Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aggie

Piękna, zadbana cera - topik dla wszystkich, które o takiej marzą

Polecane posty

Gość KUSIenia
czyli co lewatywa codziennie?xD

Hej, bardzo zaciekawiła mnie wasza dyskusja, więc się przyłączam. Ja mam cerę mieszaną, mam 24 lata. Oczywiście moczu nie wypróbuje . Używam emulsji matującej Iwostin i słyszałam ( być może to błędne informacje) ,że długotrwałe stosowanie kremów matujących działa niekorzystnie ( więcej zmarszczek). Moja cera jest z reguły ładna ,chyba ten krem ją podleczył. Mam takie pytanie ,czy to zdrowo używać taki krem przez dłuższy czas, może zmienić na jakiś lipidowy lub nawilżający zwłaszcza na noc.

Gość CiaRkOOS
no więc nie jest to szkodliwe dla Twojej cery, jednak może na dluzsza mete powodowac przesuszanie a co prowadzi do zmarszczek,Jednak nei martw sie tym, bardzo malo prawdopodobne.!

Gość jak można myć twarz
sikami? :-o ohyda, a później facet całuje was w policzek nie wiedząc że na nim mocz jest :-o zaraz się porzygam, poza tym nieźle musicie śmierdzieć

Hej , a ten mocz to naprawdę na serio stosujecie? Oczywiście każdy dba o cerę jak uważa za stosowne, ale dla mnie to jest Szok. Przecież są zioła jak ktoś nie chce tych kosmetyków kupnych stosować , a mocz to jest to ,co człowiek wydala ,nie zawiera żadnych substancji potrzebnych dla organizmu. To co było potrzebne wchłania zawiera głównie wodę, mocznik, kwas moczowy, kreatyninę czyli produkty przemiany materii oraz sole mineralne głownie chlorki fosforany siarczany oraz barwnik urobillinogen więc pytanie jak on może korzystnie działać na skórę?????

Gość marysieńkaa
Czy ktoś z Was zna skuteczny sposób na pozbycie sie zmarszczek? Dla młodych osób są rózne specyfiki, poza tym gdyby niczego nie uzywać to tez byłoby ok. Ale po 50-tce nie jest to takie proste. Może ktoś doradzi.........

Gość KasiaAABe
do tej od kremu: otoz mocz zawiera kwasy i substancje bakteriobojcze!Oczyszcza i pozostawia swieza skore!Kwasy sa b.dobre na pryszcze, przebarwienia wyglad skory! Mocz polecam!Ale najlepiej pić i wcierac na zmiane

Mocznik i kwas moczowy to są uboczne produkty przemiany materii one nie działają bakteriobójczo, a jeśli ktoś jest chory to zawiera również bakterie. Jestem lekarzem wiem co pisze. Ale róbcie jak uważacie wasza skóra i wasz sprawa.

Gość JULKA2404
Witam wszystkich Ja również bardzo długo męcze się z trądzikiem. Stosowałam już chyba wszystkie maści i tabletki , które wypisał mi dermatolog i nic mi nie pomogło . Wydałam też fortune na zabiegi kwasami i mikrodermabrazje.Pomogły ale na krótko. Mam 25 lat a z trądzikiem męcze się już od 17 roku życia . 3 dni temu zaczęłam smarować twarz moczem , w 2 dniu czerwone krostki wysypały mi się na brodzie , ale na początku przeważnie jest wysyp :( , więc mocz działa.Zmieniłam też dietę , dużo wody , herbatki ziołowe i zero słodyczy i smażonego . Oj ciężko będzie , ale czego się nie robi dla pięknej cery :) Będę pisać na bierząco jak zmienia się moja cera. Pozdrowionka :):):)

Gość milena1706
chciałabym moczem umyc twarz bo zaczynam w to wierzyc ze jest po tym ładniejsza cera ale chyba sie nie odwaze bo sie brzydze;P

Gość JULKA2404
Heyka , dzisiaj mija 5 dzień jak smaruje się moczem . Nic mi już nie wyskoczyło :) a krostki ładnie się goją . Skóra na twarzy stała się mięciutka w dotyku . I powiem Wam jeszcze , że odkąd zdrowo się odżywiam i piję więcej płynów to mój mocz jest jaśniejszy i prawie w ogóle nie śmierdzi!!!!! :):):) Twarz myję tylko szarym mydłem i nie używam na razie żadnych kremów.Pozdrawiam :)

Gość wrrr kam
mam wrazliwa cere i po przeczytaniu tych wypowiedzi chce sprobowac moczo terapie, ale czy to nie podrazni mi cery??

Gość margi78
na piekna cere bez zaskórników to tylko izotek,rewelacja

Gość tytyriri
Ale co, smarujecie się tym na dzień? Ja spróbowałam raz, ale na noc - potem tak mi śmierdziała poduszka, że myślałam, że jej nie wywietrzę. Przeraziłam się tym moczem i przestałam się smarować. Teraz jednak myślę, żeby znów zacząć od nowa, ale tym razem na dzień. Nie mam wielu pryszczy, lecz żadne kremy ani maści/dermatolodzy mi nie pomagają. Zobaczymy, co z tego będzie. A jak nie - to cebula, błee.

Gość JULKA2404
Do wrrr kam . Ja też mam wrażliwą cerę i mocz mi jej nie podrażnia :) pozdrawiam

Gość do tytryli
za kazdyn razem jak przemywasz twarz moczem mozesz troszke odczekac, ale nalezy pozniej mocz splokac z twarzy - jak tego nie robisz, to logiczne, ze smierdzi od Ciebie. A wiec przemywac twarz, lub cale cialo moczem i po paru lub parunastu minutach splokac zimna woda, ale dokladnie.

Gość Śmiej żelek
O Booże dziewczyny spadłyście mi z nieba xD Normalnie nie wiem co się stało ale jakieś 3 dni temu zrobił mi się taki wysyp...myślałam że oszaleję!! cały brzuch, dekolt i szyja w syfach!! Wydaję mi się choć to głupie że wyskoczyły mi od nadmiaru witamin bo brałam taki jakiś suplement z ich dużą ilością... no i załamka bo wyglądam jakbym miała jakieś uczulenie....aż wstyd mi się gdzieś pokazać :/ no jedyna nadzieja w tym moczu ;) przecież to nie takie straszne:D mam nadzieję że zejdzie ta skaza xD nie mam zamiaru używać 150 balsamów, toników i jeszcze innych pierdół ;) Spróbuję i napisze wam jak wyszło ;) PS Słyszałam że na syfki dobre jest przecieranie cebulą ale nie polecam xD już nie chodzi o zapach ale o to że mój stan skóry był jeszcze gorszy niż przed stosowaniem tego warzywa xD Ale każda skóra reaguje inaczej... Pozdroooowienia dla Was ;)

Gość Śmiej żelek
O Booże dziewczyny spadłyście mi z nieba xD Normalnie nie wiem co się stało ale jakieś 3 dni temu zrobił mi się taki wysyp...myślałam że oszaleję!! cały brzuch, dekolt i szyja w syfach!! Wydaję mi się choć to głupie że wyskoczyły mi od nadmiaru witamin bo brałam taki jakiś suplement z ich dużą ilością... no i załamka bo wyglądam jakbym miała jakieś uczulenie....aż wstyd mi się gdzieś pokazać :/ no jedyna nadzieja w tym moczu ;) przecież to nie takie straszne:D mam nadzieję że zejdzie ta skaza xD nie mam zamiaru używać 150 balsamów, toników i jeszcze innych pierdół ;) Spróbuję i napisze wam jak wyszło ;) PS Słyszałam że na syfki dobre jest przecieranie cebulą ale nie polecam xD już nie chodzi o zapach ale o to że mój stan skóry był jeszcze gorszy niż przed stosowaniem tego warzywa xD Ale każda skóra reaguje inaczej... Pozdroooowienia dla Was ;)

Gość naturanatura
po przeczytaniu tych postow przekonalyscie mnie do moczu, tylko prosze powiedzcie mi jak to robicie?? codziennie świeżym?? sikacie do kubka czy na wacik, czekacie az sie wchlonie i splukujecie czy lepiej jest zostawic na buzce?? rano czy wieczorem i ile razy dziennie???\ to by bylo na tyle prosze o odpowiedz pozdrawiam Kami

Gość klaudia19945
a czy któraś z was próbowala maseczki cynamonowej? czy ona pomaga na pryszcze ?

Gość diary8
ponoc po tej maseczce cynamonowej skóra jest czerwona.. taka podrażniona przez jakiś czas.

Gość ja tez prosze o rade
mam strasznie sucha skore, schodzi mi calymi platami glownie z nosa i czola, jakie macie na to rady, stosuje rozne kremy i nic nie pomaga :O do tego mam wagry wokol nosa :(

Gość czytam o tym moczu i czytam
i prawdę mówiąc kompletnie w to nie wierzę. Sama mam lekki problem z cerą ale to tylko z powodu swojej głupoty czyli zbyt nadgorliwego wyciskania. Kiedyś miałam okropny trądzik i pomógł mi jedynie dobry dermatolog-dostałam antybiotyki i maseczki oraz płyn do przemywania robione w aptece. Po jakimś czasie miałam nawrót trądziku i ponownie udałam się po leki od tamtej pory mam spokój jeśli w ciągu dnia nie dotykam twarzy i nie usiłuję wycisnąć czegoś czego nie ma...a więc uważam że na problemy skórne pomocny jest dobry dermatolog

Gość czytam o tym moczu i czytam
i prawdę mówiąc kompletnie w to nie wierzę. Sama mam lekki problem z cerą ale to tylko z powodu swojej głupoty czyli zbyt nadgorliwego wyciskania. Kiedyś miałam okropny trądzik i pomógł mi jedynie dobry dermatolog-dostałam antybiotyki i maseczki oraz płyn do przemywania robione w aptece. Po jakimś czasie miałam nawrót trądziku i ponownie udałam się po leki od tamtej pory mam spokój jeśli w ciągu dnia nie dotykam twarzy i nie usiłuję wycisnąć czegoś czego nie ma...a więc uważam że na problemy skórne pomocny jest dobry dermatolog

Gość Mała1276
Hej laski ;] słuchajcie mam takie zapytanie ;] Czy tą maseczke cynamonową mozna stosowac różnież na dekold i plecy ? Czekam na odpowiedz .;] ; *

Gość xxBlondiexx
Mała --> napewno mżna. Skoro stosuje się ją na tak delikatną część ciała jaką jest cera to na dekolt i plecy tym bardziej. Efekty będą napewno świetne i nie będzie Cię tak bardzo piec, o ile wogóle będzie :) Pozdrawiam.

Gość ola 111
a do cery ciągle czerwonej co polecacie,też przemywać moczem ,czy ktoś ma z was taką cerę i to robi proszę o wypowiedzi pozdr.

Gość ksiuncha
Hej Dziewczyny ja polecam na ładną zadbaną twarz- peelinig kawitacyjny świetnie oczyszcza skórę, wygładza i nawilża. Można robić raz na jakiś czas i efekt świetny