Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawaa

Planowanie płci dziecka

Polecane posty

oj ------ Mamusia synusia i córusi dopiero 30 kę a ja już skończone 36 I co Ty na to ? A tak w ogóle to spóźnione 100 lat 100 lat....na na na na ana

Gość passiflora
hej Mamusia Sunusia to wszystkiego najlepszcego i DUŻO zdrowia :) nie smuc się z powodu przekroczonej trzydziestki , :) pomyśl jakie owocne były te lata - masz córcię synka i kochanego męża :), pełnia szczęścia :) pozdrowionka

Gość nowaa26
mamusia synusia STOOOOOOOO LATTTTTTTTTTTTT! WSZYSTKIEGO NAJ a przede wszystkim zdrówka dla ciebie i twojej famili:)fajnie mała zdrowo rośnie i nie daje sie mocno we znaki oby jak najdłużej:) passifora nie ma reguły jak kto to znosi, mamcia moja wymiotowała, a moja siostra przez całą ciaże może z raz albo dwa tylko i jeszcze tydzień przed porodem na basen chodziła...a ja musze wypoczywac....nie ma 1 zasady....ale zniosę to, w oncu niemma innego wyjścia:):):)osowiłam się już ztą myślą choć czasem...jak np wczoraj jak te skarpeteczki do ręki wzięlam..to jakby ktoś mnie uderzył....tak jak pierwsze zdięcie z usg zobaczyłam...cżłowiek niby wie...zdaje sobie sprawe a niedowierza......może poporstu trzeba wyliuzować...potraktowac planowanie zprzymrózeniem oka i wtedy się uda:)nie wiem trudno powiedziec, u mnie zdało to egzamin...ale każdy jest inny nowa 35tka..te moje bóle były tak falami nie cały czas...ale piersi mega bolały i dosłownie codzień jak wstawałam złóżka to miałam wrażenie ze przez noc mi urosły, miałam lekkie mdłości, ale wtedy wiązałam to bardziej jako zgaga po kawie, tqk czy inaczej ostatni okres miałam 25lipca , 27sierpnia przypadał mi 34dzie n cyklu nbo ja długie cykle miałam, i jakoś tak niby kuło ale tak inaczej niż na okres, jakby mniej, ale lampka mi sie zapaliła jak nie przyszedł ból głowy bo ja przed okresem mega bółe miałam, tydzień póxniej zrobiła test no i wyszedł poztytwny, ale tak jak ci to napisałam już pod koniec sierpnia człowiek zaczał mieć przypuszczenia ale nie dopuszczałam tej myśli do siebie bo si e bałam...pozatym zawsze mis ie okres póżniał a w sierpniu mieliśmy trochęprzeżyć z moim M 3mam kciuki by u ciebie też tak sie okazało ze okres nie przyjdzie:)

Witam jestem pierwszy raz na Waszym forum. Bardzo się cieszę, że je znalazłm. Jestem mamą dwóch chłopców i bardzo chciałabym dziewczynkę. Mam krótkie cykle 23-24 dniowe. Ostatnio nawet miałam 21 dniowy. Już kilka miesięcy z przerwami próbuje zajść w ciąże ale nic nie wychodzi. Seksik jest tak w 8 dc i nic. Chłopców poczęłam raczej w dniu owulacji bo pierwszego synka zaraz po ślubie. Kochaliśmy się codziennie i nie zwracałam na to uwagi. Drugiego synka już kombinowałam ale po 2 miesiącach starań o dziewczynkę doszłam do wniosku, że chyba juz miec więcej dzieci nie będę i niech bedzie co będzie. Kochaliśmy sie co drugi dzień nawet w okolicy owulacji i po niej. Wyszedł 2 chłopiec. Teraz chcę na spokojnie spróbować jeszcze raz ale seks uprawiam tylko do 8 dc. Czy dobrze robię ?

Gość passiflora
Hej Bernia :) wiataj u nas :) im więcej nas tym fajniej :) nie wiem czy dobrze robisz bo nie wiem kiedy masz owulację . a Ty wiesz kiedy ? mierzysz może temperaturę ? bo być może 8 dzień to za wcześnie na kończenie staranek i plemniki nie przeżywają ,ale żeby to stwierdzić trzeba wiedzieć kiedy owulacja. ja też mam krótkie dosyć cykle bo 25 -27 ostatnio dni ale moja faza po owulacji też jest krótka bo z reguły 11 dni trwa. więc przy cyklu 25 dniowym owulację mam dopiero 14 dnia. może i Ty masz poprostu trochę później owulację i dlatego staranka efektu nie przynoszą :). napisz cos więcej jakies info o owulce :)

Dzięki, ze przyjeliście mnie do swego grona :) Ja ostatnio całkiem się juz pogubiłam z tym wszystkim. Nie mierzyłam nawet temperatury przez ostatni cykl ale teraz chcę to nadrobić. Nigdy nie robiłam testów owulacyjnych. bazowałam na wykresach, śluzie i odczuciach (chociaz nie zawsze czuje ból owulacyjny). Patrząc na wykresy owulacja wychodzi mi w 11-12 dc. ostatnio nawet chyba w 10 dc. Chyba faktycznie musze zaopatrzyć się w te testy.

Hej Bernia. WItaj w gronie planujących. Nie jesteś odosobniona tutaj. Zawsze znajdziesz wparcie.Jak napewno czytałaś ja mam dwóch chłopców i tez staram się o dziewczynkę . Niby to forum jest bardzo dziewczynkowe. :) Więc kochana który masz dzień cyklu ? Powiem Ci ja na próbę testów owulacyjnych cały cza używałam ale ostatnio pewnie nie potrafiłam zinterpretować wyników bo tempka sobie śluz sobie a testy sobie :) Ale tak czasami bywa ...... Waźne że potwierdz się teorię poczęcia dziewczynek i chłopców oczywiście nie licz na 100 % zawsze jest 50 na 50 :] Więc do dzieła Bernia. Pozdrawiam.

Ja mam dzisiaj 9dc a własciwie to chyba noc bo okres dostałam 21 września pod wieczór. Mozliwe, że dzis jeszcze powinnam próbować ale tak sie składa, że mąż musiał właśnie dziś jechać w delegacje. Więc pewnie w tym cylku nic z tego nie będzie :I Mam takie mieszane uczucia. Wydaje mi się, ze chyba córeczka nie będzie mi pisana. Jak byłam w ciąży z 2 synkiem to sobie tak wmówiłam, ze to bedzie dziewczynka i jak dowiedziałam się że jest jednak chłopczyk to szok przeżyłam, płakałam a później było mi głupio samej przed sobą. Bardzo kocham swoich synków i nie wyobrażam sobie zycia bez nich. Jednak czegoś mi brakuje,nie czuje się do końca spełniona. Z drugiej strony boje się znów rozczarować. Czasem mam takie napady, że chce jeszcze próbować a czasem rezygnuje :I

Gość passiflora
Berniu no to ten 8 dzien na konczenie staranek jest ok :) spróbuj jeszcze ze dwa miesiące konczyć w tym 8 dniu a potem może przesuncie się do przodu o jeden dzień :) widzisz ja tez mam problem żeby zajść :( i też już przysunęliśmy się blisko do owulki i nic. no ale narazie nie rezygnuję i nie idę na żywioł, nie ma wprawdzie osłabiania plemniczków bo mój Mąż też wyjechac musiał, ale jutro wieczorem wraca więc dzialania ciąg dalszy będzie ;) nowa35 rzeczywiście to forum dziewczynkowe bardziej niż chlopczykowe :) jednak gdzieś ta tęsknota za córeczką tkwi w nas kobietkach ...

Słuchajcie, moze to Wam się wyda banalne ale ja dopiero zaczynam przygodę z testami. Byłam dziś w aptece i u nas test owulacyjny 5 szt kosztuje ponad 32zł. Na allegro widze, że sa tez tańsze, np po 1,20 za sztukę. Czy ktoś używała tych testów z allegro ??

Gość nowaa26
hej wszystjkim Bernia ja miałam te z allegro...nie wiem co ci powiedziec bo zamówiłam 30szt, a przy przedostatnim zorientowałam się że źle je czytam:):)za szybko odczytywałam wynik:):):)potem już nich nie dokupowałam forum owszem nasze dziewczynkowe, choć ja po cichu na chłopaka licze:):):)choć i tak najwazniejsze by zdrowe:) buuziaki

Gość zosia33
Cześć dziewczyny! U mnie dziś 6 dzień po owulacji i cały czas doszukuję się u mnie objawów ciąży ale tak naprawdę chyba ich nie ma .Może to za szybko.Już tak pzybliżyłam się do owulacji że mam nadzieję że coś z tego będzie choć w moim wieku nic nie wiadomo.Jak mówię mężowi ze przyszły miesiąc odpuszczam to mówi że teraz on się napalił i że nie da mi spokoju. Bernia ja mam testy z allegro tam wychodzą dużo tańsze a są dobre .

Gość passiflora
nowaa ja mysle że Ty nam tu w koncu jakiegoś malego Mężczyznę wreszcie urodzisz :) Bernia to rzeczywiście trochę drogie te testy. ja najdrożej w aptece płaciłam 26 zł za testy firmy hydrex, ale w innych aptekach ceny od 21 zł. najtaniej kupiłam w superpharm i tam była promocja że za dwa opakowania płaciłam chyba 28 zł, ale tylko raz tak trafilam. na allegro też kupowalam i średnio z nich byłam zadowolona. ale może to zależy od firmy. jak zaczęłam robić te testy z allegro to wtedy mialam największe parcie na to planowanie i robiłam je 2 -3 dziennie od 7 dnia co bez sensu troche było ( wyniki pokręcone najpierw kreska błya rano , potem podołudniu znikała ). teraz robię tak raz dziennie wieczorem od 10 dnia i tylko do dnia jak dwie kreski zobaczę mocne. potem już nie robię, bo szkoda mi już pieniędzy i tak już na te testy tyle wydalam... spróbuj sobie tych z allegro na początek i porównaj z temp i wykresami. moze dla Ciebie będą ok :) pozdrowionka

kurcze a ja tak chcialam druga ciaze planowac aby wyszla dziewczynka mam synka 9 miesioecy a tu nagle wpadka! i teraz mysle kiedy byla ta owulacja u mnie i nie wiem okres 14 lsierpnia,przytulanki 30 sierpnia cykle rozne od 30 dniwoych do 34 i tak mysle wciaz co bedzie czy synek czy coreczka,wiem ze zdrowie to podstawa ale przy 1 ciazy to mi bylo wsio rybka czy synek czy coreczka no bo wiedzialam zawsze ze chce miec dwojke dzieci a teraz to juz boje sie kurcze bo tak bym chciala ta coreczke:-)

Gość nowaa26
passi flora :):)hehe no ja myśle:):)nie miałabym nic przeciwko :):) ale jak czytałam wczesniej któraś pisała że codziennie, i co drugi dzień i wyszedł chłopak to może akurat i mi się udało?hehehh dziś idę do gina, jutro zdam wam relację:):)

Gość nowaa26
cze wam:) wczoraj byłam u gina....dostałam kolejne zdięcie na pamiątkę....nawet słyszałam jak bije serducho!termin 1.05.2010, teraz 9 tydzień już, i mały ma 2,43cm! następna wizyta 20go października, badania w przyszłym tyg mam zrobić..ale....hm......wkurzyłam się.....prosiłam delikatnie by napisał też na toksopkazmoze...a ten nie napisął tłumacząc ze skoro od zawsze byłam z kotam to mi yto nie grozi......jestem zła...bo i tak zrobię to badanie tylko prywatnioe...ale skoro lekarza prosze o to no to powinien dla swietegospokoju to wypisac tym bardziej ze jest to bardzo wazne badanie....ehhh tylko sie zdenerowałam wczoraj, wieczorem poryczałam..zła na cały śwuiat, ze od razu nie chciałam tu do niego chodzić ani tu rodzić......wiem wiem...powiecie ze moge zmienić jeszcze lekarza/...ale sytuacja jest dośc skomplikowana..i wiem ze już zrobić tego nie mogę....powiedzmy powiazania rodzinne...i skoro zaczelam do niego chodzic to juz musze sie go trzymac, i tak po znajomosci mnie traktuje, kasy nie bierze, dostosowuje sie do mnie, bym nie musiałą z pracy sie urywac...bez problemu mogwe dzwonić, nawet wtedy z tą wysypką mnie przyjal poznym wieczorem w domu u csiebie....ehhh no nic..........mam niesmak po wczorajszej wizycie i żal.....moze i szyukam dziury w calym....on wie lepiej co mi piotrzeba.... a co u reszty aloooooooo?

Witam u mnie dziś jest 11dc temp. 36.3 chyba tym razem owulka się opóźni. Ale powiedzcie czy dobrze rozumiem. Skok temperatury wystepuje po owulacji czy przed? Ja rozumiem, że po.

Witam :) wszystkich. U mnie w zasadzie bez większych zmian dziś mój 20dc i wszystko było i jest normalnie tylko temperatura mierzona jest ponad 37 st.C A może :) ? Nadal nie poszłam po test ciążowy - bo tak jakoś nic mi się nie chce i te całe planowanie i tak jakoś aj........dziś mam ogólnie zły humor chyba wstałam lewą nogą albo to już stan przed @ - a żarłabym że ho ho ......... Nowaa26 nie martw się , wiem że to ważne badanie ale weź pod uwagę że jest na pewno wszystko w porządku Jak to fajnie Twój facecik o którym marzysz ma już prawie 3 cm. Świetaśnie :) :)

nowaa26 ja chodziłam z jedna i drugą ciąże prywatnie i wszystkie badania również. Na toksoplazmoze równiez robiłam, zawsze miałam w domu koty i dlatego się bałam. Mój brat miał toksoplazmoze jako dziecko ale się wyleczył. Ja na szczęście nie :)

Mam prosbe dziewczynki, moglybyscie mi powiedziec czy plec waszych dzieci zgadza wam sie z ta tabelka (Wojcika) bo wiem, ze sa rozne w internecie i kazda inna wiec jak mozecie sprawdzic z ta wojcikowa to bede wdzieczna:) Bo mi w grudniu i w styczniu wychodzi chlopak , ale z drugiej strony zal mi nie probowac:( Pozniej do was wpadne i naskrobie cos wiecej bo teraz lece na spotkanie z nauczycielem mojego starszego syna ciekawe co mi powie:) Pa, pa

Ja nie mam tej książki. Znalazłam w necie na tej stronce http://plec-dziecka.dozdrowia.com/chinskie-tablice-plec-dziecka.php tabelki- podobno Wójcika. Wg nich mi sie nie sprawdza. Powinnam mieć w obu przypadkach córeczki a mam synków :) Natomiast w przypadku szwagierki w pierwszym przypadku się nie zgadza a teraz z drugą ciązą pasuje. Więc ja w to nie wierzę ;) Tylko celowanie ma jakiś sens.

Gość nowaa26
nowa 35tka :):)czy facecik to sie okaże:)hehe a może może i u ciebie ktoś już jest....3mam kciuki:):)pogoda taka ż eja tz chandrę mam i nic mis ię nie hcce, tylko bym sie pod kocem położyła i zzaokna patrzyła na ten deszczowy świat.... z testem jeszcze poczekaj..a ja bede 3mac kciuki:) bernia ja też miałam od zawsze koty...wolę dmuchac na zimne.....w poniedziałek idę na badania...i na te co mi przepisał skierowanie...a toxoplazmoze i przeciwciała różyczki zrobię sobie prywatnie dla świetego spokoju....100zł trza wydać ale będe spokojniejsza:)

Oj, coś mnie pobolewa dół brzucha. Chyba owulka a to jest 12 dc. Wyglada na to ze plemniczki nie przezyją. Chyba trzeba przesunąć staranka na 9 dc. Ale to dobrze,że owulacja znów bedzie w 12 dniu bo przez ostatnie cykle była jakos szybciej i moze to były puste pęcherzyki.

Hej! U mnie 12 d.c staranka zakonczone 10 ( jesli w tym cyklu nic nie wyjdzie w nastepnym probuje do 11:) .Moze te 4 doby to jednak za duzo. W ostatnim cyklu bylo tak: 1dc @ 2dc@ 3dc@ 4dc36,5 5dc36,5 6dc36,5 7dc36,5 8dc36,5 9dc 36,5 10dc36,6 11dc36,5 12dc36,5( test neg) 13dc 36,6(test pozytywny) 14dc 36,85 (test negatywny) 15dc36,7 16dc36,6 17dc 36,7 18d.c 36,8 19d.c 36,8 20dc 36,7 i tak juz do konca 29 dc @ a przed 36,6 Czy ja dobrze mysle, ze owulka byla 14 czy moze wogole jej nie bylo?????? HELP!!!! Czy moglybyscie obiektywnie ocenic. JA chyba zwariuje:/ Nowa zrob to badanie dla swietego spokoju:)

Bernia a do ktorego dc probowaliscie( sorry jesli nie doczytalam) ja to wogole jakas zakrecona ostatnio chodze:) Dzisiaj zdarzylo mi sie pierwszy raz w zyciu zapomniec mojego pinu, normalnie zonk przy bankomacie cale szczescie udalo mi sie anulowac:/.

Marcelkowa mamo próbowaliśmy do 8 dc. Mam krótkie cylke i wydawało mi się ze ostatnio owulke miałam jakoś 10 dc. Teraz wydaje mi się ze dzisiaj była czyli 12 dc i tak w sumie bym wolała, tylko że pewnie ten 8 dzien bedzie za szybko :(

Marcelkowa mamo wg mnie to owulacje miałaś w 13 dc tak jak pokazuje test. Wydaje mi się, że skok temperatury wystepuje jak jajeczko zostanie uwolnione. Nie poprzedza owulacji tylko oznajmia, że już wystąpiła. Ja tak to rozumie.

A zresztą jutro to sprawdze, bo wg moich odczuć dziś w południe miałam owulacje bo czułam ból w podbrzuszu. Temp rano była 36.2 jeśli jutro będzie skok to znaczy że się nie pomyliłam.

Bernia dziekuje ci bardzo Z tego co mowisz wynika, ze powinnam zostac przy tym 10 dniu Oby u ciebie plemniczki z 8 przezyly mialabys ogromna szanse na dziewuszke