pewno nei jestes. Ja tez mam takie jazdy ale w koncu po to bierzemy te tabletki zeby miec pewnosc. A i wyczytałam na pewnej stronce ze na 500 kobiet stosujacych te motede przez rok tylko jedna zachodzi w ciaze i to najprawdopodobniej ze zlego stosowania. Bo takie badania sa przeciaz przeprowadzane na grupie, normalnych kobiet, ktore mogly czegos nie dopilnowac!! Bedzie dobrze. Ja tez mam taka schize, wczesniej opisalam. Boje sie ze jesli wymioty byly gdzies po 5 godz to i tak moglo sie cos nie wchlonąc. Ale to nie mozliwe no nie????

Gość Eva 26
Dziekuję za słowa otuchy :-) Wiesz, czytałam dziś na forum, że dziewczyna po 2 latach stosowania Logestu dostała bólu piersi, więc może jednak to czasem się przytrafia. Z kolei inne dziewczyny opisują, że dostają plamień nie tylko w pierwszych 3 miesiącach stsowania (trochę mnie to pociesza). Jednak nadal mnie to niepokoi, przejde się do lekarza, zobaczymy co odpowie. Chociaż, kiedyś bralam Yasmin i skutki uboczne poczułam po kilku miesiącach nie od razu, tyle, że były to zawroty głowy, zaburzenia równowagi, drętwienie nóg, uczucie kamienia w "brzuchu", lekkie nudności. Odstawiałm to i po 2 mies. przeszłam na Logest. Pozdrawiam, Eva.

Do Ewa 26. Ja brałam Logest przez prawie 2,5 roku. Na samym poczatku było wszystko ok, rewelacja, ten komfort psychiczni i wogóle. Jednak po pewnych czasie zaczęły mnie pobolewać piersi, czasami ból utrzymywał sie przez kilka dni, czasami dłużej, były jednak dni (nawet tygodnie) że było wszystko ok.Jednak po ok 2 latach tak mnie zaczęły boleć, a szczególnie jedna pierś, nie mogłam ich dotknąć.Postanowiłam wiec odstawić logest i dosłownie jak \"ręką odjął\".Dzis jest pół roku jak nie biore logestu i jest wszystko ok, ale wiem ze to nie jest rozwiązanie jesli chodzi o antykoncepcję. Pozdrawiam.

Gość +++21+++ania
hej. stosuję logest od 2 lat, powoli tracę ochotę na sex i dowiedziałam się, że warto zrobić przerwę, ale nie wiem kiedy mam przyjąć kolejne opakowanie. Po 28 dniach czy należy liczyć to w inny sposób?? pozdrawiam buziaczki

Gość Eva 26
Właśnie, też mnie bolą piersi, raz mocniej raz słabiej, czasem wcale. Po 9 dniach plamnienie sie zmniejszyło do minimum. Wiecie, nie wiem, ale ja się tak czuję jakbym była w ciąży. mój organizm chba oszlał. Zaczynam się zastanaiwiac poważnie nad tym czy nie przestać tego brać. Bo czuję się coraz gorzej. Do tego te depresyjne nastroje i podenerwowanie.

Gość Eva 26
Do Ania 21. Nie rób przerwy w przyjmowaniu pigułek. Moja lekarka mówiła mi kiedyś, że to bardzo zły pomysł. Organizm może się "rozlegulować". Jak przestaniesz brać będziesz zapewne miała 200 % płodne dni. Przecież tak się leczy niepłodność , podaje się pigułki anty., a potem zaprzestaje. Wiele kobiet tak zachodzi w ciążę. Pozdrawiam Ewa

Gość Tere
kiedy, po przerwie, należy wziąć pierwszą tabletkę z nowego opakowania?

Gość diadro
Hej Dziewczyny mam do Was pytanie- mam za pare dni dostać okres( za jakies 3-4dni od dziś. Jeśli dziś wezme pigułke antykoncepcyjną to przesune okres? Prosze odpowiedzcie. Pozdrawiam i z góry dziękuje ;*

Gość Eva 26
Do Tere. Robisz 7 dni przerwy, a 8 dnia zaczynasz kolejne opakowanie.

Gość Eva 26
Byłam dziś u mojej pani gin. powiedziała mi, że wiele osób stosując Logest ma plamienia, bo zawiera on wyjątkowo niską dawkę hormonów. Powiedziała też, że te plamienia nie mają wpływu na jego skuteczność, jedynie powoduje to dyskomfort. Ja zmieniam Logest na inny specyfik, mam dość ! Pozdrawiam Eva.

Gość tere
Oj chyba się nie zrozumiałyśmy... Nie chodziło mi o tą siedmiodniową przerwę między opakowaniami. Ja przerwałam ostatnie opakowanie w połowie, ponad miesiąc już nie brałam tabletek i teraz chcę znowu zacząć brać :)

Gość Eva 26
Och ... nie wiem czy wiesz, że tak nie mozna robić, ale jak sie już stało musisz czekać do miesiączki, tak jest najpewniej, albo od zaraz i potem 7 dni zabezpieczać się mechanicznie. Pozdrawiam

Gość Cukiereczek*
hej dziewczyny, mam problem niestety przez własne niedopatrzenie, tzn biore tabletke zwykle o 20 i wczoraj zapomniałam,przypomniało mi się dopiero dziś o 15, od razu wzięłam jedną i mam zamiar wziąść drugą wieczorem, niestety minęło więcej niż 12 godzin, na ulotce pisze że nie powinnam robić przerwy ale boje się jak mój organizm zniesie 2x21, dodam że to 2 tabletka 3 tygodnia i dziś kochałam się z chłopakiem, czy moge normalnie zrobić przerwe...może któraś z was była w podobnej sytuacji...narazie biore opakowanie do końca, proszę o rade, pozdrawiam

Gość Nina712
ja place za logest w zdieszowicach ok 37 zl i juz mnie troszku ta cena drazni. ale sa naprawde skuteczne i dobrze na mnie dzialaja :)

Gość Nina712
Mam pytanko i prosze o szybki kontakt czy po pierwszej tabletce mozna uprawiac juz stosunek ? ale biore juz druga paczke.

Gość Ania82
Czesc. Mam pytanie. od jakiegos czasu biore logest i ostatnio ok. 2 godziny po zazyciu tabletki zjadlam calego grejfruta, a gdzies teraz wyczytalam, ze to moze oslabic dzialanie tabletek.Czy powinnam zaczac sie bac? Prosze o szybka odpowiedz.