Gość Eva 26 Napisano Grudzień 21, 2006 Do Ani. Droga Aniu jedzenie owoców nie ma wpływu na działanie pigułki antykoncepcyjnej. Gdyby miało to zapewne w ulotce zmieszczono by taką informację. Jesli bedziesz przyjmowała pigułkę o stałej porze to zapewne sok z grejpfruta Ci nie zaszkodzi i nie wpłynie na skuteczność środka. Wpływ na obniżenie pigułki mają: inne leki oraz zioła. Pytałm o to swojej lekarz, bo słyszałam już takie dziwne stwierdzenia, że sok z grejpfruta działa hamująco. Działa, ale wypity na czczo i tylko wspomaga odchudzanie i przemianę materii (i mówię to z pełną odpowiedzialnośćią bo jestem z zawodu technologiem żywienia i żywności). Pozdrawiam, Eva. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fujifilm Napisano Grudzień 27, 2006 Dopiero zaczelam brac Logest i zastanawia mnie czy w momencie kiedy wybiore juz swoje 21 tabletek i czkam na okres to czy tabletki nadal działaja w czasie tej przerwy. Nadal jestem zabezpieczona? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pati881108 Napisano Grudzień 27, 2006 uzywam logestu od wrzesnia i zaczeły mnie bolec okropnie piersi co mam zrobic czy to normalne ?? boje sie bo to objaw tez ciazy ... prosze o szybko odpowiedz dziewczyny co robic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Eva 26 Napisano Grudzień 27, 2006 Nie martw się, to normalne. Jeśli używasz hormonów to organizm reaguje bólem piersi, tak mówiła mi moja lekarka. Mnie tez bolą często. Bądź spokojna Ewa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pati881108 Napisano Grudzień 27, 2006 wielkie dzieki za odpowiedz :) mam nadzieje ze wsztko bedzie dobrze jutro ide do ginekologa na konultacje :) Buziolki :*:*:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość strzalka Napisano Grudzień 28, 2006 Mam pytanie przyjmuje logest 2miesiące w zeszłymwystąpiło krwawienie a w tym już 4 dzieńpo odstawieniu nie powinnam się MARTWIĆ? BARDZO PROSZĘ O KOMENTARZE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość strzalka Napisano Grudzień 28, 2006 troszkę bardzo się przejmuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość strzalka Napisano Grudzień 29, 2006 głupia jestem że się tak przejmuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pati881108 Napisano Grudzień 30, 2006 jesli do tej pory nie dostałas okresu zkosultuj sie z lekarzem lub zrób tes ciązowy ... Lecz jak brałas reguranie tabletki i nie przeoczyłas ani 1 to nie powinnas sie martwic ... a okres powinnien pojawic sie do7dni po zakonczeniu tabletek pozdrowinka i trzymam kciuki za Ciebie oby było wsztko dobrze buzka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rainbov Napisano Styczeń 2, 2007 Witajcie dziewczyny!! Właśnie dostałam receptę na Loget. Wcześniej przez ponad rok brałam Diane, ale z czasem czułam się coraz gorzej- pomijając kilka takich okresów, kiedy mdlałam z bólu, zaczęły się u mnie migreny (w tygodniu poprzedzającym okres) i mdłości. Ginekolog zaproponował zmianę na Logest- ma mniejszą zawartość hormonów, a przestałam mieć problemy z cerą, więc mogę przejść na "prawdziwą" antykoncepcję;) Zrobiłam sobie teraz miesiąc przerwy z Dianą i nie wiem czy powinnam zrobić dłuższą przerwę- któraś z Was zalecała kiedyś 3 miesiące, czy mogę brać od tego okresu? Jak mylicie, mieniał ktoś z Was Diane na Logest?? Mam sie spodziewać jakiś rewelacji??;) Pozdrawiam wszystkie!!:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czarna_1980 Napisano Styczeń 2, 2007 Hej Dziewczyny! Dawno do Was nie zaglądałam, wstyd się przyznać, na moje małe usprawiedliwienie - brak czasu. Biorę logest od ponad roku, troszkę mi się zmniejszyły wahania nastroju co uważam za duży plus i jest jeszcze jedna rzecz z której się cieszę. Do tej pory z chłopakiem moim stosowaliśmy dodatkowe zabezpieczenie, ale w końcu zdecydowaliśmy się zrezygnować z prezerwatywy :) Pozdrawiam gorąco :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eda2 0 Napisano Styczeń 3, 2007 Biore antybiotyk , jak to jest przez ile on hamuje działanie logestu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Chloptas Napisano Styczeń 3, 2007 Hejka!:) Moja dziewczyna wlasnie konczy pierwsze opakowanie. Podsumowujac ten miesiac jestesmy zadowoleni. Czuje sie normalnie...byly skromne krwiawienia ale ogolnie czuje sie dobrze. Piersi moze jej nie urosly, ale staly sie jakby twardsze i co wazniejsze nie bola. Libido tez nie spadlo...co prawda jeszcze sie nie kochalismy bo chcielismy "na probe" jedno opakowanko skonczyc. Sprawdzic jak na logest zareaguje. Ale przed drugim opakowaniem mam pytanie...jak to jest z czasem przyjmowania? Trzeba zazywac w tym samym czasie? Czy mozna godzine zmienic? Jezeli tak, to o ile? Cos mi sie wydaje, ale pewnosci nie mam ze lepiej nie zmieniac ale moge sie mylic;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pati880811 Napisano Styczeń 4, 2007 Hejka dziewczyny pomozcie mi bardzo prosze mam dylemat nieiwm co robic! więc.... w CZWARTEK tydzien temu zapomniałm tabletki w 3 tygodniu ale wziełam na drugi dzien o 12 i potem nastepna o tej porze co zawsze biore 21godz. skonczyłam opakowanie... i zaczełaam teraz drugie opakowanie odrazu tak jak pisało w ulodce!!! ale teraz powinnam dostac okres no ale biore tabletki wiec nieiwm mam go dostac ??? czy moze sie pojawi dopiero jak skoncze te 2 opakowanie??? bo martwie sie bo jak mam dostac w czasie tabletek to nie dostałm i to mnie martwi :( oby nie ciąża !!! ... POMOCY doradzcie mi cos mam czekac na okres kupic test ciazowy czy to moze normalne i dostane jak skoncze 2 opakowanie ??? PROSZE O SZYBKI kontakt ..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mona2325 Napisano Styczeń 4, 2007 ooo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mona2325 Napisano Styczeń 4, 2007 Ja biore Logest od 3 lat i wszystko ze mna w porzadku. Okres trwa 3 dni a piersi tez sa jakies wieksze i mamy juz 2 plusy :-). A w Bialymstoku place za nie 27zl :-). I to ze komus lekarz przepisal tabletki i sa dla niego dobre nie znaczy ze i tobie beda pasowac. Lekarz musi cie najpierw dobrze zbadac i dostosowac piguly do twego organizmu. POZDRAWIAM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mona2325 Napisano Styczeń 4, 2007 Do PATI880811: A czy po pierwszym opakowaniu zrobilas 7 dniowa przerwe? Bo jak konczysz opakowanie to musisz zrobic 7 dni przerwy zeby wlasnie wystapil ci okres a po tych 7 dniach zaczynacz kolejne opakowanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pati880811 Napisano Styczeń 4, 2007 ale ja zapomniałm tabletki w 3tygodniu i w uloce pisało WZIASC JAKNAJSZYBCIEJ TABLETKE SKONCZYC 1OPAKOWANI I BEZ PRZERWY 7DNIOWEJ ZARZYC NASTEPNE OPAKOWANIE ...tylko teraz niewim czy teraz powinnam dostac okres czy wstrzyma mi sie on i dostane po zakonczeniu tego 2... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kotuu Napisano Styczeń 4, 2007 przestan panikowac. Okres dostaniesz jak skonczysz brac tabletki. takie przyjmowanie tabletek bez 7-mio dniowej przerwy moze byc np. przesunieciem okresu jesli nie chcialabys go miec wlasnie wtedy. czyli? krwawienie pojawia sie dopiero po skonczonym opakowaniu. ale jesli nie daje ci to spokoju to zrob test i wszystko sie wyjasni na 100%. no bo wiesz... nigdy nie ma 100% pewnosci. glowa do gory. trzymamy kciuki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pyszczka Napisano Styczeń 4, 2007 Biorę Logest od roku i jestem bardzo zadowolona. Przy początku brania mialam jakies tam objawy - ale dosłownie symoboliczne (kilka zawrotow glowy, bol brzucha itp. ). Jestem w 100% zadowolona, nie mam wahań nastrojow, spadku libido (a nwet wzrost :) ). Czasem tylko zdarza się suchośc pochwy, ale przecież istnieją lubrykanty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość BRowniee Napisano Styczeń 4, 2007 hej, czytam to czytam wszystko bo mam problem- mam recepty, mam juz kupic, a wlasciwie powod dla ktorego mialam je zaczac brac to moj chlopak ktory przyjezdza 24 na kilka dni...okres powinnam miec kolo 12-13 ale jak tak slucham o plamieniach przez caly miesiac jak sie zaczyna i o spadkach nastroju czy o suchosciach to zastanawiam sie czy aby sie nie wstrzymac i wziac w kolejnym miesiacu a teraz zabezpieczyc sie prezerwatywa? ja to jestem straszny cykor i zapewne nawet gdybym brala tabletki to i gumka by byla, ale moje pytanie to- czy zawsze sa takie plamienia (wiem wiem pewnie nie zawsze, ale jak u wiekszosci to pewnie i u mnie :]) i co z paleniem?? moze nie pale az tak duzo, ale jak juz zaczynam pic(co tez dobre nie jest tak?) to i pale straaaasznie duzo :( bylabym wdzieczna za jakies info i jestem niezmiernie zadowolona ze takie forum istnieje :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kotuu Napisano Styczeń 5, 2007 Witamy Brownie, zaczne od tego ze ja od prawei 4 miesiecy nie biore juz tabletek, a bralam ponad rok. za bardzo sie meczylam. a poza tym stwierdzilam ze skoro nie mieszkamy razem z R. to poradzimy sobie jakos bez nich. i ty, jesli mialabys zaczac przyjmowac tabletki tylko dla tych kilku dni z chlopakiem a potem znowu czekac dlugo na kolejnych kilka dni.. to osobiscie nie widze koniecznosci. poprostu uwazajcie i wystarczy. a jesli sie tak bardzo boisz to moze popros lekarza o awaryjna tabletke "po", to cie moze uspokoi jesli mialabys caly czas myslec ze zajdziesz w ciaze. no i jeszcze jedno. plamienia wystepuja przy pierwszym opakowaniu i to bardzo czesto. ja mialam 6-dniowy okres + ok. 10 dni lekkiego plamienia i jak wiekszosc z nas myslalam ze to bedzie trwalo wiecznie i sie nie skonczy. decyzja nalezy do ciebie. mam nadzieje ze pomoglam. pozdrawiam. -b. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kotuu Napisano Styczeń 5, 2007 aha co do papierosów i alkoholu.. nie masz sie co martwic. a te wszystkie objawy uboczne pojawiaja sie nie tak znowu od razu, tylko po jakims czasie przyjmowania, po kilku miesiacach. zreszta nawet nie u wszystkich dziewczyn wystepuja. moga ale nie musza. u mnie niestety straszne migreny nie pozwalaly mi normalnie zyc. ale to dopiero po roku przyjmowania. Osobiscie uwazam, ze dla dziewczyn, ktore tak jak ja panicznie baly sie ciazy do tego stopnia ze nie odwazyly sie wspolzyc, tabletki sa doskonalym rowiazaniem. daja wielkie poczucie pewnosci. wiec jesli i wy boicie sie tego, to namawiam. sprobujecie , zobaczycie, moze nabierzecie tej pewnosci itabletki nie beda niezastapione. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tusia1986 Napisano Styczeń 5, 2007 Czytałam teraz wasze wypowiedzi. Zastanawiam się nad jednym... Czy jak przyjęłam tabletke o 14 a potem o 14:50 poszłam się wypróżnić to czy musze przyjąć tabletkę tak jakbym ją zapomniała. Jest to 4 tabletka w pierwszym tygodniu. I jeszcze potem się kochałam. A tabletki biore już pół roku i pierwszy raz mi to się zdarzyło. Możecie odpisać mi jak najszybciej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość malagosia Napisano Styczeń 5, 2007 Ok dziewczyny, czyli jak sie zapomni tabletki to nalezy ja wziasc jak najszybciej i bez przerwy rozpoczac kolejne opakowanie?Ale co w przypadku kiedy to jest przedostatnia tabletka w opakowaniu a ja i tak sie nie kochalam, nie bede przed przerwa i w trakcie jej kochala sie z chlopakiem??Wtedy tez musze wziasc bez przerwy? Napewno nie bedziemy sie kochali do polowy lutego...a to juz bedzie koncowka kolejnego opakowania.Musze przesuwac okres? Prosze pwiedzcie...mam malo czasu na ewentualna reakcje! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość BRowniee Napisano Styczeń 5, 2007 kotuu----> dzieki bardzo, no ja wlasnie dzisiaj zakaupilam pierwsze opakowanie i cena mnie porazila- 38 zl...ale ze czytalam gdzies wczesniej ze w Czechach sa tansze (a tam studiuje) to mam nadzieje na te tansze sie zalapac... tabletki rzeczywiscie w gruncie rzeczy mialam zaczac brac bo on przyjezdza, ale potem sobie pomyslalam ze moze sie wstrzymam, prezerwatywy tez istnieja, a nie chce przechodzic przy nim (nie daj boze) zalaman nerwowych... myslalam o tabletkach "po" ale nie wiem czy moge isc do ginekologa ot tak i powiedziec "wie pan co, boje sie, da mi pan jedno opakowanie "po" bo jeszcze nie zaczne tabletek" heh cos wymysle... dziekiiii bardzo za pomoc, poczekam az zaczne brac tabletki i sie bede dzielic moimi przezyciami... aaa i kotuuu wiesz ja tez tak mialam ostatnio, ze nawet prezerwatywy mnie nie przekonywaly... ale wiecie co, taki off topic- czy jak uzywacie tabletek to automatycznie przestajecie uzywac prezerwatyw? a co z chorobami wenerycznymi...?z Aids?? wiem wiem...ale czasem ciaza to najmniejszy problem (ktorego zadnej z nas nie zycze, o ile sama go nie chce;]) pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dzolana Napisano Styczeń 6, 2007 biore LOGEST od zeszlego piatku,czyli od 1-ego dnia okresu i do tej pory mam okres... juz prawie 9 dzien trwa :( nie wiem czy w zwiazku z tym jest wszystko ok... a najgorsze ze niedlugo przyjezdza do mnie moj chlopak z daleka i nie bedziemy mogli sie kochac jak ciagle bede miala okres...nie wiem co zrobic... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cherryy 0 Napisano Styczeń 7, 2007 BRowniee z tego co ja wiem to nie powinno sie palic kiedy sie bierze tabletki antykoncepcyjne i o fakcie palenia powinno sie powiadomic ginekologa. co do zaprzestania uzywania prezerwatyw po przejciu na tabletki to raczej nie obawiam sie zadnych chorob, bo i tez nie uprawiam seksu przygodnie. jak ktos ma takie ciagoty to raczej powinien sie zabezpieczac innymi metodami (a przynajmniej dodatkowo). Co do tabletek \'po\' to po pierwsze nie mozna ich brac czesto i raczej sie je stosuje w sytuacjach awaryjnych a po drugie one rowniez maja ograniczony czas dzialania. niby do 72h ale po pierwszych 24h skutecznosc jej dzialania zdecydowanie spada. malgosia przeczytaj sobie ulotke. tam wszystko jest napisane kiedy zamiast robic przerwe powinno sie zaczac brac kolejne opakowanie:) biore LOGEST ponad pol roku i zadnych plamien nie mialam:) czasem mam gorsze dni ale to tez wina innych czynnikow. a jesli chodzi o suchosc to tez raczej problemow nie mam;) ale to jest kwestia organizmu i ponoc czasu ile sie bierze tabletki. slyszalam, ze im dluzej sie je stosuje, tym zwieksza sie lub pojawia sie suchosc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mimi1983 Napisano Styczeń 9, 2007 Mam pytanie,nie wiem co robic,biore logest juz pół roku do tej pory bylo wszystko w porzadku,natomiast wczoraj dostalam normalny okres podczas gdy do konca opakowania zostalo mi 6 tabletek,co jest grane?? czy tabletki mogly przestac dzialac?? bardzo prosze o rade bo moj lekarz jest na urlopie i nie mam skad sie dowiedziec :((( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pati880811 Napisano Styczeń 10, 2007 u mnie LOGEST kosztuje 39,09zł kurde troche drogo !!! do mimi: koniecznie udaj sie do ginekologa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach