Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawaa

Planowanie płci dziecka

Polecane posty

W ostatnim cyklu codziennie sie przytulaliśmy przez kilka dni aż do 11dc i nic nie wyszło :( Być może za bardzo osłabiliśmy plemniczki i teraz co drugi dzień się przytulaliśmy ;)

Bernia-oby sie udało...życze powodzenia... ja jak wcześniej pisałam milam długie cykle, ale sama nie wiem czy mi sie cos po tym poronieniu, łyżeczkowaniu nie przestawi dlatego staraliśmy sie w 9,11,14,18 dc....tez mam nadzieję, ze cos z tego będzie...tym bardziej, ze w 11 dc czułam prawy jajnik a na drugi dzien juz taki mocniejszt ból...

Gość DO kasiulak
jeśli tak długo próbowaliście aż do 18dc, to powinien być chłopiec jeśli się uda:)

Kasiulak tez mi się wydaje, ze bedzie chłopak ;) Jak tak miałam własnie z moim pierwszym synkiem. Z drugim już rzadziej ale w dniu owulki i wyszedł chłopak drugi. Teraz chcę dziewczynkę i musze przyznać, ze na dziewczynkę jest o wiele trudniej :(

Gość DO Bernia
A skąd ta smutna minka? myślisz, że nie udało się? czy coś już wiesz? Berniu, ja zdaje się za Twoją namową zaczęłam łykać witaminę C, wapń i magnez, bo wcześniej pisałaś, że "na dziewczynkę" powinien być odczyn kwaśny w pochwie tylko nie wiem czy po owulacji też przyjmować te witaminy? pozdrawiam:)

Bede sie cieszyć ty co Bozia da...byle zdrowe było....najwyżej za jakiś czas jak bedzie taka możliwość postaramy sie o kolejna dzidzię...;-) same wiecie, ze natura plata figle i nie zawsze jest tak jak sie chce....dlatego nie nastawiam sie....buziaki Bernia-pisz co u Ciebie?

Gość DO kasiulak
Wychodzę z takiego samego założenia jak Ty:) i wiem, że co ma być, to i tak będzie;) U mnie to mąż bardziej chce by była dziewczynka. Dla mnie to nie ma aż takiego znaczenia, ale zrobiłam co tylko możliwe by pomóc naturze;) Najważniejsze by dziecko było ZDROWE:)

Wszystko sie zgadza dziewczyny, ze bedzie co ma być ale jak się ma juz dwoje dzieci i to tej samej płci to naprawdę jest trudno podjąć decyzję o kolejnym dziecku. Ja tam tez nie nastawiam sie za bardzo i podchodze to tego z dystansem. Postanowiłam, ze przez rok bede sie starać o dziewczynkę a jeśli się nie uda zajść w ciąże to pozostane przy moich chłopakach ;) A u mnie dziś 17dc i czekam czy pojawi się @ czy tez nie. @ powinna pojawić się tak 22 grudnia ;) zobaczymy :P

Bernia-ja mam w domu 2,5 letniego mężczyznę...dlatego chcciałam ustrzelić dziewczynkę...a ty tym bardziej jak masz juz 2 dzieci tej samej płci to chciałabys byc pewna , ze ustrzelisz w ta wymarzoną...moja znajoma ma synka 3 letniego i latem urodziła bliźniaki-2 chłopaków....mam nadzieję, ze kiedys Ci wszyscy faceci bedą traktowac ja wyjątkowo, jak przystalo na rodzynka... ja w Świeta powinnam dostać @ i tak sie zastanawiam czy beda to wyjątkowe świeta czy nie...u mnie dzis 20 dzien cyklu....nie wiem na ile obstawiac na 31,32,34, dł., cyklu bo moze cos sie po zabiegu poprzestawiało...ale czulam wyraźny ból prawego jajnika w 11 dc wiec chyba to dobry znak....pamietajcie, ze natura płata figle i nieraz to co wydaje sie niemożliwe staje sie rzeczywiste...powodzenia do kasiulak-a jak Twoje starania?czekasz na dniach na upragnione 2 kreseczki tak jak my?napisz cos wiecej o sobie...pozdrawiam

Gość DO kasiulak
Tak:) też czekam na dniach na dwie kreski i tak jak Ty i Bernia i kilka innych dziewczyn tutaj chciałabym dziewczynkę. Tym razem dziewczynkę, bo mam 16 miesięcznego synka. W tym cyklu zaczęłam stosować testy owulacyjne i o dziwo! testy wskazywały na zbliżającą owulację co pokryło się i z odczuciami i z temperaturą:) Dziś 3 dzień wyższych temperatur więc mam potwierdzenie, że ta owulacja już była, a była w 14 dniu cyklu, książkowo;) Dziś 18 dc i czekam na efekty. Może tym razem uda się? to byłby najlepszy prezent gwiazdkowy jaki można sobie wymarzyć:) Trzymam kciuki za Wasze prezenty gwiazdkowe:)

hej dziewczyny mnie się udało są dwie kreski na teście!!! jejku a już spisałam na straty ten cykl ;o) Ja celowałam w dziewczynkę, przytulaliśmy się 13dc wieczorem a owulkę miałam około 18dc. tak długo armia przezyła ;o) ale jestem szczęśliwa ...

justne-norlamnie ci zazdroszczę...mam nadzieję, ze i nasze żołnierzyki tyle wytrzymały i tez zobacze 2 kreseczki, juz kupiłam test ciążowy...tylko czekam do Świąt...;-) gratuluje ci serdecznie...a jak dlugie masz cykle...mysle, ze owulka ci sie pzresuneła i mialas wczesniej, albo robaczki Twojego faceta sa tak silne i trwałe ;-)najważniejsze ze sie udąlo, teraz dbaj o siebie i melduj sie co i jak... do kasiulak-oby sie nasze marzenia spełniły....chociaż wiem co z ta podwyższona temperatura jest ;-)

acha...ja jeszcze sie łudzę, ze jak sie uda to moze te moje przytulanki w 14 dc poskutkuja na ćóreczke...bo jak wczesniej pisałam te moje cykle przed ostatnia ciazą nie były krótsze jak 30 dni....i moze te przytulanki 18 dc juz nie mialy na nic wpływu bo moze juz jajeczko znalazło juz lokatora ;-) a aaa tak jakos sobie mysle...a jak nie to najwyżej bedzie chłopak, byle zdrowy i silny...i byle wszystko było ok....miłego wieczoru!!!!

Gość gosia32
Hej !! Jastine gratulacje!!!!!!! Zycze szczesliwych 8 miesiecy do pierwszy juz masz za soba powodzenia. Kasiulak zycze powodzenia i upragnionych 2kreseczek na tescie ja czekam no owulacje i zobaczymy czy bedziemy dzialac czy tez nie ,bo mojemu m sie odwidzalo trzecie dziecko nie wiem dlaczego znowu zaczelismy sie mijac w domu i niema czasu usiasc i pogadac :-( przypuszczam ze dziewczynki pokazuja rogi i ma juz dosyc tej dwojki i jak sobie pomysli o jeszcze jednym ...................:-( a ja no cuz jak to mawia moja dobra kumpelka jestem stworzona do dzieci nie powiem ze mi nie podnosza cisnienia czasami naprawde daja w kosc a najgorsze jest to ze to ta starsza jest jak malutkie dziecko i nie ustapi nie odpusci:-( czas pokaze moze jak w poprzednich ciazach wezme mojego m z zaskoczenia i dedzie jego spontan pozdrawiam goraco i ciesze sie waszym szczesciem :-) :-)

Gość DO justine3pl
Gratulacje!!!:) Mam nadzieję, że zapoczątkujesz szczęśliwą grudniową serię:) Życzę tego wszystkim starającym się i już oczekującym dwóch kresek dziewczynom:) mamoDamiana-------> a co u Ciebie? jak się czujesz? mam nadzieję, że choć troszkę lepiej:)

Dziękuję dziewczyny! Jesli chodzi o owulację to się przesunęła ale właśnie do tyłu i dlatego spisałam ten cykl na straty, moja faza lutealna to 12 dni. Pierwszy pozytywny test (mega grube dwie kreski) miałam przed południem 17dc po południu kreska już była bledsza. czyli owulację musiałam mieć z 17dc na 18dc. Acha cykle miałam zawsze regularne 28dc-29dc @ już była. Jestem żywym dowodem na to, że plemniki zyją dłużej niż 3 doby ;o)) podaję link do mojego wykresu na 28dni : http://28dni.pl/cycles/current Jak wszystko będzie ok to około 16tc będę wiedziała kto we mnie zamieszkał na pewno Was o tym poinformuję ;o)) Najważniejsze żeby było zdrowe !!! Chociaż w głowie siedzi mi tylko córcia nie da się jakoś jej wymazać ehhh pozdrawiam

Justne bedzie corcia na bank:) Tyle przed owulka:) Jesli nie to cala ta teorie trzeba bedzie obalic :) Czy jesli test owulacyjny wychodzi pozytywny np w poludnie a po poludniu kreska blednie to znaczy ze wlasnie po poludniu lub wieczorem jest owulka? Ja tak mialam tego 13 dnia

Gość nowaa26
cze dziewczyny:) ja wczoraj byłam u gina, 21 tydzień, główka juniora ma 5cm, wszystko wporzo, kopie, szaleje w moim brzuchu, mało przybieram na wadze jak na 5 miesiąc ale nie jest źle, no i jeśli o płeć idzie...hm...był mój M ze mną na usg i to on wszystko oglądał;-) i lekarz mówi ze jeszcze trudno powiedziec bo to usg średnio dokładne..poz atym..o widzi pan...pepoiwina się między nogi wkradła i źle jest dostrzec...ale oo...zaraz zaraz coś tu widać...a jest....o widzi pan?to siusiak najprawdopodobniej:) masakra jak ja się ciesze a oczka mojego M bo ja tylko na niego patrzyła to masakra jak się śmiały:):)także njaprawdopodobniej mam chłopaka!!!!!!!! wiem, ze jeszcze to nic pewniego ale i tak się cieszę:):)choć wiadomo byleby zdrowe:) buuziaki dla reszty

Marcelkowa mamo, to wszystko chyba zależy od testów. Mnie pozytywny wychodził tylko 17dc, czyli wykrył owulację zaraz przed nią. W zeszłym miesiącu używałam innych testów i tam pozytywny wychodził mi przez 3 dni tj. 14,15 i16dc. Czyli co test to inaczej. Faktycznie u Ciebie to mógł być właśnie ten 13dc owulka. nowaa26 trzymam kciuki aby lekarz się nie mylił, tak jak piszesz najważniejsze żeby było zdrowe chociaż każda z nas ma w sercu swoją upragnioną płeć ;o)))

hej babeczki! Ja juz jestem taka zniecierpliwiona, ze juz nie moge sie doczekać kiedy zrobie test ciażowy...dziś to mój 21 dzien cyklu ...także z tydz jeszcze musze poczekać...nawet dzis moja kumpela zadzwoniła z pytaniem czy juz zrobilam test;-) ona jest w 11 tyg ciazy wiec mam nadzieje ze jakies fluidy i na mnie przejda...nie chce zapeszac, ale mam takie dziwne odczucia jak w poprzedniej ciazy...ale nie chce zapeszac.... nowa-gratuluje, ale ten czas leci...maż pewnie dumny...facet jednak potrzebuje syna...ciesze sie Twoim szczęściem...buziaki

Gość nowaa26
kasiulak, marcelkowa mama dzięki za ciepłe słowa:) jeszcze sama nie mogę w to uwierzyć):):)a mąż baaaa już sie cieszy że na ryby będzie miał z kim chodzić:) nie chciałam wiedziec kto to jest , ale od wczoraj dosłownie chce mi się cały czas smiać i do wszystkich uśmiechać:) dzieki jeszcze raz:):)

Gość clarissa1982
Witajcie, Nowa26 -super, gratuluje!! Tak myslalam, ze sie przełamiesz i bedziecie ciekawi płci dziecka, i ze jednak junior :)) Ja dzis tez bylam u gina, mała ma 650 gr. ogólnie wszystko ok. Gratuluje zaciążanym, dobra aura panuje w grudniu :)) oby wiecej pojawialo sie dwóch kresek na tescie u reszty forumowiczek :) starajaca? zaglądasz tutaj? co z Toba, juz wiadomo kto u Ciebie zamieszkuje? Pozdrowionka

Gość nowaa26
hej clarissa dzięki wielkie:)choć ja sama jeszcze nie mogę w to uwioerzyć:):)oby zdrowe:)to najwazniejsze

justine3pl , nowa 26 gratuluje wam serdecznie :) Wreszcie dobre wiadomości na forum ;) Oby tak dalej -czego pozostałym staraczkom i sobie zyczę :P