Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monika24

dieta i odchudzanie po porodzie

Polecane posty

Witaj Kamiśka27 Polecam Ci abyś nosiła na początek specjalną bieliznę która będzie ściskała twój brzuch często wciągaj brzuch no i dużo brzuszków, codziennie!!! Na pewno dieta i zero cukru. pozdrawiam i powodzenia

Gość aaa25
ja urodziłam synka 3 tygodnie temu ale przy porodzie straciłam tylko 5 kg bo dzidziuś był malutki - ważył 2450 g. teraz ważę 70 kg i mam do zgubienia 15 kg do mojej dawnej wagi. zaczęłam kilka dni temu jeździć po 30 min na rowerku i robić po 50 brzuszków ale waga stoi w miejscu. trzymajcie za mnie kciuki

Gość dziumdziulaczek
mozna jesc praktycznie wszystko tylko trzeb aobserwowac dziecko. ja od samego poczatku jem wszystko nawet cytrusy i kapuste a mimo tego moj urwisek nigdy nie mial bolu brzuszka ani uczulenia

Gość Megi198812
Hej! Mam 20lat, moja córeczka ma 5 miesięcy niestety nie karmię jej piersia bo niemiałam pokarmu, waże 60 kg przy wzroście 158cm, i chciałabym schudnąć , poradźcie mi coś błagam!!!

Gość kimusia
cześć moja córka ma prawie rok a ja schudłam dopiero 16 kg zostało mi jeszcze 20 kg, bardzo dużo przytyłam w ciąży (prawie całą ciążę leżałam w szpitalu) teraz chodzę ok 6 miesięcy na aerobik po trzy razy w tygodniu a ostatni miesiąc zaczęłam na siłownie dwa razy w tygodniu, jem racjonalnie i nadal dokarmiam piersią, ale powiem jedno ciężko jest mi schudnąć a nie mogę się doczekać kiedy te 20 kg spadną, bo nawet przy tak dużym wysiłku fizycznym ciężko jest schudnąć no i do tego opieka nad uczącą się chodzić córką.

Gość kasia brzuchasia
czesc, ja mam 24 lata i jestem niecałe 4 miesiące po porodzie, przed zajściem w ciąze ważyłam 59 kg, przed porodem 76. przybyło mi 17 kg, dzień po porodzie byłam lżejsza o 9 kilo, potem powoli spadały kilogramy i po miesiącu ważyłam 63, choc wcale nic specjalnego nie robiłam. Karmie piersią dzień i noc i mam mnóstwo pokarmu, ponoć sie chudnie karmiąc piersią ale na dzien dzisiejszy waze niestety więcej niż po porodzie, wieć przytyłam, waże 66 kilo choc nie mam pojęcia dlaczego mi sie przybrało:( no i zrobił mi sie wróg kobiet czyli nieszczęsny celulit wrrrr.... chce zacząc cos ze sobą robić a tak na prawde nei mam czasu a jak juz sie znajdzie to nie mam sił, pisze prace mgr więc wole na to czas wolny wykorzystac:/ kupiłam nawet pas poporodowy i leży w szafie, może mi któs poradzić co jest najlepsze na pozbycie sie celulutu, mam mnóstwo balsamów ale jakos zapominam o nich...

Gość upuupupupu

Gość agulka78
Ja w obu ciazach przytylam po jakies 15 kg po porodzie sadlo pare , ale 6-7kg zostalo :( karmilam piersia a waga nadal w miejscu teciowa powiedziala mi , ze dopuki bede karmic to nie schudne ale co tam gadanie tesiowej :P - tak sobie pomyslalam, przeciez wszedzie pisze, ze karmienie piersia to najlepszy srodek na odchudzanie ;) a jednak tak sie stalo naprawde dopiero po zakonczeniu karmienia waga zaczela sama spadac w dol :D po pierwszej ciazy wrocilam do swojej wagi ( 52 kg ) po 10-11 miesiacach po porodzie i 2-3 miesiacach od przestania karmienia malej teraz nie karmie drugiej corki juz miesiac i waga powoli idzie w dol :) mam nadzieje , ze do lata wroce do wagi z przed ciazy ;)

Gość natalia20
ja przytyłam 18kg podczas ciąży.zaraz po porodzie straciłam 8kg wiec miałąm do zrzucenia jeszcze 10kg ale ostatnio stanełam na wage i szok!!!przytyłam jeszcze 2 kg czyli zamiast chudnąć to tyje.mineło już prawie 8 tyg od porodu.karmiłam piersią tylko 3 tyg.bardzo żle się czuje z moją waga.nie mieszcze sie do ubrań z przed ciąży...mam celuit i do tego jeszcze rozstępy które już przecież nie znikną a mam dopiero 20lat i jak widzę różne laski w moim wieku to mi okropnie żal że nie mam takiej figury.boje sie też że mężowi przestane sie podobać... musze coś ze sobą zrobić...

Gość Pszczolka80
Cześć dziewczyny! Zacznę banalnie: przed ciążą ważyłam 55 kg i była to waga którą uzyskałam po prawie 2 latach zawzietego odchudzania. Niestety nie cieszyłam sie nią za długo, bo... zaszłam w ciążę... Wtedy zaczął sie mój "koszmar" związany z wagą - tyłam w zastraszającym tempie po 3-4 kg na miesiąc. Doszłam do 83 kg. Byłam załamana. Po porodzie ważyłam 75 kg. To było w kwietniu. Teraz ważę 68 kg. Karmię piersia już pół roku. Nie mieszczę się w żadne ciuchy sprzed ciąży. Staram się dbać o to co jem na talerzu i ile tego jem. Unikam smażonych potraw, jem głównie wszystko gotowane, bez tłustych sosów itp a waga stoi. Za niedługo wracam do pracy i wśród koleżanek będę jedyną, która przyjdzie po porodzie z "bagażem" w postaci 13 kg. Nie to jest takie istotne, tylko moje samopoczucie. Czuje sie strasznie... Mam wspaniałe, ZDROWE dziecko i bardzo kochającego męża, ale moje ciało żyjące własnym życiem mnie przeraża... Wiem ile wysiłku trzeba włożyć w odchudzanie, bo sama to przeżyłam, ile potrzeba wytrwałości i konsekwencji no i przede wszystkim czasu, żeby zauważyć pierwsze efekty. Nikt mnie nie wspiera, potrzebuje mobilizacji a nie ciągłego powtarzania, że przecież karmię to jak chcę schudnąć... U innych kobiet karmienie piersią powoduje diametralne chudnięcie. Dlaczego u mnie nie? Czy coś robię źle? A może tak to jest, że jedne chudną przy karmieniu a inne dopiero po? Sama już mam mętlik w głowie, czy to jakieś zabobony czy fakty? :( Pomarudziłam Wam trochę i wiem, że na wszystko trzeba czasu, ale coś we mnie pękło po tym pół roku i dlatego zdecydowałam się tu do Was napisać.

Gość Przyszka
Ja przed ciaza wazylam 57 i bylo mi z tym dobrze. W ostatnim tyg ciazy 78 a tydzien po porodzie 65. W tym momencie jestem 2 miesiace po porodzie i waze 60 kg. nioestety nie mieszcze sie nadal w ciuchy sprzed ciazy ale daje sobie czas:) Przeciez w ciazy chodzi sie 9 miesiecy!!! wiec zmiany tez musza miec czas zeby sie cofnac nie;) w ciazy szalalam ze zdrowa zywnoscia, warzywa, owoce, zero slodyczy - a i tak waga rosla bardzo szybko. Lekarz powiedzial - gdy zapytalam dlaczego tak duzo i szybko tyje - ze za duzo jem. Okazalo sie ze to woda w organizmie sie zatrzymywala, mialam problemy z nerkami. Teraz jest ok, jem co chce i kiedy chce. Nadal duzo warzyw i owocow, ograniczam slodycze - cholernie je lubie i moge jesc caly czas ale karmie piersia. Zosia ma uczulenie na kakao wiec musze uwazac:) A w ciazy bardzo przezywalam wage! Pkalalam po nocach, ze nie zrzuce itd Ale dziewczyn, trzeba dac sobie czas:) kazda babka po porodze jest seksowna bo wstepuje w nia nowa sila wiec spokojnie laski:) Damy rade i bedziemy do wakacji smigac w krotkich spodniczkach:) caluski:)

Gość ANIULLA
PRZED PORODEM 63 KG PRZED PORODEM 82 KG PO OPORODZIE 3 DNI 76 KG PO PORODZE 3,5 MC 66 KG - BYŁOBY JESZCZE MNIEJ JAKBYM OD PIERSI NIE ODSTAWIŁA, A ŻAŁUJĘ BO WAGA JUŻ TAK NIE SPADA GDYBY NIE KARMIENIE CYCUSZKIEM TO NIE WIEM CO BY BYŁO:)

Gość nelka_l
Witam serdecznie! Jestem studentką medycyny i zbieram dane odnośnie kobiet w ciąży lub takich, które niedawno urodziły. Interesuje mnie zależnosc między przyrostem masy ciała w ciąży a typem osobowości kobiety. Bardzo bym prosiła o poświęcenie 2 minut na wypełenienie tej ankiety: http://www.ankietka.pl/ankieta(...)-osobowosc.html Z góry dziękuję, w razie wątpliwości proszę o kontakt. Pozdrawiam N. Lipka

Gość florencja76
elo:) zabieram się do zżucenia wagi. od 1,5 roku walczę z rozmiarem 44. tragedia! jeszcze 1,5 roku temu nosiłam rozmiar 38, dzisiaj wyglądam jak wieloryb:( brzuch mam taki jakbym dalej była w ciąży:( dziś rano kupiłam tabletki na bazie fasolaminy wspomagające walkę ze zbędnymi kilogramami. czytałam, że są skuteczne, więc i ja spróbuję. napiszcie proszę czy próbowałyście fosanicu

Gość miki 22
nie martw się ja mam 22 i dwie córki 3letnią Kingę i 5 miesięczną Julkę gdy zaszłam w ciążę z kingą ważtłam 54kg a pod koniec ciąży przytyłam 10kg ale schudłam doszłam do sfojej wagi po pół roku po porodzie.z JULKĄ PRZYTYŁAM TEŻ 10 KG ALE CIĘŻEJ MI TERAZ SCHUDNĄĆ BYŁAM U LEKARZA A ON NA TO ŻE DO ROKU CZASU MAM ZAS BY SCHUDNĄĆ WIĘC SIĘ NIE OBAWIAJ

Gość miki 22
KAŻDA Z NAS CHCE SCHUDNĄĆ PO PORODZIE A TAK NAPRAWDĘ JEST CIĘŻKO JA ROBIĘ BRZUSZKI I TAKIE TAM

Gość fotoporto
******************************************** Udało Ci się schudnąć? Możesz na tym zarobić! ********************************************* Zapłacę Ci za to, że schudłaś. Jeśli schudłaś przynajmniej 5kg i jesteś z tego dumna możesz otrzymać za to pieniądze, a dokładnie 500 zł prosto na swoje konto bankowe. To proste: 1)Opisz swoją historię odchudzania na pół strony A4. 2)Następnie odszukaj kilka swoich zdjęć sprzed odchudzania i kilka zdjęć po odchudzaniu. Po co jest mi to potrzebne? Współtworzę nowy portal o odchudzaniu, który ma pomagać ludziom w walce z nadwagą. Opis i zdjęcia chcemy wykorzystać jako historię, która ma być inspiracją dla innych. Dla osób, które od dłuższego czasu mają problemy z nadwagą i same nie potrafią sobie z nią poradzić. Taka historia z „happy endem jak Twoja, inspiruje i nakręca innych do wytrwałości w odchudzaniu. Bo jesteś żywym przykładem na to, że da się schudnąć. Możesz zostać wzorem dla innych i jeszcze dostać pieniądze za nadesłane materiały. Aby otrzymać 500 zł, prześlij nam opis wraz ze zdjęciami. Użyjemy ich tylko wtedy, gdy już otrzymasz od nas pieniądze. W tym momencie potrzebujemy od Ciebie zdjęć, które będą dowodem, że jesteś na poważnie zainteresowana propozycją. Dlatego możesz je przed wysłaniem pomazać bazgrołami w programie Paint, aby nie nadawały się do publikacji. Po „czyste zdjęcia zgłosimy się później. Wyślij takie zdjęcia i opis na adres: zdjecia.portal@gmail.com Odpowiedź zwrotną dostaniesz max. w ciągu kilku godzin. PS. Potrzebujemy zdjęć tylko kilku osób, więc propozycja może być nieaktualna nawet już jutro. Pośpiech wskazany :)

Witam serdecznie, Czy zastanawiały się Panie nad skorzystaniem z pomocy specjalistów w zakresie odchudzania? Bardzo polecam - metody nieinwazyjne, bezbolesne i co najważniejsze - skuteczne! Obecnie w Ambasadzie Urody na Wilanowie trwa promocja na zabieg VELA SHAPE. Do końca kwietnia aż -50% ceny!!! To świetnia okazja do wypróbowania tej metody! Zabieg widocznie redukuje obwód ciała, jednocześnie poprawiając napięcie i strukturę skóry. Poprzez opróżnianie komórek tłuszczowych, wygładzanie i uelastycznianie, kuracja ta pomaga odzyskać wygląd brzucha sprzed ciąży, kiedy skóra była jędrna i pozbawiona cellulitu. http://www.ambasadaurody.pl

Gość Majka258
Polecam gorąco zioła Tybetańskie- na prawdę rewelacja!!!

Gość ola rakieta
a więc i ja tu trafiłam. 3 miesiące temu urodziłam Polę, przed ciążą ważyłam 63 kilo, teraz... 78. dopiero teraz się zabieram za siebie, więc proszę o poradę. oczywiście zaczynam chodzić na siłkę by ujędrnić ciało, dieta oczywiście też, ale jak ze wspomagaczami? koleżanka pije herbaty Figura, zastanawiam się jednak czy nie będą one miały wpływu na polkę (dalej karmię piersią). Co myślicie ?

Gość Brigidda
Jak już chcecie naprawde skutecznie zrzucić kilogramy to kupcie sobie tabletki na odchudzanie Thermacuts, po tym wogóle nie ma się apetytu i ma się mnóstwo powera, zgubiłam przed studniówką ładnych pare kilogramów. Tu wiecej info - pilloledimagranti.pw

Gość amaderia
Te rozstępy są najgorsze, ale grunt że waga spada, chociaż ja przyznam, ze miałam chwile załamania kiedy po miesiącu nie schudłam nawet deka i chociaż dietę trzymałam to i tak musiałam kupić sobie therm line bo inaczej może z rok skutku bym się odchudzała.

Gość amadria
6 kilogramów to nie tak dużo, jak zaczniesz teraz kurację to spokojnie w półtora miesiąca powinnaś je zgubić, no ale jak się będziesz więcej ruszać i jeść z głową to jeszcze więcej na tl schudniesz.

Gość mamcia23
Witam czy ktoś chciałby odświeżyć ten wątek?

Gość gość
witajcie ja od zawsze byłam kragłych kształtów przy 1.70cm wazyłam po dietach ok.67-74kg jednak w ciazy 1 wazyłam na koniec 98 kg a w ciazy 2 wazyłam az 109 kg. wierzcie zero cukru w nocy zero jedzenia a jednak mój organizm ciagle gromadził tłuszcz. w 1 ciazy przytyłam 21 kg schudłam 33. w ciazy 2 przytyłam 23kg schudłam juz 30 kg ale chudne dalej. jaki sposób mam na tyle kg? karmie piersia dzieci po 2 lata az ale robie to nie dla mojej figury lecz dla ich dobra. i uwazam na to co jem. dieta lekkostrawna bez miesa wedlin bez duzej ilosci chleba. i przede wszystkim ograniczyc jedzenie nie rozpychac zoładka. jesc duzo zielonych rzeczy brokol salata ziemniak pomidor ogorek salatki z oliwa. naprawde mozna wierzcie mi. waze 79kg ze 109 ale chce wazyc 65kg i dopne swego bo jestem uparta mam silna wole. przez miesiac chudne ok.6kg. mysle ze to rozsadnie. pozdrawiam

Gość gość
Światowa organizacja zdrowia ( WHO ) uznała Zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki. Badania ”WHO” wykazały dodatkowo bardzo szerokie i dobroczynne dla człowieka spektrum działania Ziół( Tibetan Herbs ) nagradzając je w 2013 roku pierwszym miejscem w kategorii Natural Product For Slimming. Zioła Tybetańskie to naturalny susz ziołowy nie tabletki czy proszki oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez ryzyka jo-jo.