Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawaa

Planowanie płci dziecka

Polecane posty

Gość gonia 35
ja dopiero zaczelam mierzyc tem . od tego cyklu wiec nie wiem jaka zwykle miewam przed okresem , raczej to nie ciaza , przynajmniej tak mi sie wydaje ,nic nie czuje :) Ewka ja tez mam ograniczony czas w weekend a od poniedzialku ciagle w biegu , a ogolnie jak sie czujesz?

Gość gonia 35
fiskusowo , wszystkiego naj ..naj...naj..:) to Ty waga jestes?

Gość gonia 35
:)) fikusowo oczywiscie

Gość gonia 35
ja dzisiaj pisze jak pijana

Gość gonia 35
:) ok

Gość gonia 35
dziewczyny moze glupie pytanie ale czy sie rozni tem mierzona rano a na ta mierzona wieczorem?

Temperature która mierzymy rano poprzedzaja zwykle kilka godzin snu - co jest bardzo wazne, bo temperature trzeba mierzyc zaraz po przebudzeniu po conajmniej 3 godzinach snu, zawsze o tej samej godzinie. Dlatego wieczorem to nie jest zbyt dobry moment. :)

Gość gonia35
dzieki

Gość Lolietta
"Rodzice, którzy marzą o synu, powinni kochać się w pozycji klasycznej. Z kolei jest spora szansa, że za dziewięć miesięcy urodzi się dziewczynka, jeśli para uprawia seks na boku bądź w pozycji na jeźdźca." Tą wypowiedz znalazłam w internecie na srtonie http://www.papilot.pl/article/8965/2/CIAZA-BEZ-TAJEMNIC-Jak-zaplanowac-plec-dziecka.html i tak się zastanawiam, bo Wójcik pisze , że pozycja klasyczna to na dziewczynkę, chodzi i płytką penetrację, więc zgłupiałam czytając ten tekst, a wy jak myślicie? A wogóle nie wiem czy mnie pamiętacie, cały czas śledzę wasze forum. Mam 2 synków 9.5 oraz 5 lat. Marzę o córce, ale nigdy nie miałam regularnych cykli, a mało tego musiałam odstawić tableti anty. i teraz muszę zażywać luteinę żeby wogóle mieć okres. Więc planuje jakoś z tą luteiną się obserwować, a potem z testami zaciążyć na dziewczynkę. Mam wiele obaw, a mój mąż jeszcze więcej, ale widzi jak pragnę córki. Wiem , że może mi się nie udać, ale to pragnienie...córci nie zmniejsza się,,jest coraz większe. Pokochałabym 3 chłopca, ale skłamałabym mówiąc że nie było by mi żal, bo na 4 dzieko to nie ma opcji. Meszkam w Polsce praca bardzo nie pewna więc same wiecie. Całuję i trzymam kciuki.

Gość Lolietta
Ewik , trzymam za Was kciuki, życzę Ci jak najmniej stresu na Usg, najważniejsze żeby kruszyna się zdrowo rozwijała i tego Ci zyczę. Gonia mam nadzieję na 2 krsseczki.. :-)

Gość gonia 35
witam dziewczynki :) u mnie dzisiaj @ wiec nie wiem co u mnie z ta tem , bede dalej to obserwowac starac sie o synka bede chyba dopiero w przyszlym roku, teraz musze jeszcze troszke zaobserwowac swoje cykle aby byl strzal w dziesiatke :)

Lolietko no ja sie zgadzam z ta wypowiedzia.... nawet pisalam gdzies wyzej do gosi !!! ona ma dwie corki i pragnie synka....trzeba wziasc pod uwage to ze maz wlasnie ma silne zenskie plemniki,bo nie przypadkiem sa to dwie corki!! tak wiec jesli bedzie taka para uprawiala sex w sam szczyt nie daje to gwarancji na syna jesli zenskie plemniki sa dominujace i zywotne!! u nas sa meskie dominujace i tez w sumie mamy szanse na syna nawet przed owulka,ale tak naprawde sa mniejsze szanse w ogole na ciaze!! bo jak daleko od owulki to nic nie wyjdzie z tego,a kochajac sie w sam szczyt partnerzy majacy corki to ciaza jest niemal gwarantowana,ale czy to bedzie syn???? to o to w tym chodz! Gosiu ja czuje sie dobrze czasami glowa mnie boli i strasznie zmeczona jestem....jak tylko cos wiecej porobie.... wczesniej bywalo mi niedobrze a kolo 8tyg nawt rwalo,ale nie wymiotowalam...spalam czesto i chodzilam spac wieczorami razem z kurami....kolo 10 juz lepiej sie poczulam.

tak Gosiu mysle ze musisz sie dobrze do tego przygotowac!!!!na lapu capu nie ma sensu,bo potem zal zostanie!

hej, u nie dzis 26dc i czekam w pt powinien być :) mam prośbę do dziewczyn które piszą ze maja już okres, piszcie proszę w jakich dniach staranka i kiedy owulacja, bo ciezko szukać kilka st wcześniej... pozdrawiam

Ewik jak wrócisz z usg to daj nam znac - chyba wszystkie czekamy na wiesci:):):):):):):):):):):):):)

Witam moje szczescie ma 6.7cm mam zdjecia i nawet na dwoch ostatnich widac troche wyrostek pluciowy.pupka jest troszke do gory uniesiona i jaki to ma kont to nie wiem!!!narazie chyba nie wazne!! dzidzia odpowiada wielkoscia na 13tc -mysle ze podkarmilam ja tym progesteronem.bankowobo w jak bylam ostatnio to miala mniej jak tygodnie pokazuja.a to bylo przed braniem prosesteronu. pierwszy skan wskazywal termin na 04.04.11 a dzidzia miala wtedy 4mm to byl pierwszy dzien 7tyg czyli idealna wielkosc!! jak bylam w pl klinice to bylo w 7tyg+6dni to byla mniejsza jak tygodnie wskazywaly bo miala 1.16cm a to wielkosc odpowiadajaca na 7tydzien! ta lekarka dala mi progesteron tak na wszelki bym sie nie martwila....to podkarmilam ja i teraz podgonila niezle z 04.04.11 mam termin na 30.03.11 fald karku 1.4 dobrypobrali mi krew na wady bo chcialam.. mowili tylko przed skanem ze jesli owulacja byla pozniej to jeszcze raz pojde na skan i dopiero wtedy pobiora bo musi byc odpowiedni wiek ciazyale bylo oki wiec pobrali.z reszta wiem ze owulacja byla 15dc!! wiec tak idealnie co nawet potwierdzil ten pierwszy skan gdzie koniec 6tyg to jest wlasnie 4mm!!.i jeszcze zwazyli mnie-znow jestem do przodu. zaczelam od 48kg a teraz mam 53.5. to tyle-jestem super zadowolona i szczesliwa

Gość gonia 35
Ewunia jak super!!!maluszek caly i zdrowy , gratuluje i bardzo sie ciesze , caluje

Gość minutka 78
Ewik ja równiez gratuluję zdrowej dzidzi...pozdrawiam

Ewik Gratuluje super że jest wszystko wporządku z dzidzusiem oby tak dalej Życzę Wam zdrówka to jest najwarzniejsze!!! ;) Pozdrawiam serdecznie !!!

GRATULACJE Ewik:))) Oby tylko tak dalej, aby byly same dobre wiesi:)))) :):):):):):):):)

Gość kaddy
Ewik - to rosnie corunia, super:):) Fikusowo - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!:)

Gość Lolietta
Gratuliję Ewiczku, cieszę się, że wszystko dobrze i dzidzia ładnie roścnie. A co do mojej wcześniejszej wypowiedzi to chodzi mi o to, która pozycja do kochania na dziewczynkę jest najlepsza? Całuski.

Witam dziewczynki:)) Kaddy dzięki za zyczenia !!!!! Lolietta mnie sie wydaje ze pozycja klasyczna jest lepsza na dziewczynke!! Mysle kiedy zaczac sie starac, choc wczoraj sobie troche pofolgowalam z dieta i zjadlam placki ziemniaczane ;) Moje mysli kraza wokol dziewczynki, moja kolezanka urodzila w niedziele Majeczke! Ewik, moja kolezanka tez jest w ciazy w podobnym tygodniu wiec razem jakos bedziecie rodzic, ona pod koniec pazdziernika pozna plec! Robila teraz test z obraczka oraz chinski kalendarz i wychodzi jej corka - zobaczymy co bedzie!! Nie starala sie wcale , przytulali sie codziennie.

dziekuje wam dziewczynki bardzo serdecznie.....jestescie kochane! jak teraz wiem ze maluch ma sie swietnie to zastanawiam sie kto to bedzie...hehe

fikusowo Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin oby wszystkie Twoje marzenia się spełniły spużnione ale szczere ;) Pozdrowionka !!!

ja poznam plec 11listopada juz mam umowiony scan-jak pokaze nam.... tez marze o tej corci i tez mi i z kaledarza i z obraczki wychodzila corka-w ciazy juz nie robie obraczka bo zle moze pokazac... to i ja Fikusowo dolaczam sie z zyczeniami dla ciebie...niech sie spelni to jedno najwazniejsze!!!!!! to najbardziej oczekiwane-corcia!! a reszta sama przyjdze!!! tez uwazam ze pozycja klasyczna jest najlepsza na corke!!

Ewik gratuluje zdrowej dzidzi a tobie Fikusowo wszystkiego najlepszego. Pozdrawiam was dziewczynki i czytam was codziennie ;)

Gość Lolietta
Dziękuję dziewczynki za odpowiedz, czyli klasyczna, ok.. Fikusowo życzę Ci spełnienia marzeń, zdrówka dla całej rodzinki i upragnionej dziewczynki..., chyba rymuję. Fajnie dziewczynki , że jesteście, miło was sie czyta, myśle o Was ciepło i często. Bardzo jest tu miło i wspaniała atmosfera panuje na tym topiku. Poczytywałam kilka innych i powiem wam , że ten jest naj. pozdrowienka

dziś czuję wszystkie objawy jak na :) który ma byc jutro, czy któres z zaciążonych miała objawy takie jak na okres a była ciąza? pozdrówka