Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Darma

Fobie

Polecane posty

Gość kahlan
Biorę Metocard, a jak mam atak paniki to pół relanium. Poza tym biorę od trzech lat leki przeciwdepresyjne - obecnie Aurorix.

izza ja biorę propanolol 20 mg 2x dziennie na zwolnienie akcji serca i wróciłam________Darmusia do Afobamu ale tym razem 50mg:(

Gość kahlan
Aneta - afobam silnie uzależnia, brałam i ciężko było odstawić, relanium też uzależnia, ale przynajmniej nie jestem po nim otumaniona.

Gość aaaaaania
ufff dobrze że ja sobie jakoś radze bez leków...ale wiem co czujecie i jak to jest bo brałam ...jestem z Wami dziefffczyny:)

kahlan_________moliwe ze uzależnia. Ostatnio afobam brałam tylko 3 miesiące i musiałam go odstawić, bo miałam takie niekontrolowane drżenie miesni. Lakarka kazała mi odstawić ale nic nowego nie przepisała bo stwierdzilam ze czuje się znacznie lepiej. Teraz troche łykam tego świństwa i jak wrócę do równowagi to sama odstawię. Wiem jak i co........:) Moja kolezanka brała Afobam przez 8 miesiecy. Pomogł jej ale nie zdązyła sie uzależnic. Za to uzależniona jest od Validolu. Bez niego nigdzie nie ruszy się z domku.To jak jej prawa ręka. Podobnie u mnie. Validol jest moim nieodzownym towarzyszem. Helołki dziewczyny:):)

A co nie uzależnia? Chyba deprim! :) :) :) Chociaz nie jestem pewna, bo nie probowalam. Ja bardzo szybko zrezygnowalam z mieszanki Rohypnol + Noctofer na sen, bo i tak nie pomagał, a ile skutków ubocznych. No idzięki Bogu, po kilku tygodniach męki, sen sam przyszedł. A najpaskudniejsze jest nagłe odstawienie leków, które mi sie przydarzyło z przyczyn ode mnie neizaleznych. brrrrrrrrrrrrrrr Pozdrowionka 😘, Anetka 🌻

ja to mam dobrze...żadnych skutków ubocznych,zmieniania co i raz leków,strachu \"że nie pomoże\".

Dziewczyny! A może mały czacik? Tak jak dawniej bywało... :) Pomyślcie o tym! Pozdrawiam 😘

Gość aaaaaania
Ja się piszę na czacik! Od dzisiaj przez tydzień będę sama i już zaczynam powoli łapać jakiś nieokreślony niepokój ...za parę dni pewnie przerodzi się w panikę :( potrzebuję Waszego wsparcia...także jak coś to piszcie gdzie będziecie i kiedy ,to będę ...Buziaczki Zestrachane:)

Gość Gosiunia
Pająki brrrrrrrrrr nawet te najmniejsze

witam moje słoneczka! 😍😍 Mam dziś urodzinki i .......mi bardzo smutno! :( Całuję Was wszystkie mocno i życzę miłej niedzieli!!!!!!!!!!!!!pa! 😘😘

a ja zamienię z chęcią agorafobię na arachnofobię i owadofobię-są znośniejsze.

Gość izza123
Sto lat,Sto lat, Sto lat sto lat niechaj zyje nam! Anula!!!! Wszystkiego NAJlepszego!!!!!!!!!!!!!!!!!! zycze ci z okazji urodzin :) Szczegolnie powrotu do zdrowia :) nie poddawaj sie negatywnym mysla!!!!!!!!! Dziewczyny no wlasnie! czata trzeba zrobic!!!! tylko kto zalozy cos? ja to ostatnio probowalam na onecie ale jakos neiwiem dlugo mi sie wczytuje itp niewim oco chodzi :/

izza123 DZIĘKUJĘ CI ZA ŻYCZENIA Z CAŁEGO MOJEGO 😍 !!!!!!!!!!!!!!

Anula, spełnienia marzeń, zdrówka i wszystkiego najlepszego!!!!!!!!! 😘 😘 czat na onecie dziala w tym samym miejscu, po zmianach dziala bardzo spranie - przynajmniej u mnie, bez porownania

Co ja mogę powiedzieć. Tyle żeście tu napisały,że nawet nie dałam rady wszystkiego przeczytać(oczka bolą). Mam wrazenie, że niektóre z was boją się wiekszości rzeczy, które je otaczają. Nie to,żebym to krytykowała, ale tak to odbieram po prostu(oczywiście bez urazy proszę :D ) Ja mam taki dziwny stan.... w sumie to nawet sama potrafie określić co i dlaczego... mam jakiś taki dziwny strach odnośnie własnego wyglądu .Ogólnie pulchna jestem, nie jakos tragicznie, sobie sie nawet podobam(treba być optymistką , a co:-) )wracając do tematu....najgorzej jest jak staję przed lustrem. jak mam na sobie jakiś wyjątkowo obrzydliwy ciuch, lubo po prostu widzę,że pasqdnie w czyms wyglądam, ogarnia mnie strach....nie wiem jak to nazwać, napad paniki, czy co....ja się po rpostu wtedy panicznie boję....heh pewnie to ma coś do czynienia z samoakceptacją lub czymś takim....;-) tylko że ja siebie akceptuję(bo w sumie nie ma czego nieakceptować) i nie chodzi o to ,że boję sie stanąć przed lustrem, coś takiego odczuwam chyba już od 5 roku życia(może po prostu z tamtego czasu pierwsze zapamietane wrażenie[to paskudne przedszkole;-) ] ) , więc może to chyba być przeżycie z dzieciństwa. nie odbiera mi to możliwości normalnego funkcjonowania, ale to bardzo, bardzo nieprzyjemne uczucie...:-( BARDZO BARDZO PRZEPRASZAM WSZYSTKICH TYCH , KTÓRYCH ZANUDZIŁAM :-)

oj, ja tu nie w temacie..... Anula ,sto lat :D wszystkiego naj naj zdrowia,radosci, szczęscia, miłości i kasy , resztę sobie kupisz :D

SŁONECZKA MOJE KOCHANE!!! BARDZO DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM ZA ŻYCZENIA URODZINOWE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🌻🌻Przepraszam,ale nie mogłam Wam od razu odpisać i podziękować,bo miałam gości! JESTEŚCIE CUDOWNE!ŻYCZĘ DOBREJ NOCKI I BUZIACZKI DLA WAS WSZYSTKICH!!!!!!!!!!!!!!!!! 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

Gość ona28
Witam wszystkich. Ja mam lęki przed pewnymi sytuacjami tj załatwienie jakieś sprawy w urzędzie i w następstwie tego zawsze trzęsą mi się ręcę i cała drżę. Stało sie to moja zmorą i nie potrafię o niczym innym mysleć, bo utrudnia mi to życie. Stresuje mnie np. podpisywanie się na czekach lub na potwierdzeniu przy płaceniu kartą lub zwykłe potwierdzenie listu poleconego. Momentalnie rece drża do takiego stopnia ze nie potrafie utrzymac długopisu nie mowiac juz o podpisaniu się. Takie zwyczajne sprawy mogą smieszyć innych. Dla mnie to jest tak powazne ze stało sie to moja obsesją. Ciągle myśle ze znajde sie znowu w takiej sytuacji , ktos bedzie chcial mojego podpisu ,potwierdzenia. Po każdej takiej kompromitacji czuje sie strasznie. Mam wrazenie ze jestem do niczego. Nie potrafie wykonac takich prostych czynności. Zastanawiam się dlaczego tak sie ze mna dzieje, postanawiam ze nastepnym razem zapanuje nad soba. Ale wiem ze tak sie nie stanie. Najlepiej sie czuje wieczorem kiedy wiem ze zaraz pójde spać. A rano ciężko mi jest wstac z łóżka ,nie dlatego ze jestem niewyspana tylko przeraża mnie kolejny dzień. Od razu mysle co sie stanie dzisiaj. Taki problem narasta we mnie juz od dość dawna. Ponad 10 lat Ale teraz stał sie wrecz obsesją. Boje sie wszystkiego .Boje sie żyć. Czy ktoś może ma lęki podobne do moich? A może ktoś przez to wszystko sam przechodził i wie jak mi pomóc.? Prosze o pomoc.

Gość ona28
Szkoda ze juz nikt tu nie zagląda. Bo stronka jest super :(

ona 28-czy to wynika z Twojego strachu przed ludźmi?(fobia społeczna)czy poprostu boisz się tylko określonych sytuacji jak np.załatwianie spraw urzędowych???PS.Mi też przykro ,że dziewczyny już tu rzadziej zaglądają:( 😭,ale one chyba łobuziary siedzą na czacie!;)

Gość ona28
Ciesze sie ze sie odezwalas. Wydaje mi sie, ze w pewnym sensie boje sie ludzi.Zawsze w kazdej sytuacji czuje sie gorsza, boje sie ze sie zbłażnię itd. Wydaje mi sie ze ten strach m.in stad sie wziął. Teraz jest tak ze nawet najprostsza formalność staje sie dla mnie koszmarem poniewaz sama mysl o tym doprowadza mnie do szybkiego bicia serca dżenia rak i calego ciala. Czy to normalne?

ona28-witaj słoneczko w klubie zakręconych!!!!!!!! JA TEŻ TO MAM !!!!!!!! :( Czuję się gorsza,boję się kontaktów z ludźmi,przerażają mnie sytuacje,gdy muszę cos \'załatwić\"w urzędzie,odezwać się do obcych-brrr...... :( :O :O Oglądam właśnie \"rower błażeja\" -dzisiaj rozmawiają na temat fobii!;)

Gość Angela
Witam wszystkich Czy myslicie, zazdrość o partnera tez można nazwać fobią???

Gość Angela
Witam wszystkich Czy myslicie, zazdrość o partnera tez można nazwać fobią???

Anulka________ja Ci dam na czacie:P:P:D Angela_______jesli jest to chorobliwa zazdrośc, nad którą nie panujesz i doprowadzasz relacje w swoim związku do kłotni to myśle, ze mozna to zliczyć do fobi. Ale jak walczyć z chrobliwą zazdrością nie powiem ci bo ja zazdrosna nie jestem i nie znam tego uczucia:)

Gość aaaaania
No dzięki Darmuś że się martwisz o mnie:) no jakoś sobie radzę ...to już 5 dzień bez męża, jeszcze 2 mi zostały i powiem Wam że to prawda co mówią ..że to co nas nie zabija to nas wzmacnia . I jeszcze się pochwalę ...dzisiaj sama wróciłam od mamy ( około 2 km pieszo)...tzn nie całkiem sama tylko z dzieckiem...no ale 3 letnim więc jakbym wpadła w panikę to by mnie nie uratowało:P nawet nie wiecie jaka jestem z siebie dumna :) nie wspomnę o tym ze szłam w tak przyśpieszonym tempie żeby jak najszybciej znaleźć się w domu że jutro zakwasy murowane hehe ...no ale zrobiłam to ...liczy sie to że sama to zrobiłam :) Czekam na propozycje czata tzn. gdzie i kiedy? Dajcie znać gdzie możemy pogadać.

Gość ona28
Anula szkoda ze nie patrzyłam na "rower błazeja" niesterty weszlam dopiero teraz. Powiedz mi cos wiecej na temat Twojej fobii

ona28😘 cierpię przede wszystkim na :agorafobię(lęk przed jazdą środkami lokomocji -z wyjątkiem samochodu):O fobię społeczną:O (najsłabsza z moich fobii;) )klaustrofobię:O arachnofobię(pająki):O nyktofobię?(ciemność):O tokofobię(poród):O dentofobię(dentysta):O chyba wszystko wymieniłam:( Straszny cykor jestem!:O ,więc Ty przy mnie to chyba "pikuś" jesteś!;) :D