Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aggie

Piękna, zadbana cera - topik dla wszystkich, które o takiej marzą

Polecane posty

Witam kobitki. Mam pytanie, czy ktoś używał masy perłowej, bo ja stosuję już jakiś czas i jestem zadowolona.

Gość diary8
hmm maseczka cynamonowa..to chyba tez zalezy od cery..a jaką ty masz? jakbys tak potrafiła opisać.jezeli bede miec podobna to wypróbuje :)

Gość pau-la
ja ? ja mam raczej cerę mieszaną..no nie wiem xD

Gość diary8
hmm no ja sama nie wiem jaką mam ,napewno nie suchą ,po prostu często jest koloru czerwonego..

Gość urynka4
mam pytanie, poniewaz chcialabym zaczac przecierac sobie twarz moczem, i chcialam sie zapytac czy to musi byc swiezy mocz, czy moge sobie zrobic jakis tonik tzn dodac np olejek eteryczny, czy ten mocz moze byc kilku dniowy czy go gotowac w takiej sytuacji itd. jesli macie jakis przepis na "tonik" to prosze o napisanie , z gory dziekuje

Gość diary8
najlepiej świeżym,ale jeszcze lepiej żeby nie był mocno zanieczyszczony..wtedy jest nie do zniesienia..podczas tego pij dużo wody..i będzie ok :)

Gość feee
dziewczyny dajcie sobie spokuj z tymi sikami, to ochydne.Jesli macie faceta to na pewno nie mowcie mu o tym . brrrr...

Gość gosiasamosiagosia
z tym moczem to prawda ale trzeba dużo samozaparcia żeby to stosować;)

Gość urynka4
oki dzieki moze jeszcze ktoras jednak bedzie znala jakis przepis na taki tonik:)bo ja wiem ze mocz dziala ale wlasnie mam problem z facetem bo jak mu powiem to mnie wysmieje:), dlatego chcialabym sobie zrobic jakis tonik z moczu i dodac np olejek eteryczny i wtedy mu powiem ze to kosmetyk od dermatologa:)ale nie wiem wasnie czy wtedy bedzie to dzialalo

Gość surrealna
Dziewczyny!! uwazajcie na mocz!! nie kazdy moze go stosowac!! pozatym skład moczu jest uwarunkowany dieta, miejscem zamieszkania i trybem zycia, wiec mozna sobie łatwiej zaszkodzic niz pomoc. skora z wypryskami i niedoskonałosciami potrzebuje przede wszystkim nawilzenia!! sama przez kilka lat uzerałam sie z tradzikiem, codziennie odkrywałam nowe "nispodzianki" od kilku miesiecy zmienilam sposob dbania o cere i poprawa jest niewiarygodna!! zdarza mi sie wychodzic z domu bez makijazu a to ogromny sukces!!

Gość surrealna
pozatym do takiej kuracji trzeba sie dobrze przygotowac!! zestresowana dalmatyniec: na plamy po wysuszaniu polecam tointex(tylko po jego wchłonieciu musisz porzadnie nawilzyc buzke) niezbedne sa tez peelingi:) złuszczajac naskorek pozbywamy sie przebarwień:)

Gość Beatka...***
Ja ze swojego doswiadczenia a przeszlam wiele i nadal przechodze polecam tointex na przebarwienia i blizny bardzo dobry jest. Polecam acne-derm stosuje juz jakies 3 miesiace tez bardzo dobry na przebarwienia. A na drobne pryszczyki antybiotyk w zelu clindacne nie wyzusza nie podraznia. Ja jeszcze robie sobie raz w tygodniu maseczke z avony ta biala taka co sie sciaga, po niej tez buzia bardzo gladna i malutkie przebarwienia tez usunie. Ja oczywiscie mam gorsze problemy i mi oprocz tu wyzej wymienionych preparatow nie wolno nic bez konsultacji uzyc a to dlatego ze mam laserowe zabiegi ( mam duzo nieladnych blizn i dwa bliznowce, ktore jusz sie prawie wyplaszczyly i moja buzi juz calkiem ladnie wyglada. tzn tak normalnie. przynajmniej juz czesciej sie usmiecham i ciesze, bo widze poprawe bo bardzo ciezko tradziku hormonalnym pozdrawiam serdecznie

Gość ronaldinho11.1994
d

Gość ronaldinho11.1994
Witam. Obecnie stosuje na swoją twarz maść tetracyclinum i zażywam lek doustny UNIDOX. Czy przy antybiotyku mogę przemywać twarz moczem?? czekam na wasze odpowiedzi. Chciał bym sie jeszcze dowiedzieć czy mogę sobie zrobić maseczke z cynamonu.

Gość ronaldinho11.1994
I co myślicie o mikrodermabrazji ?

Gość Hana1231
wracając do szkodliwych substancji w kosmetykach. szukam kremu bez tych wszystkich syfów. pół dnia dizisja spędziłam w drogerii szukając odpowiedniego kremu, kupiłam johnsons jakis 3 w1 i okazało się, że ma propylene glycol. No ale trudno. Jakieś propozycję idealnego kremu nawilżającego?

Gość tak tylko polecam z wlansiego
nawilzajacy krem EFFACLAR z la roche posay

Gość dududa
mam pytanko o co chodzi z tą maseczka cynamonową . ze co bierzesz cynamon i nakładasz na skórę czy to sie gdzies kupuje.?

Gość ja x33
up up! ludziska chyba zacznę stosować ten mocz . co mnie nie zabije to mnie wzmocni xDD powodzenia . za tydzień opowiem o efektach działania moczu;))

Gość anullkka
MAM SPOSOB!! WLASNIE KUPILAM CLEAN&CLEAR TAKA MALA TUBKA FIOLETOWA, KOSZTOWALO CHYAB 12ZL NAPLADA SIE NA 30 SEKUND I MASUJE, EFEKT NATYCHMIASTOWY!!! O POLOWE MNIEJ ZASKORNIKOW!!! NAPRAWDE POLECAM!

Gość myca
haloo,jest ktoś od tego moczu/ jakos mnie to nie przekonuje,poważnie??????

Gość diary8
poważnie poważnie :) stosuję zewnętrznie i pomaga. nawet blizny schodzą

Gość myca
W takim razie mam pare pytań: czy to wymaga systematyczności aby był efekt jakiś, jeżeli tak to co robicie w czasie okresu dziewczyny? Jeżeli ktoś przemywa rano, to nakładacie po tym zabiegu jakiś krem nawilżający,czy tam podkład? A badaliście mocz? A jak są w nim jakieś bakterie o których sie niewie... Ja szczeże już go stosuje od 2 dni,nie odczuwam dyskonfortu, przełamałam sie. Czekam na jego niby cudowne działanie:)

Gość diary8
myca ----> UT wymaga systematyczności.. moge ci powiedziec jak to jest u mnie.Stosuję już ponad 5 miesięcy.twarz miałam okropna,można by rzec fatalną.pamiętam,że początek był naaajgorszy,to był mój błąd,że 1 dnia wypiłam mocz..ochydny,brudny..po którym jeszcze bardziej mnie przeczyściło i wszystko wyszlo na wierzch.Nawet pamiętam że sobie 1 dzień do szkoły nie poszłam...(no comments) :Dwole tego nie wspominać;/ a więc tak: przez 1 miesiąc przecierałam twarz świerzym moczem wacikiem,czasami odparowanym.w 2-gim miesiącu tak do 4-ego miesiąca(proszę sie nie śmiać :D) topiłam twarz w misce,świerzego,a co najważniejsze CZYSTEGOmoczu..chyba nie mal każdą wolną chwilę spędzałam nad michą moczu .heh...serio..szkoda czasu ale ja byłam zdołowana..od 4 miesięcy PIJĘ samą wode(prawie)od miesiąca herbatke zieloną 2x dziennie b.rzadko sok.,nie jem już słodyczy,bo nawet przez najmniejszy batonik następnego dnia coś wyskoczy :(.Teraz jest już ok :))) jestem baardzo zadowolona,bo blizn PRAWIE nie widać,rzedko coś wyskoczy,nie jem też tłustych i ostrych rzeczy.musztardy keczupu..nic...ALE DZIĘKI CZEMU SĄ EFEKTY :) :) :) mam zamiar zaraz w wakacje rozpocząc wewnętrznie UT aby raz na zawsze pozbyć się trądziku.chcę znów skosztowac czekolady itp ...a w UT WEW PIERW JEST WYSYP,dlatego czekam do wakacji,hehe.trzeba do tego siilnej woli no i przede wszystkim systematyczności.pewnie nie mas ztak zmasakrowanej buzi jak ja miałam,tak więc u ciebie ta kuracja potrwa szybciej :) sorry że sie tak rozpisałam,jednak mam nadzieje ze nie nadaremno. Pozdro 4 all

Gość myca
Dzięki Ci bardzo, własnie mnie wysypuje,nie tak tragicznie ale pełno małych drobnych świństewek,a wiec nie poddaje sie!!!!! Z piciem to narazie nawet nie myśle, dobra jesteś!!!!!!!! Kuracje robie raz w ciągu dnia wieczorem więc myśle że to wystarczy bo rano i w ciągu dnia raczej nie mam możliwości. A co do ketchupu ,musztardy i słodyczy to mam tak samo, a w weekend jadłam same paskudstwa,ufffff. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki;)

Gość diary8
Myca nie poddawaj sie :)) będzie coraz lepiej,ale stopniowo . 3mam kciuki za Ciebie ..Daj znać o rezultatach pozrd.

Gość myca
A więc mam wieści__________ jest o wiele wiele lepiej, nie mam tak tragicznego wysypu ale skóra jest całkiem inna, głatka,jaśniejsza jakby młodsza, nie mówie że pryszczusiów nie ma ale wizualnie inaczej wyglądam,nikomu nie mówiłam UT a kumpela zauważyła zmiany, polecam naprawde:))))))))))))))))))

Gość red hot and nice
ja myje twarz szarym mydłema mam cere tłustą nigdy nie miałam problemów z cerą mam tylko zaskórniki przy nosie i chcem sie tego pozbyc ale nie wiem jak

Witam (; ja na urynoterapię się raczej nie odważyłabym , natomiast chciałam polecic bardzo fajny kosmetyk- Garnier żel peelingujący z żywą wodą z owoców. Fantastyczny! działanie super. i jeszcze jedna rzecz- maseczka naturalna. trochę śmierdzi , ale też łądnie wygładza, rozjaśnia leciutko , matuje . Bierzemy pół małego pomidora , rozgniatamy widelcem, i wyciskamy sok. Do tej papki+soku i dodajemy tyle mąki ziemniaczanej(!!) żeby powstała półpłynna masa. nakładamy na 10 minut na twarz. zmywamy delikatnie letnią woda. Pozdawiam ((;

Mój sposób... Trzy żelazne zasady to: -Demakijaż obowiązkowy -Peeling 1, 2 razy w tyg obowiązkowy -nawilżanie obowiązkowe Dodatkowo też stosuję maseczki. Na topie ostatnio błoto z morza martwego.