Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aggie

Piękna, zadbana cera - topik dla wszystkich, które o takiej marzą

Polecane posty

Gość BLABLABLU
Co pomaga na wagry? Mocz chyba nie bardzo? Prosze o pomoc bo ja mam takie zapchane pory ze az nie moge. POMOC!!!

Gość angelina1
Mam pytanko , bylo tu muwiono tez o wodą po odcedzonych ziemniakach. Na co to pomaga? Na pryszcze, wagry czy ropniaki? Czy na cos innego? I kiedy to sie stosuje? I jak ?

Gość natalia199
Witam wszystkich! Czy naprawdę nie ma już sposobów na wągry? Wszyscy unikają tego tematu jak ognia! Mocz nie pomaga w tej kuracji. Szczerze mówiąc to boję sie go nawet używać. Nie to żebym się brzydziła, ale potem strasznie wypryskuje przez pierwsze dni. Raz nawet przetarłam, ale skóra potem była podrażniona i pojawiły się perwsze krostki. Może spróbuję we wakacje. A z tymi wągrami to czy są jakieś sposoby. Moga być kremy, lub jakieś domowe sposoby.

Ludzie, zacznijcie w końcu czytać!! Przecież pisałam, że na wągry pomaga mocz!! Pisałam tez, że pomaga peeling termiczny z bielendy... Jesli jeszcze raz ktoś zapyta, to chyba szlag mnie trafi... ile razy powtarzać?

Ludzie, zacznijcie w końcu czytać!! Przecież pisałam, że na wągry pomaga mocz!! Pisałam tez, że pomaga peeling termiczny z bielendy... Jesli jeszcze raz ktoś zapyta, to chyba szlag mnie trafi... ile razy powtarzać?

Gość natalia199
K8i- nie musisz sie wściekać i czy chcesz czy nie mi mocz na wągry nie pomaga, a moim znajomi którzy mocz stosują od chyba 2 miesięcy wągry wcale nie zeszły. Po za tym miałam tylko pytanie i myślę że skoro jest to forum to chyba mogę sie pytać ile chcę? Bez urazy, ale naprawdę możesz zareagować delikatniej. Słyszałam też że pomaga oczyszczanie cery parą czy czymś tam. Nie wiem czy to prawda.

Gość natalia199
A z tym peelingiem to może spróbuje. Dzięki

Gość natalia199
A z tym peelingiem to może spróbuje. Dzięki

K8i: To, że tobie pomaga to nie znaczy, że każdemu. Natalia199 ma racje. Poza tym, nie każdy ma tyle czasu, żeby czytać cąły topick od początku do końca aby upewnić się czy nikt już nie zadał takiego pytania jakie go nurtuje, i czy przypadkiekm nie narazi się na twój uszczypliwy komentarz...

Gość Elitka
Co do tej chemii w kosmetykach to trzeba wiedzieć jakich uzuwać. Kosmetyki Oriflame są bardzo dobrej jakości nie posiadają chemii i na kazdy problem znajdziecie coś dla siebie. mogę wam to zagwarantować

Elitka Co ty piszesz? Nie zawierają chemii? Pod choinkę dostałam serię freia, żel pod prysznic zawierał nie tylko sodium laureth sulfate ale i sodium lauryl sulfate - bardzo silny detergent. Nawet ci którzy bronią S Laureth S zaznaczają, żeby nie mylić go przypadkiem z Sodium Lauryl Sulfate. Oczywiście kosmetyki Orifame zawierają też różne ekstrakty roślinne, ale w jakim koktailu???

Gość natalia199
Szczerze mówiąc to nie patrzyłam na skład różnych toników itd. Teraz zaczynam, ale nie piszę czy jest to szkodliwe bo po prostu nie znam się na tym. Co nie co o tym wiem, ale nie zadużo :-) Dzięki iczka za wsparcie!

Racja, to środki szkoidliwe , chociaż są przecież w 99% pieniących się kosmetyków... Myśle, że nie da się ich uniknąć; wystarczy uzywać z głową : )

Gość SzylFia
K8i stosujesz juz długo mocz czy możesz powiedziec o swoich efektach ?? bo mi jakos wagrów przybyło chyba ze mam kurza ślepote cera ładniejsza ale te wagry i chyba pory mi sie troche rozszerzyły, mozesz powiedziec jak tobie się robiło i jak masz teraz i czy wagry zeszły czekam na odp

Gość upinka
czesc wam ! dawo nie pisalam .. mocz stosuje od 23 stycznia czyli prawie miesiac ..roznice byly na samym pocztaku - przestaly mi sie robic pryszcze i krostki - oczywiscie raz na jakis czas dojrze z 5 mautkich grudeczek..a jesli chodzi o cere - gladka naprawde mieciutka i tak dobrze nawilzona ..widocznie pomaga pozbywac sie wczesniejszych blizn po krostach bo niestety czasem nie moge sie oprzec ich nie wycisnac :P co do wagrow jesli prze 10 min caly czas bedzie przemywac wacikiem z tym moczem i leciutko trzec tam gdzie sa te wargy to mysle ze jak i u mnie zniknie z polowa.. az dziwie sie jest cos tak taniego i "wlasnego" co bo tak pomagalo ..

Gość SzylFia
upinka powiedz mi jaka ty masz cere? i czy duz miałas ropnych bolacych pryszczy? a i czy nie miałas wrażenia jakby wagrów robiło się wiecej (może nei wiecej ale czarniały) i znikły Ci zaskórniaki??? ja stosuje 2 tydzień cera niby lepsza znaczy napewno lepsza ale te wagry i porzszerzane pory? a co u ciebie z porami rozszerzyły ci się? prosze odp:) Sylwia

Gość ciunia
czesc dziewczyny, wiem, ze ktoras z was uzywala kremu pichtowego prodermy, chodzi mi o to czy ich kosmetyki sa naturalne czy maja jakies szkodliwe suvstancje?

Gość cziicziika
podoba mi sie OPALONA CZYSTA CERA do dziewczyn, ktore stosuja MOCZ : czy ktoras z was uzywa samoopalacza/ balsamu brazujacego? jak reaguje z moczem, czy przypadkiem nie powoduje odbarwien? prosze odpiszcie, bo mam dosc tych syfiorkow, a nie chce miec laciatej buzki :)

Gość ciunia
Kupilam balsam Nivea do sucherj skory, to niebieskie mleczko i za szkodliwych skladnikow ma tylko liquidum paraffinum, wiec chyba nie jest tak zle. Polecam

Gość hmmmmmmmmmmmm
w kazdym nawet aptecznym kosmetyku mozna sie doszukac czegos szkodliwego (oprocz kosmetykow naturalnych) prawda jest taka ze w takich ilosciach raczej nie jest to w stanie zaszkodzic skorze trzeba indywidualnie szukac dla siebie kosmetykow, kazda skora ma inne wymagania i tolerancje mam pytanie o ten KREM PICHTOWY prodermy ile kosztuje i gdzie mozna go kupic ????????

Już znudziło mi się powtarzanie w kółko tego samego... 1,5 miesiąca stosuję. Zero pryszczy, wągrów tyle i ile palców u jednej ręki. Śmiało można stosowac balsamy brązujące i samoopalacze.

Gość ciunia
a gdzie w Warszawie mozna kupic kremy apotheker scheller?

Gość pippi
hej:) ktos tu pl o tej maseczce- ja ja robilam troszke inaczej:)starlam jablko i wymieszalam z niecalymi 2 lyzeczkami miodku, tez trzymalam na buzce pol godzinki.a jezeli ktores z was chce sprobowac toniku z octem jablkowym to wg mnie nie powinna jezeli ma pekajace naczynka, ja niestety taka mam cere i zaczely pojawiac sie czerwone zylki:( ale twarz przestala mi sie swiecic, prychole nie to ze znikly calkowicie ale jest ich troszke mniej- zawsze to juz cos, ale chyba poszukam innej metody czyszczenia twarzy ktos tu pisal o otrebach , moze zastosuje:)papa

ja robie troszke inna maseczke , 1 zółtko , łyzka miodu i łyzka gliceryny wszystko to mieszam w miseczce i nakladam na buzie i szyje tj przepis z ksiazki Michala Tombaka maseczka przeciwzmarszczkowa , polecana dla troszke starszych buziek

Gość Justar
ciunia w Gdańsku kosm. Apotheker Scheller są w Galerii Centrum i w Naturze, może w W-wie też?

Gość przypomnijcie mi
czy ktoras pamieta jak sie robi maseczke z cynamonem ?gdzies juz to czytalam i teraz nie moge znalezc

Gość Wkurzona1
przypomnijcie mi-> Jest gdzieś na topicu "kampania antytrądzikowa"

Gość Wkurzona1
Kopiuję przepis na maseczkę z tamtego topicu: "Wyczytałam przepis na maseczkę ( dla pryszczatych ) z cynamonu. Jako, że uwielbiam cynamon, postanowiłam sobie zrobić.Jest b.prosta : miesza się mielony cynamon z wodą mineralną do konsystencji kremu, odstawia na 5 min. i nakłada na twarz.W przepisie było napisane, że bardzo piecze, ale im dłużej się wytrzyma, tym lepiej. "

Gość do wkurzonej
jestes kochana !! dziekuje bardzo ,

Gość upinka
SzylFia ----> mam cere sucha z partiami tlustymi na nosie, tuz przy nim i na brodzie, bardzo zadko robily mi sie pryszcze boloce ale jednak pojawialy sie - teraz nie, za to częściej pelno malych krostek z malutkimi czubkami ..ble ..to powodaowalo ze mialam nierówną jakby skore twarzy jakas taka z grudami teraz te krostki grudki znikly i cudo .. pory przy nosie mialam rozszerzone teraz wydaje mi sie ze znow sa spox a co do kremow apotheke Schellera czy jakos tak to na bank sa w pasazu chomiczowka.. i widziala w ktoryms przy centralnym w podziemiach :P