Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adriana27Szczecin

termin na połowę lutego 2005

Polecane posty

Gość Adriana27Szczecin

Kobiety, mam termin na 12.02, drugi na 19.02 ... także przypuszczalnie urodzę w połowie lutego, jest to moja pierwsza ciąża, nie ukrywam zaczynam sie bać! Zaczynam się również rozglądać za zakupami dla bobasa - będę miała chłopca :) choć teściowa odradza - mówi żeby nie zapeszać, ale jak ja dam sobie radę po porodzie ... nie będę miała sił na nic! Jak myślicie? Poradźcie co powinnam kupić dla siebie na połóg o czym może nie piszą w gazetach, słyszałam np o jednorazowych majtkach - czy to sie jakoś trzyma dupska za przeproszeniem? czy mam kupić zwykłe majtki bawełniane?? Pozdrawiam wszystkie mamy !

Gość też Szczecinianka
Hej Adriana! Na pewno pięknie wyglądasz, bo wszsystkie kobiety w ciąży są śliczne (podobno na chłopca bardziej niz na dziewczynkę, ale to chyba zabobon jakiś). Nie martw się bo wszystko będzie na pewno dobrze. Myslę, zę takie ciuszki na najblizsze parę miesięcy to powinnaś juz kupić, bo przecież nie ma znaczenia czy dla chłopca czy dla dziewczynki. A potem bedziesz juz na tyle na silach, żeby kupować spodenki lub sukienusie. Trzymam za Ciebie kciuki. ps. Planuję ciąże w przyszłym roku. Możesz mi napisać do jakiego szpitala sie wybierasz rodzić? Czy lekarz, który Cie prowadzi będzie odbierał poród? Daj znać proszę, bio chcę mieć rozeznanie w Szczecińkich klinikach. Pozdrawioam cieplutko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Kutya
Witaj Adriano Ja też mam termin w lutym, a dokładnie 11, jak narazie ;) Może dołączysz do forum mam marcowych, oprócz mnie jest jeszcze jedna mama, która będzie rodzić już na dniach, bo ma termin w styczniu, a pozostałe mamusie są juz marcowe. Co do jednorazowych majtek to mamy z forum grudniowego, które już urodziły, stwierdziły, że może nie są konieczne, ale bardzo przydatne, bo nie trzeba się martwić o nie, jeśli się zaplamią. Po prostu się je wyrzuca. Pocieszę Cię że ja też jeszcze nic nie kupowałam, ale u mnie tą straną przesądną, jest mąż, tak że mam poważniejszy problem :p Ale myślę, że już go przekonałam i w połowie stycznia ma przyjechać moja mama i wtedy wybierzemy się na gruntowne zakupy. 🌼 dla Ciebie I serdeczne pozdrowienia

Gość Aranka
Adriano, Nie zważaj na zabobonne gadanie teściowej i kup to, co jest dziecku potrzebne przynajmniej na 1 miesiąc życia, procesy życiowe dziecka nie zależą od zakupionych ciuszków, łóżeczka czy wózka. Średniowieczne poglądy jednak pokutują wieloma mitami i niewygodą nowej mamusi. Przecież mając wszystko pod ręką poczujesz się spokojniejsza, co tylko może dobrze wpływać na dziecko. Poza tym, to urocze przekładać, składać i oglądać w zaciszu domu, ciszenki, w których już niedługo będziesz tuliła wasze maleństwo... Jeśłi chodzi i majtki, to radzę zaopatrzyć się w 3-5 sztuk majtek pooperacyjnych, wyglądają jak cięta z metra elastyczna forma siatki, ale zapewniam: 1) Trzymają się jak należy 2) Po porodzie drogami naturalnymi jak i po cearskim cięciu są bardzo przydatne, przez swą przewiewność i brak ucisku. 3) Moja siostra i kuzynka stosowały po porodzie i chwalą sobie takie rozwiązanie. Szczęśliwego rozwiązania

witam :) ja mam termin na 1 luty, dla dzidzi juz prawie wszystko mam, bedzie chłopiec waży ok 1800 :) w sumie to nie boje sie samego porodu !!juz nie moge sie doczekać!