Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lacerta

Szpitale w Trójmieście

Polecane posty

Gość ++++++++++++++++++++++++++++++

Gość danis
ja dwa lata temu rodziłam w gdyni w miejskim było super ale już nie ma tam porodówki. Koleżanka teraz rodziła w wejherowie mówi że opieka wspaniała właściwie to 2 tam rodziły w ciągu 3 misięcy i obie zadowolone.

Gość poodbijam

Gość malaa mii
ma ktos swieze info o redlowie ?

rodziłam w tym miesiącu, info na prv markiza@tlen.pl

Gość kirrikirri
ok mario... to ja juz sie odzywam do Ciebie...:)

Gość poodbijam
usilnie w górę...

Gość hoop1
do góry

no to kto zainteresowany to zapraszam animastudio@wp.pl

Gość tez
bumpy napisz proszę na forum co i jak !!

raz juz pisałam.. chyba ze 2 strony wcześniej. na forum sie nie da tak wszystkiego...

Gość tez
bumpy...racja ;] ja dalej niezdecydowana...

to może jedź poprostu tam, gdzie masz najbliżej albo co do którego masz najlepsze przeczucia. osobiście uważam, ze w każdym szpitalu można trafić różnie i nie ma to metody:) no chyba ze sie ma wszystko \"ustawione\" pozdrawiam i tak czy inaczej życzę szczęśliwego rozwiazania w razie pytań dodatkowych ponownie odsyłam do swojego maila:)

Gość Lacerta
do góry :)

Hej. :) Odswieżam topic.:) Mam pytanko- co wziąc dla maluszka do szpitala na Zaspiebo wiadomo- co szpital to inne zasady. Będę wdzięczna za odpowiedź.

Gość lucha
W styczniu 2007r będę rodzić.Chciałabym na Zaspie.Kto zna ceny porodu rodzinnego?Jakie tam warunki?Słyszałam, że chętnie i często robią tam cięcie cesarskie, co nie podoba mi się.A może ktoś wie coś o drZalewskim, który tam pracuje?

Rodziłam na Zaspie 5 tyg. temu i jestem zadowolona, ale miałam swoją położną, więc trudno mi powiedzieć, jak byłoby bez niej. Co do położnych na oddziale noworodków, to też nie mmogę złego słowa powiedzieć - miałam problemy z karmieniem i były bardzo pomocne. Lucha=> poród rodzinny 200zł ( w Wojewódzkim 100zł) Aska=> musisz wziąć papmersy; w szpitalu zapewniają podkłady poporodowe, dadzą Ci też masć do pupy, nawilżone chusteczki i parafinkę do naoliwoenia dziecka. Możesz mieć sowje ubranka, ale jeśli nie, to dostaniesz kaftanik, kocyk i bawełniane pieluchy. Nie bierz koszuli do porodu, bo całą zaplamisz krwią, a zaoferują Ci szpitalną. Dziewczyny = POWODZENIA 🌻

Gość Salomona
Witam, ja rodziłam 4 lata temu w Redłowie i opieka przy porodzie była naprawde super...gorzej potem jak juz byłam na sali...co po niektóre młode piguły pozjadały wszystkie rozumy i uwazały sie za wszystko wiedzące....przyrzekłam sobie ze tym razem na pewno nie pozwole sie tak traktowac "z górki", oczywiście były tez fajne babeczki ale juz te ze stażem:)...ogólenie warunki ok...tyle ze to było latem a teraz bede rodzic w marcu wiec tez w Redłowiejuz z góry wiem ze czeka mnie zaduch w sali (jednogłośne przytakniecie kolezanek które rodziły w tym czasie)....no i te nieszczesne dwa prysznice i 3*wc - to jest chyba tez krępujące dla dziewczyn...stac tak w kolejce jedna za drugą albo do toalety, które sie niestety tez nie zamykaja...akurat w tym miejscu 0 prywatności a co do lekarzy...ja polecam z ręka na sercu doktora Bierżyńskiego, jestem mu wdzięczna za opike i powrót do zdrowia ....czego jakos trzech innych podobno bardzo dobrych lekarzy nie potrafiło zrobic - a po co niech sie meczy...pewnie tak mysleli i o dziwo nawet im na kasie nie zalezało...jakaś ironia losu w obecnych czasach i jeszcze jedno co moge podpowiedziec....przede wszystkim liczy sie połozna...ona jest przy tobie i ona rozmiawia z lekarzem, wiec praktycznie to ona rządzi:)....ja stawiam na położną i spróbuję sobie jakąś fajną i ludzką załatwić

Gość lucha
Bardzo dziękuję Wam za pomoc.Jeśli jeszcze ktoś może napisać coś o porodzie na zaspie, to będę bardzo wdzięczna.I o doktorze Zalewskim słówko.Boję się, że zbyt chetnie robi ciecie cesarskie.Moja kolezanka, mimo znieczulenia czuła b.duży ból w jego trakcie.

Gość sania
Witam czytam i czytam i taki mam własny wniosek, dziewczyny ciezko jest doradzic ten szpital ok a ten be i tak samo z ludzmi uwazam ze to jest fart jak sie trafi na chumory-bo moze cisnienie za niskie, a moze pani pielegniarka miala afere w domu przed wyjsciem do pracy . Wiem ze na pewno trzeba szukac ale wybor nalezy do nas no i moze do naszej intuicji. Ja mam corcie 3 latka rodzilam w miejskim dr Bierżynski ktorego polecaly mi na prawde b duzo kolezanek ze jest super hiper ok czlowiek przemily, sympatyczny ale mi nie pomogl meczylam sie 17 godz zeby uslyszec po 14 godz ze idzie do domu bo prace skonczyl i mnie zostawil , gdy po 17 godz padalam stwierdzi lekaz inny cesarka.A potem dowiedzialam sie ze nigdy bym nie urodzila bo corka rodzila sie buzia.A aktualnie dr Bierzynski nastawiony jest na kase wchodzisz do gabinetu a w miedzyczasie odbiera telef, szykuje kolejna kobiete na USG badz KTG i wypisuje badz dyktuje pielegniarce recepte.a ty siedzisz juz w gabinecie i czekasz i masz wrazenie ze przeszkadza plus dla niego nie jest taki drogi ,ale moje zdanie ze bardzo sie zmienil na minus. Aktualnie jestem w ciazy rodze w lutym wybralam po na prawde przeszukaniu duzej ilosci lekarzy wysluchaniu opini kobiet i lekarzy, porod w redlowie i dr Świątkowskiego ma swietna opinie. ale jak bedzie nie wiem ale trzymam za wszyskie kobitki w ciazy i za siebie kciuki aby wszystko bylo ok pozdrawiam

Gość lucha
Wielkie dzięki dziewczyny za dobre rady.Czekam na następne

Gość rimka
gdyby ktoś chciał porozmawiać na temat porodu w swissmedzie i doktora o nazwisku Birkholz to zapraszam tel. 695 62 11 55, powiem Ci o co pytać zanim zdecydujesz sie na poród w tym szpitalu, jest sliczny, czysty i jaki przyjazny dla pacjentki, jest sala OIOMu dla noworodków, tylko czy jest tam lekarz? ponieważ nie zatrudnili neonatologa leżałam tam sama trzy doby a moje maleństwo też samo, tyle że w innym szpitalu...bo nie mieli lekarza, który mógłby się zająć moją pociechą.

Dzięki Brzusiu za odpowiedź. :) A powiedź mi - ile płaciłas za swoją położną? :) O ile to nie jest tajemnica. :) Gratuluję synka. :) 🌻

Gość kobieta z gdyni
czy któraś z was ma informacje o szpitalu w Wejherowie? słyszałam ostatnio dużo dobrych opinii na jego temat, może któraś rodziła niedawno i podzieli się relacjami? dziękuję z góry:)

Gość tak se pisze
podobno w Wojewódzkim są porody w wodzie, czy to prawda?

Gość maja73
Mam pytanie. Wybieram sie niedługo nad morze i przy okazji chciałabym zrobić usg3D w trójmieście. Czy ma któraś z was namiary. Ile to kosztuje?Byłabym wdzięczna za odpowiedź

Gość caroca
Hej Maja! USG 3D można zrobić w Invicie, Centrum Handlowe Madison. Cena - 100 zł bez nagrania na płytę, 180 zł z nagraniem. Ja mam nagrane 12 minut i było warto, naprawdę! Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie, a szczeólnie z terminem na koniec października. Czy tam i czytam Wasze posty i nadal nie mogę wybrać między Zaspą i Wojewódzkim :-( a marzy mi sie poród w wodny i z mężem.

Gość Moniś5011
Witam ja jestem dopiero w poczatkowej ciazy 9 tydzien;)Moja przyjaciolka zaś rodzi za 3 tygodnie;)Ona wybiera Redłowo ja zaś mam pytanie slyszalam(ale nie wiem czy jest to prawd) ze we Wrzeszczu jest jakas klinika czy oddzial gdzie mozna rodzi odplatnie w super extra warunkach czy ktos moze wie cos na ten temat????Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie;)

Monisia - pewnie chodzi Ci o odział Swissmedu na Wileńskiej. RZeczywiście można tam rodzić komfortowych warunkach ale za ta przyjemność bardzo słono się płaci :O