Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

Gość Teresa
Margot,Haneczko..............sloneczka duzo zycze ..........niestety gary wzywaja,a wiec do pozniej😘 🌼 :-D Pozdrawiam:-D 🌼 🌼 🌼

Gość Teresa
UDALO SIE..........mamy 14 stronke:-D :-D :-D Wlasnie slucham Chiwawa :-D :-D 🌼

Gość Teresa
No nie......................wymiotlo wszystkie babeczki??????????????? Coz to sie raptem stalo???? Czyzby wszystkie rodaczki braly udzial w Tescie IQ :-D Zycze milego wieczorku :-D 🌼

Terseka> co Ty zrywasz ludzi o 10;50 w niedziele? hihihi a u mnie 6 godzin do tylu i chcesz abym wstala o 4:50? bo zaraz oko podbije;-) Haneczka> mialy byc 4 kwarty.. kwarta to ile jest? 15 minut tak? a w zyciu..popierwsze 16, po drugie jak tylko uderza sie lbami i robi sie zamieszanie to czas jest zatrzymywany.. i tak srednio kwarta trwa godzine.. 4,5 godziny w pelnym sloncu.. moja pupa zrobila sie plaska jak laweczka na ktorej siedzialam;-)) Za dlugo jak na mnie Margot> sliczne zdjecia, robione we Francji? Naprawde tam ciemno i zimno? to moze podelse slonka troche? bo u mnie dostatek Dark Elf> byliscie w Chicago? zalatwilas cos? jaka kurtka jesienna?;-) kobieto ja nie mam, kurtke jesienna bede nosila w styczniu;-)i udawala ze to zimowa..Caly czas ponawiam zaproszenie, moze sie skusisz w koncu heti> wymyslilas prezent? ja zrobilam kartke taka dlugasna skladana ze zdjeciami z calego roku, no oczywisie kilkoma tylko, nie caly album;-) I wiem, ze na weekend zwiewamy gdzies, ale nie wiem gdzie. W tamtym roku Holiday Inn rabnal sie przy naszym rachunku ostro i dostalismy list z przeprosinami i 2 noclegi za darmo, wiec wykorzystamy.. Ide chyba znowu do lozka, a w poniedzialek mnie lekarz laryngolog pewnei nie ominie...;-(((

Teresa ---> gratuluje 14 stronki :D Jay ---> tak zdjecia byly robione tutaj we Francji... pierwsze w Marsylii a pozostala w okolicy! :) haneczka ---> tez czekam na fotki :) A teraz u nas pada deszcz a w gorach pierwszy snieg :) A jutro moze wstac o 4h00 buuuuuu... Wjechalam jak rajdowiec na skrzyzowanie :( i chyba nie jestem jeszcze zdolna zeby sama jezdzic samochodem, dlatego tez kochanie mnie musi porzucic rano na dworzec jadac do pracy... A ja mam pociag dopiero o 6:36 😭 a zajecia zaczynam o 9-tej.... buuuu...

Gość Teresa
Jay............slonko Ty moje tylko nie po oczkach:-P bo mnie spaskudzisz...........a ponoc sa ladne:-D Daruj te 6 godzin............ale corce rowniez zostawiam wiadomosc (okolice New Yorku) ale jeszcze mnie nie obila:-D Pozdrawiam :-D 🌼 🌼 🌼

Margot> bardzo ladne zdjecia, okolica tez cudna;-) Oczywiscie glowna osobka na zdjatkach tez sliczna..A rajdami si enie przejmuj, ja tez tak, a szczegolnie na zakretach wale, moj maz przymyka oczy i krzyczy tylko slow down baby, slow down, a ja z piskiem opon na glownym skrzyzowaniu hihihi Tereska> no co Ty, przeciez ja w zyciu, nawet muchy bym nie skrzywdzila, cmy psikalam dezodorantem, bo nie mialam serca ich tluc kapciem;-) Niewiele pomagalo, bo one wtedy fruwaly wszedzie jak oszalale hihi

Gość heti
ello jay:) jeszcze nic nie wymyslilam....caly czas dumam i dumam.. mam pare pomyslow np. kurs polskiego -bo moj szanowny pan bardzo chce sie polskiego nauczyc... chcialabym go zabrac na rejs statkiem ale to juz zalezy od pogody.... nie chce "romantycznej" kolacji we dwoje- bo tak wszyscy robia..i badz tu babo madra!!!!!!!! ale twoj pomysl..z kartka ala zdjecia jest syper!!!!!:)

haneczka ---> dziekuje za zdjecie!! Przesliczna z ciebie kobitka!! :) Pozdrowionka dla wszystkich!

Jak tam dziewczynki dzisiaj? Jay- wiem co masz na mysli ja tez bylam na takim meczu no i jakos przetrzymalam ale tylko ze wzgledu na mojego meza:)Tez pamietam bylo goraco:)Jutro prawdopodobnie jedziemy do Chicago:)Skusze sie skusze nie martw sie jeszcze bedziesz miala mnie dosyc:) Fajny pomysl z tym prezentem ze zdjeciami ja mialam zamiar tez zrobic taki album na nasza rocznice ale popsulam drukarke i nie moglam zdjec wydrukowac takze zrobie to moze na nastepna rocznice:) Haneczka- dzieki za fotke ladniutka jestes czekam na wiecej ja wlasnie robie swoja stronke www zaczelam w sobote maz mi pokazal jak trzeba robic na poczatku nie moglam zalapac ale jak zrobilam sama dwa razy jakos poszlo stronka bedzie gotowa za kilka dni bo musze ladnie zrobic:) Margot- mam nadzieje ze juz ci przeszlo przeziebienie:) Pozdrawiam was wszystkie:)

Dziewczyny - ale sobie slodzimy!!! ha ha :-D U mnie zimno i dzis nawet lekko padalo, w kazdym razie te gorace dni juz na pewno nie wroca. Troche szkoda, choc pamietam jak juz mialam dosyc, gdyz tego roku lato bylo na prawde dlugie i bardzo gorace. Droga Y-ona --> nie martw sie kwiatuszku :-) wszystko ok, ale z czasem u mnie troche kiepsko ostatnio, gdyz wzielam dodatkowa prace ( w solarium, co by mi cieplutko bylo przez cala zime...hihi) i ogolnie latam cale dnie i na nic nie mam czasu. Odpisze na pewno - jutro po poludniu albo najdalej pojutrze ;-) Teraz powysylam jeszcze tylko obiecane dalsze fotki i zmykam do lozka, bo o 6 rano musze byc juz \"gotowa\". Acha! Bylam dzis na Wegrzech, w formie odwiedzin starych stron i troszke na zakupkach, jak i w salonie kosmetycznym (mam zamiar sobie co nie co poprawic - haslo; makijaz permanentny... hihihihi). W sumie fajna wycieczka, sporo nowosci zauwazylam, ale ceny tez juz coraz lepsze :-( nie to co bylo jeszcze 4, 5 lat temu.... No nic, nie zawracam glowy i zegnam sie cieplutko, machajac lapka w Wasza strone 🖐️

Gość ukgirl
witam wszystkich po dluuugiej przerwie! ale mialam zaleglosci w czytaniu was moje drogie! Ja niestety tak czesto internetu nie mam pod reka by byc na biezaco;-( niemniej pozdrawiam wszystkie emigrantki goraco. Nareszcie spotkalam na tym odludziu dziewczyny z Polski!Ogromna radosc!Spotkalam sie z nimi wczoraj tez sa Au pair. Jak to cudowniw miec z kim porozmawiac o duperelach i pierdolach,posmiac sie z nawykow Anglikow;-)echhh Trzymajcie sie cieplo kobity,i u mnie juz zima nadchodzi,bo sie mrozno zrobilo,musze rekawiczki zakupic! a teraz lece Margot ogladac na skrzynce;-) jak byscie mialy ochote mi soje wyslac to sie barrrrdddzzo uciesze

Gość ukgirl
aha moj meilik malinka25@gazeta.pl

cos cicho u nas na topiku, wiec robie male \"up\" pozdrawiajac wszystkich serdecznie przed snem 💤 Jutro wpadne na dluzej! :) ukgirl ---> dziekuje bardzo i za maila i za zdjatka! :) Te Polki to sa jednak piekne! :) Karol ---> witam :) Pozdrowionka dla wszystkich 🖐️

KAROL - witaj, czy wiesz ze jestesmy sasiadami?(CT) :) :) :) A tak w ogole to pozdrawiam wszystkich cieplutko :) pomimo paskudnej pogody :( Czy was tez dopadla jesienna niemoc? Ja mialam na dzisiaj tyle rzeczy zaplanowanych a skonczylo sie na tym ze ucielam sobie czterogodzinna drzemke :) :) :) A teraz wcinam budyn smietankowy? A co.....

Gość heti
margot..a ty bidulo co tak siedzisz po nocach? hihihih

Czesc Dziewuszki i Chlopaki ! Witam i pozdrawiam po dlugiej przerwie :) Super pomysl z tymi zdjeciami! Tez kiedys mi cos takiego przelecialo przez mysl, ale potem wylecialo ... Ja sie niestety nie mam zadnych swoich na kompie, bo jestem tradycjonalistka zdjeciowa i lubie je miec w reku i na papierze. Ale chyba dla celu tego topiku warto by zlamac te niepostepowe zasady ... Karol - witaj w naszym slicznym (jak mniemam ;) ) gronie :) Ci co chorzy, to niech zdrowieja 🌻 🌻 🌻 Caluski !

Gość witam
a ja jestem obecnie w stuttgarcie, i dopiero tutaj zrotumialam ze jestem prawdziwa patriotka, a zaczelo sie od dworca gdzie do samochodu sama targalam swoja torbe podrozna. Nie jestem wygodnisia, ale uwazam, ze takie gesty jak przepuszczenie kobiety w drzwiach czy pomoc w niesieniu torby powinny byc standartem. Nie wspominam o calowaniu w raczke bo to juz nawet w Polsce staje sie staroswieckie i smieszne. Nie lubie Niemcow. Maja kase ale nie klase. Niewyksztalcona cholota. Jane nie moge uogolniac, ale przewazajaca czesc klasy sredniej jest zazwyczaj niewyksztalcona, nawet ci bogatsi nie wiedza czym jest dobra ksiazka. Maja za to dobry sprzet grajacy, dvd i dobre samochody,Boze jak ja tu wytrzymam!!!

Witam Was wszystkich w zimny, szary poranek! :-) Dzis zaczynam prace dopiero o 14, wiec mam troche czasu dla siebie. Ale na nogach jestem juz jak zwykle (ostatnio) od 6-tej. W mieszkanku wysprzatalam, zakupy zrobilam i do compa... ;-) Fajna ta wymiana fotkami - przyjemnie jest wiedziec jak wygladaja Ci, z ktorymi pisze sie na codzien, mimo ze jestesmy w tak odleglych od siebie rejonach. Super tez, ze wciaz dolaczaja nowi; Karol , witam --> pozdrowionka! 🌻 Czujcie sie w naszym skromnym gronie jak \"w domu\" :-D witam --> jak dlugo zostajesz w Stuttgarcie? I ile juz tam jestes? Powiem Ci, ze nie ma chyba reguly na te serdeczne gesty, jak wlasnie pomoc przy noszeniu czegos ciezkiego, przepuszczenie w drzwiach, na skrzyzowaniu jadac autem itd. Mnie tez na poczatku wydawalo sie, ze wszyscy tu nieczuli na ludzka krzywde i niechetni do jakiejkolwiek pomocy drugiemu. Ale bedac w PL po wielu latach pierwszy raz tez niejednokrotnie rozczarowalam sie tym, ze nie ustapiono mi miejsca czy nie otrzymalam pomocy w kilku przypadkach. A jak juz taszczylam wielka torbe podrozna z dworca w Szczecinie, gdzie trzeba wejsc i zejsc po wysokich schodach, aby sie z niego wydostac, to tez nikt nie zaproponowal mi pomocy, oprocz moze 10-cio letniego chlopaszka, ktory owszem, pomaga na dworcach, ale za pieniadze.... I ogolnie musze powiedziec, ze to juz czesciej tu a Austrii spotykam sie z pomoca, niz podczas wizyt w kraju. Widocznie to juz nie te czasy, kiedy mezczyzni calowali w raczke i starali sie na kazdym kroku byc dzentelmenem i wszedzie ustepowac slabszej plci. Na okolo slyszy sie w PL, ze wszystko zmienia sie na niekorzysc, przede wszystkim sami ludzie, wiec cos musi w tym byc. Z checia wrocilam spowrotem do Austrii, gdzie dostrzegam jednak wiecej \"serca\" na codzien, nawet na skrzyzowaniach, gdzie chodzi np. o to, czy Cie inny kierowca przepusci czy karze czekac. Moze sama zauwazysz tez wiecej pomocy, gdy pobedziesz tam dluzej.... Alez sie rozpisalam... koniec wywodow. Pozdrawiam serdecznie i do napisania! 🌻 🌻 🌻

Witam wszystkich Rodakow bardzo serdecznie :) Ja nie mieszkam za granica - choc nie ukrywam ze bardzo bym chciala.... ale moze jeszcze wszystko przede mna :) Wpadlam tylko sie przywitac :) milego dnia zycze :)

Witam wszystkich bardzo serdecznie 🖐️ orchidelka ---> ja tez uwielbiam drzemki i budyn smietankowy... :) heti ---> taaa, to juz sie nazywa uzaleznienie :) karol ---> 🖐️ bagatelka ---> jestes :) Ja tobie rowniez chcialam poslac te moje sliczne zdjecioly ;) ale bez twojego adresu nie da rady :D Jesli nie chcesz go podawac na forum, kliknij pod moj nick, tam jest moj adres... :) haneczka ---> ale pracowita z ciebie kobitka :) Katasha ---> a dokad chcialabys wyjechac?

Witam :) ja jestem z poludnia Polski a dokladniej z woj. malopolskiego. A gdzie bym chciala wyjechac??? Tak prawde mowiac to moglabym gdziekolwiek nic mnie tu nie trzyma, ani praca, ani rodzina... ale Holandia najbardziej mi sie podoba. Nie mam warukow, aby sie stad ruszyc.. zadnych ciotek, wujkow, znajomych za granica.. i nie wiem co zrobic, aby stad wyjechac... Ale kto wie?? moze sie kiedys uda :) pozdowionka :)

Czesc dziewczyny!!!! Bylam wczoraj w Chicago zalatwiac sprawy INS jechalismy tam okolo 4 godzin w strasznych korkach gdy juz przybylismy na miejsce musielismy czekac prawie 3 godziny w INS dowiedzialam sie ze dostane nowe pozwolenie na prace dopiero za 3 miesiace:(Wogole w Chicago jest fajnie chcialabym tam mieszkac przejezdzalismy przez Michigan Ave ulica poprostu cudowna poczulam sie tam bardzo swojsko,zupelnie jak na mojej ulubionej ulicy Nowy Swiat w Warszawie,ulica zadbana mnostwo pieknych klombow z kwiatami kawiarenek z ogrodkami super sklepy(ceny tez pewnie super hihi)i masa ludzi spacerujacych(ohhh jak ja bym chciala spacerowac po takiej ulicy i ogladac ludzi kazdego dnia)niestety w Springfield rzadko widze spacerujacych,stwierdzilam ze jednak chcialabym mieszkac w wiekszym miescie i czuc to \"tetniace zycie\" miasta.Chociaz w Springfield tez lubie moj dom z ogrodkiem:)No coz nie mozna miec wszystkiego:( HANECZKA dzieki za zdjecia sa super:)Ohhh te biedne psiaczki sa takie smutne:(Podobaja mi sie tez te zdjecia na rynku i z indianami:)Moja stronka bedzie gotowa jutro takze wysle :) UKGIRL- ja tez tesknie za rozmowa z Polakami w realu:) KAROL-witamy:) ORCHIDELKA-pozdrowienia:) MARGOT:) JAY- a gdzie Ty sie nam podziewasz?:) HETI-:) BAGATELKA:) KATASHA:) WITAM:)

Dark Elf> jaaa? w pracy hihih a tak powaznie to i w pracy i z tym moim wolontariatem mialam zajete wiczory, teraz udzielam lkcji kolezance, ja ja ucze angielskiego, ona mnie hiszpanskiego.. czyli tkaie wymienne korki hihih, do tego moje atoki poszly sie bawic i starsznie mnie bolaly mocno.. dzis mam przygotowac rzecy do spakowania, bo 25 pazdziernika nasza 1 rocznica slubu imaz zabiera mnie gdzies, nie wiem gdzie , kazal spakowac kostium kapielowy, wiec pewnie jedziemy tam, gdzie cieplej hihi Sluchaj z tymi 3 mcami to taknie do konca... zlozylas tylko papiery? czy pobrali od Ciebie juz odciska palca i takie tam? zapytalas jaksie ma Twoja sytuacja odnoscnie zielonej karty? do kongresmana pisaliscie? tam trzeba dzwonic i caly czas sie dopytywac, a jak kongresmen posle swoj papier, tomusza sie Twoja sprawa zajac szybko.. ale chyba o tym Ci juz mowilam kiedys, choc moze to nie Tobie bylo?? nie pamietam Haneczka> nie pracuj mocno, tak nie mozna.. masz tyyyle na glowie.. wiec tam nie szlaej Karol> witam i mam nadzieje, ze zostaniesz tu z nami;-) Margot> jak tamstudia? jezdzisz tylko na zajecia jezykowe? czy juz studiujesz cos? milego dnia wszystkim zycze i do zobaczenia w domku hihihi( sprawdze jak sie zachowujecie jak tylko wroce do domku hihihi)

Gość Teresa
Witam wszystkich cieplutko........z zimnego Wiednia :) Karol zgadzam sie z Toba,pietno zawsze na nas pozostanie,ale czy to ma jakies znaczenie jesli zyje nam sie lepiej??:) DaRk Elf........ja rowniez otrzymalam zdjecia zwierzakow od Haneczki............sa smutne i czekaja na wlascicieli,niestety moze na emeryturze powieksze grono czworonogow w obejsciu. Pozdrawiam wszystkich i zycze milego wieczoru. 🌻 🖐️ 🌻 🌻 :-D :-D 🌻 🌻

jay-odnosnie employment authorization powiedzieli ze wszystko trzeba przeslac do nich tzn ksero wizy i zaswiadczenie ze sie skladalo to podanie o status i tyle i oni to maja przeslac do mnie w ciagu 3 miesiecy,jezeli chodzi o moja zielona karte to powiedzieli ze rozmowe bede miala w czerwcu albo w lipcu:(wogole w tym biurze pracuja sami murzyni i wszystko olewaja,zalamalam sie:( Fajnie pewnie zabierze Cie Twoj maz w jakies fajne miejsce super:) Teresa- ja tez kocham psy tez mi zal takich pieskow pozamykanych w klatkach:( pozdrawiam Was wszystkie:)

Gość agnes
ja mieszkam w Las Vegas i duzo tu czubkow

Hej agnes - jak sie zyje w Las Vegas? Zawsze chcialam pojechac tam na urlop - pociaga mnie to miejsce, jesli chodzi o rozrywke i zabawe, ale jak zyje sie tam na codzien?? I jak sie tam znalazlas? Pozdrowka dla wszystkich emigrantow! :-D

Gość ktosiek
a ja sobie mieszkam w Hadze i moj lewy sasiad to coffe shop, a prawy kosciol i wspolnota ewangelicka. Takze mam cos i dla ciala i dla ducha ;)