Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawaa

Planowanie płci dziecka

Polecane posty

Gość moly1983
Cześć dziewczyny, wpadłam tu przypadkiem jak szukałam informacji o planowaniu płci dziecka. Ja z moim mężczyzną mamy mały problem. Staramy się o dzidzię kilka miesiecy, ale mieszkamy na odległosć i ciężko akurat w "te" właściwe dni spotkać się na male co nieco. Jeśli wierzyć w te testy owulacyjne ( cena ok.25-40 zł) to w tym miesiacu może wyjdzie, bo będę u niego na urlopie, bardzo bym chciała, tym bardziej że na październik planujemy ślub i nie musiałabym załatwiać przeniesienia służbowego tylko mogłabym poświecić się maluchowi i mojemu mężczyźnie przez około 3 lata :)... Niestety chyba nie utrafię w dziewczynkę choć on bardzo marzy o córeczce... Nawet ta chińska tabelka wskazuje że większe prawdopodobieństwo ma chłopiec. No cóż pozostaje mi tylko trzymać kciuki żeby jakimś cudem sie udało :) Pozdrawiam, i dzieki za wszystkie rady które tutaj przeczytałam

Gość spostrzegawcza ja
Gdyby metoda owulacji rzeczywiście działała to wszyscy mieli by dziecko takiej płci jakie by sobie zaplanowali. Wystarczyłoby nie współżyć w momencie owulacji i już byłaby dziewczynka, to trochę bez sensu.

Greta78-Matko ,jaka ze mnie sierota.Zastanawiałam się ostatnio gdy wysłałam ci moje i dzieci zdjęcia dlaczego mi nie przesłałaś swoich,a tu nagle mąż coś grzebie i mówi co to?A ja byłam w szoku ,bo okazało się że otwierałam okienko tam gdzie nie trzeba:DAle teraz już wiem gdzie to się robi i na przyszłość będę mądrzejsza.A napisz mi o jakim pisałaś dawidku?Bardzo ładnie wyszłaś na tym zdjęciu,do twarzy ci w tych kolorach.:DA tak poza tym to co słychać dziewczyny?

Paulka,ja nie mam pojęcia gdzie to się szuka,spróbuj w wyszukiwarce wpisać hasło tablice chińskie może ci się uda.:D

Tej chińskiej tablicy to bym zbytnio nie wierzyła,chyba że wspomożecie tę metodę innym sposobem,ale jak nie to raczej się nie sprawdzi,takie jest moje zdanie.:D

A ja w tym miesiącu przechodzę kryzys.Coś mi nagle minęła ochota na dziecko.Poza tym bałam się ryzykować bo w zeszłym miesiącu miałam drastyczną zmianę klimatu i nie wiem jakby ona wpłynęła na obecną owulację.Może wystąpi nieco wcześniej i było by po planach.:O

No rzeczywiście,nie ma.Jest tylko książka w której też możesz poczytać o tych tablicach.Ja ją mam ale jest to ebook w kompie.Niestety nie mogę go nikomu przesyłać bo mam go zakodowanego.Ale gorąco go polecam,dowiesz się z niegpo wszystkiego o planowaniu płci.:D

Nie ,to nie to.Tą tablicą można jedynie się pobawić teoretycznie.W tym ebooku o którym pisałam jest inna tablica którą powinno się połączyć z metodą o której w nim mowa.A chodzi o to właśnie żeby na dziewczynkę robić przed owulacją,w tej książce wszystko jest szczegółowo opisane,punkt po punkcie.:D

Gość u mnie sie nie sprawdzila
ta tabelka :(

Gość u mnie tez nie

Greta78-chcę ci tylko przekazać abyś weszła na stronkę-kobitki chcące mieć trzecie dziecko,tam jestem najczęściej bo tutaj widzę że tylko sporadycznie ktoś się odzywa,więc tam będę czekać,odezwij się,ale za nim to zrobisz przeczytaj to co wcześniej do ciebie pisałam.,pa.:D

Gość anianiunia
czesc dziewczyny nie moge nigdzie znalezc tablic chińskich,czy ktoras z was moglaby mi ja wyslac na maila?bede bardzo wdzieczna,bardzo chcialabym miec dziewczynke :0 za 3 miesiace (juz po slubie) zaczniemy sie starac

Gość Jagoda 20
Agunia 33 => jak ta staranka, czy podjęłaś już tę decyzję? Ja pisałam, że podjęłam taką decyzję po śmiarci Ojca Świętego, ale trochę to trwało, to upewnienie się czy napewno. A za pierwszym razem jeszcze się nie udało, dlatego wyszło majowe dziecko. Greta 78=> wysyłam do Ciebie maila.

Gość Inka67
Przeczytaliśmy epok i też jesteśmy pod wrażeniem, bez pośpiechu próbujemy począc córunię, będę pisała o owocach starań, i co z tego wyniknie.

Gość Mirime
Jeśli nadal jesteście zainteresowane tablicami chińskimi, to faktycznie na polskich stronach trudno znaleźć, ale na anglojęzycznych są, np. na tej: http://pregnancy.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?zi=1/XJ&sdn=pregnancy&zu=http%3A%2F%2Fwww.holodeck.com%2Fpregnancy%2Fchinese-cal.html pod nazwą: \"Chinese Lunar Calendar\". Dla tych, które nie są \"angloczytające\" - info: B=chłopiec, G=dziewczynka, u góry jest wiek matki, a z lewej kolejno miesiące roku, w których jest planowane poczęcie (nie urodzenie) dziecka (od stycznia...).

ta tabelka to bzdura synek został poczęty w listopadzie a w pażdzierniku listopadzie i grudniu widzę c

Gość herta
Witajcie, u mnie sprawdziła się chińska metoda planowania płci, żeby nie płacić za książkę o metodach planowania płci, poszukajcie tabelki o chińskiej metodzie planowania płci na stronach zagranicznych np wejdzcie na: www.thelaboroflove.com/chart/cal.html i tutaj znajdziecie Chinese Lunar Calendar. Pozdrawiam.

Gość aaannniiiaaa
proszę niech ktoś mi napisze gdzie jest ta chińska tabelka

Gość aaannniiiaaa
jeszcze raz proszę niech ktoś się zlituje

Gość ichonka
Cześć dziewczyny! Jeżeli chodzi o tą tabelkę to nie sprawdziło mi się przy żadnym dziecku

Gość _myszka_
A ja wlasnie sprawdzilam i zgada sie.

Gość ichonka
_myszka_ masz parkę??

Gość ichonka
Pozdrawiam wszystkich Pa Pa

Gość bvchg dyt
xcfg

Kiedy ostatnio tu pisałam,wspomniałam o tym że dam sobie spokój z planowanie płci bo zmieniłam klimat i nie chcę ryzykować,ale nie wiedziałm że wówczas gdy to pisałam właśnie dojrzewało we mnie nowe życie spłodzone w 7 dniu cyklu?.I wiecie co?Będę miała córeczkę na 95 %.Boję się cieszyć ale cieszę się i to cholernie.:D

Gość dzia
hej. ja wlasnie znalazlam ta tabelke.dwoch chlopców których mam to sie sprawdziło. u mojej siostry tez. tylko ze ja mam dwie tablice po polsku a druga po angielsku.której teraz wieżyć. w lutym poroniłam w piątym miesiacu wg tabel to była dziewczynka tak bardzo bysmy chcieli z mężem mieć córke ale aż boje się próbowac. próbować???????????

Gość Albi 28
Witam moje panie z zainteresowaniem czytam wasze wypowiedzi na temat planowania płci dziecka. Jestem mamą wspaniałej sześciolatki ale oczywiśie do szczęścia brakuje mi jeszcze synka Prosze o adresy i porady Pozdrawiam

Gość dzia
HEJ PODAM CI STRONKE NA KTÓREJ JEST TABELKA WG KTÓREJ MOŻNA ZAPLANOWAĆPŁEĆ DZIECKA. http://jolmys.webpark.pl/ moje posiadanie dwóch chłopców się sprawdziło, mimo że mają po 11 i 7 lat sprawdż czy tobie się sprawdzi.

Gość albi 28
Dziękuje bardzo mam nadzieje że się uda