Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Darma

Fobie

Polecane posty

Go艣膰 Parszywek
Hej dzi臋ki wam nie jestem osamotniona

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Parszywek
Mam erytrofobi臋.,o kt贸rej nazwie dowiedzia艂am si臋 dopiero wczoraj, przeszukuj膮c internet .A dok艂adnie chodzi o to 偶e po 32 latach dowiedzia艂am si臋 jest to fobia dotykaj膮ca wiele os贸b!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PS W jaki spos贸b wstawiacie te fajne twarzyczki rysowane???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Parszywek
My艣la艂am, 偶e to co mam to rzadko艣膰 i wynik nie艣mia艂o艣ci.A tak powa偶nie to gdyby nie ta "blokada" to nie wiem jak膮 dzik膮 kotk膮 ju偶 bym by艂a, a do tego ile g艂upot ju偶 by mi przysz艂o do g艂owy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kornelcia
Ja mam straszne fobie...Mam dopiero 14 lat...ale nie mog臋. Boj臋 si臋 paj膮k贸w, robak贸w, mam l臋k wysoko艣ci, mam klaustrofobi臋, strasznie boj臋 si臋 je藕dzi膰 winadmi, 偶e si臋 w nich zatrzasn臋 i braknie powietrza. Boj臋 si臋 niekt贸rych ludzi np. pijak贸w i jaki艣 gang贸w. ;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wioletka
mam straszny l臋k do paj膮k贸w nie radze sobie z tym za ka偶dym razem jak ide spa膰 boje sie ze one mnie zjedz膮 czy jestem normalna?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Parszywek
Hej powinna艣 poradzi膰 si臋 psychologa, poniewa偶 s膮 dobre terapie eliminuj膮ce w du偶ych procentach t膮 fobie.Ale napewno nie bie偶 na w艂asn膮 r臋k臋 lek贸w, bo leki te nie eliminuj膮 takich l臋k贸w, lecz wyniszczaj膮 organizm( niekt贸re z nich s膮 lekami stosowanymi po zawa艂ach i tak偶e wi臋kszo艣膰 uzale偶nia.Du偶o te偶 jest skutk贸w ubocznych.馃尲

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Parszywek
Musisz sobie wmawia膰,偶e taki paj膮czek boi si臋 na tw贸j widok bardziej ni偶 ty. Szkoda ,偶e nie wida膰 wtedy jak zaczyna przed tob膮 ucieka膰 w panice.I jak wielkie oczy wtedy dostaje. Powodzenia.馃尲

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Parszywek
L臋k kt贸ry przychodzi dochodzi do jakiego艣 etapu i zaczyna mija膰. Napewno to zauwa偶y艂a艣.馃尲

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 321
Ta strona umar艂a 艣mierci膮 naturaln膮.Mo偶na si臋 jedynie dowiedzie膰 jakie l臋ki mamy, bo na prawd臋 i na podniesienie na duchu nie mo偶na liczy膰.Je偶eli kto艣 by mia艂 problem powa偶ny ,nawet mia艂by my艣li samob贸jcze to na pomoc nie m贸g艂by tutaj liczy膰.Przynajmniej ten kto zak艂ada艂 t膮 stron臋 powinien pomy艣le膰 o ryzyku jakie ponosi. Je偶eli ci si臋 znudzi艂o prowadzenie strony i nie masz nad ni膮 kontroli usu艅 j膮 , poniewa偶 problemy z psychik膮 to do艣膰 niebezpieczne zaj臋cie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kr膮偶ek
przeczyta艂am od a do z ten topik i zastanawiam si艣 gdzie si臋 wszyscy podziali?mam na mysli za艂ozycielk臋 Darm臋 i wszystkie osoby kt贸re si臋 w艂膮czy艂y do tej dyskusji!bardzo polubi艂am ten topik.sama mam ten sam problem od wielu lat i chetnie bym sie podzieli艂a swoimi obserwacjami oraz do艣wiadzczeniem.nie wiem jednak czy kto艣 tu w og贸le jeszcze zagl膮da i czy ma sens pisa膰 co艣 jeszcze!jezeli jeste艣cie na innych topikach to prosze o namiary

Udost臋pnij ten post

Ja zagl膮dam, kiedy tylko zobacz臋 nowy wpis, ale nie wczytuj臋 si臋, 偶eby nie wywo艂ywa膰 wilka z lasu ;) Wci膮z pozosta艂a mi jedna sprawa do rozgryzienia, czyli samotne nocowanie :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kr膮偶ek
to znowu ja!b臋de tu zagl膮da膰 co jaki艣 czas z nadzieja 偶e kto艣 sie tu zjawi.bardzo polubi艂am Elifie i Darm臋.serdecznie pozdrawiam i licz臋 na kontakt.chcia艂abym wiedzie膰 co u was s艂ycha膰,jak si臋 czujecie i jak sobie radzicie?a mo偶e wysz艂y艣cie juz na prost膮 czego wam z ca艂ego serca 偶ycze.kt贸rego艣 dnia si膮de i napisze par臋 s艂贸w o sobie i mojej fobi,a raczej fobiach bo si臋 rozmna偶aja jak kr贸liki!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kr膮偶ek
hallo elifia!fajnie 偶e si臋 pokaza艂a艣.czyli uwa偶asz 偶e ten topik to nie by艂 dobry pomys艂?偶e od czytania tego wszystkiego mozna si臋 bardziej pogr膮zyc?mysle 偶e to ma dobre i z艂e strony.ja wesz艂am tu zby poszuka膰 ludzi kt贸rzy maja podobny problem,bo niestety w moim otoczeniu nikt nie wie o co kaman!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kr膮偶ek
Jest tam kto!!!!!!!!Bo poma艂u dostaje fobii 偶e ta strona tylko istnieje w moim umysle!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zzzzzzzzzzzzz
Witam Was gor膮co :) ja choruj臋 od 2 lat na agorafobie.Boje sie wyjs膰 z domu,dos艂ownie.To rozpocze艂o sie nagle,wychodzac z domu mdla艂am,wyl膮dowa艂膮m na neurologi z podejrzeniem padaczki i B贸g wie jeszcze czego.Mam 25 lat,wylecia艂膮m ze studi贸w.Od 3 miesiecy zaczynam powoli sama opuszcza膰 dom.Wiem ze to absurdalne,ja nie boj臋 sie juz tak bardzo wyj艣cia z domu jakos sobie radz臋,ale boj臋 sie tego co ze mn膮 sie dzieje potem po powrocie do domu.Mam md艂osci,l臋ki,wpadam w panike,mam my艣li natr臋tne samob贸jcze,chocia偶 bardzo chc臋 偶y膰 wiec to sa natr臋ctwa my艣lowe.Koszmar .pozdrawiam Was gor膮co

Udost臋pnij ten post

zzzzzzzzzzzzzzz-----> to tak, jak ja. KIEDY艢 :) Ostatnio psycholog pyta mnie, czy czuj臋 si臋 chora, od razu zaprzeczy艂am, my艣l膮c, 偶e facet jakie艣 g艂upoty do mnie gada! Kiedy艣 nigdy bym nawet nie my艣la艂a, 偶e tak o sobie powiem: 偶e jestem zdrowa i nic mi nie jest!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kr膮偶ek
witam!nareszcie jaki艣 ma艂y ruch na topiku!moge teraz skleci膰 pare s艂贸w o sobie.u mnie wszystko zacz臋艂o si臋 oko艂o 12 lat temu.wyjecha艂am do niemiec gdzie obecnie przebywam.do pracy jak codzie艅 rano doje偶dza艂am metrem.kt贸rego艣 dnia podjecha艂 u-bahn(kolejka)a mi ugi臋艂y si臋 nogi i z艂apa艂 mnie l臋k!objawy mia艂am takie jak wszyscy wi臋c nie b臋de o tym pisa膰.nast臋pne przejazdy sko艅czy艂y si臋 ucieczk膮 z metra!nie je偶dze do dzisiaj!!!!!!p贸偶niej by艂y ucieczki ze sklep贸w,z autobus贸w z poci膮g贸w i wind!tak jest do dzisiaj.omijam te wszystkie miejsca szerokim 艂ukiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kr膮偶ek
dosz艂o do tego 偶e zamkn臋艂am si臋 w domu z kt贸rego nie wychodzi艂am oko艂o 2 miesi膮ce!my艣la艂am 偶eby sko艅czy膰 ze sob膮.wali艂am g艂ow膮 w 艣ciane.Ba艂am si臋 czego艣 ale nie wiedzia艂am czego.w ko艅cu zadzwoni艂am do polski 偶eby rodzice przyjechali po mnie i mnie z t膮d zabrali,bo inaczej.....neurolog w mojej ma艂ej mie 艣cinie stwierdzi艂a 偶e mam nerwice i przepisa艂a mi herbatki zio艂owe!!!!!!!!qrwa!czaicie!herbatki!wysz艂am za艂amana z gabinetu.p贸偶niej 2 godziny prywatnie u psychiatry w kolobrzegu i diagnoza-nerwica l臋kowa-doksepin 3 razy dziennie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kr膮偶ek
doksepin by艂 spoko uzale偶ni艂am si臋 raz dwa!偶eby wyjsc na spacer do sklepu mi臋dzy ludzi musia艂am by膰 na prochach.a 2 lata to chyba przespa艂am jak teraz pomysle.p贸zniej doszed艂 alkohol!!!!艂o艂!i jazdy!tabletki odstawi艂am sama.pom贸g艂 mi wtym alkohol!!!!!!!i pozosta艂 na pare 艂adnych lat.nie szuka艂am ju偶 dalej pomocy u lekarzy,bo nie mia艂am czasu.praca(gastronomia)czyli apteka za plecami(johny walker,w贸dka,gin teqila-wszystko na wyci膮gni臋cie r臋ki i bez recepty!!!!!l臋ki same ju偶 nie przychodzily,a miejsca wszystkie nie wygodne omija艂am.i jakos lecia艂 czas!c.d.n.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kr膮偶ek
Jade dalej.przed 2 laty sko艅czy艂am z gastronomi膮 no i z dopalaczem.zacz臋艂am prace w tzw.domu kultury.inna bajka niz knajpa!mysla艂am wyluzuj臋 si臋 odpoczne od "偶ycia na gor膮co''.nie powiem zapowiada艂o sie nie偶le.ca艂y personel niemc贸w i ja jedna polka.i zacz臋艂a si臋 jazda.niech mi kto艣 jeszcze powie 偶e niemcy nas lubi膮 to go wy艣mieje.tak mi umilili zycie 偶e nagle zacz膮l mnie bole膰 brzuch g艂owa.nie mog艂am spa膰 po nocach.znienawidzi艂am t膮 prac臋.zacz臋艂am z dnia na dzie艅 orzej si臋 czu膰.rozpocz艂am wizyty u lekarzy.nie wiedzia艂am wtedy 偶e to juz nerwica daje o sobie zna膰!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kr膮偶ek
przebadali mnie od g贸ry do do艂u i stwierdzili 偶e jestem zdrowa.z l臋kami mia艂am pare lat spokoju a偶 do.....wspania艂aego dnia kiedy robi艂am ostanie badania na mrt(resonans magnetyczny)nie ba艂am si臋 bo my艣la艂am 偶e to jak solarium,kt贸re nie by艂o dla mnie problemem.dosta艂am takiego ataku 偶e my艣la艂am 偶e rozwale ca艂y gabinet!!!!!!!!!!to by艂o 4 miesi膮ce temu!!!!!i ca艂y koszmar powr贸ci艂!!i tyle na razie!innym razem napisze jak zacz臋艂am z tym walczy膰,jak to mo偶na w艂a艣ciwie nazwa膰 walk膮!najgorsze jest to 偶e nikt mnie nie rozumie ale wy to doskonale znacie!i druga sprawa 偶e nie spotka艂am tu jeszcze nikogo kto by to chocia偶 raz przezy艂,bo tylko tacy ludzie wiedz膮 o co kaman.ca艂a reszta mysli 偶e si臋 zgrywam bo z natury jestem bardzo weso艂膮 osob膮.po prostu mysl膮 偶e "pale flora"pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kr膮偶ek
widze 偶e dalej cisza.poczekamy.mamy czas.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kr膮偶ek
chyba na ciebie elifia.hahaha!bo nikt inny tu juz nie zaglada.czyta艂a艣 moj膮 histori臋?je偶eli tak to co s膮dzisz o tym?pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krazek
ta strona chyba nie ma szans na reaktywacje.szkoda....

Udost臋pnij ten post

C贸偶 ja mog臋 s膮dzi膰? Masz typowe objawy nerwicowe, ale na pewno sama o tym wiesz. Leki nie zawsze dzia艂aj膮, bo cz臋sto musi up艂yn膮膰 sporo czasu, zanim odczuwa si臋 ich dzia艂anie. Ja by艂am na dw贸ch terapiach, co te偶 wiesz, bo czyta艂a艣 moje wpisy. My艣l臋, 偶e same leki mog膮 zdzia艂a膰 niewiele i rzadko, zw艂aszcza w przypadku nerwic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klklkl
ja tak miala w nowy rok.Serce zaczelo mi tak walic zeszok a wypilam kieliszek szmpana.Musialam jechac na pogotowie.Myslalam ze to juz koniec.Czulam sie jak nie ja,jak by ktos zlosliwie usiadl mi na piersi i nie chial pozwolic zyc

Udost臋pnij ten post