Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawaa

Planowanie płci dziecka

Polecane posty

Gość tinta
Mam teraz 30 lat, w czerwcu kończę 31. Z tabel wynika, że w maju mogę począć córkę. Mam regularne cykle, spróbuję do 10 dnia cyklu. może się uda.

Gość Warszawianka z Brodna
Ta chinska metoda to psu na bude............ Wg niej powinnam urodzic dziewuche a mamy wspanialego chlopaka. Mnie jest w sumie obojetne, jakiej plci bedzie nastepne dziecko, oby bylo zdrowe i szczesliwie sie chowało. Moze nawet wolalabym chlopca, by synek mial brata-kumpla........... W kazdym razie wierze, ze to Opatrznosc decyduje o plci dziecka, a nie jakies tam metody. Moze warto wiec siepomodlic owymarzona core czy syna. Pozdrawiam.

Gość tinta
Mnie się dwa razy sprawdziła chińska metoda i mam dwóch wspaniałych chłopców. Teraz chcielibyśmy córkę.

Gość Jullia625
wg tabeli chińskiej powinnam mieć córkę i syna, a mam dwóch synów, więc nie opierałabym się tylko na niej, dieta, obserwacja ciała (2 dni przed owulacją) a więcej to może dowiem się z książki proponowanej o planowaniu płci, czy któraś może czytała ją i poleca kupno??

Gość tinta
ja nie mam tej książki, ale słyszałam, że jest dobra.

Gość tak to już jest
żejak chcesz mieć dziewczynke to kochasz się na począdku płodnych a jak chłopca to pod koniec płodnych.

Gość anna28
witam ja też marzę o córci...mam 7 letniego synka i co prawda wmawiam sobie -aby nastepne tylko było zdrowe ale jednak chę córę...planuję aby urodziła się lipiec-sierpień'09 ....i już zaczęłam się interesować tym jak można zaplanować dziewczynkę. Powiedzcie mi czy naprawdę jest ciężko zajść w ciążę w ten określony miesiąc i dzień?-przez ten czas stosujemy antykoncepcję -prezerwatywy i słyszałam, że trudno jest zajść tak od razu w ciążę...może to trochę nie poważne ale zależy mi aby urodziła się w tych miesiącach...chciałabym porozmawiać z jakąś doświadczoną w tych sprawach matką bo mam bardzo duzo pytań ...według tabeli Wójcika pasuje mi miesiac listopad i jeszcze jakbym sie zdecydowała urodzic w marcu to czerwiec...ale mam tyle obaw w związku z tym planowaniem płci...dziewczyny piszcie co której się sprawdziło.....

Gość anna28
i jeszcze miesiączkuję nieregularnie....tzn 2 dni spóźnienia dwa dni wcześniej....a tak chcę córkę...

Gość anna28
przepraszam - według tabeli chińskiej

Gość tinta
Witam Anno 28. Ja mam dwóch synków. Według tabeli zgadza się. moje koleżani,kuzynki i siostra sprawdzały też tabelę i na ok.30 osób tylko dwóm się nie sprawdziło. Na Twoim miejscu wybrałabym miesiąc zapłodninia, tak jak wychodzi z tabeli na córkę dodatkowo słodka dieta przed zajściem w ciążę i mało kawy.a co do różnych dł. cyklów to jeżeli najkrótszy ma 28 dni to do 11 dnia możesz się starać, bo jajeczkowanie masz ok 14 dnia a 13 dzień to już na synka. dlatego ten 12 też lepiej uważać. ja mam podobną sytuacje i już w maju zaczynamy działać.

Gość nie mogę wymyslić psełdo
Witajcie! czytam i wnioskuję, że większe są szanse na spłodzenie chłopca. Choć jak wcześniej przewracałam mądrą literaturę dochodziłam do wręcz odwrotnego wniosku. Mi wychodzi córka według tabeli chińskiej. Robiłam tez sobie kiedyś wróżbę z obrączką. Również wychodzi córka i to nie jedna a dwie. My w końcu zdecydowalibyśmy się na to żeby spróbować. Odkładaliśmy tę decyzję na lepsze czasy, ale czy one kiedyś nadejdą? Ktoś mądry mi kiedyś powiedział:\"Bóg da dziecko, da i na dziecko\" :) . Oboje mamy straszne parcie na syna. Ciekawe czy nam wyjdzie pierwsze próby już za dwa tygodnie. Nie mogę się doczekać kiedy będę miała już to maleństwo. Pozdrawiam

Gość tinta
Na chłopca to najlepiej w dzień lub przeddzień jajeczkowania. Powodzenia.

Gość neel
Ja tez mam dwoch synow i chcialabym teraz corci. Wiem ze drugiego syna mialam 11 i 12 dc.Na corke bede probowac 8,9 i 10 cd.

Gość Lusiek
Bardzo dziękuję wam drogie kobiety za komentarze. Wasze opine potwierdzają opracowaną przeze mnie "Metode planowania płci potomstwa przed zapłodnieniem". Potwierdzacie moje założenia że płeć potomstwą zależy tylko i wyłącznie od osobnika płci żeńskiej, a nie od osobnika płci męskiej , jak twierdzą naukowcy.Ciężko mi sie z nimi rozmawia mimo że ze przeprowadzony był test sprawdzający na zwierzętach (bydło, na 52 szt, płci zgodnych z planowaną było 48szt). Mogę tylko tyle powiedzieć że płeć nie jest zależna od czasu zapłodnienia(jak twierdzi nauka i powyższe komentarze), jest bowiem kod genetyczny odpowiedzialny za płeć potomstwa którym każda kobieta (w naturalny sposób może sterować planując potomstwo. Pozdrawiam.

Gość Jullia625
Lusiek, w jaki sposób kobieta może zadecydować o płci swojego jeszcze nienarodzonego dziecka ?? Gdyby było to takie proste to każda z nas miałaby zapewne po 'parce', a jak wiesz i możesz zauważyć dookoła tak nie jest. Napisz coś więcej o swojej teorii.

Gość Lusiek
Jullia 625 - naprawdę jest to możliwe. Cały problem tkwi w tym, że żaden instytut ani placówka naukowa nie jest w stanie zapewnić mi poszanowania moich praw autorskich - mam związane ręce, bo nie chcę, by ktoś przypisał sobie moje osiągnięcia w tej dziedzinie, nie mogę więc ujawnić szczegółów. Zaznaczam tylko że metoda jest BARDZO PROSTA, całkowicie naturalna i nie pociąga za sobą ŻADNYCH kosztów finansowych. Na razie prowadzę rozmowy w tej sprawie z pewną firmą z tej branży, która przeprowadziła test sprawdzający (potwierdza bardzo wysoką skuteczność). Do upublicznienia mojego odkrycia droga, moim zdaniem, jest jeszcze długa i trudna. Naukowcy z którymi się kontaktowałem bardzo sceptycznie podchodzą do mojej metody.

Gość tinta
Lusiek co mam zrobić żeby mieć córkę?

Gość Jullia625
Jeśli ma to potrwać lata, a muszę przyznać, iż podważenie teorii naukowo udowodnionej, będzie niewiarygodnie trudne bez poparcia grona naukowców, to nie pozostaje nam nic innego tylko zastosować się do podanych w niektórych publikacjach diet oraz obserwacji swego ciała. Mam nadzieję, że Twoje spostrzeżenia temu nie zaprzeczą. Życzę powodzenia Tobie, więc i nam, jeśli rzeczywiście odkryłeś tajniki natury, uszczęśliwisz wielu przyszłych rodziców. Pozdrawiam.

Gość espreesso
witam, mam synka a teraz zamierzam postarać się o córeczkę - i moje pytanie, mam cykle fatalnie 25-31 dni nawet, duża rozbieżność. przytulanko było 9 dnia, prawie 10 ;) na co zdaniem ekspertek większa szansa...? jeśli w ogóle ;) Lusiek mnie zaintrygował... ale aż wierzyć mi się nie chce.

Gość tinta
Ja mam cykle regularne co 28 dni ostatnio, ale ostatnio miałam aż 33 dni. przytulanko było 9 i 10 dzień. Za parę dni okaże się , czy coś się udało, a ew. za 4 miesiące zobaczymy jaka płeć.

Gość tami72
hej dziewczyny ja tez mam 2 synow 15 i 12 lat zawsze chcialam miec martynke i zaczynam planowac odstawilam tabletki i bede probowala 3 do 4 dni przed owolacja wiem ze nie mozna pic kawy i pikantnych dan jak sie chce miec dziewczynke jen tez tabletki z mg to tez pozytywnie wplywa na poczecie corki oraz pozytywne nastawienie

Gość Jullia625
Tami72 masz dokładnie taką różnicę wieku między synami jak ja między moimi, no może z wyjątkiem tego, że moi mają 6 i 3. Też chciałabym poczekać trochę i spróbować, ale boję się, że później będzie mi trudno się zdecydować... wiesz pieluchy , nocki i te sprawy. Nie boisz się tego? Jak to jest ja ma się już takich dużych synów nadal się myśli o córce, ja miałam cichą nadzieję, że mi to minie:(

Gość tami72
nie nie boje sie ,to mnie nie przeraza chodzi mi o pieluchy itp. tez myslalam ze mi minie ale chec corki jest tak wielka ze probuje.mam pozytywne nastawienie i mysle ze sie uda czytam wlasnie ksiazke ze dieta jest tez wazna

Gość tami72
Tak masz racje ja tez probuje od czerwca zgodnie z tabela ale tak jak mowisz z przymrozeniem oka.Ja tez mam nie regularne cykle nawet jak bralam tab anty nie raz nie dostawalam okresu.Postanowilam wiec chodzic do ginekologa na usg i wychwycic moja dni przed owulacj zeby miec wymarzona corke.Stosuje wszystkie mozliwosci i mam nadzieje ze sie uda.

Gość tami72
Tak glownie o to chodzi by dziecko bylo zdrowe ja tez pragne corke ale jezeli uda mi sie zajsc i urodzic syna bede tak samo szczesliwa.Ale mimo wszystko warto sprobowac.A co do nie regolarnych miesiaczek to Cie rozumie bo ja potrafie nie miec okresu 2 do 3 miesiecy.Przyzwyczailam sie rozpoznaje sie po obiawach bol podbrzusza krzyza itp.Pozdrawiam

Gość nie mogę wymyslić psełdo
nam sie nie udało :( strasznie się zawiodłam zrobiłam dziś test i jedna wielka krecha. dlaczego nie wyszło? kupiłam test owulacyjny. i probowaliśmy w owulację. smutno mi strasznie.

WItam. Ja jak wiele kobiet z tego forum marze o córci. u mnie sytuajcja jest chyba najgorsza... mąz ma 2 synów z pierwszego małżeństwa..i wspólnie mamy synka(według chińskiej mił być dziewczynką) a na dodatek w męza rodzinie od kilku pokole,ń rodzą się sami chłopcy:( starania planuję jak tylko wrescie po ciązy zjawi się okes i się wyreguluje.,

Hej dziewczyny, ja znam sporo dziewczyn którym udało się zaplanowac płeć, miałysmy nawet swój topic, moze któraś z Was kojarzy...ale akurat ja, mimo, ze starania zakończyłam 2, 5- 3 doby przed owulacją będę miala czwartego syna, wiec zawsze trzeba sobie zdawac sprawę, że zadna metoda nie daje 100%...:-) Mimo wszystko zyczę Wam spełnienia marzeń co do płci dziecka .Powodzenia! :-)

Wg powyzszej metody powinnam miec corke,a mam chlopca-w moim przypadku zadna metoda,ani chinski kalendarz,ani ta powyzsza sie nie sprawdza.taki ze mnie ewenement:)